Zemlja je napadnuta, izložena invaziji američko-izraelskih skakavaca (proxy-war) i po tebi, ne treba da se brani ni naoružava? Ili treba, ali da se naoružava od nekog drugog?Co0l wrote:Ne izmisljaj...
Ja tebe uopšte ne kontam.
Zemlja je napadnuta, izložena invaziji američko-izraelskih skakavaca (proxy-war) i po tebi, ne treba da se brani ni naoružava? Ili treba, ali da se naoružava od nekog drugog?Co0l wrote:Ne izmisljaj...
Njima je slagati, kao vode se napiti. Kad ne lažu, nisu svoji, padaju u nesvjestBlack swan wrote:ne fakat... zanima me što će sotonski krugovi ovoga puta smislit
kakav dijabolični plan će skovati kad im nije uspjelo s ovim teroristima na terenu

Black swan
može komšić![]()
![]()
praćkom
Naravno da nije napadnuta,narod se pobunio.Vec smo vidjeli ko cini vecinu FSA,ti si nam to citirao.Challenger__ wrote:Zemlja je napadnuta, izložena invaziji američko-izraelskih skakavaca (proxy-war) i po tebi, ne treba da se brani ni naoružava? Ili treba, ali da se naoružava od nekog drugog?Co0l wrote:Ne izmisljaj...
Američko-izraelske ''skakavce'' Bešar ne bi izdržao ni par sedmice.Raketama bi poravnali Monstrumov brlog i sve što mu imalo znači u armiji.Challenger__ wrote:Zemlja je napadnuta, izložena invaziji američko-izraelskih skakavaca (proxy-war) i po tebi, ne treba da se brani ni naoružava? Ili treba, ali da se naoružava od nekog drugog?Co0l wrote:Ne izmisljaj...
Aaaa, tooo, pa što ne kažeš odmah! Mainstream story, ama zdraoooooo!Co0l wrote:Naravno da nije napadnuta,narod se pobunio.
Challenger__
[
Njima je slagati, kao vode se napiti. Kad ne lažu, nisu svoji, padaju u nesvjest. Laž je neupitna. Upitna je samo njihova odlučnost i svjesnost da ulete u rizike velikih razmjera.
Jedna lijepa fotografija koja govori više id 1000 riječi
Jok,eto,samo ono sto Dugin i Savin kazu je tako,sve ostalo je laz.Challenger__ wrote:Aaaa, tooo, pa što ne kažeš odmah! Mainstream story, ama zdraoooooo!Co0l wrote:Naravno da nije napadnuta,narod se pobunio.
Ko im je kriv kad nisu imali trezor! I
sarajevoxxxx
Čitav arapski svijet je držao fige Sadamu, a lik je nakon par mjeseci iz šahta izašao. Gadafi iz kanalizacione cijevi pitao libijske opozicionare šta im je skrivio ???
.
rafaell wrote:Ko im je kriv kad nisu imali trezor!
sarajevoxxxx
Čitav arapski svijet je držao fige Sadamu, a lik je nakon par mjeseci iz šahta izašao. Gadafi iz kanalizacione cijevi pitao libijske opozicionare šta im je skrivio ???
.
... dr. Webster Tarpley, William Engdahl, nastavi niz.Co0l wrote: Dugin i Savin
Dzevad Galijasevic,Kim Jong Un...Challenger__ wrote:... dr. Webster Tarpley, William Engdahl, nastavi niz.Co0l wrote: Dugin i Savin
od svih arapskih armija jedino egipatksa i sirijska nesto vrijede. egipatsku su vec davno uzeli pod svoje, dok sad pokusavaju pacifikovati SAA.To je današnja realnost arapske vojne (ne)moći.
