Koga je ono Ifet branio u predmetu Turković i ostali i što je sve govorio? Da tužilaštvo, tada Dijana, Oleg i Senad su podmetali krivice. Pretpostavljam da po njemu nema Tužilaštva u BiH koje valja pet para.vjeshalica wrote: ↑02/03/2021 21:44ifetu ne treba televizijau-pet-deka wrote: ↑02/03/2021 14:52 Ifet bi majku svoju stavio na listu samo da dobije 10 minuta na televiziji. Nije važno ko je ubio momka, pa ako je tako, zašto su ništili saobraćajku?
covjek se nikada nije blamirao niti je lupao nebuloze,vidi se da je od struke i znanja za razliku od postratnih salabajzera i jebivjetrova zelene zabokrecine kojima je intelektualno dostignuce kupovina diplome i zivot u prirodnom stanju bez aktiviranja mozga cak i za najprostije radnje u zivotu....msm sta reci o naciji koja je neskolovana i neobrazovana pa pokusava vrsiti primitivni oblik diskreditacije obrazovanog covjeka...znamo da bakir ne voli obrazovane vec poslusne...primitivce
Slučaj Dženan Memić
-
u-pet-deka
#8576 Re: Slučaj Dženan Memić
- dystopia
#8577 Re: Slučaj Dženan Memić
"svaka država ima mafiju. samo kod nas mafija ima državu"
ali polahko, tresu se gaće
ali polahko, tresu se gaće
- JThomas
#8578 Re: Slučaj Dženan Memić
slučajno jeste dijanin muž došao na mjesto njegovog branjenika kad je suspendovan. a u postupku je oslobođen. javašluk, rekli bi neki, nema se tu šta podrobnije ispitati, ne treba ići sad u teorije zavjere... 
-
u-pet-deka
#8579 Re: Slučaj Dženan Memić
U BiH se 'treba' znati gurati ramenima, i svako svakom zapinje, jer je dio bon ton-a a ne rimskog prava. Neće BiH tražiti izmjenu rimskog prava zbog opšte kulture u državi?
- JThomas
#8580 Re: Slučaj Dženan Memić
-
u-pet-deka
#8581 Re: Slučaj Dženan Memić
U ovom slučaju (o dečku i djevojci) nema šta dublje napisati. Za mene je stvar skroz jasna. S jedne strane imate sarajlije koji su umorni od zagađenog zraka, koji svakodnevno udišu, s druge strane imate oca koji traži dublji smisao o smrti svog sina, a s treće imate medije koji rade svoj 'posao', i na kraju s četvrte strane imate ljude koji rade na slučaju ali koje u biti stvarno nije briga niti imaju volje.
Zasto sudija u sudnici ne jede masan Burek dok sluša izlaganja jedne i druge strane? Zašto sudije u sudnici nisu ono što žele da budu, a to je da plata legne a da za istu ne moraju raditi.
Da li vi stvarno mislite da doktor kada je kod kuće razmišlja o pacijentima? Ne. Zašto bi advokati, sudije i tako dalje. Boli njih briga.
Budala je onaj ko je izmislio empatiju, jer je nema.
Zasto sudija u sudnici ne jede masan Burek dok sluša izlaganja jedne i druge strane? Zašto sudije u sudnici nisu ono što žele da budu, a to je da plata legne a da za istu ne moraju raditi.
Da li vi stvarno mislite da doktor kada je kod kuće razmišlja o pacijentima? Ne. Zašto bi advokati, sudije i tako dalje. Boli njih briga.
-
suspect_zero
#8582 Re: Slučaj Dženan Memić
Ohani malo, diši duboko i tako tou-pet-deka wrote: ↑02/03/2021 22:37 U ovom slučaju (o dečku i djevojci) nema šta dublje napisati. Za mene je stvar skroz jasna. S jedne strane imate sarajlije koji su umorni od zagađenog zraka, koji svakodnevno udišu, s druge strane imate oca koji traži dublji smisao o smrti svog sina, a s treće imate medije koji rade svoj 'posao', i na kraju s četvrte strane imate ljude koji rade na slučaju ali koje u biti stvarno nije briga niti imaju volje.
Empatija se ne izmišlja, stičemo je i razvijamo kroz odrastanje, sastavni je dio nas i čini nas boljim osobama.
Odsustvo empatije je poremećaj, takvi ljudi se liječe a najteži oblik je psihopatološki poremećaj.
- Cherry-Cherry
#8583 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako dubokouman i nadasve inteligentan post.u-pet-deka wrote: ↑02/03/2021 22:16 U BiH se 'treba' znati gurati ramenima, i svako svakom zapinje, jer je dio bon ton-a a ne rimskog prava. Neće BiH tražiti izmjenu rimskog prava zbog opšte kulture u državi?
