Povorka ponosa u Sarajevu
-
statixx
#8576 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sve je to pedersko-ateisticka zavjera, militantni ateisti ne dozvoljavaju izgovaranje tekbira, uskracuju slobodu govora, ugrozavaju proteste zbog zabrane hidzaba - odrzani pod snajperima, itd... 
- Blixen
#8577 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
bolje i pederi nego vehabije
- Yenna
#8578 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
I mene interesuje, znam samo pouzdano da su ljudi radili 2 puna dana na pripremi i obezbjedjenju a ni slobodnog dana danas nisu dobili npr danas, i dnevnice takodjer nisu nista extra spomenute.Dino79 wrote:Ima li igdje podatak koliko nas je kostala ova parada ?
Svo to obezbjeđenje dnevnice policajcima i drugi troskovi ?
Ima li negdje suma koliko je to po đepu poreskih obveznika?
Očito je lažna uzbuna paradista, precijenili su sebe.
- salik79
#8579 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jos nesto mi naumpade, kod ove prve, sto iskljucivo vjeruje u krscanstvo i judaizam. Ubijedjen sam, kada bi joj "cike-cake" dosao, da bi bila najfreneticnija u publicisalik79 wrote:Al', najjaca mi je ova kraljica sto nije za religiju, a na konstataciju da nosi krst/kriz, odgovara - pa, ja vjerujem u Biblijupizarro wrote:
pocinje od 0:50.
"mars za zivot", demonstracija protiv abortusa, gdje ljudi sa krstom setaju kroz toliko civilizovan berlin.
npr. na 1:24 i 1:42 se otvoreno i govori da islam za njih ne postoji.
i sta mislis kakva bi reakcija bila da neko njima predlozi da njihov skup treba da bude otvoren i za sve druge religije?
Last edited by salik79 on 09/09/2019 09:21, edited 1 time in total.
-
statixx
#8580 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kostala nas je zbog skupina koje bi da nekome ocitaju lekciju i koje zele zatvoreno i primitivno drustvo. Sto ih manje bude manju cijenu cemo placati.Dino79 wrote:Ima li igdje podatak koliko nas je kostala ova parada ?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8581 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nemam pojma jesam li u pravu, ali mozda je jos jedna stvar vazna. U dzamijama je na dzumi spomenuta parada, i osim toga sto su rekli da je to haram i sl, ima jedna vazna recenicaBanksy wrote:
Odlična![]()
Mislim da griješiš. Malo realnosti,
Bez američkog ambasadora koji je ovo izgurao "na mišiće" i aktuelne vlade koja je na sebe preuzela rizik, uz hiljade specijalaca, snajperista, blokiranog cijelog grada, ovo se ne bi desilo. Većinsko Sarajevo danas je ono od subote, ne ovo. Iako se sve čini kao dobar korak ka osvajanju slobode, ravnopravnosti i svih demokratskih tekovina moderne civilizacije 21. stoljeća, realnost je da naše društvo nije ni blizu onoga kakvim se htjelo predstaviti jučer.
Bez lično zainteresiranog ambasadora, a uz SDA vladu koja ovaj grad drži skoro 30 godina, slična povorka u budućnosti nema šanse.
kontam da je ovo jako vazno i pozitivnoTakođer, skrećemo pažnju vjernicima da nijednom pojedincu, ma ko bio, nije dozvoljeno nasilje prema bilo kojem čovjeku zbog njegovog ličnog uvjerenja i orijentacije.
- Leverage
#8582 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Recimo da bi bilo potrebno puno manje da svi gledaju svoja posla. Obezbjeđenje nije bilo prisutno zbog učesnika parade nego zbog onih kojima parada smeta do te mjere da bi fizički napali učesnike.Dino79 wrote:Ima li igdje podatak koliko nas je kostala ova parada ?
Evo, ja se iskreno nadam da ćemo ubuduće imati takvu klimu da obezbjeđenje uopšte neće biti potrebno osim minimalnih kvota za obezbjeđivanje bilo kojeg skupa.
- spreca
#8583 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Razlika je u tome da vehabiju mozes vratiti na pocetne postavkeBlixen wrote:bolje i pederi nego vehabije
- JoeyTribbiani
#8584 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Da je većinsko od subote, pala bi mrtva glava u nedjelju. Našao bi se način. Slažem se da su svemu u velikoj mjeri doprinijeli ambasadori i šestorka, ali ljude uglavnom boli neka stvar. Meni prvom nema ništa privlačno u razmijenjivanju nježnosti između dvoje ljudi istog spola, ali neću se zaletit pa ih prebit. Imam 3, 4 hiljade važnijih stvari u životu. To što ti kažeš da je većinsko Sarajevo zapravo skup vehabija i polusvijeta dovoljno govori o tebi.Banksy wrote:Odličnatranquil wrote:
Dobra parada, uprkos kampanji mržnje.
