Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#8576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hame_ »

hercegovac_pravi wrote:Prenosim samo bitne djelove. ostatak možete pronaći sami.
Pronašo...

Bosna je najveća prijetnja Europi

Image

WASHINGTON - Neprestane etničke tenzije u Bosni i Hercegovini najveći su izazov stabilnosti u Europi, ustvrdio je u utorak u svom pismenom izvještaju američkom Senatu Dennis Blair, “obavještajni car” SAD-a, odnosno šef svih obavještajnih službi u Sjedinjenim Državama. Naglasio je kako je animozitet između Hrvata, Muslimana i Srba u toj državi u porastu te da bi jačanje njihovih različitih programa moglo predstavljati prijetnju za stabilnost krhke države.
hercegovac_pravi

#8577 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote:
hercegovac_pravi wrote:

SAD: Pretnje stabilnosti u BiH
4. februar 2010. | 13:01 | Izvor: Tanjug
Takva situacija u BiH preti stabilnosti i u celoj Evropi, navedeno je u izveštaju šefa svih američkih obaveštajnih službi Denisa Blera, upućenom američkom Senatu. Među mogućim mestima sukoba Bler ističe i Kosovo, za koje tvrdi da i dalje treba pažnju.
On je istakao da Srbi pokušavaju da revidiraju Dejtonski sporazum, što, prema njegovom mišljenju, doprinosi rastu međuetničkih napetosti, dok, s druge strane, bosanski muslimani i Hrvati žele da ukinu podelu države da bi mogli napredovati prema članstvu u Evropskoj uniji.
Prenosim samo bitne djelove. ostatak možete pronaći sami.

A ja naivan stalno mislim da su Srbi ti koji se bore za Dayton :lol: ....Karte se polako otvaraju. Kome do sada nije jasno da je Dayton poguban za Srbe i da će oni sve uraditi da ga "poprave", taj mora živjeti u nekom halucinarnom svijetu.
kako ti @hercegovac nije jasno da je za srpsku politiku u bosni dejton toliko dobar da moraju da ga promjene i revidiraju ili uniste...recimo svakom je jasno ko dan da je (nacertanije po kuzmanovicu) "bih federacija" a onda sutradan traze da se BiH pretvori u federaciju - pa zar ima ista logicnije na svijetu nego traziti da se napravi reforma koja bi postigla ono sto vec postoji? pola godine pricaju o "saveznim organima" pa prestanu jer im se i djeca pocnu smijati...pa onda referendumska pitanja tipa "slazete li se da prihvatimo ono sto smo davno potpisali (dejton)?" ili u drugoj verziji "slazete li se da ucinimo ono sto znamo da ne mozemo da ostvarimo (otcjepljenje)?"...
i tako dalje i tako dalje...
Ama kako će mi biti jasno kada svaki dan provale po deset različitih nebuloza? Pa sa Dodikom bi i Anštajn u najmanju ruku postao zbunjen a "nemoli ugroženi Srpski narod u mrskoj i nametnutoj tamnici naroda" ili jedan "osrednji hercegovac i to pravi"? :-)
hercegovac_pravi

#8578 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Hame_ wrote:
hercegovac_pravi wrote:Prenosim samo bitne djelove. ostatak možete pronaći sami.
Pronašo...

Bosna je najveća prijetnja Europi

Image

WASHINGTON - Neprestane etničke tenzije u Bosni i Hercegovini najveći su izazov stabilnosti u Europi, ustvrdio je u utorak u svom pismenom izvještaju američkom Senatu Dennis Blair, “obavještajni car” SAD-a, odnosno šef svih obavještajnih službi u Sjedinjenim Državama. Naglasio je kako je animozitet između Hrvata, Muslimana i Srba u toj državi u porastu te da bi jačanje njihovih različitih programa moglo predstavljati prijetnju za stabilnost krhke države.
Da i šta kažu? :lol: I de pronađi povezanost ove slike sa kontekstom objavljenog članka? :P
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#8579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hame_ »

Nepada mi napamet više vezati. Veži ti.

Veži šta kažu, povezanost slike i tako to kad citiraš.

Nemoj da ja više vežem živ bio.

Veži sve :D
Hame_

#8580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hame_ »

Dupli čvor :D
Shoba

#8581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Shoba »

karljos wrote:
Shoba wrote:ne mogu da vjerujem da je ova tema jos aktuelna. Dodik je najobicniji punjeni lutak koga beograd i dalje potura. Ne znam kako ikome moze pasti napamet da ga u bilo cemu ozbiljno shvati..kao i rukovodstvo RS.
jebiga kad sarajevo nece ni ambasadora da posalje u beograd i direkto pregovara/dogovara/rjesava odnose sa beogradom onda sve mora ici preko banjaluke.
onda se fino bojkotuje cijelo rukovodstvo RS ...ONI NISU POTPISALI DEJTON vec Beograd, prema tome, Beograd i jeste odgovoran za stanje u BiH a ne RS. Ko kad otac izvede sina u grad pa sin razbije izlog. Ne placa razbijeni izlog dijete nego otac....
Baltazar_khan

#8582 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Baltazar_khan »

:lol:
Socijalista

#8583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Baltazar_khan wrote:

:mrgreen: :thumbup:
lerdi

#8584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lerdi »

Baltazar_khan wrote:

Nisam odavno vidio bolju obradu oog klipa. Umro sam od smijeha :thumbup: :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dupli
Last edited by pici on 05/02/2010 02:00, edited 1 time in total.
pici

#8586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dupli
Last edited by pici on 05/02/2010 02:01, edited 1 time in total.
pici

#8587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dupli
Last edited by pici on 05/02/2010 02:02, edited 1 time in total.
pici

#8588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dupli
Last edited by pici on 05/02/2010 02:03, edited 1 time in total.
pici

#8589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dupli
pici

#8590 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dupli
Last edited by pici on 05/02/2010 02:05, edited 1 time in total.
pici

#8591 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Baltazar_khan wrote:

:lol: :thumbup: oplakah DoDDy ja mi :mrgreen:
hercegovac_pravi

#8592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Hame_ wrote:Nepada mi napamet više vezati. Veži ti.

