HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
TheWatcher

#8576 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

pa jebo majku ima li kraja njihovim DEBILSKIM izjavama :skoljka: daj Boze da propadnu u 2014 da se rijesim budala :thumbup:
The Realist

#8577 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Zbog čega na Cartoon Network nakon 21h samo plavo stoji? Zar ne bi trebao biti i daklje CN? Ili je samo ovako kod mene?
Benq

#8578 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:Zbog čega na Cartoon Network nakon 21h samo plavo stoji? Zar ne bi trebao biti i daklje CN? Ili je samo ovako kod mene?
Evo bas sad sam pogledao , i kod mene je ista situacija, iako taj kanal ne gledam al eto da pomognem ;)
Maharadza

#8579 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Benq wrote:
The Realist wrote:Zbog čega na Cartoon Network nakon 21h samo plavo stoji? Zar ne bi trebao biti i daklje CN? Ili je samo ovako kod mene?
Evo bas sad sam pogledao , i kod mene je ista situacija, iako taj kanal ne gledam al eto da pomognem ;)
TM, radi i sada, i to ne samo na digitali, već i na analognoj - provjerio. :mrgreen:

PS. Zaboravih ranije spomenuti, pored usrane slike na ftv i tv sa, nisam uspio naći ni face tv na analognoj danas. E sad me zanima da li je do telke u dede ili do njih, mada bi prije rekao da je do njih jer mu je telka do sada uredno pronalazila spomenuti kanal koji je odjednom nestao (toshiba 'guzonja' ali nešto skuplji model iz 2004. mes'čini, ima automatsku potragu kanala itd.) ?! Ponavljam: HS analogna u pitanju.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 03/01/2014 01:10, edited 1 time in total.
dinooh

#8580 Re: HS kablovska

Post by dinooh »

evo neko obavjestenje u vezi tog programa na FB
Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da je agencija „Turner Broadcasting System Europe“, koja je distributer programa TCM/Cartoon Network za Balkan odlučila da zajednički program TCM/Cartoon Network zamijeni sa programom Cartoon Network 24h.

U skladu sa navedenim od 01.01.2014.godine program Cartoon Network ćete moći gledati 24 sata dnevno bez programa TCM koji se emitovao od 21:00-03:00 sati.

Vaša kablovska televizija
Benq

#8581 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Na kanalu cartoon network - tcm nema nista , samo plavo , bar je tako na digitalnoj.

@dinooh , da , to znaci da bi se i sad cartoon network trebao emitovati , ali umjesto toga stoji plav ekran.
dinooh

#8582 Re: HS kablovska

Post by dinooh »

Benq wrote:Na kanalu cartoon network - tcm nema nista , samo plavo , bar je tako na digitalnoj.

@dinooh , da , to znaci da bi se i sad cartoon network trebao emitovati , ali umjesto toga stoji plav ekran.
znam, zato ni meni nije jasno. Mozda sad zamjenili, da ne radi u treminu u kojem je prije radio.
Benq

#8583 Re: HS kablovska

Post by Benq »

dinooh wrote:
Benq wrote:Na kanalu cartoon network - tcm nema nista , samo plavo , bar je tako na digitalnoj.

znam, zato ni meni nije jasno. Mozda sad zamjenili, da ne radi u treminu u kojem je prije radio.
CN ce vjerovatno poceti sa radom u 03:00 , doduse vrlo je moguce da od sutra proradi kako treba jer je bila i nova godina pa ce se prebaciti na novi rezim rada. Ako ni sutra ne bude , onda nam se plavo pise :D
extremebit

#8584 Re: HS kablovska

Post by extremebit »

MH i HS kablovska wrote:
extremebit wrote:HSovci imali ikakve šanse da ubacite GINX TV u programsku šemu digitalne tv, da mi gameri ne moramo zbog tog kanala ići na telemach? LP
Vaš prijedlog će biti proslijeđen inžinjerima. Lijep pozdrav

Nemojte da ostane na "biće proslijedjeno,doviđena" nego da se to ozbiljno razmotri jer telemach ovaj kanal ima u osnovnoj MMDS ponudi a mi nemamo ni u KID paketu.
Osim toga nebi loše bilo da se ovaj "čaše i paše" :P ( lov i ribolov) koji je na francuskom jeziku i nema prevoda a još i ne radi da digitalnog jer imam SD resiver, zamijeni sa "Fishing & Hunting" kanalom koji je u ponudi na telemachu. LP
chakany

#8585 Re: HS kablovska

Post by chakany »

extremebit wrote:
MH i HS kablovska wrote:
extremebit wrote:HSovci imali ikakve šanse da ubacite GINX TV u programsku šemu digitalne tv, da mi gameri ne moramo zbog tog kanala ići na telemach? LP
Vaš prijedlog će biti proslijeđen inžinjerima. Lijep pozdrav

