Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jazzer

#8576 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jazzer »

Ima li ijedna pozitivna stvar po kojoj bi mogli pamtiti Mesu kao selektora?

Evo konsultujem i Google al' nema rezultata :)
Laertes

#8577 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Laertes »

jazzer wrote:Ima li ijedna pozitivna stvar po kojoj bi mogli pamtiti Mesu kao selektora?

Stil odijevanja, brate... No more šuškavac... To nam je kod Papeta smetalo
cyprus

#8578 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

jazzer wrote:Ima li ijedna pozitivna stvar po kojoj bi mogli pamtiti Mesu kao selektora?

Iz skoro nemoguće pozicije uspio dovući reprezentaciju u baraž za EP... Osvojio Kirin kup... Ima najbolji procenat pobjeda... Eto tri...

Znam da to nije ono što su naše ambicije, niti krajnji dometi, ali reći da je kod Meše sve bilo crno - po običaju je naše pretjerivanje i sklonost krajnostima...
jazzer

#8579 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jazzer »

cyprus wrote: Iz skoro nemoguće pozicije uspio dovući reprezentaciju u baraž za EP... Osvojio Kirin kup... Ima najbolji procenat pobjeda... Eto tri...

Znam da to nije ono što su naše ambicije, niti krajnji dometi, ali reći da je kod Meše sve bilo crno - po običaju je naše pretjerivanje i sklonost krajnostima...
Da, Kirin kup svakako, zaboravio sam.
Logovan

#8580 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Kirin kup... Vau, uspjeh veliki. :D
Muhamed Đakmić

#8581 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:

Iz skoro nemoguće pozicije uspio dovući reprezentaciju u baraž za EP... Osvojio Kirin kup... Ima najbolji procenat pobjeda... Eto tri...

Ali nikad ljudi iz pećina ne bi izašli Cypruse da nisu konstantno tražili puno bolje od onoga što su dotad imali :D

Pa čovjek je svom nasljedniku (ako ne ostane na klupi) ostavio jednu od najstarijih i najneperspektivnijih reprezentacije Evrope. I htio ne htio, morao je puno više uključiti igrače poput Duljevića, Memiševića, Miloševića, Đumića, Bajića, Krunića, Hadžiahmetovića, Gojaka...

Vjerovatno sam nekoga zaboravio. Oni su budućnost, jer bolje sigurno nemamo, trebalo ih je na vrijeme uklapati. Duljević je protiv Belgije pokazao da je komotno mogao biti starter u većini kvalifikacionih utakmica i da je negdje možda mogao biti i prevaga. Siguran sam da bi barem još dvojica od pobrojanih to pokazala.

Meša nije ziheraš, nego je jako neinteligentan, a mislim da to svako može reći sa punim pravom bez da vrijeđa selektora, nego da iznosi prilično realnu opservaciju. Birao je igrače koji dokazano ne znaju i ne mogu donijeti iskorak, niti oni sami mogu napredovati, jer imaju kao nekakvo iskustvo, nauštrb onih od kojih ne znaš šta možeš očekivati. Dakle, odabrao je one koji garantovano ne mogu biti kvalitetni.

Zašto je Anel Hadžić kod Meše igrao osjetno više od svih gore pobrojanih, zašto je više igrao Edin Cocalić...

Kako može reći da je dao šansu i minutažu jednom Danijelu Milićeviću (kojeg ja zbog godina ne bih ni zvao prije Gojaka i Miloševića), ali čovjeku je dao 64 minute podijeljene na tri različite utakmice. Pričamo o čovjeku koji je tu manje - više od početka kvalifikacija, navodno se ozbiljno računa na njega, a dobio je 64 minute. Uključujući i sve prijateljske utakmice koje smo odigrali.

