Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#85576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

l33t wrote:Telemase jel isporucen racun za mart?
Meni elektronski račun došao 08.04.
Kockasti

#85577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

crnivrag wrote:
chakany wrote:Od danas TV KISS postao RTV HB.
Slika je i dalje očajno loša :-)
@Telemach

Trebali bi pronaći neki drugi način prijema RTV HB, pošto ste dosadašnji TV Kiss primali u analognom formatu.
Treba pucati peticije kablovskim operaterima za HITNO uklanjanje ovog UZP kanala
l33t

#85578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

crnivrag wrote:
l33t wrote:Telemase jel isporucen racun za mart?
Meni elektronski račun došao 08.04.
Obicni je kod mene, papirnati, old skul
zippoo87

#85579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

majke mi,i vi se poceli segati sa korisnicima,kao nekada BH Telekom
pa ova sto me pozvala,nudi isto ono sto mi je vec dva puta nudjeno i sto sam dva puta odbio
prvo me zvao neko iz call centra,onda mi ti (ili ko vec pise iza ovog nicka) nudila ovdje to isto i sada kolegica nudila sve isto
pa sto barem neko nije rekao kolegici da necu standardnu ponudu i da ako hoce da me zadrze jos,moraju ponuditi nesto vrijedno 50 KM mjesecno ili ti ga 600 KM godisnje a to pink paket i sd arene sigurno nisu

cirkus zivi
dogovorim sada da me pozovu iz call centra Telemacha,da mi ponude nesto vrijedno produzenja ugovora i ovo gore se desi haha
znaci,tri puta mi nude jedno te isto i ja ih odbijam a oni opet zovu i nude to isto...ovo kao iz TOP SHOPA

izgleda da cu ostaviti ovako kako jeste do isteka ugovora a onda ce sigurno opet povecati cijene i dati mi jos jedan razlog da odem opet na BH Telekom i moja tv a ko zna,mozda se i moja tv unaprijedi u narednih 10 mjeseci,koliko mi je ostalo ugovora
svakako sam rekao da ja necu placati vise niti jedno poskupljenje
photo&video

#85580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

DON_eARL wrote:
photo&video wrote: Evo dokaz. Ovo je i za wirlles cirkus. Zicano ne mogu mjeriti jer nemam uredjaj na kojem bi mjerio, jedino na ps4. On je povezan Lan kablom.
Daj ba, imaš dvije crtice signala i žališ se na brzinu. :lol: Kupi sebi router sa 2-3 antene ili pojačivač i biće bolje. Ne možeš očekivati da ti uređaj bez eksterne antene probija 2 zida ili ploču između spratova. :-)
Mjereno u dnevnom boravku od nekih cca 20 kvadrata.

Evo zicanim putem preko ps4 ili i to nije mjerodavno

Image

Eon Full paket
Last edited by photo&video on 15/04/2019 13:46, edited 1 time in total.
crnivrag

#85581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zecov

#85582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zecov »

Pozdrav
Kako se najlakse dobije racun za eon. trenutacno sam na trio grande paketu. Da li mogu koristiti ovu aplikaciju na android TV-u.
Telemach

#85583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zippoo87 » 1 minute ago

majke mi,i vi se poceli segati sa korisnicima,kao nekada BH Telekom
pa ova sto me pozvala,nudi isto ono sto mi je vec dva puta nudjeno i sto sam dva puta odbio
prvo me zvao neko iz call centra,onda mi ti (ili ko vec pise iza ovog nicka) nudila ovdje to isto i sada kolegica nudila sve isto
pa sto barem neko nije rekao kolegici da necu standardnu ponudu i da ako hoce da me zadrze jos,moraju ponuditi nesto vrijedno 50 KM mjesecno ili ti ga 600 KM godisnje a to pink paket i sd arene sigurno nisu

cirkus zivi

dogovorim sada da me pozovu iz call centra Telemacha,da mi ponude nesto vrijedno produzenja ugovora i ovo gore se desi haha
znaci,tri puta mi nude jedno te isto i ja ih odbijam a oni opet zovu i nude to isto...ovo kao iz TOP SHOPA

izgleda da cu ostaviti ovako kako jeste do isteka ugovora a onda ce sigurno opet povecati cijene i dati mi jos jedan razlog da odem opet na BH Telekom i moja tv a ko zna,mozda se i moja tv unaprijedi u narednih 10 mjeseci,koliko mi je ostalo ugovora
svakako sam rekao da ja necu placati vise niti jedno poskupljenje
Obavijestili smo kolege da ste nezadovoljni ponudom.
crnivrag

#85584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zecov wrote:Pozdrav
Kako se najlakse dobije racun za eon. trenutacno sam na trio grande paketu. Da li mogu koristiti ovu aplikaciju na android TV-u.
EON Smart aplikaciju je moguće koristiti samo na Duo/Trio Grande Extra i Premium paketima, te novim EON Duo/Trio Full i Premium paketima.

