Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#8576 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

omar little wrote:samo da ostane dokumentirano. vebsajt ambasade bih u kanadi. zvala sam preko vikenda, ali niko se ne javlja, jel, bio je i produzeni vikend. :roll: na mejl normalno niko ne odgovara. znam da imamo svi kolektivno vecih problema, ali samo da ja jebem mater ovim bezobraznicima. za vebsajt apdejtati treba bukvalno pet minuta. djubrad. zvala sam i jucer i niko se ne javlja niti odgovara na ostavljene poruke.

Image
Imali su istu žalbu u Australiji na naše predstavništvo :(

Predstavništva koja ne služe ni za šta osim uhljebljenje
Janjicar

#8577 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

NeenaSa wrote:I da se carini sjetim familije.
Pobogu, imate li uopce s(a)vjesti?
P.S.
Znam da mnogi koriste. al' , zar niste "dresirani" da razlucite?
Zasto carini ?

Porez na humanitarnu pomoc je ukinut ali se mora pregledati sta se uvozi ljudi sta vam je ?

ja cu licno kamion napuniti robe ali ubaciti 50 kg heroina i reci humanitarna pomoc ? Jel to uredu ?
Paranoid

#8578 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paranoid »

:jbt:
O'zone
Globalni moderator

#8579 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta u Sarajevu (STAFF) upozorava građane da ne nasjedaju na akcije prikupljanja pomoći koje se organiziraju u ime Filozofskog fakulteta. Ako primjetite ovakav vid zloupotrebe, STAFF možete kontaktirati putem e-maila [email protected] ili na broj 061/ 901-287. Pomoć se prikuplja samo u samom FF-u
SmokingMan

#8580 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SmokingMan »

Janjicar wrote: Zasto carini ?

Porez na humanitarnu pomoc je ukinut ali se mora pregledati sta se uvozi ljudi sta vam je ?

ja cu licno kamion napuniti robe ali ubaciti 50 kg heroina i reci humanitarna pomoc ? Jel to uredu ?
:thumbup:
Last edited by SmokingMan on 21/05/2014 13:46, edited 1 time in total.
LieToMe

#8581 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by LieToMe »

:roll: u sta se tema pretvori pa to vise nije humano ni citati a kamo li pisati :roll:
SirokiB

#8582 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

Fact wrote:
SirokiB wrote: ma koga boli briga za to? i ne samo široki..posušje,čitluk,čapljina,mostar itd..
al što jest jest iz širokog je otišlo toliko toga od prvog dana da sam i ja sam iznenađen da su ljudi tako priskočili pomoć (iako su uvijek ovdje priskakali kome god treba)..i što je važno još uvijek se skuplja, nije stalo..

istina jest i to da široki ima unaprijed predznak ustaše, fašisti, lopovi, šverceri, škutori itd da ne nabrajam više, ali sad se pokazalo tko je tko i kakav je tko..i neka je..
i uz sve to kad uzmes u obzir da je to grad od 10 000 stanovnika, a općina od 29 000 :shock:
sve to dobije jednu veliku dimenziju...

ljepio sam ovdje redovno vijesti o donacijama, humanitarnim akcijama, skupljanjima, bili su i video prilozi sa nekih portala..al koga to briga..

evo recimo klix, nije u stanju bio staviti za utakmicu široki-igokea da je humanitarnog karaktera bila, da je prikupljeno 5500 KM za pomoć za Bosnu, da je počela minutom sutnje..nista.

i onda tamo imas na izvjestaju komentar tipa: " ološ igrala danas, o bože ima li te. "

al jebo to..bitno da se raspisalo kako je komsic dao ovo ono i kasnij se demantiralo..da su navijaci real stavili transparent za bosnu i srbiju (a nisu nego je slika namontirana)..vaznije je sto se stavio transparent nego sto su mostarci 3 dana isli spasavat i 3 puta se vracali kuci spavat jer im nitko nije dao ni smjestaj ni hranu (mislim na vlast)..da su ovi iz širokgo otisli u svom trosku, sa svojim autima, čamcima..radili 24h i vratili se kuci itd..