Rat je počeo zbog malog Hamze kojem su Bešarovi monstrumi strujnim kablom provjeravali puls. Navodno Bešarovoj policiji nisu se svidjeli grafiti na zidovima ???hipoteticki gledano, da Izrael, Turska, SA, Katar, USA ne podrzavaju teroriste, a da Iran i Rusija ne podrzavaju SAA rat prije svega ne bi ni poceo, jer ne bi ko imo dici pobunu. a evo i kako je dizana pobuna:
Vidi se da ne kontaš. Prije nego počnem da pišem,podcrtvam da izrael smisliti ne mogu zbog njegovog aparthejdskog i rasističkog odnosa,ali,misliti da bi sirijska vojska mogla da se gomba sa izraelskom? Ne budi dijete, čak i kada su bili u punoj snazi bez pobune, izraelski avioni su nerijetko prelijetali "mudonju" Assada preko njegove vile u Damasku, kad bi im bilo ćeif zbombardovali bi im koje postrojenje,bez ikakvih gubitaka,a niti je ovima bilo na kraj pameti da probaju kakvu odmazdu-na žalost dokazano kroz noviju istoriju da su ih gazili s pola gasa osim u yom-khipurskom ratu gdje su bili ozbiljno poljuljani u poečtku od strane egipćana ali to nije dugo trajalo (na kraju su bili 300 km od kaira),.jedna od najvećih pušiona u istoriji modernih zračnih duela je zabilježila sirijska avijacija 1982 kada su im izraelci u jednom danu prepolovili zračnu flotu bez faktičkih gubitaka,.sada ista ta avijacija istresa govna po onome ko nema čestitog oružja,.da se ne lažemo; fakat jeste da bi izrael u roku od 7 dana i bez rebelsa zadao šah-mat sirijskom režimu, druga je stvar što ameri to ne daju da se ne digne sveopći arapski bunt,koji je realno sviranje kurcu-kad se crta podvuče,..i opet na intimnu žalost ali realno gledajući - trenutno nema niti jedne arapske zemlje koja bi sa izraelcima izašla na kraj kao pobjednik,.čak je i jedan egipat kao nominalno vojno najjača zemlja afričkog kontinenta, sa ovakvim stanjem i dezintegracijom,u odnosu na ove pero-laka kategorija.Challenger__ wrote:Zemlja je napadnuta, izložena invaziji američko-izraelskih skakavaca (proxy-war) i po tebi, ne treba da se brani ni naoružava? Ili treba, ali da se naoružava od nekog drugog?Co0l wrote:Ne izmisljaj...
Vrijede ali samo u slučaju da se iživljavaju na 10 x slabijim od sebe,jer rebelsi se ne mogu smatrati vojnom frakcijom u pravom smislu,.u realnom stanju i egipćanima a sirijcima se doslovno tresu gaće pred izraelcima, a sve te pizdarije ruske proizvodje i modernizovana RV i PVO iznenađujuće tačno zakažu kad im izraleski F-15 i F-16 uzmu mjeru kad i gdje hoće.Klavikula wrote:moram priznati sarajevoxxx je lijepo primjetio:od svih arapskih armija jedino egipatksa i sirijska nesto vrijede. egipatsku su vec davno uzeli pod svoje, dok sad pokusavaju pacifikovati SAA.To je današnja realnost arapske vojne (ne)moći.
SAA je zapocela modernizaciju, nabavila neke respektabilne sisteme, kao sto su BUK, Pancir S1, pa i Mig 29. u planu je bila nabavka lovca -presretaca Mig 31, S300 i TOR M1 PVO sistema, laki jurisnik/napredni trener YAK 130, takticki balisticki projektil Iskander.
to se naravno ne smije dopustiti. da ne duzim, odgovor antisirijskih snaga pratimo vec dvije godine. licno mislim da im se pojebala koncepcija![]()
I svi oni kazu kako se Amerika uplela u rat,bla,bla,bla,samo sto to niko i ne spori.I sam se slazem sa tim.Ne slazem se sa dijelom da se narod nije pobunio protiv Asada i da je sve samo izmisljotina CIA,Mosada,MI6,MIT i sta ti ja znam koga sve ne.Oni su se samo vjesto inkorporirali u cijelu tu pricu,svako iz svojih interesa.isto kao i Rusi i Iranci.Challenger__ wrote:Ts,ts,ts...
Prelistaj temu, naći češ desetine uglednih imena iz Evrope, Azije, SAD, Latinske Amerike; britanske, turske parlamentarce koje sam postavio, koji isto govore i pišu, protiv mainstream priče.
