Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#8576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

van helsing wrote:Vi ste stetocine za internet :lol:
Na sta toliko trosite ako nije tajna?
Pa ima nas koji volimo pogledati film u HD-u a imamo i telke koje ga mogu prikazati (publicHD naravno, 4,5-6GB i to 720p verzije, 1080p je minimum 10GB po komadu), serije (jedna epizoda u HD-u ~1,5GB), potom youtube koji mi je zamijenio media player/winamp i isključivo na njemu slušam muziku kad' sam kući a tako i buraz, stream-ovi utakmica (sopcast, veetle) također u HD-u, D3GO, igrice (8GB minimum po komadu), tutorijali za razne programe, treninge itd. (po mogućnosti HD kvalitete) i naravno svakodnevno surfanje! Na ovo dodaj da je, pored desktop PC-a, preko wifi-a spojen još jedan Laptop i 3 Smartphone uređaja koji također povremeno traže update app-ova i sl. Uzimajući sve ovo u obzir, 100GB mjesečno je čisti prosjek! ;-)
Bryant 24 wrote:Ljudi gdje mogu vidjeti taj omjer Upload/Download?
Instaliraj program koji to mjeri pa ćeš vidjeti! Ja koristio netLimiter dok sam nekad' daaavno bio na prokletom limitiranom bitchnet-u! Sada mi ne pada na pamet da se zamaram s tim kada imam konačno normalan i istinski FLAT, nikakve fer gluposti ili sl. zajebancije! :P

http://www.netlimiter.com/download.php
Last edited by Maharadza on 27/08/2013 23:12, edited 2 times in total.
semirsar

#8577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Malen, i ono najvaznije, free software... http://www.softperfect.com/products/networx/
Mehemed
Vozim: automobil

#8578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

semirsar wrote: Image
Pa dobro, ti imas 1.5 Mbit upload, a u mene nece do 1.0 da naguli :D

Image
Nekada zna youtube vrtiti po nekoliko sati, i to sve u HD 720p, to je samo kada slusam, a kada gledam spot onda je 1080p :P
Na youtube je znalo otici xxGB dnevno, desetine GB nekada ode...
Ja koristim BW Meter, trial 30 dana, imam jos nekih 9 dana :D
Rafael4

#8579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rafael4 »

Image

nekako mi čista solida :D
kakaljin

#8580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

123456789 wrote:Opet kazem, dzabe ga postavljas :) Ovde smo pitali telemach zasto HRT npr mogu gledati u MO a mi u SA ne mozemo i nikada odgovor nismo dobili. Isto tako neces dobiti odgovor ni na ovo pitanje..
pa koja je onda svrha sto se registrovao @telemach na forum ako nece odgovarati na ova pitanja. Ne pitamo ga za plate i profit u firmi vec za usluge koji daju korisnicima.
Neradnik

#8581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Neradnik »

mumi80 wrote:
kakaljin wrote:@telemach

zasto se D3GO ne moze koristiti van mreze telemacha, jer ako je na mrezi telemacha ne vidim svrhu D3GO kada se kanali mogu onda gledati na normalnom tv-u?
Evo i ja postavljam isto pitanje?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Pa ako je kao sto kazu da se moze gledat na 3 uređaja jos eto odgovora.Ne treba ti dodatni resiver kao sto to treba(cini mi se)kod logosofta...
Kad bi mogao sa druge mreze nebi bilo smisla jer ni moju tv ne mozes sa druge mreze gledat.Ko garantuje da ja nebi mogo onda gledat njihove kanale a pritom ne placat ni feninga.
kakaljin

#8582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Neradnik wrote:
mumi80 wrote:

zasto se D3GO ne moze koristiti van mreze telemacha, jer ako je na mrezi telemacha ne vidim svrhu D3GO kada se kanali mogu onda gledati na normalnom tv-u?
Evo i ja postavljam isto pitanje?