Mešina najveća šuplja priča je, a nije da si iznio ovu tvrdnju pa da tebi kontriram, ta da je dao velikom broju igrača minutažu. Jer nije dao nikome osim onih etabliranih ništa, a ove je zvao da popunjavaju brojku na spisku. Nikoga od njih nije pokušao promovisati, da dokaže da nešto zna i može. I zato treba otići što prije, jer će nas svesti na nivo Kipra i Estonije dok si rekao keks.
SSemir

#8582 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SSemir »

Koliku je premiju mesa uzeo za kirin kup
BHF_Manijak

#8583 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

Nidje veze ti je Toma sto si obrisao postove, i neka se ovo smatra komentarom na rad moderacije, boli me qrac, banujte me ako hocete...

Valjda je jasno da ce ovaj klaun uskoro biti bivsi i ne vidim razlog zasto se ne bi pisalo o potencijalnim kandidatima. Dodje frajer i hladno pobrise sve...
Tomahawk11
Globalni moderator

#8584 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Kad bude bivši, onda o potencijalnim kandidatima za novog selektora, tj. otvoriti temu - potencijalni kandidati za novog selektora.
Dotad, ovo je tema o Meši Baždareviću, selektoru reprezentacije.
Nije tema O Ancelottiju, Luis Enriqeu, Baki Sliškoviću i ostalim koji se spominju.
Niko od njih nije selektor reprezentacije.
Dakle, totalni off.
Eno zametnula se priča na temi o reprezentaciji, pa tamo opletite.
cyprus

#8585 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:
cyprus wrote:Iz skoro nemoguće pozicije uspio dovući reprezentaciju u baraž za EP... Osvojio Kirin kup... Ima najbolji procenat pobjeda... Eto tri...

Ali nikad ljudi iz pećina ne bi izašli Cypruse da nisu konstantno tražili puno bolje od onoga što su dotad imali :D

Pa čovjek je svom nasljedniku (ako ne ostane na klupi) ostavio jednu od najstarijih i najneperspektivnijih reprezentacije Evrope. I htio ne htio, morao je puno više uključiti igrače poput Duljevića, Memiševića, Miloševića, Đumića, Bajića, Krunića, Hadžiahmetovića, Gojaka...

Vjerovatno sam nekoga zaboravio. Oni su budućnost, jer bolje sigurno nemamo, trebalo ih je na vrijeme uklapati. Duljević je protiv Belgije pokazao da je komotno mogao biti starter u većini kvalifikacionih utakmica i da je negdje možda mogao biti i prevaga. Siguran sam da bi barem još dvojica od pobrojanih to pokazala.

Meša nije ziheraš, nego je jako neinteligentan, a mislim da to svako može reći sa punim pravom bez da vrijeđa selektora, nego da iznosi prilično realnu opservaciju. Birao je igrače koji dokazano ne znaju i ne mogu donijeti iskorak, niti oni sami mogu napredovati, jer imaju kao nekakvo iskustvo, nauštrb onih od kojih ne znaš šta možeš očekivati. Dakle, odabrao je one koji garantovano ne mogu biti kvalitetni.

Zašto je Anel Hadžić kod Meše igrao osjetno više od svih gore pobrojanih, zašto je više igrao Edin Cocalić...

Kako može reći da je dao šansu i minutažu jednom Danijelu Milićeviću (kojeg ja zbog godina ne bih ni zvao prije Gojaka i Miloševića), ali čovjeku je dao 64 minute podijeljene na tri različite utakmice. Pričamo o čovjeku koji je tu manje - više od početka kvalifikacija, navodno se ozbiljno računa na njega, a dobio je 64 minute. Uključujući i sve prijateljske utakmice koje smo odigrali.

Mešina najveća šuplja priča je, a nije da si iznio ovu tvrdnju pa da tebi kontriram, ta da je dao velikom broju igrača minutažu. Jer nije dao nikome osim onih etabliranih ništa, a ove je zvao da popunjavaju brojku na spisku. Nikoga od njih nije pokušao promovisati, da dokaže da nešto zna i može. I zato treba otići što prije, jer će nas svesti na nivo Kipra i Estonije dok si rekao keks.
Sve to stoji, manje-više (jedino nisam siguran za to oko inteligencije - dalo bi se diskutovati)... Meša nas u dva ciklusa nije odveo nigdje - dakle, ne može se reći da je ispunio svoju osnovnu zadaću, to pod broj jedan... Također, izgubila se tečnost igre koju smo ranije imali... To što ti pišeš o kadriranju selekcije - isto stoji... Meni je npr. najveća enigma guranje Jajala... Mlađi igrači su trebali dobiti više prilike i afirmacije...