Ali toga će uvijek biti, samo sve manje i manje, dok zasluženo ne budu na margini društva.
![]()
Bez američkog ambasadora koji je ovo izgurao "na mišiće" i aktuelne vlade koja je na sebe preuzela rizik, uz hiljade specijalaca, snajperista, blokiranog cijelog grada, ovo se ne bi desilo. Većinsko Sarajevo danas je ono od subote, ne ovo. Iako se sve čini kao dobar korak ka osvajanju slobode, ravnopravnosti i svih demokratskih tekovina moderne civilizacije 21. stoljeća, realnost je da naše društvo nije ni blizu onoga kakvim se htjelo predstaviti jučer.
Bez lično zainteresiranog ambasadora, a uz SDA vladu koja ovaj grad drži skoro 30 godina, slična povorka u budućnosti nema šanse.
Generalno, priča o paradi me smorila i nisam mislio ništa pisati, ali mislim da ti je ovo fula, iako se nerijetko složim sa tvojim postovima na forumu.
- spreca
#8585 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mozda je Kacevanda to trazioBanksy wrote:Na Malu Gospu, namjerno
-
statixx
#8586 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nemoj tradicionaliste nazivati polusvijetom, oni su odrzali skup u subotu. Da li su velika vecina dalo bi se raspravljati, ali niko ne uzima u obzir one koji su taj dan samo gledali svoja posla, a takvih je dosta.
- Hajlac
#8587 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ci-Nick wrote:I kaže teolog, profesor,.. Sanin Musa: "Sarajevo u svojoj istoriji nije doživjelo veće poniženje",![]()
![]()
.
Eto gori dan od 500 godina turske vladavine, od onog dana kada ga je zapalio Eugen Savojski, i gori dan od tri i po godine opsade, razaranja i ubijanja.
Toliko o pameti i pravdi profedora i teologa...
Samozvani intelektualci previse olako se sluze teskim rijecima i izjavama
- salik79
#8588 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Fakat, moze li mi neko objasniti odakle klixu ovo?!Hajlac wrote:Ci-Nick wrote:I kaže teolog, profesor,.. Sanin Musa: "Sarajevo u svojoj istoriji nije doživjelo veće poniženje",![]()
![]()
.
Eto gori dan od 500 godina turske vladavine, od onog dana kada ga je zapalio Eugen Savojski, i gori dan od tri i po godine opsade, razaranja i ubijanja.
Toliko o pameti i pravdi profedora i teologa...![]()
Samozvani intelektualci previse olako se sluze teskim rijecima i izjavama
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sanin-m ... /190828108Sanin Musa, teolog i univerzitetski profesor
Na kojem univerzitetu je on profesor?! Negdje u Saudiji? Koliko znam, nije profesor ni u jednoj skoli. Dakle, jos jednom, odakle klixu ova (dez) informacija?!!
- Henry Chinaski
#8589 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Moje kontrapitanje je zbog koga su trebale ovolike mjere obezbjeđenja i toliki troškovi?Dino79 wrote:Ima li igdje podatak koliko nas je kostala ova parada ?
Zar nije povorka planirana da bude izvedena po zakonu i miroljubivo.
Apsolutno nije bilo ni očekivano da učesnici pokrenu neko nasilje i da nije bilo protivnika, ne bi trebalo više od tri policajca da ih prate.
Mislim da ti je ovo pitanje baš upućeno kontra ovih protivnika... Ili ti je to i bila namjera?
- Nisrin
#8590 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kakva ce sljedeca biti? Sa vozilima u pokretu, ljudima sa lancima, kaisevima, muskarcima u tangama? 
I sad vidjeh da je vecina mislila da ce tako biti, a ono ljudi setali, kao sto inace setaju bilo kojim drugim povodom...
I sad vidjeh da je vecina mislila da ce tako biti, a ono ljudi setali, kao sto inace setaju bilo kojim drugim povodom...
- Henry Chinaski
#8591 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kakva mrtva glava? Nema ni u Sarajevu tolikih budala da napadnu povorku u kojoj je američki ambasador.JoeyTribbiani wrote: Da je većinsko od subote, pala bi mrtva glava u nedjelju. Našao bi se način. Slažem se da su svemu u velikoj mjeri doprinijeli ambasadori i šestorka, ali ljude uglavnom boli neka stvar. Meni prvom nema ništa privlačno u razmijenjivanju nježnosti između dvoje ljudi istog spola, ali neću se zaletit pa ih prebit. Imam 3, 4 hiljade važnijih stvari u životu. To što ti kažeš da je većinsko Sarajevo zapravo skup vehabija i polusvijeta dovoljno govori o tebi.
Generalno, priča o paradi me smorila i nisam mislio ništa pisati, ali mislim da ti je ovo fula, iako se nerijetko složim sa tvojim postovima na forumu.