Veži šta kažu, povezanost slike i tako to kad citiraš.

Nemoj da ja više vežem živ bio.

Veži sve :D
Evo vežem već sahat vremena i još ne mogu da povežem ovu sliku sa tekstom :P Možda je do mene...
Međutim da ne ispada da se Ćeramo, evo čitavog teksta i izvora. Boldirano je isječak koji sam postavio u prvom postu. Ostatak teksta je "stara novost" i iz tog razloga nisam ga htio kopirati da ne zamarm forumaše bezveze....

B92 Info Vesti Region
SAD: Pretnje stabilnosti u BiH
4. februar 2010. | 13:01 | Izvor: Tanjug
Zagreb -- Nasilje i zvanični raspad BiH ne čine se verovatnim, ali animozitet Hrvata, muslimana i Srba preti toj krhkoj državi, ocenjuju američke obaveštajne službe.

Takva situacija u BiH preti stabilnosti i u celoj Evropi, navedeno je u izveštaju šefa svih američkih obaveštajnih službi Denisa Blera, upućenom američkom Senatu. Među mogućim mestima sukoba Bler ističe i Kosovo, za koje tvrdi da i dalje treba pažnju.

Bler je u izveštaju, čije delove prenosi zagrebački "Jutarnji list", kao najveći izazov za stabilnost u Evropi, naveo neprestane etničke tenzije u BiH, ističući da je animozitet između tri konstutitivna naroda u toj državi u porastu i da bi jačanje njihovih različitih programa moglo predstavljati pretnju za stabilnost BiH.

On je istakao da Srbi pokušavaju da revidiraju Dejtonski sporazum, što, prema njegovom mišljenju, doprinosi rastu međuetničkih napetosti, dok, s druge strane, bosanski muslimani i Hrvati žele da ukinu podelu države da bi mogli napredovati prema članstvu u Evropskoj uniji.

Ističući da se ni rašireno nasilje ni službeni raspad države ne čine verovatnim, Bler je naveo da etnički programi još dominiraju političkim procesom, a reforme posustaju zbog prepirki između glavnih etničkih grupa.

Drugi razlog zabrinutosti za Evropu Bler vidi u pokušaju Rusije da utiče na bivše sovjetske susede, pre svega Gruziju, s kojom je već ratovala u avgustu 2008. zbog dveju odmetnutih gruzijskih pokrajina.

Rusko shvatanje tih bivših sovjetskih suseda kao zone privilegovanih interesa moglo bi potkopati odnose s Vašingtonom, smatra Bler.

On ukazuje i na mogućnost sukoba Jermenije i Azerbejdžana oko problematičnog regiona Nagorno-Karabah, a ističe i da bi SAD trebalo da se plaše terorističke mreže Al Kaide, o čemu je pred odborom Senata za obaveštajne službe govorio direktor CIA Leon Paneta.

Bler je upozorio da bi Al Kaida mogla izvesti nove napade na SAD u periodu od tri meseca do šest meseci, koji bi mogli sprovesti novi operativci koje Al Kaida šalje u SAD, a koji su prošli minimalan trening, mogu delovati sami i izvesti napad jednostavnim uređajima.
A evo i linka
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=408842
ultima_palabra

#8593 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

:lol: Nije mislio na tebe nego na Majkićku :D
Legendarno :lol:
Bosnolog

#8594 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Dodik je milijune eura pohranio u inozemstvu
Protiv Dodika već se mjesecima vodi istraga tijekom koje su u offshore bankama pronađeni milijuni eura koje se dovode u vezu s premijerom RS i njegovim bliskim prijateljem Slobodanom Stankovićem

Image
http://www.vecernji.hr/vijesti/sarajevs ... anak-92131
karanana

#8595 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by karanana »

spiric ce naci novu stranku ili ce preci kod silajdzica :lol:
muha_sa

#8596 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

Baltazar_khan wrote:

ovo zasluzuje da se na svakoj novoj str. nadje :lol:
bingov buraz

#8597 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

karanana wrote:spiric ce naci novu stranku ili ce preci kod silajdzica :lol:
Nista cudno,Spiric je zamjenio vise dresova od Nicolasa Anelke,klasicni interesdzija.
groka_00

#8598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by groka_00 »

muha_sa wrote:
Baltazar_khan wrote:

ovo zasluzuje da se na svakoj novoj str. nadje :lol:
E SVAKA TI ČAST, 5X SAM PREGLEDAO :D :D :D :D
Image
hercegovac_pravi

#8599 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Drž' se posla sa cigarima i ne oteži sa referendumom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Luuuuuudddddiloooo
O'zone
Globalni moderator

#8600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by O'zone »

Joj nemoj Mile ništa politički jer ćeš oopet dobiti po leđa :D :D :D
Locked