Pa ako je kao sto kazu da se moze gledat na 3 uređaja jos eto odgovora.Ne treba ti dodatni resiver kao sto to treba(cini mi se)kod logosofta...
Kad bi mogao sa druge mreze nebi bilo smisla jer ni moju tv ne mozes sa druge mreze gledat.Ko garantuje da ja nebi mogo onda gledat njihove kanale a pritom ne placat ni feninga.
pa neko je vec napisao naprave da samo sa jednog uredjaja mozes gledati i onda nece moci doci do manipulacije tako lako jer ce i taj sto ima pass radi blokiranja da on gleda nece dati drugome.

Meni se cini da je moja tv pocela sa tim da mozes i na drugim mrezama gledati samo platis nisam 100% siguran
Neradnik

#8583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Neradnik »

Onda gubis mogucnost gledanja na vise uređaja...dva dobra nikako...
Telemah (cini mi se) ima drugaciji signal i kanale digitalne ne mozes fatat preko tv-a nego ti bas treba resiver....ko garantuje da bi to radilo uopste preko drugih "operatera"...?Kod hs-a npr.ti treba noviji tv sa dvb-c i hvatas sve bez resivera dok to nije moguce kod telemaha(barem ono sto sam ja vidio)...Znaci ne rade na istom principu...
pathyeshme

#8584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Ne radi d3go.tv
lozze

#8585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lozze »

pathyeshme wrote:Ne radi d3go.tv
Sa d3go su nam na pocetku zamazali oci, sad ta usluga je bezveze, i ako radi moues je u kuci gledati gdje imas sve te kanale na tv-u, ili kod nekog prikatelja koji takodje ima te kanale....cirkus!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
mumi80

#8586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Hajd sto ne moze na druge mreže sad neće ni na njihovoj :grin: Sto se mene tice dani su im odbrojani

van helsing

#8587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

@mumi
Koje imas alternative osim telemacha,posto sam i ja na "vagi" da lagano se rastanem sa istim?
Nesto razmisljam i o total tv...
mumi80

#8588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Pa i total je njihov. Ja se vjerovatno vracam na Telecom

red evil

#8589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by red evil »

Ima li kakvih naznaka da bi Telemach mogao doci u Bugojnu? :D
Telemach

#8590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

red evil wrote:Ima li kakvih naznaka da bi Telemach mogao doci u Bugojnu? :D
Poštovani, trenutno vam nismo u mogućnosti dati precizan odgovor na vaš upit. Ukoliko dođe do bilo kakvih izmjena, bićete blagovremeno obaviješteni.
iceman2010

#8591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

123456789 wrote:

Furaju se na bhtelecom i mojatv. Neces dobiti odgovor na ovo pitanje :)
BH Telecom ima 3G i O zone. Dakle, prilicno rasprostranjenu mrezu.

Edit: a imas i puno korisnika koji imaju samo adsl, nemaju mojatv, pa im dobro dodje. Recimo kombinacija ADSL, kablovska i moja tv web.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Last edited by iceman2010 on 28/08/2013 12:11, edited 1 time in total.
seoBIH

#8592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Od svih pitanja ti si se nasao da odgovoris na to pitanje !? Sto je njagore odgovor ti je za kur...
van helsing

#8593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

@mumi
Znam da je total njihov,al bar dobijem reciver koji pamti titlove :lol:
Ne znam stvarno,vjerovatno hs ide na razmatranje,zbog opreme koju mi nude.
Sto se tice bh telecoma,gledaj da iskombinujes neki paket,mojatv phone i neki netflat,ne bih ti preporucio mojatv full,ali da ne radimo spam na ovoj temi,iznjet cu razlog na bht temi zasto ne full.

Tapatalk 2
Tiger 033

#8594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

van helsing wrote:,al bar dobijem reciver koji pamti titlove
Svi mi na MMDS-u "muku" mucimo sa "Deltaline" resiverima i titlovima na istim...NO sikiriki ba bi' ce BOLJE ;-) :bih:

Image
seoBIH

#8595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

iceman2010 wrote:
123456789 wrote:

Furaju se na bhtelecom i mojatv. Neces dobiti odgovor na ovo pitanje :)
BH Telecom ima 3G i O zone. Dakle, prilicno rasprostranjenu mrezu.

