Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
vkmiro

#85526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Izgleda, najslabija karika im je racunovodstvo.Nakon prekida ugovora i vracanja opreme prvo su poslali pogrešan racun, pa nakon primjedbe na racun i prepiske i zvanja, ispravili su racun i rekli koliko trebam još uplatiti da se rastanemo u miru. Sada na portalu piše ovo:

Image

Prvo, akont nije iskljucen radi neplacanja racuna nego je odjavljen iz licnih razloga. Drugo, sada se pojavio neki plus za sumu koju su mi rekli da uplatim.Dajte ljudi, sredite te finansije, stavite datum uplata i valutacije, i neka poslove takve prirode rade ljudi koji znaju matematiku.
Neke godine mi dođe serviser za neki kvar koji sam prijavio i pita me koliko mi net ima megapiksela :) a drugi put dođe mi komšija koji je varilac po struci.
semirsar

#85527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mustang1 wrote:Za wifi jedini nacin je da se nabavi onaj tp link bijeli i spoji dodatno na ovaj njihov modem. Ja sam muku mucio sa wifi i dolazili mijenjali modem spojnice ( onaj stari samo govori do kabla je i spojnica :D ) kad sam vidio da nema nafake uzeo nastimao tp link i sad je sve super.
Generalno gledajuci, to im i jeste veliki propust, cisto poredeci sadasnjim mojim net provajderom, svaki novi hepek koji mi je donesen, 3 su mi dosad sami od sebe promijenili iako je svaki dobro radio, je imao vec podesen wifi i daleko sam se mogao kaciti.
Npr, stan na jednoj strani zgrade, a kacim se na ulici s druge strane, ili na onoj strani gdje mi je stan je parking, i bez problema se poveze vec na samom ulazu u parking. Treba li govoriti koliki su parkinzi na Dobrinji?
Naravno, uvijek stoji ona "sam svoj majstor", ali...
Kralj Tvrtko I.

#85528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach

Zahtjevam da nam smanjite visinu cijene za održavanje jer su pojedini kanali kao večeras Nova TV zatamnjeni na EON platformi! Hvala.
@Kralj Tvrtko I.,
Zatamnjenje smo u obavezi ispoštovati na Zahtjev emitera i na osnovu istoga račun ne može biti umanjen.
Gospodo, do sada smo korektni bili, kako Vi tako i ja.

Nemoj te me budalom praviti, na tvu radi Nova a na smart app ne radi.

I evo trenutno, jbm se sa komplet paketom...imam samo internet koji je isto tako slabe konekcije i brzine.

Nestaje vam signala od jučer i na eonu i na kablu.

Hvala što će te to riješiti što prije.
kakavdanakneiskustvu

#85529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@telemach,opcija gledaj ispocetka mi je nicim izazvana nestala na tv??
BaDa

#85530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

tap3ah75 wrote:Je li i vas zeza net naveče?

Preko dana relativno OK ..... naveče svako malo prekidi i loding.........
Imam i PC spojen kablom - kad zakoči, nema ni kod njega interneta.

Kontam da nema fajde da mi telemah šalje nekoga da mjeri jer se ove stvari naveče dešavaju najčešće.

Jer stvarno nema smisla, pogubi sve trofeje u KLEŠ ROJALU. :lol:
imam ja na prosloj stranici sm postavio i SS sa speedtesta trebao imati 100/8 ja immam 80/8 kao sam jos na starom paketu... ujutro mjerenje pokazuje 92-3 a navecer katastrofa... zvao sam pa cemo vidjeti sta ce biti.... takodje tv kad se gleda kockice se pojavuljuju, izbacuje poruku da d3 resiver ne dobija signal i sl
kakavdanakneiskustvu

#85531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kako je moguce da je besplatni broj 080031111,nedostupan?
vivax

#85532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vivax »

kakavdanakneiskustvu wrote:kako je moguce da je besplatni broj 080031111,nedostupan?
Meni je jucer bio i 1360 nedostupan.. xD
CooK

#85533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

@Telemach Vec cetvrti put u zadnjih pola sata nestaju kanali, ne moze covjek ni rahat kafu popit uz TV. Ili popravite to odmah ili ugasite skroz kanale dok to ne popravite jer ovo ovako ubi po zivcima.
Kralj Tvrtko I.

