Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#8551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

E jeste......vala.
Cini mi se da je prava romantika izumrla.
Trebala si kao slucajno ispustiti bijelu maramicu kroz prozor. A onda bi vidjela viteza kako te sustize i presjeca makazicama da zakocis naglo a onda on trci iz auta i pruza ti maramicu uz osmjeh, dok se tebi veselo slijeva krv sa cela jer si bubnula glavom u volan dok si naglo kocila.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
amar1994

#8552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:E jeste......vala.
Cini mi se da je prava romantika izumrla.
Trebala si kao slucajno ispustiti bijelu maramicu kroz prozor. A onda bi vidjela viteza kako te sustize i presjeca makazicama da zakocis naglo a onda on trci iz auta i pruza ti maramicu uz osmjeh, dok se tebi veselo slijeva krv sa cela jer si bubnula glavom u volan dok si naglo kocila.

:lol: :lol: :mrgreen:
mirzet87sa

#8553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Nervni slom dobijem kad se s porednog puta ukljucuje na glavni u pravcu grad/ilidza, a pri tom je prvi u koloni, pa umjesto da brze udje u istu gusla 10km/h vodeci se logikom dok dodjem do sredine svi ce se razic, ne moram ni zakocit, pa kroz semafor prodju samo 2-3 radi fakina
zdruzdjo

#8554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Gore mi je kad vozim nekom dvosmjernom i nema niko iza mene, niti u susret meni. A onda mi se sa neke bocne ispred ukljuci baja/hamsa zbog kojeg/koje moram kociti. I jos nastavi voziti 30-ak km/h dok razgleda fasade i ograde od okolnih kuca.
Vrh mi je jos kad nakon 100-200 metara takve voznje negdje skrene u neku bocnu. Naravno usporavajuci zadnjih 50 metara.
Bez treptaja oka bih bio u stanju pucati dugi rafal u glavu. Dok mu/joj familija gleda.

manekenka u penziji

#8555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by manekenka u penziji »

Momci, imate zaista kreativnih prijedloga :-D :-D :-D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#8556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Sta vas najvise nervira kod macaka, maloprije macku zatvorih u garazu sa autom, mrak sad, gledao mobitelom po haubi, slabo se sta vidi, nadam se da me ujutro nece hitna pokupiti ako vidim da je izgrebala :lol:
amar1994

#8557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Leon16v wrote:Sta vas najvise nervira kod macaka, maloprije macku zatvorih u garazu sa autom, mrak sad, gledao mobitelom po haubi, slabo se sta vidi, nadam se da me ujutro nece hitna pokupiti ako vidim da je izgrebala :lol:
:mrgreen: :lol: :lol:
zdruzdjo

#8558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Mene najvise nervira kad je zgazim pa onda moram prati auto.

Zezam se nisam nikad. Hvala Bogu a ne bih ni volio.

Prijateljica prosle godine imala belaj sa mackom u autu. Oko kuce joj se skupljale. I naravno zavlacenje pod haubu pored tocka, sl.
Uglavnom mackica malena se zavukla pod haubu. Naravno ova nije ni znala. Ova je ujutro izasla iz kuce rano i upalila auto i krenula na posao. Cula je nesto iz haube, ali kao i svako nase prosjecno zensko za volanom "dok auto ide i pali ne staj".
Nakon dva dana pocelo nesto danfati iz auta. Pranje, usisavanje, dva dana.....nista. Smrdi-smrdi.
Otac prosao pored auta i skonta da nesto smrdi ocajno
Kljuc otvori haubu i poceo covjek povracati iste sekunde po svemu. Mackicu je uhvatio remen i zdrobio je i onda zaprskao sve to po unutrasnjosti haube. Ljeto bilo vruce. Crvi, muhe.....
Jedva je nasla praonicu da joj opere motor i sve unutra. 80 km joj uzeo u nekoj praonici u istocnom sarajevu.
Dezinfekcija klime poslije, sprejevi....Drzala auto pred kucom 3 dana otvoreno. Morala i onu izolaciju zvucnu mjenjati u haubi jer je usmrdilo se sve. Jedva se istjerao smrad iz auta.
Sto je najcrnje, obozava macke.

Leon16v
Vozim: Staro željezo

#8559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Sad hladno pa valjda pod haubu, u garazu, da nisam otisao po usb u auto, ostala bi zatvorena :D
vješalica

#8560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

naroštiljana dimljena mačka sa ukusom goriva
Better Man

#8561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Kad voze noću bez svjetala. Idem kući danas s posla mrak je već pao i na autoputu lik sa starijim mercedesom 250D pretiće sve živo, a zadnja svjetla mu ne rade nikako. Nije jedini. Svaki dan ih masu vidim bez svjetala.
kloniran

#8562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Better Man wrote:Kad voze noću bez svjetala. Idem kući danas s posla mrak je već pao i na autoputu lik sa starijim mercedesom 250D pretiće sve živo, a zadnja svjetla mu ne rade nikako. Nije jedini. Svaki dan ih masu vidim bez svjetala.
skupa struja :D
quarterback

#8563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

prijatelju se tako macka sakrila pod haubu a ulicne dzkele u pokusaju da dodju do nje napravili milju maraka stete, jebiga gdje su stara dobra vremena kad je sve na autu bilo metalno :D
zdruzdjo