Edit: a imas i puno korisnika koji imaju samo adsl, nemaju mojatv, pa im dobro dodje. Recimo kombinacija ADSL, kablovska i moja tv web.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Tacno tako, ali to ne osproava cinjenicu da je moguce korsitit samo na BHTELECOM mrezama :)

Odem kod druga u Mostar mogu se samo pohvaliti da imam, ali ne i koristiti. Upravo bi za ovo i trebala biti svrha mojatvWeb kao i d3go :) Naranvo, telekom je u prednosti jer ima daleko vecu rasprostranjenost od telemacha.

Sto se tice 3G i o zone to je pisi propalo. Radi samo u centru grada, dok o zone imas smao u nekim mjestima :)
van helsing

#8596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Tiger 033 wrote:
van helsing wrote:,al bar dobijem reciver koji pamti titlove
Svi mi na MMDS-u "muku" mucimo sa "Deltaline" resiverima i titlovima na istim...NO sikiriki ba bi' ce BOLJE ;-) :bih:

Image
Ma meni se javio @telemach ovde na forumu, i trazi mi moje podatke da bi mi zamijenili recivere, dok SZK kaze da ne mijenjaju recivere zbog toga.
Pa mi to malo sumnjivo, plus ne volim da ostavljam privatne podatke na forumima.
E sada,ako imas neki info pa kazes da ce biti bolje,za mustuluk si. Mada cisto sumnjam.
Vidi,nije meni problem naci titl,ali jeste mojim ukucanima.
Elem,starci vidjeli Pink kanale da imam na mojatv,plus komsiluk koji fura hs ima neke pink kanale,pa im nije jasno "kako svi mi imamo a oni nemaju" :lol:

Tapatalk 2
Maharadza

#8597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Telemach wrote:
red evil wrote:Ima li kakvih naznaka da bi Telemach mogao doci u Bugojnu? :D
Poštovani, trenutno vam nismo u mogućnosti dati precizan odgovor na vaš upit. Ukoliko dođe do bilo kakvih izmjena, bićete blagovremeno obaviješteni.
A zašto vi nama ne odgovorite na pitanje kako je moguće da u Sarajevu zatamnite HRT a u Mostaru ne?! Ili da li će i kada biti alternative ugašenom ESPN-u?! Glumite neku 'podršku' a odgovarate samo na 'odabrana' pitanja. :evil:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Maharadza

#8598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Evo još jedan klasičan primjer "gdje i kako trošimo":

Image

Dobio BF3 preko humblebundle-a i instaliram ga burazu na lapaš! 20GB jaro i to ona "basic" varijanta igre tj. samo 6 "vanilla" mapa, bez ikakvih DLC-ova (kojih je 5) i sl. Inače bi iznosilo 30-ak GB da npr. uzme Premium verziju (dodatnih 20-ak Eur! Vidiš da ovo sve sada raste, kako filmovi tako i igre, i šta bi on sada sa npr. 5mbps - poludio čekajući! I ovako ne zna kako će ovih par sati izgurati a nije baš saburli lik kao ja! :mrgreen:
Mehemed
Vozim: automobil

#8599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Maharadza wrote:
Evo još jedan klasičan primjer "gdje i kako trošimo":

Image

Dobio BF3 preko humblebundle-a i instaliram ga burazu na lapaš! 20GB jaro i to ona "basic" varijanta igre tj. samo 6 "vanilla" mapa, bez ikakvih DLC-ova (kojih je 5) i sl. Inače bi iznosilo 30-ak GB da npr. uzme Premium verziju (dodatnih 20-ak Eur! Vidiš da ovo sve sada raste, kako filmovi tako i igre, i šta bi on sada sa npr. 5mbps - poludio čekajući! I ovako ne zna kako će ovih par sati izgurati a nije baš saburli lik kao ja! :mrgreen:
I ja sam na Steam igrice potrosio preko 40GB :D
Burnout Paradise, Crysis 2, Medal of honor SP i MP, Mirror's Edge :D
Reglan

#8600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Je li vama sporo otvara stranice?
Locked