Nemojte da ostane na "biće proslijedjeno,doviđena" nego da se to ozbiljno razmotri jer telemach ovaj kanal ima u osnovnoj MMDS ponudi a mi nemamo ni u KID paketu.
Osim toga nebi loše bilo da se ovaj "čaše i paše" :P ( lov i ribolov) koji je na francuskom jeziku i nema prevoda a još i ne radi da digitalnog jer imam SD resiver, zamijeni sa "Fishing & Hunting" kanalom koji je u ponudi na telemachu. LP
Ma dobro bi bilo da uvedu Fishing & Hunting, ali mislim da je on u vlasništvu Sport Kluba, kao i onaj kanal Golf Klub.
Tako da ne vjerujem da se on može uvesti :(
I ja bih sinko B92, ali njega nema ni za lijeka.
Pusti snovi, pusti snovi.
madnessa

#8586 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

Meni je pozlilo za Novu godinu kad sam vidjela na HBO "Smart card out of date" (imam receiver). Pa hebo ga miš, plaćam te kanale dodatno i još mi svako par mjeseci zaključaju karticu, pa ih moram zvati da oni to nešto kliknu i osvježe stanje u svom sistemu. Sreća, sutradan im je podrška radila i ljubazno su mi otključali karticu. Da ih nije bilo i da mi se nije mrsko peglati oko prelaska na drugog operatera, ovo bi bilo zadnji put da ih zovem.
The Realist

#8587 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:
E hvala, znači nije do mene. Hajde, valjda proradi uskoro, a.B.d.! To mora biti do CN-a (tj. kompanije koja ga drži), a neće oni ne bi trebali predugo držati tako.
sema911s

#8588 Re: HS kablovska

Post by sema911s »

Pitanjce sto nema tona na pink bh.pederalna I obn. Ima nekada na par sekundi I to je sve
analogni kanali
Darh Wader

#8589 Re: HS kablovska

Post by Darh Wader »

Hoće li se više ubaciti novi kanal umjesto Nove jer evo dva mjeseca čekamo. :roll:
udrigaMehmede

#8590 Re: HS kablovska

Post by udrigaMehmede »

Darh Wader wrote:Hoće li se više ubaciti novi kanal umjesto Nove jer evo dva mjeseca čekamo. :roll:
hoće,rekao je Čika enes za bajram :lol: al koje godine to se moraju ostaviti podaci u inbox da Inzinjeri to provjere :run: pa ovakvog davatelja usluga nema u PM.A SVAKI MJESEC RAČUNI UNAPRIJED :lol: PA DOKLE VIŠŠŠEEEEE
Dady

#8591 Re: Odg: HS kablovska

Post by Dady »

madnessa wrote:Meni je pozlilo za Novu godinu kad sam vidjela na HBO "Smart card out of date" (imam receiver). Pa hebo ga miš, plaćam te kanale dodatno i još mi svako par mjeseci zaključaju karticu, pa ih moram zvati da oni to nešto kliknu i osvježe stanje u svom sistemu. Sreća, sutradan im je podrška radila i ljubazno su mi otključali karticu. Da ih nije bilo i da mi se nije mrsko peglati oko prelaska na drugog operatera, ovo bi bilo zadnji put da ih zovem.
Kod mene bio isti slučaj. Tačno u ponoć :(

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
The Realist

#8592 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Radi CN :).
dinooh

#8593 Re: HS kablovska

Post by dinooh »

The Realist wrote:Radi CN :).
Inzinjeri napravili :D
kemox

#8594 Re: HS kablovska

Post by kemox »

dinooh wrote:
The Realist wrote:Radi CN :).
Inzinjeri napravili :D
Šta ima napravili od danas počeko 24 h CN LOL :idea:

Korisnik koji je podnio prigovor na kvalitetu usluge Operatora ima pravo tražiti naknadu štete, ukoliko se od strane Operatora ili pravomoćnom odlukom suda ili drugog nadležnog tijela utvrdi da je razina kvalitete pružene Usluge niža od propisane, osim ako je niža kvaliteta usluge uzrokovana višom silom, neispravnom terminalnom opremom Korisnika ili njezinim nepravilnim korištenjem
Benq

#8595 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ne znam , nije mi vise jasno sta je problem pa ne ubacuju nove kanale , svi imaju pink paket , zamijenili kanal NoveTV za drugi , a ovi nasi nista ... u cemu je kvaka .. ?
Eniac

#8596 Re: HS kablovska

Post by Eniac »

Benq wrote:Ne znam , nije mi vise jasno sta je problem pa ne ubacuju nove kanale , svi imaju pink paket , zamijenili kanal NoveTV za drugi , a ovi nasi nista ... u cemu je kvaka .. ?
Zasto bi ih ubacivali?
Benq

