Vratis ga kad je vrijeme za tehnicki.basicm wrote:Do 2020. Kad kazu dje ti je hepek zbog kojeg nosas naljepnicu 4?
Samo gas i nema zacepljenja.
To se ne radi samo kod nas, eu puna taivih automobila, i sta mislis kako oni prodju tehnicki????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Vratis ga kad je vrijeme za tehnicki.basicm wrote:Do 2020. Kad kazu dje ti je hepek zbog kojeg nosas naljepnicu 4?
Samo gas i nema zacepljenja.
Koja eu? Rumunija, bugarska? Ja nisam cuo za to, bas si me zainteresovao za to, raspitivacu se.konektovan wrote:Vratis ga kad je vrijeme za tehnicki.basicm wrote:Do 2020. Kad kazu dje ti je hepek zbog kojeg nosas naljepnicu 4?
Samo gas i nema zacepljenja.![]()
To se ne radi samo kod nas, eu puna taivih automobila, i sta mislis kako oni prodju tehnicki????
Clan sam C4 Uk foruma, i pratim sta ljudi rade sa svojim hdi masinama, a takodjer bacim pogled i na druge stranice. Sta mislis, ko je izmislio te stvari, egr off, dpf off, Rumuni, Bugari ili Englezi, Svabe, Francuzi?!basicm wrote:Koja eu? Rumunija, bugarska? Ja nisam cuo za to, bas si me zainteresovao za to, raspitivacu se.konektovan wrote:Vratis ga kad je vrijeme za tehnicki.basicm wrote:Do 2020. Kad kazu dje ti je hepek zbog kojeg nosas naljepnicu 4?
Samo gas i nema zacepljenja.![]()
Moras promjeniti prednju lijevu kocionu celjust. Nova je poskupa ali najbolje je novu kupiti od textara tad ces biti miran. U prodavnicama autodijelova trebala bi biti oko 200 KM. Al gledaj da je jaci brend poput textara. U ovlastenom servisu je preko 600 KM. Polovna sa otpada ti nije nikakva garancina da se nece isto desiti jer te polovne su puno pregazile. Jednom kad procuri nema joj spasa.saxton wrote:Pozdrav ljudi,
Nadam se da je neko imao slicno iskustvo sa kocnicama, u pitanju je da sam primjetio prije par dana jer nisam vozio auto da ima ulja na prednjoj lijevoj felgi i odmah sam posumnjao da je mi negdje gubi ulje od kocnica...
taj dan sam otisao do majstora gdje je on pogledao i rekao mi da je izlazi ulje na jednom sarafu i da su podloske popustile, i on je uzeo druge podloske promjenio i dosuo ulje u posudu, medjutim jucer sam primjetio da isti problem tu i da se nije nista rijesilo sa tim sto je uradio...
Da li je neko imao slicno iskustvo sa tim problemom? U pitanju je VW Jetta 2006 godiste...
Hvala unaprijed!!
Pozz
Hvala na brzom odgovoru... Problem je u tome sto sam promjenio kompletno sto se tice kocnica prije 10 mjeseci i kupio sam marku ATE.condy wrote:Moras promjeniti prednju lijevu kocionu celjust. Nova je poskupa ali najbolje je novu kupiti od textara tad ces biti miran. U prodavnicama autodijelova trebala bi biti oko 200 KM. Al gledaj da je jaci brend poput textara. U ovlastenom servisu je preko 600 KM. Polovna sa otpada ti nije nikakva garancina da se nece isto desiti jer te polovne su puno pregazile. Jednom kad procuri nema joj spasa.saxton wrote:Pozdrav ljudi,
Nadam se da je neko imao slicno iskustvo sa kocnicama, u pitanju je da sam primjetio prije par dana jer nisam vozio auto da ima ulja na prednjoj lijevoj felgi i odmah sam posumnjao da je mi negdje gubi ulje od kocnica...
taj dan sam otisao do majstora gdje je on pogledao i rekao mi da je izlazi ulje na jednom sarafu i da su podloske popustile, i on je uzeo druge podloske promjenio i dosuo ulje u posudu, medjutim jucer sam primjetio da isti problem tu i da se nije nista rijesilo sa tim sto je uradio...