Istu nije nikako moguće dokupiti u okviru manjih paketa.
l33t

#85585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Telemach wrote:!
Telemase jel isporucen racun za mart?

Moze li neko napisati kako ide usluga e-racun ? A mogao bih i beneficije za koristenje i naravno ocuvanje okoline :lol: :-)
crnivrag

#85586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

l33t wrote: Telemase jel isporucen racun za mart?

Moze li neko napisati kako ide usluga e-racun ? A mogao bih i beneficije za koristenje i naravno ocuvanje okoline :lol: :-)
Odeš na ovaj link, klikneš da želiš primati e-račun, upišeš e-mail na koji želiš primati, i onda na tom e-mailu potvrdiš registraciju klikom na link koji ti pošalju: https://mojtelemach.ba/racuni/pregled-racuna

Zatim se javiš korisniku @Telemach za benefite prelaska na e-račun, a do sada su to bili paketi HBO Premium 3 mjeseca ili Arena SD 6 mjeseci.
l33t

#85587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Iknow that, vidim opciju. Nego sta kako se uplacuje ? Bank app pa "uplatnicu" or what?
REDDEVILS

#85588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Updetovo tv na Oreo i nakon toga uradio factory reset i sad ne mogu aktivirati EON aplikaciju jer je ne mogu izbrisati iz mojih uredjaja jer sam vec jednom briso aplikaciju.
Kako sad da ovo rjesim :?:
l33t

#85589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

To je to hocemo mi pametne televizore, frizidere, masine za ves. Blizi se machine uprising pazite sta kazem
crnivrag

#85590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

l33t wrote:Iknow that, vidim opciju. Nego sta kako se uplacuje ? Bank app pa "uplatnicu" or what?
Kako želiš, dobiješ račun u PDF formatu, zatim isti možeš isprintati, pa noviti svoj lično printani račun na uplatu, ili preuzeti podatke sa računa pa uplatiti online, ako koristiš uslugu elektronskog bankarstva.
crnivrag

#85591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:Updetovo tv na Oreo i nakon toga uradio factory reset i sad ne mogu aktivirati EON aplikaciju jer je ne mogu izbrisati iz mojih uredjaja jer sam vec jednom briso aplikaciju.
Kako sad da ovo rjesim :?:
Pošto si iskoristio jedno brisanje u toku mjeseca, potrebno je da nazoveš call centar, i oni će ti odmah izvršiti brisanje uređaja iz baze na licu mjesta.
Telemach

#85592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

l33t » 1 minute ago

Iknow that, vidim opciju. Nego sta kako se uplacuje ? Bank app pa "uplatnicu" or what?
U saradnji sa Sparkasse Bank, od 17.12. korisnici Telemach i Total TV su u mogućnosti da primaju i vrše uplate računa putem usluge “Plati račun-e” koja je dostupna u elektronskim servisima Sparkasse Bank.

Sve što je potrebno jeste da korisnik ima otvoren račun u Sparkasse Bank i aktivan jedan od elektronskih servisa banke – netBanking ili mBanking.

Usluga „Plati račun-e“ aktivira se unutar postojećih mBanking i netBanking servisa i korištenje usluge potpuno je besplatno. Prilikom registracije za uplatu računa, potrebno je odabrati koju uslugu korisnik plaća (Telemach ili Total TV) te unijeti ID broj korisnika i naziv.

Korisniku usluge se svaki mjesec dostavlja račun direktno u elektronski servis koji koristi. Po prijemu računa u servise, korisnik dobija SMS notifikaciju sa informacijom da je račun učitan i da može izvršiti uvid i plaćanje. U vrijeme koje njemu najviše odgovara, korisnik vrši uvid u račun i uz samo jedan klik prosljeđuje ga na plaćanje.

Koristeći ovaj vid izmirenja računa, ostvaruje se ušteda i vremena i novca, jer su uplate naloga i do 80% jeftinije u odnosu na klasično plaćanje na šalteru banke, te korisnik ima uvijek dostupnu arhivu svih plaćenih računa na jednom mjestu.

Detaljno uputstvo za korištenje aplikacije ‚‘‘Plati račun-e”, možete pronaći na internet stranici Sparkasse Bank http://www.sparkasse.ba ili putem Info linije 033 280 300
crnivrag

#85593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izgleda da ova loša kvaliteta slike koja je sada na RTV HB, odnosno TV Kiss (koji je živio do 15.04.2019. - 13:17), je ovakva kod svih operatera, odnosno ovaj kanal im isporučuje takvu kvalitetu slike.

