Ukrajina

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8576 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

svi rusi u jednoj državi
155_mm

#8577 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

jastuk1 wrote:

S tim što su se Ukrajinci pokazali kao najveći servilni poslušnici i kao oni koji jedva čekaju da jedu govna koja im Vapad gura niz nos. Ukrajinci su sa majdetinom pokazali da su najvapidnija đubrad, đubrad koju je najlakše izmanipulisati. Branjanjem domovine na mjedanu su se posrali na nju i izgubili je. Koji kratkovidači.... Ne da su Rusi išta bolji od njih, dapače - da se razumijemo. Indeed.

A fakinski je porediti situaciju u BiH i Ukraniji.

Institucije u RS su već "zauzete" i nema se šta "zauzeti." LOL !!!! A kad bi RS-u ekonomski odgovaralo oni bi se već ocjepili davno, zar fakin ne?!?!?!?! Indeed.

I daj malo šire, šire, šire, šire, šire, šire, šire, gledanje situacije. Čemu, čemu toliko uskogrudno djetinjasto gledanje?!
naslusali smo se svakakvih objasnjenja zbog ceg rs ostaje u BiH. svima nama je poznata vekovna borba bosanskih srba za ostanak u drzavi BiH. ali da je razlog ostanka ekonomske prirode to je vec nesto novo. :lol: :lol: :lol:
Kaligula I

#8578 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

ZV Keli wrote:Zivjela slobodna Ukrajina i Pravy Sektor, smrt ruskom okupatoru (koji podrzava i naseg okupatora) !
...i što čovjek da kaže na ovu kontradikciju par excellence?...Pravi Sektor i slobodna Ukrajina ne idu skupa...oni isključuje jedno drugo...vrijeme će pokazati da sam u pravu...
valensija

#8579 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Bogami, Ukrajina pokazuje zube.
Challenger__

#8580 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

djonko brajs wrote:...tako da svaki papcic na svijetu koji se stavlja na stranu amerikanaca zato sto oni pravre sminka proizvode tipa ray ban naocale ili iphone moze samo da odmahne rukom i kaze mani me se supljih teoria zavjere necemo valjda sa rusima koji prave ladu...
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8581 Re: Ukrajina

Post by Truba »

valensija wrote:Bogami, Ukrajina pokazuje zube.
mene više zanima hoće li pokazati pare za plin :D
McMoy

#8582 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

valensija wrote:Bogami, Ukrajina pokazuje zube.
Nek se čuvaju karijesa... :mrgreen:
Challenger__

#8583 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Rey-ban, Iphone papak.

Prejako!

:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#8584 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Novi momenat!

- Vjerovali ili ne, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko se protivi ideji federalizacija Ukrajine i drži Turčinova legitimnim - Лукашенко не хочет федерализации Украины и признает Турчинова легитимным

____

Istina, riječ je o ukrajinskom mediju, treba sačekati potvrdu iz drugih izvora. Ali, ako je informacija tačna, ovo je vrlo značajna vijest.
Last edited by Challenger__ on 13/04/2014 19:45, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#8585 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

jastuk1 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
ZV Keli wrote:Zivjela slobodna Ukrajina i Pravy Sektor, smrt ruskom okupatoru (koji podrzava i naseg okupatora) !
:thumbup: :thumbup:

Svi oni koji podržavaju Rusiju moraju biti svjesni da postoji spreman scenarij "zauzimanja" institucija i po Republici Srpskoj.
Pa da ih onda vidimo.

S tim što su se Ukrajinci pokazali kao najveći servilni poslušnici i kao oni koji jedva čekaju da jedu govna koja im Vapad gura niz nos. Ukrajinci su sa majdetinom pokazali da su najvapidnija đubrad, đubrad koju je najlakše izmanipulisati. Branjanjem domovine na mjedanu su se posrali na nju i izgubili je. Koji kratkovidači.... Ne da su Rusi išta bolji od njih, dapače - da se razumijemo. Indeed.

A fakinski je porediti situaciju u BiH i Ukraniji.

Institucije u RS su već "zauzete" i nema se šta "zauzeti." LOL !!!! A kad bi RS-u ekonomski odgovaralo oni bi se već ocjepili davno, zar fakin ne?!?!?!?! Indeed.

I daj malo šire, šire, šire, šire, šire, šire, šire, gledanje situacije. Čemu, čemu toliko uskogrudno djetinjasto gledanje?!
"Bosanci su se pokazali kao najveći servilni poslušnici (Poslušali preporuku Miternove komisije za referendum ) i koji jedva čekaju da jedu govna koja im zapad gura niz nos. Bosanci su sa referendumom o nezavisnost pokazali kao đubrad koju je najlakše izmanipulisati. Branjenjem domovine na referendumu su se posrali na nju i izgubili je.."