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#8584 Re: Slučaj Dženan Memić
Takvi ljudi kao što si naveo, završili su škole tipa kupovine diploma, jer su imali vezu za taj posao i za to ga ne vole raditi.u-pet-deka wrote: ↑02/03/2021 22:37 U ovom slučaju (o dečku i djevojci) nema šta dublje napisati. Za mene je stvar skroz jasna. S jedne strane imate sarajlije koji su umorni od zagađenog zraka, koji svakodnevno udišu, s druge strane imate oca koji traži dublji smisao o smrti svog sina, a s treće imate medije koji rade svoj 'posao', i na kraju s četvrte strane imate ljude koji rade na slučaju ali koje u biti stvarno nije briga niti imaju volje.
Itekako postoje časni, pošteni i pametni ljudi koji vole raditi svoj posao i dok su kući razmišljaju o njemu. Na žalost takvih ljudi je sve manje u ovoj državi, jer ih sistem sputava, pa ko je u prilici odlazi vani kako bi napredovao u tom poslu za šta je stvoren.
Ti si izgleda jedan od onih što se dobro uklapa u ovaj sistem, pa si okružen stilom života da ne možeš vjerovati da neko voli svoj posao da napreduje, proučava, istražuje, usavršava, prenosi znanje...
- Ma.Le.Na
#8585 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovo ko one kljucne dvije sedmiceIvana_ivana wrote: ↑02/03/2021 21:01Nova uhicenja. Za koji danuvijekIInikadI wrote: ↑02/03/2021 20:44Šta za koji dan? Ti ćeš nam sve pričati za koji dan tako da ćemo sve znati za koji dan.![]()
- Cherry-Cherry
#8586 Re: Slučaj Dženan Memić
On se uvalilo negdje na šalter i to mu je vrh karijere. Nosi papire od tačke A do tačke B.
-
td_maajka
#8587 Re: Slučaj Dženan Memić
Jasta ba... A ovakvima i tom sistemu i odgovara da se prica kako u pravosudju, u institucijama generalno, nema postenih koji svoj posao rade dobro i rado. A ima ih, ima ih, samo ce tek doci do izrazaja kada se ovi drugi maknu iz prvog plana.
- Cherry-Cherry
#8588 Re: Slučaj Dženan Memić
I sreća je još što među tim ljudima, koji rade dobro i pošteno, ima dosta onih koji su hrabri i imaju petlju. 
-
foxlife
#8589 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislim da je najbolje da zakljucimo da je muriz ubio dzenana a arijana mu pomogla
-
u-pet-deka
#8590 Re: Slučaj Dženan Memić
Po tvom izlaganju čitava Skandinavija ima psihopatološki poremećaj.suspect_zero wrote: ↑02/03/2021 23:29Ohani malo, diši duboko i tako tou-pet-deka wrote: ↑02/03/2021 22:37 U ovom slučaju (o dečku i djevojci) nema šta dublje napisati. Za mene je stvar skroz jasna. S jedne strane imate sarajlije koji su umorni od zagađenog zraka, koji svakodnevno udišu, s druge strane imate oca koji traži dublji smisao o smrti svog sina, a s treće imate medije koji rade svoj 'posao', i na kraju s četvrte strane imate ljude koji rade na slučaju ali koje u biti stvarno nije briga niti imaju volje.
Budala je onaj ko je izmislio empatiju, jer je nema.![]()
Empatija se ne izmišlja, stičemo je i razvijamo kroz odrastanje, sastavni je dio nas i čini nas boljim osobama.
Odsustvo empatije je poremećaj, takvi ljudi se liječe a najteži oblik je psihopatološki poremećaj.
-
u-pet-deka
#8591 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislim da su časni, pošteni i tako dalje puka manjina. Otac moj je nekad radio u gruntovnici, danas kada posjeti istu samo se nasmije.stetoskop wrote: ↑03/03/2021 07:57Takvi ljudi kao što si naveo, završili su škole tipa kupovine diploma, jer su imali vezu za taj posao i za to ga ne vole raditi.u-pet-deka wrote: ↑02/03/2021 22:37 U ovom slučaju (o dečku i djevojci) nema šta dublje napisati. Za mene je stvar skroz jasna. S jedne strane imate sarajlije koji su umorni od zagađenog zraka, koji svakodnevno udišu, s druge strane imate oca koji traži dublji smisao o smrti svog sina, a s treće imate medije koji rade svoj 'posao', i na kraju s četvrte strane imate ljude koji rade na slučaju ali koje u biti stvarno nije briga niti imaju volje.
Itekako postoje časni, pošteni i pametni ljudi koji vole raditi svoj posao i dok su kući razmišljaju o njemu. Na žalost takvih ljudi je sve manje u ovoj državi, jer ih sistem sputava, pa ko je u prilici odlazi vani kako bi napredovao u tom poslu za šta je stvoren.
Ti si izgleda jedan od onih što se dobro uklapa u ovaj sistem, pa si okružen stilom života da ne možeš vjerovati da neko voli svoj posao da napreduje, proučava, istražuje, usavršava, prenosi znanje...
- Cherry-Cherry
#8592 Re: Slučaj Dženan Memić
Ima dosta poštenih ljudi, ali greška je što smo dozvolili da nam mufljuzi vladaju. Zato trebamo raditi na tome da se sistem promijeni.
