Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8576 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja sam seljak,nisam fina raja,fina raja ste vi sto se vracate stalno u rikverc ,umjesto da idete naprijed.mi nit smo evropa nit evropski grad,vec seljacka kasaba s traNvajem i trolejbusom.
zbog takvih nam je stanje ovakvo u drzavi,zbog takvih je recimo presernov park razrovan desetljece i zbog takvih se recimo ne moze proc pravo s mosta pored papagajke vec se kruzi kroz park.ima primjera jos koliko hoces,al ne da mi se natezati s finom rooojom poyyy
zbog takvih nam je stanje ovakvo u drzavi,zbog takvih je recimo presernov park razrovan desetljece i zbog takvih se recimo ne moze proc pravo s mosta pored papagajke vec se kruzi kroz park.ima primjera jos koliko hoces,al ne da mi se natezati s finom rooojom poyyy
-
Naslovnica
#8577 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vežu me lijepa sjećanja na tu kaldrmu dok se išlo preko nje gore prema Zmajevcu i onim kotama đe se žegalo.
U svoj vakat...
Sada su mi, u svakom slučaju, veći prioritet seleni i kugle

U svoj vakat...
- bitanga_sa_otesa
#8578 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
de ne foliraj i ti si vozao uz kovace po asfaltu kad si polozioNaslovnica wrote:Vežu me lijepa sjećanja na tu kaldrmu dok se išlo preko nje gore prema Zmajevcu i onim kotama đe se žegalo.
U svoj vakat...
- alibaba_i_30_godina
#8579 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa u pravu si ti tu. Treba neko i ovim seljacima ispod reći da su se vratili unazad, neka se ugledaju na nas kako to lijepo radimo i pratimo nove trendove. Šta pratimo, čak ih i postavljamo.bitanga_sa_otesa wrote:ja sam seljak,nisam fina raja,fina raja ste vi sto se vracate stalno u rikverc ,umjesto da idete naprijed.mi nit smo evropa nit evropski grad,vec seljacka kasaba s traNvajem i trolejbusom.
Pariz:

Berlin:

A koliko ih tek ima ovakvih u onoj napaćenoj i unazađenoj Španiji.
-
Naslovnica
#8580 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bitanga_sa_otesa wrote:de ne foliraj i ti si vozao uz kovace po asfaltu kad si polozioNaslovnica wrote:Vežu me lijepa sjećanja na tu kaldrmu dok se išlo preko nje gore prema Zmajevcu i onim kotama đe se žegalo.
U svoj vakat...
Nešto je drndalo ispod, dedinog mi rahmeta...
- bitanga_sa_otesa
#8581 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
opet ti kazem: ne zanimaju me metropole evropske,ja zivim u sarajevu .alibaba_i_30_godina wrote: Pa u pravu si ti tu. Treba neko i ovim seljacima ispod reći da su se vratili unazad, neka se ugledaju na nas kako to lijepo radimo i pratimo nove trendove. Šta pratimo, čak ih i postavljamo.
ovi sa slika nisu asfaltirali ,pa skidali asfalt i vracali kocku,pa je nisu slozili kako treba.kod njih sigurno ne idu sve cijevi i kablovi ispod tih ulica ,vec je rijeseno da se svaki put kad nesto crkne ne mora rovinjat,a vjerovatno imaju i majstore koji znaju sloziti te kockice ,za razliku od nasih koji ne znaju asfaltirat 20 metara da ne bude udubljenja i da svaki saht nije ko pupak ili viri 5 cm .
- alibaba_i_30_godina
#8582 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To je druga stvar što naši ne znaju ništa napraviti kako treba. Ustvari znaju, ali im se ne isplati. Misliš da će ovaj asvalt biti dobar i da će se moći koristiti XX narednih godina?bitanga_sa_otesa wrote:opet ti kazem: ne zanimaju me metropole evropske,ja zivim u sarajevu .alibaba_i_30_godina wrote: Pa u pravu si ti tu. Treba neko i ovim seljacima ispod reći da su se vratili unazad, neka se ugledaju na nas kako to lijepo radimo i pratimo nove trendove. Šta pratimo, čak ih i postavljamo.
ovi sa slika nisu asfaltirali ,pa skidali asfalt i vracali kocku,pa je nisu slozili kako treba.kod njih sigurno ne idu sve cijevi i kablovi ispod tih ulica ,vec je rijeseno da se svaki put kad nesto crkne ne mora rovinjat,a vjerovatno imaju i majstore koji znaju sloziti te kockice ,za razliku od nasih koji ne znaju asfaltirat 20 metara da ne bude udubljenja i da svaki saht nije ko pupak ili viri 5 cm .