Makes sense.. :thumbup:

Govorim o državnim institucijama. Ili si zaboravio da je pola državnih institucija u Banja Luci ? O graničnim prelazima da i ne govorim.
Truba

#8586 Re: Ukrajina

Post by Truba »

iskreno nešto sumnjam da će se ukrajinci dobro braniti... u smislu motivacije
jbg teško je braniti zemlju u kojoj imaš malu platu i nesigurnu budućnost

bolje niš ne činiti
to je moj moto
vivaldi

#8587 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

meni jedino nije jasno kako su ti ukrajinci najvise popusili od svih sssr drzava..

nevjerovatna nesposobnost jer su gori od svih i ruskih i zapadnih satelita. oni su jedini ostali na sovjetskom nivou..

sa skoro 50 miliona stanovnika da nisu uspjeli privuci dovoljno investicija da bar neki trokorak naprave za 20 godina je stvarno za rubriku vjerovali ili ne
jastuk1

#8588 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
"Bosanci su se pokazali kao najveći servilni poslušnici (Poslušali preporuku Miternove komisije za referendum ) i koji jedva čekaju da jedu govna koja im zapad gura niz nos. Bosanci su sa referendumom o nezavisnost pokazali kao đubrad koju je najlakše izmanipulisati. Branjenjem domovine na referendumu su se posrali na nju i izgubili je.."

Makes sense.. :thumbup:

Govorim o državnim institucijama. Ili si zaboravio da je pola državnih institucija u Banja Luci ? O graničnim prelazima da i ne govorim.
Znam ja vrlo dobro da si mislio na državne, a ne na RS insktitucije. A te institucije svakako oni već kontrolišu, zar fakin ne. Ili ne znaš etnički sastav i pravac djelovanja tih institucija. Sukladno time ili u skladu s tim, nije im u interesu da preuzimaju nešto što su već preuzeli. Haladum već jednom. :!:

Čudi me taka plitkoća - Biščani su poznati da su daleko vispreniji. Jazuk. Doduše onaj unutar Bošnjački sukob tamo je dokaz maksimalne vapidnosti.

A ovo gore što si napiso je dokaz ograničenog, plitkog, izmanipulisanog razmišljanja. Bosanci su odbranili BiH i nisu je izgubili. A nakon ove krize, Ukrajina neće ostati cjelovita, kao što već nije jer se Krim VEĆ, VEĆ zvanično pripojio Rusiji. I ko zna šta će se još sve odcjepiti od Ukrajine i pripojiti Rusiji ili biti nezavisna država izvan Ukrajine. !!!!
radostan dan

#8589 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Postao/la vivaldi dana 13/04/2014 18:54

meni jedino nije jasno kako su ti ukrajinci najvise popusili od svih sssr drzava..

nevjerovatna nesposobnost jer su gori od svih i ruskih i zapadnih satelita. oni su jedini ostali na sovjetskom nivou..

sa skoro 50 miliona stanovnika da nisu uspjeli privuci dovoljno investicija da bar neki trokorak naprave za 20 godina je stvarno za rubriku vjerovali ili ne

pa primio im se komunizam bolje nego i kod nas...ušO i u dušu, kamoli u krvotok. :mrgreen:
vivaldi

#8590 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

komunisti su bar u vojsku ulagali (sto bi im npr u ovoj situaciji dobro doslo).

zbog ogormnog ulganja u vojsku je taj isti komunizam i propao, ali ovi su prava misterija
cindrlimindrli

#8591 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

vivaldi wrote:meni jedino nije jasno kako su ti ukrajinci najvise popusili od svih sssr drzava..

Pa sem onih baltickih drzavica ja nesto ne vidim neke trokorake ni kod ostalih.
Hrmpallier

#8592 Re: Ukrajina

Post by Hrmpallier »

vivaldi wrote:meni jedino nije jasno kako su ti ukrajinci najvise popusili od svih sssr drzava..

Ima veze, ima veze. Oooogromno poljoprivredno zemljište, i nezanemariva industrija. Moram primijetiti da su oni ipak sačuvali živu industriju ( Harkov ), koja ima i tehnoloških špiceva ( motori za sve ( ? ) ruske helikoptere, proizvodnja velikih mašina &t.d. I ta industrija donosi dobit, jer je u industrijskom dijelu, koje je jel'te upravo aktuelan, plate su čisto pristojne. Ot kud tako propala država pored tolikog poljoprivrednog potencijala i žive ( čak živahne ) industrije, ostaje nepoznato. Možda balkanski sindrom ( 3 službenika + 2 peMzijonera na jednog radnika ) :cry:
spreca

#8593 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Hrmpallier wrote:

Ima veze, ima veze. Oooogromno poljoprivredno zemljište, i nezanemariva industrija. Moram primijetiti da su oni ipak sačuvali živu industriju ( Harkov ), koja ima i tehnoloških špiceva ( motori za sve ( ? ) ruske helikoptere, proizvodnja velikih mašina &t.d. I ta industrija donosi dobit, jer je u industrijskom dijelu, koje je jel'te upravo aktuelan, plate su čisto pristojne. Ot kud tako propala država pored tolikog poljoprivrednog potencijala i žive ( čak živahne ) industrije, ostaje nepoznato. Možda balkanski sindrom ( 3 službenika + 2 peMzijonera na jednog radnika ) :cry:
i jedini zatocenici raspada SSSR a........imaju slicno stanje vlasti kao kod nas
Herr Flick

#8594 Re: Ukrajina

Post by Herr Flick »

Samo se rokajte :D
vivaldi

#8595 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

cindrlimindrli wrote:Pa sem onih baltickih drzavica ja nesto ne vidim neke trokorake ni kod ostalih.
ma napravili su svi, svi su u tranziciji oni je nisu zapoceli.

naravno, ne moze se to komparirati sa zapadom jer je njihova polazna osnova nikakva (jebote tamo su i za tariguz cekali u redovima prije 20 godina), ali napreduju. Jbg ako nekad namjeravas igrat prvu ligu, a trenutno si u sestoj, razvojni put podrazumijeva petu, cettvrtu, trecu, drugu pa prvu (ko juventus svojevremeno kad je kaznjen :D ). Ne moze preko noci i ne moze preko reda nista.

oni su jedini u sestoj, cini mi se da je i cecenija bolja
radostan dan

#8596 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Ot kud tako propala država pored tolikog poljoprivrednog potencijala i žive ( čak živahne ) industrije, ostaje nepoznato. Možda balkanski sindrom ( 3 službenika + 2 peMzijonera na jednog radnika )

kažem ja, svakom prema potrebama...
wiolet

#8597 Re: Ukrajina

Post by wiolet »

ULTIMATUM

Ukrajinsko rukovodstvo uputilo ULTIMATUM militantnim skupinama da do SUTRA UJUTRO DO 7h predaju naoruzanje. Oni koji to ucine nece biti krivicno gonjeni a oni koji to ne urade bice neutralisani.

p.s. bas me interesuje hoce li smjeti nesto jace poduzeti
Truba

#8598 Re: Ukrajina

Post by Truba »

vivaldi wrote:komunisti su bar u vojsku ulagali (sto bi im npr u ovoj situaciji dobro doslo).

zbog ogormnog ulganja u vojsku je taj isti komunizam i propao, ali ovi su prava misterija
kad smo već na ovoj temi
komunizam je propao što se više pozornosti davalo pravdi u proizvodnji od same proizvodnje i plasmana na tržište
Lokman

#8599 Re: Ukrajina

Post by Lokman »

Izgleda da je Putin poludio. Rusi pale Evropu i čitav svijet. Vraćamo se u kameno doba. Ovo je jako loša vijest za BiH jer postoji opasnost srpskog referenduma uz rusku podršku, a to onda znači rat. Tamam smo imali dvadeset godina mira. Sve je kratko i jasno rekao Ivo Banac. Ovo je kraj nenasilne politike i početak utrke u naoružanju i na evropskom kontinentu. Amerikanci su Srbe presjekli kod Brčkog i to je velika prepreka za otcjepljenje RS-a, ali će na kraju da bude kako odluči puška i čija čizma bude na kojoj teritoriji. Srbima (Rusiji) ide u prilog što u Sarajevu sjede sve sami nesposobnjakovići, srbofili i izdajnici. Ne znaš ko je gori...Bakir ili Radončić ili Lagumdžija... Nadalje možemo povući paralelu između Ukrajine i Bosne po mnogim pitanjima, tako da bi Bosanci trebali podržavati borbu ukrajinskog naroda.
cindrlimindrli

#8600 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

vivaldi wrote:
cindrlimindrli wrote:Pa sem onih baltickih drzavica ja nesto ne vidim neke trokorake ni kod ostalih.
ma napravili su svi, svi su u tranziciji oni je nisu zapoceli.

naravno, ne moze se to komparirati sa zapadom jer je njihova polazna osnova nikakva (jebote tamo su i za tariguz cekali u redovima prije 20 godina), ali napreduju. Jbg ako nekad namjeravas igrat prvu ligu, a trenutno si u sestoj, razvojni put podrazumijeva petu, cettvrtu, trecu, drugu pa prvu (ko juventus svojevremeno kad je kaznjen :D ). Ne moze preko noci i ne moze preko reda nista.

oni su jedini u sestoj, cini mi se da je i cecenija bolja
Meni se cini da cim izadjes iz strogog centra Moskve koji je na pragu lige sampiona, zavrsis drito u kantonalnoj ligi
gdje ti svake sekunde prijeti opasnost da ti desni bek FK Oborci polomi obe noge, al' dobro, njihov problem...jebat ih.
Post Reply