Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izgleda, najslabija karika im je racunovodstvo.Nakon prekida ugovora i vracanja opreme prvo su poslali pogrešan racun, pa nakon primjedbe na racun i prepiske i zvanja, ispravili su racun i rekli koliko trebam još uplatiti da se rastanemo u miru. Sada na portalu piše ovo:
Prvo, akont nije iskljucen radi neplacanja racuna nego je odjavljen iz licnih razloga. Drugo, sada se pojavio neki plus za sumu koju su mi rekli da uplatim.Dajte ljudi, sredite te finansije, stavite datum uplata i valutacije, i neka poslove takve prirode rade ljudi koji znaju matematiku.
Neke godine mi dođe serviser za neki kvar koji sam prijavio i pita me koliko mi net ima megapiksela a drugi put dođe mi komšija koji je varilac po struci.
Mustang1 wrote:Za wifi jedini nacin je da se nabavi onaj tp link bijeli i spoji dodatno na ovaj njihov modem. Ja sam muku mucio sa wifi i dolazili mijenjali modem spojnice ( onaj stari samo govori do kabla je i spojnica ) kad sam vidio da nema nafake uzeo nastimao tp link i sad je sve super.
Generalno gledajuci, to im i jeste veliki propust, cisto poredeci sadasnjim mojim net provajderom, svaki novi hepek koji mi je donesen, 3 su mi dosad sami od sebe promijenili iako je svaki dobro radio, je imao vec podesen wifi i daleko sam se mogao kaciti.
Npr, stan na jednoj strani zgrade, a kacim se na ulici s druge strane, ili na onoj strani gdje mi je stan je parking, i bez problema se poveze vec na samom ulazu u parking. Treba li govoriti koliki su parkinzi na Dobrinji?
Naravno, uvijek stoji ona "sam svoj majstor", ali...
Preko dana relativno OK ..... naveče svako malo prekidi i loding.........
Imam i PC spojen kablom - kad zakoči, nema ni kod njega interneta.
Kontam da nema fajde da mi telemah šalje nekoga da mjeri jer se ove stvari naveče dešavaju najčešće.
Jer stvarno nema smisla, pogubi sve trofeje u KLEŠ ROJALU.
imam ja na prosloj stranici sm postavio i SS sa speedtesta trebao imati 100/8 ja immam 80/8 kao sam jos na starom paketu... ujutro mjerenje pokazuje 92-3 a navecer katastrofa... zvao sam pa cemo vidjeti sta ce biti.... takodje tv kad se gleda kockice se pojavuljuju, izbacuje poruku da d3 resiver ne dobija signal i sl
@Telemach Vec cetvrti put u zadnjih pola sata nestaju kanali, ne moze covjek ni rahat kafu popit uz TV. Ili popravite to odmah ili ugasite skroz kanale dok to ne popravite jer ovo ovako ubi po zivcima.
Nista ja ne navaljujem nego samo kazem ako je kvar da ugase skroz kanale na sat-dva dok to ne poprave i daju obavjestenje da je doslo do kvara i da se radi na otklanjanju istog a ne da svakih desetak minuta nestaju i dolaze kanali.
EDIT: Evo nestadose peti put u nepunih sat vremena.
Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?
Dokad će obični potrošači biti idioti koji plaćaju pa bilo ili ne bilo usluge?
@Telemach kada ćete uvest opciju umanjenja računa zbog neisporučene usluge ili zbog usluge koja ne zadovoljava ugovorne obaveze?
Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?
@Telemach kada ćete uvest opciju umanjenja računa zbog neisporučene usluge ili zbog usluge koja ne zadovoljava ugovorne obaveze?
Imate mogućnost podnijeti finanasijsku reklamaciju, za umanjenje računa.
zposao wrote:Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?
Ima agencija za zastitu potrosaca, ljudi solidno rade svoj posao. Kada sam imao Moja TV trazio sam umanjenje racuna i dobio sam. Od sada cu i od Telemacha traziti umanjenje svakog feninga.
zposao wrote:Da li možemo očekivati u ovoj državi da se kompenzira ili ne naplati neisporučena usluga potrošačima? Postoji li u ovoj državi ikakva zaštita potrošača ili svako radi kako mu se digne?
Ima agencija za zastitu potrosaca, ljudi solidno rade svoj posao. Kada sam imao Moja TV trazio sam umanjenje racuna i dobio sam. Od sada cu i od Telemacha traziti umanjenje svakog feninga.
Pa mislim kada bi čovjek bilježio svaki put kada mu je isporučena manja brzina interneta od ugovorene, svaki put kada nema konekcije zbog raznoraznih razloga, svaki put kada je zatamnjen neki kanal na TV, i tako dalje, doslovno bi svaki račun trebao biti umanjen za neki iznos.
Ovo više stvarno nema smisla koliko se potrošači smatraju ovcama.
I kako bi trebalo dokazati da je manja brzina interneta od ugovorene? Prihvatate li screenshote? I šta sa zatamnjivanjem kanala koji su plaćeni? Zar je to problem korisnika koji su platili taj kanal?
photo&video wrote:Mislim da je vrijeme da poskupe opet da mogu rijesiti novonastale probleme. Druga opcija da se organizuje sergija ispred dzamija da ih poguramo malo
Nista ne brini, od ovog mjeseca su vec poskupili i ocekuj sljedeci racun veci za 1,60KM.
I kako bi trebalo dokazati da je manja brzina interneta od ugovorene? Prihvatate li screenshote? I šta sa zatamnjivanjem kanala koji su plaćeni? Zar je to problem korisnika koji su platili taj kanal?
Zatamnjenje sadržaja se radi na zahtjev emitera. Telemach je distributer signala.
Možete nam dostaviti rezultat mjerenja brzine, koji je urađen putem mrežnog kabla.
Stojimo Vam na raspolaganju.