#85534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Isto sam i ja napisao.
Haj razumijem za eon ima veze sa internet konekcijom...ali nema ni kablovske tv jbt...
djama

#85535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djama »

a zato se meni zena zali ne radi nam tv , no program available :D :D :D
kakavdanakneiskustvu

#85536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

a i mi navalimo,jbg,kvar nekakav vjerovatno,ali meni i dalje nema opcije gledaj ispocetka
CooK

#85537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Nista ja ne navaljujem nego samo kazem ako je kvar da ugase skroz kanale na sat-dva dok to ne poprave i daju obavjestenje da je doslo do kvara i da se radi na otklanjanju istog a ne da svakih desetak minuta nestaju i dolaze kanali.

EDIT: Evo nestadose peti put u nepunih sat vremena.
photo&video

#85538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Od jutros totalni prekid usluge, ne mogu dobiti 1360 zna li neko sta se desava?

Sada definitivno mogu reci da mi ne ogromna greska prelazak na Eon. Katastrofa.
TheWatcher

#85539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

raspada se tm :lol: rade na unapredjenju usluga sigurno :oops:
aditon

#85540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

to što slike na kanalima nema i što su im brojevi telefona nedostupni, nemojte ništa da brinete, radi se na unapređenju usluge...
photo&video

#85541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

Mislim da je vrijeme da poskupe opet da mogu rijesiti novonastale probleme. Druga opcija da se organizuje sergija ispred dzamija da ih poguramo malo :run:
zposao

#85542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zposao »

Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?

Dokad će obični potrošači biti idioti koji plaćaju pa bilo ili ne bilo usluge?
@Telemach kada ćete uvest opciju umanjenja računa zbog neisporučene usluge ili zbog usluge koja ne zadovoljava ugovorne obaveze?
Telemach

#85543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon » 8 minutes ago

to što slike na kanalima nema i što su im brojevi telefona nedostupni, nemojte ništa da brinete, radi se na unapređenju usluge...
Zamolit ćemo Vas za samo malo strpljenja. Radi se na otklanjanju poteškoća.
Telemach

#85544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zposao » 2 minutes ago

Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?

@Telemach kada ćete uvest opciju umanjenja računa zbog neisporučene usluge ili zbog usluge koja ne zadovoljava ugovorne obaveze?
Imate mogućnost podnijeti finanasijsku reklamaciju, za umanjenje računa.
photo&video

#85545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by photo&video »

zposao wrote:Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?

Ima agencija za zastitu potrosaca, ljudi solidno rade svoj posao. Kada sam imao Moja TV trazio sam umanjenje racuna i dobio sam. Od sada cu i od Telemacha traziti umanjenje svakog feninga.
Telemach

#85546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu » Today, 8:51 am

@telemach,opcija gledaj ispocetka mi je nicim izazvana nestala na tv??
Javite nam se za detaljniju provjeru, ukoliko se poteškoće nastave u toku dana.
zposao

#85547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zposao »

photo&video wrote:
zposao wrote:Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?

Ima agencija za zastitu potrosaca, ljudi solidno rade svoj posao. Kada sam imao Moja TV trazio sam umanjenje racuna i dobio sam. Od sada cu i od Telemacha traziti umanjenje svakog feninga.
Pa mislim kada bi čovjek bilježio svaki put kada mu je isporučena manja brzina interneta od ugovorene, svaki put kada nema konekcije zbog raznoraznih razloga, svaki put kada je zatamnjen neki kanal na TV, i tako dalje, doslovno bi svaki račun trebao biti umanjen za neki iznos.
Ovo više stvarno nema smisla koliko se potrošači smatraju ovcama.
zposao

#85548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zposao »

Telemach wrote:
zposao » 2 minutes ago

I kako bi trebalo dokazati da je manja brzina interneta od ugovorene? Prihvatate li screenshote? I šta sa zatamnjivanjem kanala koji su plaćeni? Zar je to problem korisnika koji su platili taj kanal?
CooK

#85549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

photo&video wrote:Mislim da je vrijeme da poskupe opet da mogu rijesiti novonastale probleme. Druga opcija da se organizuje sergija ispred dzamija da ih poguramo malo :run:
Nista ne brini, od ovog mjeseca su vec poskupili i ocekuj sljedeci racun veci za 1,60KM.
Telemach

#85550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zposao » 2 minutes ago

Telemach wrote:
zposao » 2 minutes ago

I kako bi trebalo dokazati da je manja brzina interneta od ugovorene? Prihvatate li screenshote? I šta sa zatamnjivanjem kanala koji su plaćeni? Zar je to problem korisnika koji su platili taj kanal?
Zatamnjenje sadržaja se radi na zahtjev emitera. Telemach je distributer signala.
Možete nam dostaviti rezultat mjerenja brzine, koji je urađen putem mrežnog kabla.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Locked