- bitanga_sa_otesa
#8583 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sve nam je ko q da izvines,ja se nadam da ce potrajati 10 god bar da se ljudi voze bez drndanja i razjebavanja auta ...alibaba_i_30_godina wrote: To je druga stvar što naši ne znaju ništa napraviti kako treba. Ustvari znaju, ali im se ne isplati. Misliš da će ovaj asvalt biti dobar i da će se moći koristiti XX narednih godina?
- alibaba_i_30_godina
#8584 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nadam se da hoće, ali posmatrajući onaj teren pravi sam skeptik. Još me ne bi začudilo da nakon par mjeseci opet dođe Vodovod i počne nešto roviti. Nema plana kod nas da valja od početka do kraja, da u isti bude involvirano više različitih kompanija, projektanata. Sve samo po nečijem ćejfu.bitanga_sa_otesa wrote:sve nam je ko q da izvines,ja se nadam da ce potrajati 10 god bar da se ljudi voze bez drndanja i razjebavanja auta ...alibaba_i_30_godina wrote: To je druga stvar što naši ne znaju ništa napraviti kako treba. Ustvari znaju, ali im se ne isplati. Misliš da će ovaj asvalt biti dobar i da će se moći koristiti XX narednih godina?
Ali opet, to nije razlog da se ne mogu postaviti kocke. To se sve lako može uklopiti i čak ako dođe do nekog kvara lakše je skinuti par kocki nego dizati cijeli asvalt, pa zatim ponovo postavljati. To nikada ne bude na istom, ili bude par dana dok ne ulegne. Dokaza za to imaš po cijelom gradu.
-
BadBoy
#8585 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sa ovom količinom saobraćaja i prometa i sve učestalijim pljuskovima, kocka nikako nije mogla izdržati.
Ja ne znam da li se ona može bolje uraditi tako da to sve podnese, ali znam da ovi naši to ne znaju ili ne žele uraditi.
Ako se počne naplaćivati prolazak preko Vratnika onda se kocka može vratiti
Ja ne znam da li se ona može bolje uraditi tako da to sve podnese, ali znam da ovi naši to ne znaju ili ne žele uraditi.
- bitanga_sa_otesa
#8586 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kasno je sad reaktivirati kapije i naplatu kad su u grad sljegli svi koji nisu trebaliBadBoy wrote:
- belafonte
#8587 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ooo kad krenu zgrzavanja fine gradske raje...likovi samo znaju uprijeti prstom u slike iz Evrope i reci kako oni mogu.
Pa mogu, mi samo znamo dignut nogu ko zaba kad hoce da se potkuje, a zabokrecina smo zesca...
Ovakvi likovi organizuju i utrke po Ferhadiji i blokiraju po grada jer jbg tako se i u Evropi radi, mi smo moderni, uslikamo se malo, obucemo tajice i furamo se da smo trkaci...
A nemas alternativnog pravca, nemas infrastrukturu, nemas majstora, nema sta nema u ovoj nasoj kasabi...i on meni onda kaze zaosto si, pa bolan prvo valjda puzes pa hodas, jok on bi odmah iz pizde materine da trci...
Btw prije rata je na ovoj istoj Ploci bio asfalt, Titin asfalt eeee Titin asfalt...
Pa mogu, mi samo znamo dignut nogu ko zaba kad hoce da se potkuje, a zabokrecina smo zesca...
Ovakvi likovi organizuju i utrke po Ferhadiji i blokiraju po grada jer jbg tako se i u Evropi radi, mi smo moderni, uslikamo se malo, obucemo tajice i furamo se da smo trkaci...
