Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bitanga_sa_otesa wrote:zar tad nije bio otkriven kosevski potok?trebao bi se vidjeti tu na slici ...
Vidi se tramvajska pruga koja i danas na tom mjestu prolazi pored Higijenskog zavoda, tako da ovo nije toliko stara fotografija. Ako vam je ovo već zbunjujuće, zavirite malo na sliku i vidjet ćete karakterističan krov koji je imala zgrada na dnu ulice Koševo, a koji je u kasnijim epohama uklonjen. Bila je više puta na ovom temi.
breuer wrote:
Vidi se tramvajska pruga koja i danas na tom mjestu prolazi pored Higijenskog zavoda, tako da ovo nije toliko stara fotografija. Ako vam je ovo već zbunjujuće, zavirite malo na sliku i vidjet ćete karakterističan krov koji je imala zgrada na dnu ulice Koševo, a koji je u kasnijim epohama uklonjen. Bila je više puta na ovom temi.
Džamija na brdu je čini mi se Čekaluša.
Divna slika.
skontao sam ja i prugu i kupolu i sve ,ali mi fali potok
p.s. jedna od tih malih kucica bi trebala biti ajni-dede i semsi-dede turbe, zna li neko koja je??
svaka čast! nevjerovatno vrijedne fotografije, a vjerujem i tekst ko razumije,
na posljednjoj se vidi drvena nadstrešnica koja je vodila od željezničke stanice na Ilidži (na mjestu današnjeg Ildžisa odnosno plohe ispred), pa do svih hotela/lječilišta u blizini, da bolesnici budu što više zaštićeni...
breuer wrote:
Džamija na brdu je čini mi se Čekaluša.
Divna slika.
skontao sam ja i prugu i kupolu i sve ,ali mi fali potok
p.s. jedna od tih malih kucica bi trebala biti ajni-dede i semsi-dede turbe, zna li neko koja je??
ja nisam skontao ništa dok mi nisu rekli i oni to znaju sa slika, toga se ni muha ne sjeća
potok je vjerovatno taman ispod slike, tj slika je tako uslikana da je ispao van kadra