Evo prilike ostalim strankama da se daju u akciju sad, nezadovoljnog birackog tijela na svim stranama na pretek.
Stvoren je vakum. Radite nesto.
Evo prilike ostalim strankama da se daju u akciju sad, nezadovoljnog birackog tijela na svim stranama na pretek.
Ne trolam ovo ti je ziva istina.....i za genjca je istinaOzimician wrote: ↑28/09/2023 16:36mali_balon wrote: ↑28/09/2023 16:34 Pa semso bonaparte nije nista bolji od bakira cak je o gori lopov.....oko tesnja se nista ne smije dok semso ne aminuje...
Tek kad genjac ode zanci da je nasto potop![]()
![]()
![]()
Nikad bolji dan za BiH.
Nemoj trolati bezveze.![]()
Sramota.Karikaturist wrote: ↑28/09/2023 16:30 I stani, ovo je uredu za SDA pucanstvo da samo jedan jebeni kandidat ima? I to kakav..
Ako zeli da ocuva iole licni integritet, odustat ce sad od kandidature (mislim na Mehmedovica).n+1 wrote: ↑28/09/2023 16:39 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odb ... /230928128
Kvota 1.05 da će Bake sad reći: Ma pustite malog da se takmiči.![]()
![]()
![]()
Zasto je dobro za BiH da se ugasi SDA ?Ozimician wrote: ↑28/09/2023 16:24 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odb ... /230928128
Evo dobra vijest za sve ljubitelje BIH![]()
Bakir gasi stranku.
![]()
![]()
![]()
Napisao sam - ovakva SDA i njena zaostavstvina je uteg za BiH. (moje misljenje)palermo wrote: ↑28/09/2023 16:41Zasto je dobro za BiH da se ugasi SDA ?Ozimician wrote: ↑28/09/2023 16:24 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odb ... /230928128
Evo dobra vijest za sve ljubitelje BIH![]()
Bakir gasi stranku.
![]()
![]()
![]()
Pokušavaju svi, jedan mu zvoni drugi mu zvoni.seksi_ideje wrote: ↑28/09/2023 17:09 Face Tv pokusava vec sada da dobije ekskluzivini intervju od Mehmedovica da napusta SDA.![]()
Makar mi seksi kasike kazu![]()
palermo wrote: ↑28/09/2023 14:44Odgovor je prilično jednostavan. SDA je prije svega potebna stabilizacija i prestanak turbulencija koje su se najviše odražavale u formiranju nivih stranaka. Da bi se to desilo potrebna im je na čelu ličnost koja ima autoritet i na simboličkom nivou može biti tačka okupljanja. To je u ovom trenutku jedino Bakir. Zbog svoga oca i njegovog neupitnog nasljeđa (što god ko mislio o tome) zbog povezanosti sa islamskom zajednicom, zbog toga što Bakira znaju u svim dijelovima BiH, zbog povezanosti sa Komšićem. Dodao bih tome da mi se čini da je i Bakir shvatio određene greške i proteklog perioda pa pokušava napraviti otklon od njih. Prveashodno mislim na (barem se meni tako čini) lagano udaljavanje Sebije od centra političkog života._BataZiv_0809 wrote: ↑28/09/2023 13:30 Zasto tako mislis @palermo
Meni je jos prije 10tak godina jedan zakleti SDA-ovac rekao da je siguran put SDA u propast Tihiceva terminalna bolest o kojoj se tad spekulisalo i Bakirovo posljedicno preuzimanje kontrole.
Vizionarski je zvucao.
Šemso je lokalni šerif kakvih ima po BiH koliko hoćeš. Samo je nesto glasniji i ambiciozniji. Ali ja ne vidim na koji način bi Šemso mogao da bude autoritet, primjera radi, Salemu Mariću u ovom trenutku neupitnom gospodaru pola Mostara i dijea hercegovine. A Salem nije jedini. Gdje je tu Sarajevo, gdje je Tuzla, istočna Bosna i slično. Izbor Šemse na čelo SDA bi, po mom mišljenju, značilo samo nastavak podjela unutar SDA i njenu daljnju fragmentizaciju. I bavljenje samom sobom
Tako da svi koji žele nestanak SDA bi trebali navijati za Šemsu. Iako su objektivno njegove šanse male.
A što se tiče tvog prijatelja, rekao bih, SDA u principu ne može propasti, može možda ime promijeniti, strukturu,način djelovanja ali kao ideja ili ideologija, jok. Barem ne dotle dok se neke stvari vezane za pitanja opstojnosti BiH ne riješe.
O budućim izborima ja ne bih. Isuviše su daleko, a neposredna budućnost će nam uskoro postaviti teška pitanja. Dovoljno je samo reći, izborni zakon...