BITAN JE KLIK! :-) :roll:
hebo te široki više i čitava zapadna hercegovina!evo ja sam hrvat i studiram na sveučilištu u mostaru tako da sam u kontaktu sa ljudima iz svih krajeva z.hercegovine i ljudi iz posušija,širokog,ljubuškog su uglavnom teški nacionalisti,šta ih pravdaš?
prvo koga ja pravdam?
drugo, nauči se komunicirat..nisi ti hrvat, ti si nitko i nista, pokvarenjak obični, a to si pokazao sa ovim prvim navodom..
sa kim si ti u kontaktu? sa pola sveučilišta ili sa par njih koji su s tobom na faxu..
prepostavljam da si mostarac (sto je u biti i nebitno), a ja nisam spominjao samo široki, da si pročitao post ili postove, i mostar i čapljinu i ostalo ja spomenem..

a nacionalisti iz ZH su se pokazali ovih dana
stidi se! :-?
Last edited by SirokiB on 21/05/2014 13:47, edited 1 time in total.
eluna

#8583 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

NeenaSa wrote:I da se carini sjetim familije.
Pobogu, imate li uopce s(a)vjesti?
P.S.
Znam da mnogi koriste. al' , zar niste "dresirani" da razlucite?
nemoj tako - nisu carinici krivi - samo rade po nalogu, a ono što mogu i uradili su - rade 24/7 ......hvala im za to :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#8584 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

HITNO!!!! MOLIM VAS!!! Svi koji mogu pomoći da se dopremi pomoć u vidu alata i higijenskih potrepština u blizinu Nemile neka kontaktiraju Ahmeta na broj 062 210 433 (koji je sa svojim komšijama ostao bez ičega!!!). Kaže da za sada imaju hranu, da je dio puta do njih djelomično očišćen, ali da očajnički trebaju pomoć. Za tačnu lokaciju gdje se nalaze Ahmet i njegove komšije najbolje da ga direktno kontaktirate na gore navedeni broj! Nekoliko sela je još uvijek odsječeno i potpuno su uništena i zatrpana, tako da se ne zna da li je u njima uopšte neko živ?! Molim sve one koji su spremni da se odazovu na ovaj vapaj i da pomognu u dopremi pomoći ili kao fizička snaga da nazovu Ahmeta!!!
Hajvan

#8585 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajvan »

O'zone wrote:
omar little wrote:samo da ostane dokumentirano. vebsajt ambasade bih u kanadi…..
Image
Imali su istu žalbu u Australiji na naše predstavništvo :(

Predstavništva koja ne služe ni za šta osim uhljebljenje
da:
Dobar dan,

Dosla sam na vasu web stranicu sa nadom da cu tu uspjeti pronaci neke informacije o tome kako se moze poslati pomoc u Bosnu I Hercegovinu iz Australije, da vidim obavijestenja o tome kakve se I da li se ikakve akcije prikupljanja pomoci organizuju u Australiji za pomoc ugrozenim Bosancima I Hercegovcima I gdje, imate li ikakvih apela za pomoc, obavijestenja o vasim razgovorima sa celnnicima drugih drzava (ili eto barem ove drzave) o pokusaju prikupljanja pomoci, bilo sta, bilo kakva informacija…

Mozete zamisliti moje razocarenje kada sam vidjela da nasa ambasada nije postavila update zvanicne drzavne stranice vec nekih mjesec dana!!! Nema ni rijeci o poplavama niti ikakvih informacija o tome kako se moze poslati pomoc u BiH, dok mi ovamo potpisujemo peticije po internetu kako svijet jos jednom zanemaruje tragediju koja je snasla nasu zemlju, ljutimo se na sve vlade svijeta sto nas opet ostavljaju samim sebi, vi “mudro” sutite I ne mjesate se u goruci problem nase domovine, ne smatrate za shodno da barem postavite link za poneki clanak o svemu tome, a kamo li sta drugo... Naravno, to bi podrazumijevalo da se treba bar nesto uraditi, na sta vi, sto vec odavno znamo, niste spremni niti ste navikli da to tako treba, da ne kazem mora.