Da li je neko imao slicno iskustvo sa tim problemom? U pitanju je VW Jetta 2006 godiste...
Hvala unaprijed!!
Pozz
Ja koliko znam da je onaj u Hrasnom sto radio obnovu lamela radio i servis kocionih klijesta, (mislim Feroda ili ovako nesto).saxton wrote:Hvala na brzom odgovoru... Problem je u tome sto sam promjenio kompletno sto se tice kocnica prije 10 mjeseci i kupio sam marku ATE.condy wrote:Moras promjeniti prednju lijevu kocionu celjust. Nova je poskupa ali najbolje je novu kupiti od textara tad ces biti miran. U prodavnicama autodijelova trebala bi biti oko 200 KM. Al gledaj da je jaci brend poput textara. U ovlastenom servisu je preko 600 KM. Polovna sa otpada ti nije nikakva garancina da se nece isto desiti jer te polovne su puno pregazile. Jednom kad procuri nema joj spasa.saxton wrote:Pozdrav ljudi,
Hvala unaprijed!!
Pozz
ja recimo ako nesto ne znam, na forumu upitam na forumu cu cisto upitati zbog smjernica. da mi ne bi neki majstor poceo pricati o kurbulajznama i odljevcima onim ispod i da me zakolje. a da cu odmah otcati u prodavnicu i reci daj npr celjusti rekli mi na forumu....ma daj. neozbiljno.bitanga_sa_otesa wrote:ko zivi u nadi umire u zabludi.... da je on isao do majstora ne bi trebao pitati po forumu.....
bitanga_sa_otesa wrote:ja sam vise mislio na pogresnu dijagnozu tog levata i sto je covjeka nasekirao.kakav glupan trebas bit pa pustit nekog da ode iz radione a nisi provjerio 5 puta jel opet curi ulje ,pa nije u pitanju nesto bezveze nego kocnica![]()
![]()
trebao je sve ocistiti i odmastiti i kad je zamijenio vec te podloske sjest vlasnika u auto i nek stisce kocnicu 10 puta da vidi gdje curi...tako bi ja uradio ,al ja sam glup i seljak...
bitanga_sa_otesa wrote:ja sam vise mislio na pogresnu dijagnozu tog levata i sto je covjeka nasekirao.kakav glupan trebas bit pa pustit nekog da ode iz radione a nisi provjerio 5 puta jel opet curi ulje ,pa nije u pitanju nesto bezveze nego kocnica![]()
![]()
trebao je sve ocistiti i odmastiti i kad je zamijenio vec te podloske sjest vlasnika u auto i nek stisce kocnicu 10 puta da vidi gdje curi...tako bi ja uradio ,al ja sam glup i seljak...
sam pao sam se ubiozdruzdjo wrote:
Pa ko ti je kriv.![]()
![]()
HAHAHhhahahahha
Ama to je ta varijanta majstora: "nek ispa'ne iz rukA"
NediM17 wrote:Samo da se nadovezem gore za pricu DPF off i tehnicki.
Auto bez DPF prelazi tehnicki kao sa pjesmom, naravno ako je ostatak auta ispravan. Kako kod nas tako i svugdje u EU.
Prolaze Amare, prolaze, k'o od sale.amar1994 wrote:NediM17 wrote:Samo da se nadovezem gore za pricu DPF off i tehnicki.
Auto bez DPF prelazi tehnicki kao sa pjesmom, naravno ako je ostatak auta ispravan. Kako kod nas tako i svugdje u EU.![]()
ne znam bas , u engleskoj recimo nema sanse proci
okNediM17 wrote:Dizelski EKO test je tu reda radi, i gleda se samo zacrnjenje, a svaki dizel kod kojeg je ok smjesa zraka i goriva, nece pusiti.