Stoji i da treba težiti boljem... Rekoh da ovo što smo postigli sa Mešom nije ono čemu smo se nadali i ono koliko realno možemo...

Ali jebemu ne treba ići u krajnost... Nije da baš ništa nije valjalo... Također, to što se teži boljem, ne znači da treba uvijek biti u crnjaku...
ultima_palabra

#8586 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Tražio je nove igrače i borio se za njih... ali na kraju im nije davao pravu šansu, pa na kraju izađe na isto kao kod Sušića kojem je bilo poniženje otići na utakmicu van Pariza.
cyprus

#8587 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

Pa dobro, ali uglavnom je ulazio u utakmice sa najjačim imenima koje je imao na raspolaganju... Ni spiskovi mu nisu imali mnogo nelogičnosti (znatno manje nego Safetovi)... Da je radio drugačije, onda bi mu jebali mater što bezveze eksperimentiše i gura anonimuse, kad ima provjerena imena :mrgreen: :oops:

PS Istina, izmjene su mu često bile vrlo nelogične i nesvrsishodne
ultima_palabra

#8588 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:Pa dobro, ali uglavnom je ulazio u utakmice sa najjačim imenima koje je imao na raspolaganju... Ni spiskovi mu nisu imali mnogo nelogičnosti (znatno manje nego Safetovi)... Da je radio drugačije, onda bi mu jebali mater što bezveze eksperimentiše i gura anonimuse, kad ima provjerena imena :mrgreen: :oops:

Ja bih rekao da je on često postavljao ekipu kao prosječan forumaš, ono najprovjerenija imena i najsigurnija postavka :D

Za selektora reprezentacije ipak treba malo više.
cyprus

#8589 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:Pa dobro, ali uglavnom je ulazio u utakmice sa najjačim imenima koje je imao na raspolaganju... Ni spiskovi mu nisu imali mnogo nelogičnosti (znatno manje nego Safetovi)... Da je radio drugačije, onda bi mu jebali mater što bezveze eksperimentiše i gura anonimuse, kad ima provjerena imena :mrgreen: :oops:

Ja bih rekao da je on često postavljao ekipu kao prosječan forumaš, ono najprovjerenija imena i najsigurnija postavka :D

Slažem se :thumbup:

S tim što mislim da nije stvar u tome kako ćeš ti to poredat na papiru... Ko god je u životu pogledao deset utakmica zna izabrat 11 najboljih i poredat ih na terenu kako treba...

Stvar je u kreiranju i održavanju timske kohezije i prenošenju zamisli u svrhu poboljšanja igre ili ostvarenja cilja... E to je ono na čemu je Meša ofalio...
DaysleepeR

#8590 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by DaysleepeR »

Ja mu Jajala ne halalim.
edo_79

#8591 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by edo_79 »

DaysleepeR wrote:Ja mu Jajala ne halalim.
Ni ja .... pored Kodre on uvodi Jajala :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8592 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

Meša je žestoko podbacio u ovim kvalifikacijama i nema šta da traži više na klupi BiH.