Mislio sam da si ozbiljan, a ono, ti jadan. Žalim te. Žalim i sebe što sam i minut na tebe potrošio.
Zdrao.
Među 500 najboljih univerziteta u svijetu imaš samo tri muslimanska. Dva u u Turskoj i jedan u Maleziji. Samo iz Izraela dolazi koliko me sječanje služi sedam univerziteta, tj nalaze se među najboljih 500.Klavikula wrote:moram priznati sarajevoxxx je lijepo primjetio:od svih arapskih armija jedino egipatksa i sirijska nesto vrijede. egipatsku su vec davno uzeli pod svoje, dok sad pokusavaju pacifikovati SAA.To je današnja realnost arapske vojne (ne)moći.
SAA je zapocela modernizaciju, nabavila neke respektabilne sisteme, kao sto su BUK, Pancir S1, pa i Mig 29. u planu je bila nabavka lovca -presretaca Mig 31, S300 i TOR M1 PVO sistema, laki jurisnik/napredni trener YAK 130, takticki balisticki projektil Iskander.
to se naravno ne smije dopustiti. da ne duzim, odgovor antisirijskih snaga pratimo vec dvije godine. licno mislim da im se pojebala koncepcija![]()
Hm, libanonska vojska je nešto kao OS BiH, 4 glavne brigade, po vjerskom ključu koje su ti pro-forme radi i hezbollah koji sve zajedno ne šlivi ni 2% i koji bi mogao namlatiti ove prve,dakle skroz infantilna, jordanska-paradna,također nije vrijedna spomena, iračka više ne postoji,.ali načelno se slažem.Klavikula wrote:da ne bude zabune, i ja smatram da su egipatska i sirijska vojska inferiorne u odnosu na izraelsku, ali su superiorne u odnsosu na libanonsku, iracku, jordansku...
o tome kako bi arapi proslu u potencijalnom ratu sa izraelom da se raspravljati, al ne mislim da bi ih potonji skrsili. pod ovim podrazumjevam da arapi vode obrambeni rat.
Irance ne trpam u isti koš sa ovima,oni već imaju taj nivo patriotske samosvijesti,ali o kakvom ustrojavanju nema ni govora; većina arapa-pogotovo zaljevskih zemalja irance vide kao neprijatelje broj 1, a izrael samo deklarativno, smatraju ih šiitskim hereticima, iranci opet na ove gledaju kao na polu-barbare i s pozicije ibermenša bi ih smatrali jedino dostojnim za čuvare kamila i ovacaKlavikula wrote:uglavnom se slazem, ali u kontekstu regionalnog sukoba neizostavni su Iranci, fanaticni, sposobni, pametni. Hezbollah je njihovih ruku djelo. ustrojili su ih, obucili i naoruzali, naravno u skladu sa nacinom ratovanja. Izraelci ce dugo pamtiti 2006, unistene Merkave, zveknutu korvetu Hanit. iako Arapi nekad djeluju kao banda, izuzetno hrabra banda, mislim da bi ih Perzijanci mogli ustrojiti.
mislim na "osovinu otpora" Iran, Sirija, Hezbollah, i sve su prilike Irakrasuta_riza wrote:Irance ne trpam u isti koš sa ovima,oni već imaju taj nivo patriotske samosvijesti,ali o kakvom ustrojavanju nema ni govora; većina arapa-pogotovo zaljevskih zemalja irance vide kao neprijatelje broj 1, a izrael samo deklarativno, smatraju ih šiitskim hereticima, iranci opet na ove gledaju kao na polu-barbare i s pozicije ibermenša bi ih smatrali jedino dostojnim za čuvare kamila i ovacaKlavikula wrote:uglavnom se slazem, ali u kontekstu regionalnog sukoba neizostavni su Iranci, fanaticni, sposobni, pametni. Hezbollah je njihovih ruku djelo. ustrojili su ih, obucili i naoruzali, naravno u skladu sa nacinom ratovanja. Izraelci ce dugo pamtiti 2006, unistene Merkave, zveknutu korvetu Hanit. iako Arapi nekad djeluju kao banda, izuzetno hrabra banda, mislim da bi ih Perzijanci mogli ustrojiti.