Kako da se zalim sto na primjer Chanel 10 nije briga i sto opet ignorisu sto moj narod jos jednom prolazi kroz katastrofu, do sada nezapamcenu na tim prostorima, dok ambasada iste te zemlje nema apsolutno nikakvih informacija na svojoj zvanicnoj web stranici? Kakvi to ljude “rade” u toj ambasadi? Imate li imalo odgovornosti za mjesta na koja ste postavljeni, ko zna kojim putevima? Sta I koga vi predstavljate? Mene ocigledno ne, a evidentno ni tu drzavu, od vas nikada nisam dobila nikakvu pomoc niti barem lijepu rijec podrske na mom grbavom putu stvaranja zivota na drugom kraju svijeta u potpunoj samoci, a sigurna da je slucaj i sa bilo kojim Bosancem i Hercegovcem sa stalnim boravkom u Australiji. Naravno, donacije za kojekakve vase prohtijeve uredno i bez imalo stida redovno trazite!

Pouzdano znam da ambasada Srbije organizuje kontainere pomoci za Srbiju (o trosku ambasade), organizuju humanitarne akcije I uopste pokusavaju skupiti na svaki moguci nacin bilo kakvu pomoc koja moze pomoci ugrozenom narodu, dok je valjda Bosna I Hercegovina u blagostanju I izobilju pa istoj valjda pomoc nije ni potrebna niti tim jadnim ljudima. Provjerite njihovu stranicu i pogledajte koliko informacija o svemu sto se desava u Srbiji, a i Bosni i Hercegovini trenutno. http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php
Nama izgleda ne preostaje nista drugo vec da se i mi ukljucimo u humanitarne akcije za Srbiju, Bosni i Hercegovini valjda pomoci vise i nema...

Jadan smo mi narod! Zlo koje je nas strefilo ne moze se porediti ni sa kakvim poplavama, ratovima, kugama… Nasi celnici, ljudi koji nas vode (ocigledno u propast) I po mom skromnom misljenju, a iz licnog iskustva, zvanicni predstavnici moje domovine su nesto najgore sto je ikad krocilo ovom planetom. Valjda su vam po rodjenju odstranili osjecaj za moral I empatiju. Stidim vas se I potrudicu se koliko je u mojoj moci da sto vise ljudi sazna za vas nemar spram drzave od koje uredno primate plate (za koje sam sigurna da su I redovne I da postoje, sto se ne moze reci za mnogo ljudi u Bosni I Hercegovini koje “predstavljate” I za ciji interes "radite"). Da nije tuzno, bilo bilo bi izuzetno smijesno! Valjda se na to i oslanjate, mi Bosnaci i Hercegovci smo poznati po nasem smislu za humor!

No mi cemo naci nacina da pomognemo nasoj domovini, da pomognemo ljudima koje znamo i ne znamo, uvijek smo to cinili i uvijek cemo i ciniti. A sto se vas tice, iskreno se nadam da karma ipak postoji i da svakom nikne sta je i posadio!

Bez iole postovanja (postovanje se mora zasluziti) i sa dubokim razocarenjem (ovo je vec potpuno zasluzeno!),

Amela L….
ponedeljak
O'zone
Globalni moderator

#8586 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače da se solidarišu sa onim koje je zahvatila katastrofa koja je zadesila cijelu BIH, te da oni koji imaju viška stočne hrane kao sto je sijeno, slama, silaža... i sve one koji su spremni pomoći unesrećenim poljoprivrednicima da to mugu uraditi putem Udruženja poljoprivrednika u BIH.

Zbog evidentiranja i zbrajanja količina obezbijeđene stočne hrane,te njihovog skupljanja na jedno mjesto, koordiniranja između onih koji su voljni pomoći i onih kojima je potreba pomoć molimo Vas da se javite na kontakt telefone:

Koordinator UPuBIH Nedžad Bićo 062 359 649 ili

Predsjednik UPuBIH Miro Pejić 063 662 909

Također, ukoliko neko od Vas koji imate pristup internetu poznaju nekog kome jo potrebna pomoć javite se na mail [email protected] ili [email protected] ili putem naše facebook stranice

https://www.facebook.com/pages/Udruženj ... 5251297054

Pozivamo I sve poljoprivrednike sa ugoženih područja da poštuju upute nadležnih, da prijave da im je pomoć potreba kako bi im se pokušalo dostaviti pomoć stoci, te da ne izlažu stoku ispaši na kontaminiranim prostorima, jer postoji velika mogućnost zaraze kako stoke tako prenosa bolesti na ljude.
Drinski

#8587 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Ne znam čemu tolika cenzura.
Obrisana su mi dva posta bez ikakvog razloga.
Umjesto da ste još jučer obrisali sve postove ovog drinskog i još par ljudi koji su tu samo kontrirali ljudima.
Ja se se stvarno izvinjavam, ali moram reagovati.

