Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8576 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Hahaha i meni je zao starog displeja. Nekad na pocetku svog forumskog bitisanja, u mozda svom trecem postu uopce na forumu, pitao sam vas na ovoj temi je li vam zao displeja. Niko mi nije odgovorio :D

Ali generalno mi se cini da svi nastupamo iz te komformisticke pozicije koja znaci strah od promjene. Doslo je do toga da prizivamo skele na Bosni :D

Onih kestenova je zaista steta, ali oni bi se morali rusiti kad tad.

Meni je recimo najvise zao stare Rudarske bolnice. Ona je trebala biti spomenik, zato sto to i jeste, narocito u gradu koji nema nesto starina. A poravnali su je ko da je ni bog nije dao :(
Freamon Lester

#8577 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:Hahaha i meni je zao starog displeja. Nekad na pocetku svog forumskog bitisanja, u mozda svom trecem postu uopce na forumu, pitao sam vas na ovoj temi je li vam zao displeja. Niko mi nije odgovorio :D

Ali generalno mi se cini da svi nastupamo iz te komformisticke pozicije koja znaci strah od promjene. Doslo je do toga da prizivamo skele na Bosni :D

Onih kestenova je zaista steta, ali oni bi se morali rusiti kad tad.

Meni je recimo najvise zao stare Rudarske bolnice. Ona je trebala biti spomenik, zato sto to i jeste, narocito u gradu koji nema nesto starina. A poravnali su je ko da je ni bog nije dao :(
Svaka urbanizacija nosi teske promjene. Medjutim zabiti saobracajni znak na sred trotoara je vec pitanje koeficijenta inteligencije, a ne strucnosti. Sve dok ne insistiramo na perfekciji nema od nas nista, a i svi buduci projekti ce biti izvedeni aljkavo. Najveci problem ovog grada je sto nema nikakve akademske zajednice koja ce kontrirati ovakvim i slicnim budalestinama. Dici glas kad nesto ide naopako. I nije to slucaj samo Zenice vec i Sarajeva, a i svih ostalih gradova u bivsoj drzavi.

I na kraju jebes kestenje, displej, odrzavanje hektara trave koje godisnje kosta 120 000 KM, sportski kloketiv duzan preko 10 miliona KM (duplo vise od bolnice) saobracajni znak na sred trotoara i sve ostale nebuloze ove administracije. Najveci problem je sto nema investitora kako stranih tako i domacih, a kad nema investitora u nekoj sredini pametnom covjeku je dovoljan signal o kakvoj se administraciji radi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8578 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
Svaka urbanizacija nosi teske promjene. Medjutim zabiti saobracajni znak na sred trotoara je vec pitanje koeficijenta inteligencije, a ne strucnosti. Sve dok ne insistiramo na perfekciji nema od nas nista, a i svi buduci projekti ce biti izvedeni aljkavo. Najveci problem ovog grada je sto nema nikakve akademske zajednice koja ce kontrirati ovakvim i slicnim budalestinama. Dici glas kad nesto ide naopako. I nije to slucaj samo Zenice vec i Sarajeva, a i svih ostalih gradova u bivsoj drzavi.

I na kraju jebes kestenje, displej, odrzavanje hektara trave koje godisnje kosta 120 000 KM, sportski kloketiv duzan preko 10 miliona KM (duplo vise od bolnice) saobracajni znak na sred trotoara i sve ostale nebuloze ove administracije. Najveci problem je sto nema investitora kako stranih tako i domacih, a kad nema investitora u nekoj sredini pametnom covjeku je dovoljan signal o kakvoj se administraciji radi.
Slazem se, ali zar nije lakse bilo Sabetu eksproprisat (ili privest namjeni ako je objekat nacionalizovan) onu kucerinu, nego rusit staru bolnicu? Okej, sigurno neko skolovaniji i vjerovatno pametniji od mene je to projektovao, ali strasno je da se takav spomenik kulture stuce kompresorom ko da je UN kontejner.

Znakovi, koliko smo vidjeli, nece ostati onako, a za ostalo se slazem.
nadžak

#8579 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Ma dobro ljudi majka mu stara pa neće niko ostavit te znakove na onim mjestima gdje su sada. :D to bi bilo previše čak i za nas. :lol:

Ako ostanu ja ću ih lično uklonit, ne pitajte kako :D

MIslim da je u pitanju nadležnost i slične stvari. Kad se to završi malo će se tehnički prepakovat signalizacija i to je to.