-
zijancer
#8593 Re: Slučaj Dženan Memić
Malo skretanje, ko vam od svih aktera ove priče djeluje najsmirenije?
- Cherry-Cherry
#8594 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa svi su se uspaničili, pravdaju se, javljaju se u medijima...
-
td_maajka
#8595 Re: Slučaj Dženan Memić
Vrlo cudno, ali najsmirenije mi djeluje upravo Alisa Mutap.
Ono, nema nikakvih dopisa medijima kako je i Zijo Mutap zrtva, a njen zivot nastavio (naizgled) dalje kao i prije njegovog privodjenja...
Ono, nema nikakvih dopisa medijima kako je i Zijo Mutap zrtva, a njen zivot nastavio (naizgled) dalje kao i prije njegovog privodjenja...
- Cherry-Cherry
#8596 Re: Slučaj Dženan Memić
Da mi je samo znati na čemu je ona... Ako funkcionira normalno bez ičega, onda je nenormalna.
Doduše, ne znamo mi šta se dešava u njenom životu i u njenoj glavi. Moguće je da sada prati sve ovo, čita, drma apaurine i čeka da joj pozvone na vrata.
Doduše, ne znamo mi šta se dešava u njenom životu i u njenoj glavi. Moguće je da sada prati sve ovo, čita, drma apaurine i čeka da joj pozvone na vrata.
-
laik1981
#8597 Re: Slučaj Dženan Memić
Psihopata i to samo jedna medju desetinama hiljada psihopata sa kojima danas zivimo. Bez emocija, empatije, bez savjesti i osjecaja odgovornosti. Takvi nas i vode, a takvi smo i kako drustvo postali sto se slikovito i direktno prezentuje cak i kroz postove mnogih, kako na ovoj temi, tako i na mnogim drugim temama gdje se govori o ozbiljnijim stvarima..Cherry-Cherry wrote: ↑03/03/2021 10:18 Da mi je samo znati na čemu je ona... Ako funkcionira normalno bez ičega, onda je nenormalna.
-
zijancer
#8598 Re: Slučaj Dženan Memić
može li smirenost toliko bosti u oči
-
td_maajka
#8599 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma ja hocu da vjerujem da je to tako, da ona ovo cita i da drma te apaurine, jer bi to nekako bio znak da je ljudsko bice.
Ali njeno ponasanje svih ovih godina, kao i ponasanje njene porodice, ukazuje na to da i nije bas cista (sad ce me tuzit, garant...).
Da se razumijemo, u pocetku sam suosjecala i sa njom kao zrtvom, naravno. Ali sto vise covjek saznaje o njenoj ulozi u ovom svemu, sve manje empatije moze osjecati prema takvoj osobi. I ne, niko od nas nije svetac/svetica, i bas me briga s kim je sve bila i je li to primjereno njenim godinama
Cak me briga ako se i bavila prostitucijom, njen izbor. Ali da dovedes momka u svoje probleme, ubiju ga pred ocima tvojim, a ti ga kao voljela, i onda sutis 5 godina, ma cak igras "njihovu" igru, to ne moze pas s maslom pojesti.
I ne, ne vjerujem da bi "vecina" tako reagovala. Mislim da bi vecina ucinila ispravnu stvar i rekla sta se desilo.
Ali njeno ponasanje svih ovih godina, kao i ponasanje njene porodice, ukazuje na to da i nije bas cista (sad ce me tuzit, garant...).
Da se razumijemo, u pocetku sam suosjecala i sa njom kao zrtvom, naravno. Ali sto vise covjek saznaje o njenoj ulozi u ovom svemu, sve manje empatije moze osjecati prema takvoj osobi. I ne, niko od nas nije svetac/svetica, i bas me briga s kim je sve bila i je li to primjereno njenim godinama
I ne, ne vjerujem da bi "vecina" tako reagovala. Mislim da bi vecina ucinila ispravnu stvar i rekla sta se desilo.
Alisino prvo obracanje medijima, u martu 2016. godine... Ovdje postavljaju odlicno pitanje u ovoj zadnjoj recenici.Kao prvo, vjerujemo u rad Tužilaštva, rad policije i ne želimo manipulisati činjenicama.
Javnosti je malo poznato, da je ona također pretučena te kobne noći. Zadobila je povrede glave, potres mozga, povrede vrata, povrede leđa i povrede prstiju.
Ubica/e rahmetli Dženana Memića je pokušao ubiti i Alisu. Ona nije bila nijemi svijedok koji je posmatrao, kako se nagađa u medijima, nego je pronađena krvava i pretučena. Zbog čega i zbog koga se kriju takve informacije?
- JThomas
#8600 Re: Slučaj Dženan Memić
to što ona ne leti da priča uopšte nije čudno. jer kad je dovde dobacila sa verzijom da se ničega ne sjeća - ukopala bi i sebe i oca šta god da kaže. a kako se intimno osjeća i kljuka li se nečim, grize li je ili ne, ipak zna samo ona.