Ako administracija smatra da krsim bilo koje pravilo, neka mi to kaze, i ja cu sam brisati svoj post (doduse, nema te opcije, jedino mogu opet traziti da to oni urade, treba uvesti tu opciju).

Drugo, ja samo iznosim svoje misljenje, mislim da je:
1. trebalo bolje organizovati preventivu,
2. trebalo bolje pristupiti otklanjanju posljedica poplava (imaju postovi da se ne ponavljamo)
3. sam sam se uključio u akcije pomoći i
4. bez obzira koliko se to cinilo mozda nehumano, smatram da smo MI licemjerni (ako mi ne biramo kome saljemo pomoć, zasto onda optuzujemo Arape) i da trebamo prvo pomoći samim sebi. Naravno, ako je neko za saradnju treba to podrzati i ja cu prvi pružiti ruku.
To nije kontriranje.

Ako je ovaj post suvisan, molim da se izbrise.
Last edited by Drinski on 21/05/2014 15:04, edited 1 time in total.
Straza

#8588 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Je li otisao ijedan konvoj pomoci iz Sarajeva za povratnike koji zive u Podrinju?
Alfons Kauders

#8589 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Hajvan wrote:
SirokiB wrote:
BITAN JE KLIK! :-) :roll:
SUŠTINA U TRI RIJEČI :(

jebo im klik i mater i reklame i google ads… i kakvih ovo sve nazovi NJUZ - ŠLJUZ web portala ima?!
Užzas…
jebote, sakrio sam postove sa FB zida od nekolicine dobrih prijatelja zbog prenošenja vijesti onog nekog balkaninfo.nešto…fuj, fuj…

i jebo ih HAARP i chemtrails….
izvinjavam se…
iziritiran sam….
Ovi novinari su jako maliciozna grupacija. Naprave probleme iz ničega. Sve za klik/like više.
zamolio bih te da te spodobe ne nazivas novinarima

a takve prijatelje komotno brisi
Alfons Kauders

#8590 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Šveđanin wrote:Pik uveo opciju nudim doniram

www.pik ba/nudim-doniram/328/2018
ovo je fakat dobra ideja, treba malo popularizirati... svako od nas ima nekih stvari oko kuce bez koji moze... od opreme za bebe do starih racunara - a dobro ce doci onima koji su ostali bez icega
say_cheese

#8591 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by say_cheese »

eluna wrote:
O'zone wrote:
Sarajke daruju maturske haljine djevojkama koje su izgubile sve u poplavama
21. maj 2014. u 12:16

Skupina djevojaka iz Sarajeva organizirala se na Facebooku napravivši grupu pod nazivom S nama u najljepšu noć, s ciljem prikupljanja svečanih haljina, cipela i kozmetike za djevojke iz područja najviše pogođenim poplavama, čija se maturska noć bliži.

Facebook grupa je osnovana jučer, a dosad već broji skoro 700 članica, od koji stotinjak aktivno postavlja fotografije svojih haljina i cipela koje žele pokloniti djevojkama koje se nalaze u teškoj situaciji.