Nadam se da će sada početi emitirati bolju kvalitetu slike kako su postali RTV HB, pa da će Telemach i drugi operateri preuzeti signal bolje kvalitete.
azdralovic

#85594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Telemach wrote:
l33t » 1 minute ago

U saradnji sa Sparkasse Bank, od 17.12. korisnici Telemach i Total TV su u mogućnosti da primaju i vrše uplate računa putem usluge “Plati račun-e” koja je dostupna u elektronskim servisima Sparkasse Bank.

Sve što je potrebno jeste da korisnik ima otvoren račun u Sparkasse Bank i aktivan jedan od elektronskih servisa banke – netBanking ili mBanking.

Usluga „Plati račun-e“ aktivira se unutar postojećih mBanking i netBanking servisa i korištenje usluge potpuno je besplatno. Prilikom registracije za uplatu računa, potrebno je odabrati koju uslugu korisnik plaća (Telemach ili Total TV) te unijeti ID broj korisnika i naziv.

Korisniku usluge se svaki mjesec dostavlja račun direktno u elektronski servis koji koristi. Po prijemu računa u servise, korisnik dobija SMS notifikaciju sa informacijom da je račun učitan i da može izvršiti uvid i plaćanje. U vrijeme koje njemu najviše odgovara, korisnik vrši uvid u račun i uz samo jedan klik prosljeđuje ga na plaćanje.

Koristeći ovaj vid izmirenja računa, ostvaruje se ušteda i vremena i novca, jer su uplate naloga i do 80% jeftinije u odnosu na klasično plaćanje na šalteru banke, te korisnik ima uvijek dostupnu arhivu svih plaćenih računa na jednom mjestu.

Detaljno uputstvo za korištenje aplikacije ‚‘‘Plati račun-e”, možete pronaći na internet stranici Sparkasse Bank http://www.sparkasse.ba ili putem Info linije 033 280 300
telemaše , moze li ovo i za ostale Banke :D
l33t

#85595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

crnivrag wrote:
l33t wrote:Iknow that, vidim opciju. Nego sta kako se uplacuje ? Bank app pa "uplatnicu" or what?
Kako želiš, dobiješ račun u PDF formatu, zatim isti možeš isprintati, pa noviti svoj lično printani račun na uplatu, ili preuzeti podatke sa računa pa uplatiti online, ako koristiš uslugu elektronskog bankarstva.
Pa to, prva opcija nema smisla, jos placati printanje :D lolic druga opcija je moguca.
l33t

#85596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

crnivrag wrote:Izgleda da ova loša kvaliteta slike koja je sada na RTV HB, odnosno TV Kiss (koji je živio do 15.04.2019. - 13:17), je ovakva kod svih operatera, odnosno ovaj kanal im isporučuje takvu kvalitetu slike.

Nadam se da će sada početi emitirati bolju kvalitetu slike kako su postali RTV HB, pa da će Telemach i drugi operateri preuzeti signal bolje kvalitete.
De bolan, treba to ukinuti a ne poboljsovati kvalitetu slike, nemoj lupati pls
kakaljin

#85597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
@Telemach

Trebali bi pronaći neki drugi način prijema RTV HB, pošto ste dosadašnji TV Kiss primali u analognom formatu.

Treba taj kanal izbaciti iz ponude. Jer ima presuda za to, da ne pisemo ovdje o tome jer nije tema
l33t

#85598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
@Telemach

Treba taj kanal izbaciti iz ponude. Jer ima presuda za to, da ne pisemo ovdje o tome jer nije tema
Ma jeste tema, kako nije ako ima kanal u ponudi na telemahu tice se i telemaha i teme
kakaljin

#85599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

l33t wrote:
kakaljin wrote:
crnivrag wrote: @Telemach

Ma jeste tema, kako nije ako ima kanal u ponudi na telemahu tice se i telemaha i teme
Neka moderacija odluci o tome je se to dotice politike. Ovaj kanal trebaju svi oprateri izbait iz ponude pod hitno jer postoji presuda za to.
crnivrag

#85600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Neka moderacija odluci o tome je se to dotice politike. Ovaj kanal trebaju svi oprateri izbait iz ponude pod hitno jer postoji presuda za to.
Kao što možeš vidjeti na videu sa prethodne strane TV Kiss je samo promijenio logotip u 13:17 u RTV HB, a program je ostao isti, i nije mijenjan izvor signala, što znači da svi operateri koji su imali kanal TV Kiss u ponudi, od 13:17 imaju i RTV HB.
Locked