Bato, ne diraj mi u skelu preko Bosne, pitaj starije koliko je to značilo tada. Ne diraj mi u famEliju :D
jasko_ba

#8580 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Kad pocnu kerovi piciti po ovim stazama za bicikliste :D Jadni vi :-)
nadžak

#8581 Re: Zeničani

Post by nadžak »

jasko_ba wrote:Kad pocnu kerovi piciti po ovim stazama za bicikliste :D Jadni vi :-)

Kralj Tvrtko I.

#8582 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ima li neko "zakon o rudarstvu"?
Kikibombona

#8584 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.direktno.ba/ubistvo-u-zenici/
Poznajem decka. Stanovao je u ovoj zgradi gdje je ubijen...

Jebo im noz sve!
Warashii

#8585 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Kikibombona wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.direktno.ba/ubistvo-u-zenici/
Poznajem decka. Stanovao je u ovoj zgradi gdje je ubijen...

Jebo im noz sve!
Jebi ga, ovaj ocigledno "nije imao namjeru da ga ubije", i nicim ne opravdavam ovo sto se desilo, ali su stvari krenule po zlu.
Kikibombona

#8586 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Warashii wrote: Jebi ga, ovaj ocigledno "nije imao namjeru da ga ubije", i nicim ne opravdavam ovo sto se desilo, ali su stvari krenule po zlu.
Ma samo posjedovanje noza bih drakonski kaznjavao.
Ubosti nozem je bas onako podmuklo, gore mi od utoke dodje.

Kasno je kada se nesto desi, treba preventivno djelovati. Kaznena politika je goli kurac. Da je kazna za posjedovanje hladnog i vatrenog oruzja veca, mnogi nasilnici ne bi sa sobom nosili oruzje. Dok imas noz kod sebe spreman si ga upotrijebiti.
nadžak

#8587 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Naguziše nas kvalitetno svi oni stranci smrdljivi sa silnim pričama o ljudskim pravima, dostojanstvu, poštivanju prava "djeteta", maloljetnika i sličnim p materinama, pa nam ruku zavrnuli i donesoše zakone ovakve nakaradne kakve imamo! U svojim zemljama te na doživotni zatvor mogu poslat bez optužnice i suđenja, da niko i ne zna da si u zatvoru a ovdje našli prosipat svoja govna mamu im posranu.

Sad svaki bilmez i polupismeni kreten se našo mangupisat autom, nožem, pištoljem, palicom...i ne smiješ ga pipnut! Ima čovjek prava!
Pu jebem ti sto majki
Last edited by nadžak on 08/03/2016 08:26, edited 1 time in total.
Warashii

#8588 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Kikibombona wrote:
Warashii wrote: Jebi ga, ovaj ocigledno "nije imao namjeru da ga ubije", i nicim ne opravdavam ovo sto se desilo, ali su stvari krenule po zlu.
Ma samo posjedovanje noza bih drakonski kaznjavao.
Ubosti nozem je bas onako podmuklo, gore mi od utoke dodje.

Kasno je kada se nesto desi, treba preventivno djelovati. Kaznena politika je goli kurac. Da je kazna za posjedovanje hladnog i vatrenog oruzja veca, mnogi nasilnici ne bi sa sobom nosili oruzje. Dok imas noz kod sebe spreman si ga upotrijebiti.
Kod nas sud "jedva" da da nesto vecu kaznu i za ubistvo a kamo li neke vece kazne za slucajeve nosenja noza, na primjer.
Jednostavno takav je vakat i to je to, ne smijes se zamjerit nikom, od skolarca pa na dalje, jednostavno svi su danas spremni ubiti svakog.
Norm

#8589 Re: Zeničani

Post by Norm »

nadžak wrote:Naguziše nas kvalitetno svi oni stranci smrdljivi sa silnim pričama o ljudskim pravima, dostojanstvu, poštivanju prava "djeteta", maloljetnika i sličnim p materinama, pa nam ruku zavrnuli i donesoše zakone ovakve nakaradne kakve imamo! U svojim zemljama te na doživotni zatvor mogu poslat bez optužnice i suđenja, da niko i ne zna da si u zatvoru a ovdje našli prosipat svoja govna mamu im posranu.

Sad svaki bilmez i polupismeni kreten se našo mangupisat autom, nožem, pištoljem, palicom...i ne smiješ ga pipnut! Ima čovjek prava!
Pu jebem ti sto majki
...vazda nam 'drugi' krivi...
Kikibombona

#8590 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Warashii wrote: Kod nas sud "jedva" da da nesto vecu kaznu i za ubistvo a kamo li neke vece kazne za slucajeve nosenja noza, na primjer.
Jednostavno takav je vakat i to je to, ne smijes se zamjerit nikom, od skolarca pa na dalje, jednostavno svi su danas spremni ubiti svakog.
100%!