A nemas alternativnog pravca, nemas infrastrukturu, nemas majstora, nema sta nema u ovoj nasoj kasabi...i on meni onda kaze zaosto si, pa bolan prvo valjda puzes pa hodas, jok on bi odmah iz pizde materine da trci...
Btw prije rata je na ovoj istoj Ploci bio asfalt, Titin asfalt eeee Titin asfalt...
- nepass1
#8588 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ne znam jesi li ikad bio ovdje bas gdje je slikano kad malo jaca kisa padne, ne mozes preci cestu da se do clanaka ne skvasis. ja sam svaki dan tu. kocka je katastrofa, nema kise a da nisu komadi odvaljeni. asfalt je bolje rjesenje bar za nas koji svaki dan prodju sa autom minimalno 2x. sa kockom izgleda ljepse i tu sva prica prestaje.alibaba_i_30_godina wrote:Nadam se da hoće, ali posmatrajući onaj teren pravi sam skeptik. Još me ne bi začudilo da nakon par mjeseci opet dođe Vodovod i počne nešto roviti. Nema plana kod nas da valja od početka do kraja, da u isti bude involvirano više različitih kompanija, projektanata. Sve samo po nečijem ćejfu.bitanga_sa_otesa wrote:sve nam je ko q da izvines,ja se nadam da ce potrajati 10 god bar da se ljudi voze bez drndanja i razjebavanja auta ...alibaba_i_30_godina wrote: To je druga stvar što naši ne znaju ništa napraviti kako treba. Ustvari znaju, ali im se ne isplati. Misliš da će ovaj asvalt biti dobar i da će se moći koristiti XX narednih godina?
Ali opet, to nije razlog da se ne mogu postaviti kocke. To se sve lako može uklopiti i čak ako dođe do nekog kvara lakše je skinuti par kocki nego dizati cijeli asvalt, pa zatim ponovo postavljati. To nikada ne bude na istom, ili bude par dana dok ne ulegne. Dokaza za to imaš po cijelom gradu.
isto kao prica za poplocavanje oko sebilja. pa zimi se prije ko pingvin hodalo da se prodje, sad je dosta lakse. ima nas koji te ulice, trgove svakodnevno koristimo, zurimo, ne divimo se golubovima i kocki na kovacima. mozda jeste lijepo kad se "turisticki" dodje na kovace ali za svakodnevnu upotrebu jok.
- alibaba_i_30_godina
#8589 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta jesam li kad bio, pa prodjem mjesečno, ako ne sedmično par puta. Zmajevac, tabije i tako to...a preferiram da se vraćam onim drugim putem preko Pod hrastova. A ako misliš da ti vode neće biti i ovako, onda se varaš. Nadam se da nije tako i da će dobro napraviti. Za sve nas.nepass1 wrote:ne znam jesi li ikad bio ovdje bas gdje je slikano kad malo jaca kisa padne, ne mozes preci cestu da se do clanaka ne skvasis. ja sam svaki dan tu. kocka je katastrofa, nema kise a da nisu komadi odvaljeni. asfalt je bolje rjesenje bar za nas koji svaki dan prodju sa autom minimalno 2x. sa kockom izgleda ljepse i tu sva prica prestaje.alibaba_i_30_godina wrote:Nadam se da hoće, ali posmatrajući onaj teren pravi sam skeptik. Još me ne bi začudilo da nakon par mjeseci opet dođe Vodovod i počne nešto roviti. Nema plana kod nas da valja od početka do kraja, da u isti bude involvirano više različitih kompanija, projektanata. Sve samo po nečijem ćejfu.bitanga_sa_otesa wrote: sve nam je ko q da izvines,ja se nadam da ce potrajati 10 god bar da se ljudi voze bez drndanja i razjebavanja auta ...
isto kao prica za poplocavanje oko sebilja. pa zimi se prije ko pingvin hodalo da se prodje, sad je dosta lakse. ima nas koji te ulice, trgove svakodnevno koristimo, zurimo, ne divimo se golubovima i kocki na kovacima. mozda jeste lijepo kad se "turisticki" dodje na kovace ali za svakodnevnu upotrebu jok.