Imali smo zicer grupu da ganjamo drugo mjesto :roll:
Bazinga1234

#8593 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bazinga1234 »

edo_79 wrote:
Znaci po tebi trebalo je umjesto Jajala uvest Kodru pa da imamo 3 napadača u igri :roll:
edo_79

#8594 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by edo_79 »

Bazinga1234 wrote:
edo_79 wrote:
Znaci po tebi trebalo je umjesto Jajala uvest Kodru pa da imamo 3 napadača u igri :roll:
Ako ništa drugo Kodro je mlađi, i ako treba lakše će zatvoriti tu poziciju gdje je bio Jajalo .... poenta je što Meša pored toliko mladih igrača po cijeloj evropi koji bi uzorali bilo koji stadion za repku .... on nađe dovoditi igrače sa 30+ godina ....
Logovan

#8595 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Ali zato treba znati kako eksperimentisati, kojeg anonimusa gurnuti u prvih 11, kojeg provjerenog ostaviti na klupi.
DaysleepeR

#8596 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by DaysleepeR »

Jajalo je igrač manje na terenu.
shake69

#8597 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by shake69 »

Sve sto je juznije od Mure ne podnosi ostavke ni kad se ne plasira na neko takmicenje i ima uzasnu klimu u i oko reprezentacije. Takve ne otjera ni bomba pod autom.
Pogledajte Cacica, Mehmeda ocigledno jer nicim nije nagovijestio da ce sam sutra navece napustiti 40 000 KM mjesecno, takvi su i Srbi i ostali Balkanci. Jedino Katanec gospodski, odmah poslije poraza od Engleza kaze da napusta selektorsku poziciju a ne vjerujem da su Slovenci bijesni na njega jer ga cijene i jer je vrlo profesionalan, odmjeren i kvalitetan strucnjak iza kojeg je puno dobrih rezultata, za razliku od Mehmeda.
Dusko Bajevic bi bio dobro rjesenje, po meni.
AmiĐa_Idriz

#8598 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by AmiĐa_Idriz »

Mesa je radio dobar skauting. Izvukao je neke igrace za koje nismo ni culi a od kojih bi moglo biti nesto. Pape sto se tice napadaca znao za samo 2 lika pa mu je zato Lula igrao spica u Izraelu :roll:

I nema se sta pricati o otkazu i ostavkama. Njemu ugovor istice sa zadnjim sudijskim zvizdukom u Talinu.
Muhamed Đakmić

#8599 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

AmiĐa_Idriz wrote:Mesa je radio dobar skauting. Izvukao je neke igrace za koje nismo ni culi a od kojih bi moglo biti nesto. Pape sto se tice napadaca znao za samo 2 lika pa mu je zato Lula igrao spica u Izraelu :roll:

I nema se sta pricati o otkazu i ostavkama. Njemu ugovor istice sa zadnjim sudijskim zvizdukom u Talinu.
A koga je to izvukao Boga ti? :D
cyprus wrote:
ultima_palabra wrote:

Slažem se :thumbup:

S tim što mislim da nije stvar u tome kako ćeš ti to poredat na papiru... Ko god je u životu pogledao deset utakmica zna izabrat 11 najboljih i poredat ih na terenu kako treba...

Stvar je u kreiranju i održavanju timske kohezije i prenošenju zamisli u svrhu poboljšanja igre ili ostvarenja cilja... E to je ono na čemu je Meša ofalio...
A s druge strane, s vama dvojicom se ni najmanje ne slažem. Formacija 4-4-2, gdje na krilnim pozicijama igraju klasična krila pa tako ekipa suštinski ima samo dva centralna vezna, a želi se nadigravati i držati posjed lopte, dok joj je jedan napadač nekakva lutalica i glumi Aguera ili Dybalu iako je tehnički potkovan kao Crouch (govorim o Ibiševiću) te igra sa četiri štopera u zadnjoj liniji koji nemaju ni trunku prodornosti i smisla za ofanzivnu igru i pružanje širine (Vranješ, Zukanović, Bičakčić, Šunjić)... to nije ekipa prosječnog forumaša, to je ekipa klasične neznalice.
Bazinga1234

#8600 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bazinga1234 »

Muhamed Đakmić wrote:
A koga je to izvukao Boga ti? :D
Jajala. :skoljka: :D

Bilo je tu par igrača kao npr Djuric bez kojeg nebi izborili baraz, Dumica koji bi mogao biti jedan od važnijih stopera u budućnosti, Kodru koji bi mogao postati važan napadač,...
Locked