Malo mi je falilo jedne prilike da dobijem noz. Bio sam vise sretan nego spretan... al' me opametilo... Malo sam korigovao karakter i pojacao toleranciju na debilcine. Radije zaobidji, progutaj knedlu, nego da te neka klosarska picketina osakati.

Nema nista od ove drzave dok sud ne profunkcionise, dok se ne poostri kaznena politika i ne prosire zatvorski kapaciteti...

Ovo je vrijeme u kojem caruju krupni i sitni kriminalci, svi oni koji igraju kontra zakonu!
A ako radis sve po zakonu, nema te nigdje!
nadžak

#8591 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Norm wrote:
nadžak wrote:Naguziše nas kvalitetno svi oni stranci smrdljivi sa silnim pričama o ljudskim pravima, dostojanstvu, poštivanju prava "djeteta", maloljetnika i sličnim p materinama, pa nam ruku zavrnuli i donesoše zakone ovakve nakaradne kakve imamo! U svojim zemljama te na doživotni zatvor mogu poslat bez optužnice i suđenja, da niko i ne zna da si u zatvoru a ovdje našli prosipat svoja govna mamu im posranu.

Pu jebem ti sto majki
Jeste, DRUGI su došli i usrali sve ono što je valjalo u bivšoj državi i nametnuli nam divnu "slobodu i demokratiju", toliko divnu da nam i oni sami zavide na kakvu perfekciju je stigla. Toliko je usavršena da ih je stid da kopiraju ovo divno uređenje i prenesu ih u svoje zemlje!

Garantujem ti da sve i kad bi se poklopile sve zvijezde i galaksije pa naši odlučili da promjene kaznenu politiku, došli bi oni isti DRUGI, koji vedre i oblače ovim prostorima već decenijama, i zabranili to, zbog divne demokratije i ljudskih prava.
kakavdanakneiskustvu

#8592 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pu jebem ti sto majki

jbg,sami smo ovo trazili
kakavdanakneiskustvu

#8593 Re: Zeničani

nadžak wrote:
Norm wrote:

Pu jebem ti sto majki
Jeste, DRUGI su došli i usrali sve ono što je valjalo u bivšoj državi i nametnuli nam divnu "slobodu i demokratiju", toliko divnu da nam i oni sami zavide na kakvu perfekciju je stigla. Toliko je usavršena da ih je stid da kopiraju ovo divno uređenje i prenesu ih u svoje zemlje!

Garantujem ti da sve i kad bi se poklopile sve zvijezde i galaksije pa naši odlučili da promjene kaznenu politiku, došli bi oni isti DRUGI, koji vedre i oblače ovim prostorima već decenijama, i zabranili to, zbog divne demokratije i ljudskih prava.

izvini,ali suplja prica,sami smo mi ili nasi roditelji odlucili da nam ta drzava ne valja a ruku na srce i nije bas valjala
Norm

#8594 Re: Zeničani

Post by Norm »

nadžak wrote:
Norm wrote:

Pu jebem ti sto majki

...nije tesko majmuna natjerat' da 'poleti' za bananom...
Ci-Nick

#8595 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Sjebali su nas europski demokratski zakoni a i standard nas handri.
Kapacitet zatvora nam je jako skroman.
Kod nas na 1000 stanovnika manje od jednog zatvorenika,.. standard ko u Njemačkoj i oni su tu negdje , .. a npr. u USA daleko iznad deset zatvorenika na 1000 stanovnika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8596 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ma samo smrtna kazna. Natjerat sve ove ubojice, silovatelje, dilere droge, lopove, pedofile i ostalu zgadiju ko na Blajburg.
N.N.

#8597 Re: Zeničani

Post by N.N. »

@neiskustvo, jel` ko priveden u vezi sa ovim ?

Rahmet ti dusi Senide.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8598 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

N.N. wrote:@neiskustvo, jel` ko priveden u vezi sa ovim ?
Uhapšeno je dvoje, sad sam pročitao na portalu Zenit Radia.
kakavdanakneiskustvu

#8599 Re: Zeničani

N.N. wrote:@neiskustvo, jel` ko priveden u vezi sa ovim ?

Rahmet ti dusi Senide.

ne znam,na godisnjem sam
Post Reply