- P308
#8590 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bilo bi lijepo da sada ovu kocku iskoriste za obnovu nekog trotoara, npr. u M.M.Baseskije ili tako nesto. Mada, Hadzibajric voli asfalt i one zute ivicnjake, tesko da cemo to docekati 
- dadoka84
#8591 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nek je prebace u zelenih beretki.
-
BadBoy
#8592 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nemojte života vam toliko često ićialibaba_i_30_godina wrote: Sta jesam li kad bio, pa prodjem mjesečno, ako ne sedmično par puta.
- bitanga_sa_otesa
#8593 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
spavatel mirno ?

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8594 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ih, sad kad legne novi asfalt,..... 
- alibaba_i_30_godina
#8595 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Lakše će se ovi "moderni" i "majstori za estetiku" skotrljati sa brda do Sebilja. Onako odoše ledja i koljena niz one kockice, još sve nesto neravno.konektovan wrote:Ih, sad kad legne novi asfalt,.....
Treba srušiti i onu nekakvu kućicu, sta je ono onako, ne mogu normalno da prodju kroz ona nekakva vrata 2 auta, već se valja nekako prije sačekati i mimoilaziti. Sta ce nam to, neka protok saobraćaja bude normalan i bez prepreka?!
A ono na kraju ceste, onaj nekakav dio sto ko biva ljudi hodaju, to obavezno naznačiti i postaviti automate za naplatu parkinga. Pa neće se bezveze valjda kružiti po čaršiji u potrazi za parkingom kad ondje ima mjesta koliko hoćeš.
Tobejarabi.
-
high_volume
#8596 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I ja sam tako govorio, slično, kad su radili adaptaciju Vijećnice. zašto je jednostavno nisu ustaklili. Bilo bi jeftinije i bila bi brže završena, a i ljepše bi izgledala, ono modernije, poput asfalta na Kovačima. Mi, tranzicijski stručnjaci, razumijemo se...neki wrote:Šta fali asfaltu? Koja korist od kocke? Nemojte mi molim vas o autentičnosti...jer starije je alipašino od 95% kuća na Kovačima
-
high_volume
#8597 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To što si ti nekada imao previčalište u centralnom dijelu grada, ne oslobađa te primitivizmabitanga_sa_otesa wrote:joj supljatora i zastitnih znakova![]()
kakva ba kocka pa nije srednji vijek da vozimo konjska kola,vec aluminijske lafete ,razjebase ljudi kugle i krajnice...ok za neko setaliste ili ulicu zatvorenu za saobracaj ali ovako..
i na vilsonovom je bila kocka pa je vise nema...
- bitanga_sa_otesa
#8598 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
gdje si to procitao?ja sam seljak zivim u buljakovom.high_volume wrote:
To što si ti nekada imao previčalište u centralnom dijelu grada, ne oslobađa te primitivizma
-
high_volume
#8599 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kakaljin wrote:Unistise zastitni znak kovaca, kocku su trebali vratiti a prije toga dobro podlogu napraviti.
I prije skinutne granitne kocke bilo je postavljen asfalt, ali se naborao nakon nekoliko godina, zbog loše podloge i jakog sunca koje ga je topilo i pravilo pokretnim. Nekad prije uz groblje, bili su zasađeni bagremi, posječeni su i sad je ovdje golo i osunčano.
I kocka se naborala, zbog loše podloge, i ovaj asfalt će biti naboran za nekoliko godina. Naboran asfalt se ne može krpiti, kocka se mogla mijenjati ili podizati da se podloga izravna, ali nadležni organi nisu održavali kocku i zato je propala.
Hvala stručnjacima iz Starog Grada i sarajevskog ministarstva saobraćaja što uvedoše i Kovače u moderno doba. Još prje puno godina asfaltirali su i vratničke ulice i ulice Kovača, podigli hrešansku kaldrmu i postavili asfalt. Ostalo je još par stepeništa, ali nadam se da će i njih usloro zamijeniti modernim vremenima
-
high_volume
#8600 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne znam gdje živiš, i da li si seljak, ali papak jesi.bitanga_sa_otesa wrote:gdje si to procitao?ja sam seljak zivim u buljakovom.high_volume wrote:
To što si ti nekada imao previčalište u centralnom dijelu grada, ne oslobađa te primitivizma