#8597 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Eniac wrote:
Benq wrote:Ne znam , nije mi vise jasno sta je problem pa ne ubacuju nove kanale , svi imaju pink paket , zamijenili kanal NoveTV za drugi , a ovi nasi nista ... u cemu je kvaka .. ?
Zasto bi ih ubacivali?
Ma onako zajebancije radi... :run:
Eniac

#8598 Re: HS kablovska

Post by Eniac »

Htio sam reci kakvu korist oni imaju od toga da ubace bilo koji kanal umjesto Nove ili da daju jos neki dodatni kanal?
Benq

#8599 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Eniac wrote:Htio sam reci kakvu korist oni imaju od toga da ubace bilo koji kanal umjesto Nove ili da daju jos neki dodatni kanal?
P drug pogledaj programsku shemu kod drugih operatera , pa onda kod HS-a , mi imamo odlican internet , to je ok , ali sa programima smo pravo tanki , 2 mjeseca umjesto nove nista nije ubaceno , od citavog PINK paketa mi imamo njih par (6-7 ne znam tacno). A na tvoje pitanje "kakvu oni korist imaju od toga da ubace bilo koji kanal" , moj odgovor je jasan - zadovoljan korisnik. Gdje ces vecu i bolju reklamu nego kad te neko pita "kakav je HS sto se programa tice? " a ti mu odgovoris da je extra , stalno novi programi , odlican internet s kojim nemas problema...

Ja licno bih bio zadovoljan da ubace jos Pink Horror , Comedy i GINX.
Sto se tice FTV-a , ne znam kakav je na analognoj jer je ne gledam , ali na digitali je ocajna , nekad se zna desiti da kasni zvuk za slikom , slika je i onako kriticna u poredjenju sa vecinom ostalih programa.
Eniac

#8600 Re: HS kablovska

Post by Eniac »

Benq wrote:
Eniac wrote:Htio sam reci kakvu korist oni imaju od toga da ubace bilo koji kanal umjesto Nove ili da daju jos neki dodatni kanal?
P drug pogledaj programsku shemu kod drugih operatera , pa onda kod HS-a , mi imamo odlican internet , to je ok , ali sa programima smo pravo tanki , 2 mjeseca umjesto nove nista nije ubaceno , od citavog PINK paketa mi imamo njih par (6-7 ne znam tacno). A na tvoje pitanje "kakvu oni korist imaju od toga da ubace bilo koji kanal" , moj odgovor je jasan - zadovoljan korisnik. Gdje ces vecu i bolju reklamu nego kad te neko pita "kakav je HS sto se programa tice? " a ti mu odgovoris da je extra , stalno novi programi , odlican internet s kojim nemas problema...

Ja licno bih bio zadovoljan da ubace jos Pink Horror , Comedy i GINX.
Sto se tice FTV-a , ne znam kakav je na analognoj jer je ne gledam , ali na digitali je ocajna , nekad se zna desiti da kasni zvuk za slikom , slika je i onako kriticna u poredjenju sa vecinom ostalih programa.
Shvatam ja tebe, ali poenta je slijedeca:

HS je firma cija je jedina svrha postojanja da zaradi novac gazdi. Nije gazda otvorio firmu da ugodi korisnicima usluga. Ili zato sto ima svetu ulogu prosvjetitelja i osjeca neku drustvenu obavezu, da cini dobro drustvenoj zajednici u kojoj zivi. Otvorio je zato sto misli da ce tako najlakse da zaradi, ili nece da radi za druge a ovo je sta zna sam raditi. Ako ne daje nove kanale i ne gubi korisnike, zasto bi isao u trud i troskove davanja korisnicima novih kanala ili drugih usluga?

A to sta radi Telemach i ostali, to je njihova stvar. Dok ne mora, HS se nece zamarati time sta eventualna konkurencija radi.

A vjeruj mi ni Telemach nije puno bolji. Ponekada kada sam kod nekoga ko ima digitalni Telemach kao da gledam trke sa preponama. Slika Krene pa stane, krene pa stane, pa onda oni kvadratici i zvuk "cik, cik" kako kada su atmosferske smetnje.

Svi oni kupuju jeftinu opremu, a daju usluge po cijenama kao da koriste najbolje svjetske kablove, recievere, module i slicno. Mislis da koriste kablove koji kostaju 10 KM po metru? Naravno da ne, kupe negdje kabl koji kosta 0,5-1 KM (i to u maloprodaji, oni kupuju naveliko pa im je jos jeftinije) po metru, a naplacuju usluge kao da im je kabl 10 KM po metru. Tako rade i za recievere i module.

Zato ovo i pisem, mozemo mi predloziti, i ja sam pitao moze li HTR3 umjesto Nove na analognoj, ali da se nadam da ce nesto uraditi? Ne nadam se jer nece.
Locked