Većinsko Sarajevo je definitivno takvo da bi kolona bila kamenovana ali to pokazuje sav naš jad.
U predsjedništvu sjedi budala koja svaki dan priča o tome kako želi da nam se napije krvi i ne postoji nikakva grupa koja bi se okupila zbog toga.
Mi, umjesto da kupimo svom djetetu jaknu, od svoje plate odvajamo da bismo plaćali njega i njegovo preseravanje. Gdje su tradicionalisti koji bi se okupili da kažu kako im to smeta ili su jednostavno mazohisti koji vole da finansiraju svog koljača?
Puno je lakše napasti par cura i pedera koji neće uzvratiti ničim osim nekim argumentovanim dijalogom. Prejaki smo...
- славянин
#8592 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
@Bloo je nesto previse tiha, dali to nesto nije leglo srcu na paradi
ili razocarenje zbog nedostatka .... 
- šatirana_ljubičica
#8593 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
https://www.youtube.com/watch?v=DrmbSGKxAB0
nego šta rekoste na ovo?
šta ćemo kad se za koju godinu budu nadodali na slovaricu LGBTIQ...........
?
sad ih mEdecina smatra bolesnima, jelte, a s obzirom da je ta ista medicina pogriješila jednom u slučaju ovih LGBTIQ...što se ne bi mogla predomisliti i u ovom slučaju, realno je.
dakle, kakav nam je plan djelovanja tada?
podržati manjinu?
nego šta rekoste na ovo?
šta ćemo kad se za koju godinu budu nadodali na slovaricu LGBTIQ...........
?
sad ih mEdecina smatra bolesnima, jelte, a s obzirom da je ta ista medicina pogriješila jednom u slučaju ovih LGBTIQ...što se ne bi mogla predomisliti i u ovom slučaju, realno je.
dakle, kakav nam je plan djelovanja tada?
podržati manjinu?
- cyprus
#8594 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa koliko se ja razumijem u Sarajevo, ovdje postoji neki balans u odnosu spram gay parade... Najbrojniji su istina i dalje oni koji su protivnici toga svega (oko 40%), ali imaš jedno 30% onih koji podržavaju sve to, te još 30% onih koji imaju izbalansiran stav, ili ih jednostavno boli q za sve to 
Međutim, kada uzmemo u obzir čitavu Bosnu i Hercegovinu, onda nema sumnje da je anti-gay raspoloženje u dominantnoj većini...
Međutim, kada uzmemo u obzir čitavu Bosnu i Hercegovinu, onda nema sumnje da je anti-gay raspoloženje u dominantnoj većini...
Last edited by cyprus on 09/09/2019 10:01, edited 2 times in total.
- Hajlac
#8595 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Slazem se, tim vise jer je na sceni poplava neo-konzervatizma, ksenofobije, obnovljena je stara prica iz 1930-ih o "cistoci nacija"...i generalno kad se populizam i krajnja desnica spoje, istorija nas uci da slijede veliki belaji po manjine svih oblika.Banksy wrote:Odličnatranquil wrote:
Dobra parada, uprkos kampanji mržnje.
Ali toga će uvijek biti, samo sve manje i manje, dok zasluženo ne budu na margini društva.
![]()
Prije da ce ovo ostati u sjecanju kao "svijetla tacka" u toj BH LGBT prici.
Sumorno da - ali i sumorna su vremena u smislu drustvenih kretanja u citavom svijetu.
- Bloo
- Globalna šefica
#8596 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Zanimam se citanjem komentara po FB tvojih istomisljenika.славянин wrote:@Bloo je nesto previse tiha, dali to nesto nije leglo srcu na paradiili razocarenje zbog nedostatka ....
- славянин
#8597 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ah reko da te nisu ukrali prepadoh seBloo wrote:Zanimam se citanjem komentara po FB tvojih istomisljenika.славянин wrote:@Bloo je nesto previse tiha, dali to nesto nije leglo srcu na paradiili razocarenje zbog nedostatka ....
- SmokingMan
#8598 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa zar ti je uopšte stalo do nečijeg mišljenja? 
-
kakavdanakneiskustvu
- Bloo
- Globalna šefica
#8600 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ljudi sa cukama, ljudi sa partnerima/partnericama, studenti, profesori sa univerziteta, raspustenice, razvedeni, ljudi sa djecom, single ljudi, muzicari, ljudi u vanbracnim i bracnim zajednicama, penzioneri, ljudi u odijelima i kompleticima, ljudi u metal majicama, ljudi kratke kose, ljudi u majicama na bretele i bez grudi i sa cunom, ljudi sa isfeniranim kosama, ljudi sa sarenim.sminkom......Nisrin wrote:Kakva ce sljedeca biti? Sa vozilima u pokretu, ljudima sa lancima, kaisevima, muskarcima u tangama?
Bice ljudi.