Image
Nije od životne važnosti ali je :thumbup: gesta
Djevojci od 18 godina i te kako je OD ŽIVOTNE VAŽNOSTI :thumbup: :thumbup:

cure, ubacite i koju staru sjenkicu i maskaru barem ........i dajte da skontamo kako da se naprave spiskovi djevojaka kojima to treba dostaviti - da se ne dijeli uzalud, i da zamolimo CK da distribuira pakete, tj. da nam ponude centralni magacin ili slično :-D

imam i ja jednu haljinicu pa bih da napravim paketić ..... možda dva pa da znam gdje i kome da dostavim

ovo je za rubriku: ako nemate hljeba, jedite kolace :-)

Ljudi mole za bagere i dezinfekcijska sredstva, a ti bi da im saljes maturske haljine. Daj ba, uozbilji se.
Pitarrr82

#8592 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pitarrr82 »

Pitarrr82 wrote:Zna li neko kuda je trenutno najbolje do Janje, ujutro saljemo jednu posiljku pa da ne dodje do zadrzavanja itd?! Hvala

Rijeseno, koliko vidim preko Romanije, Zvornika...
Straza

#8593 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Straza wrote:Je li otisao ijedan konvoj pomoci iz Sarajeva za povratnike koji zive u Podrinju?

Je li otisao ijedan konvoj pomoci iz Sarajeva za povratnike koji zive u Prijedoru?
Fact

#8594 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

SirokiB wrote: prvo koga ja pravdam?
drugo, nauči se komunicirat..nisi ti hrvat, ti si nitko i nista, pokvarenjak obični, a to si pokazao sa ovim prvim navodom..
sa kim si ti u kontaktu? sa pola sveučilišta ili sa par njih koji su s tobom na faxu..
prepostavljam da si mostarac (sto je u biti i nebitno), a ja nisam spominjao samo široki, da si pročitao post ili postove, i mostar i čapljinu i ostalo ja spomenem..

a nacionalisti iz ZH su se pokazali ovih dana
stidi se! :-?
Krenuti ću od kraja.O Čapljini ništa loše nisam rekao kao prvo.Nisam iz Mostara.Znam dovoljno ljudi,a zna se i iz medija o tim prostorima.Hrvat jesam tako mi na osobnoj piše,sad ako su pogriješili,onda možda i nisam.Pravdaš,govoriš eto ipak nisu širokobriježani kakvi se prikazuju u medijima,bla bla,to je pravdanje čisto.Pokvaren sam možda,ipak su mi vlastiti interesi najpreči.Da se razumijemo nemam ja ništa protiv što su dole pretežito nacionalisti,mora i toga biti.
Logovan

#8595 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Logovan »

say_cheese wrote: Ljudi mole za bagere i dezinfekcijska sredstva, a ti bi da im saljes maturske haljine. Daj ba, uozbilji se.
Nisi ti shvatio poentu, malo bolje razmisli pa tek onda komentariši.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8596 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Tomahawk11 »

LieToMe wrote::roll: u sta se tema pretvori pa to vise nije humano ni citati a kamo li pisati :roll:
Eno kukaju na temi o Papetu gdje su pljuvaci. Cuj gdje su, presli na najaktivniju temu.
Ima bolesnika koji tacno imaju potrebu da serendaju po cijele dane. Odmorite malo :oops:
emmir1

#8597 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

ovo je za rubriku: ako nemate hljeba, jedite kolace :-)

Ljudi mole za bagere i dezinfekcijska sredstva, a ti bi da im saljes maturske haljine. Daj ba, uozbilji se.[/quote]

Pa nemaju cure bagere da poklone , ali imaju haljine i nešto šminke koje će obradovat nekoga
Havatar

#8598 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Straza wrote:Je li otisao ijedan konvoj pomoci iz Sarajeva za povratnike koji zive u Podrinju?
Jesu juce su ljudi postavljali izvjestaje i prije nekolio su Manijaci bili u Janji ali se slazem da se slabo govori o pomoci njima , valjda nije multikulti , jugonostalgicarski.
say_cheese

#8599 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by say_cheese »

Logovan wrote:
say_cheese wrote: Ljudi mole za bagere i dezinfekcijska sredstva, a ti bi da im saljes maturske haljine. Daj ba, uozbilji se.
Nisi ti shvatio poentu, malo bolje razmisli pa tek onda komentariši.
Odlicno sam shvatila poentu, ali nazalost za nju trenutno nema mjesta. Ljudi ostali bez krova nad glavom, a sarajevske curice bi da salju maturske haljine. Gdje da ih okace? Macku o rep?
omar little

#8600 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

kome da se salju maturske haljine? djeci cije skole vise ne postoje ili su zatvorene?
Last edited by omar little on 21/05/2014 14:08, edited 1 time in total.
Post Reply