#8564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kloniran wrote:
Better Man wrote:Kad voze noću bez svjetala. Idem kući danas s posla mrak je već pao i na autoputu lik sa starijim mercedesom 250D pretiće sve živo, a zadnja svjetla mu ne rade nikako. Nije jedini. Svaki dan ih masu vidim bez svjetala.
Ali ima i onih "rastrosnih" koji upale duga.
Veceras smrdo od 20 i pocetak godina sa audi 3-ica iza mene od ilidze do studentskih domova. vozio ja lijevom 60-ak ali blize 70. duga biju li biju. a on se zaljepio ne bih li ja malkice ubrzao. na kraju se sklonim u srednju on prodje a onda ja fino za njim i duga i maglenke upalim koje su u farovima. vidim izmice se od retrovizora. nazad mu radi jedna stopka i jedna pozicija.
Na semaforu kod bazena se skloni u srednju ja pored njega. gleda u mene.
Otvorim prozor, otvara i on reko pasa pod dugim vozis od ilidze. kaze ne rade mi sijalice. pa reko jarane zamjeni nisu 100-ja. slijeze ramenima.
Kontam sipanje za 5-aka, punjenje ultre za dvije....to je to. Kakve sijalice kukala ti majka. valja se izuti bar 10 km za iste.
kloniran

#8565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

zdruzdjo wrote:
kloniran wrote:
Ali ima i onih "rastrosnih" koji upale duga.
Veceras smrdo od 20 i pocetak godina sa audi 3-ica iza mene od ilidze do studentskih domova. vozio ja lijevom 60-ak ali blize 70. duga biju li biju. a on se zaljepio ne bih li ja malkice ubrzao. na kraju se sklonim u srednju on prodje a onda ja fino za njim i duga i maglenke upalim koje su u farovima. vidim izmice se od retrovizora. nazad mu radi jedna stopka i jedna pozicija.
Na semaforu kod bazena se skloni u srednju ja pored njega. gleda u mene.
Otvorim prozor, otvara i on reko pasa pod dugim vozis od ilidze. kaze ne rade mi sijalice. pa reko jarane zamjeni nisu 100-ja. slijeze ramenima.
Kontam sipanje za 5-aka, punjenje ultre za dvije....to je to. Kakve sijalice kukala ti majka. valja se izuti bar 10 km za iste.

i jede za marku dnevno, al zato se audi 3-ca voza pasha :D

meni su isto zanimljivi ovi sa francuzima, fordovima i talijanima sto im se pale kombinacije svih mogucih svjetala nazad kad stisnu po kocnici ili upale zmigavac ili kad danima voze sa jednim farom ko da je sijalica stoja, eno im u marsu sijalica po 2-3 marke koliko hoces :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

al on garant guzi
sta trebe znaju sta je sijalica kilometraza i kredit od dvije marke kad ima viber :mrgreen:
amar1994

#8567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

direstraits0078 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:kia pregio i lada niva su odlicne za taj put :lol:
Znas sta, ide i Daewoo Lanos dobro tim putem. Jos ako su mu podignuti farovi, kao sto i jesu, sve lijepo vidis one stalaktite u tunelu. :D
uuuu a ako ima big senone?
amar1994

#8569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

najnovije sto me nervira, stoji sa strane ili na autobuskoj ili trotoaru i ne gasi svjetla :-) :-) , zaslijepise i ubise svjetla, pa glupane upali pozicije i sva Ćetri jer te tako bolje primjetim :izet: :D , posebno nervira na magistralnim(citaj mracnim putevima) :-)
Last edited by amar1994 on 01/12/2016 23:20, edited 2 times in total.
kloniran

#8570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Black swan wrote:al on garant guzi
sta trebe znaju sta je sijalica kilometraza i kredit od dvije marke kad ima viber :mrgreen:
i to sto kazes :lol:
zdruzdjo

#8571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kloniran wrote: meni su isto zanimljivi ovi sa francuzima, fordovima i talijanima sto im se pale kombinacije svih mogucih svjetala nazad kad stisnu po kocnici ili upale zmigavac ili kad danima voze sa jednim farom ko da je sijalica stoja, eno im u marsu sijalica po 2-3 marke koliko hoces :D
Ni meni to nije jasno.
Meni kad sijalica rikne isto da mi je prozor otvoren ostao.
kako mu ne smeta nikako mi nije jasno.
A to sa light-show efektima je povezano vecinom sa losom masom na stopkama. svaki treci punto mk1/mk2 i megane mk1 imaju taj kvar.
A kvar se rijesi za bukvalno 1km koliko kosta tabla smrgl papira.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

zdruzdjo wrote: A kvar se rijesi za bukvalno 1km koliko kosta tabla smrgl papira.
ne bih bas rekao...rijesio sam tih stopki jedno 30...istopi se konektor i one nozice unutra....na nekim je bilo i letovanja....
kloniran

#8573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

zdruzdjo wrote:
kloniran wrote: meni su isto zanimljivi ovi sa francuzima, fordovima i talijanima sto im se pale kombinacije svih mogucih svjetala nazad kad stisnu po kocnici ili upale zmigavac ili kad danima voze sa jednim farom ko da je sijalica stoja, eno im u marsu sijalica po 2-3 marke koliko hoces :D
Ni meni to nije jasno.
Meni kad sijalica rikne isto da mi je prozor otvoren ostao.
kako mu ne smeta nikako mi nije jasno.
A to sa light-show efektima je povezano vecinom sa losom masom na stopkama. svaki treci punto mk1/mk2 i megane mk1 imaju taj kvar.
A kvar se rijesi za bukvalno 1km koliko kosta tabla smrgl papira.
upali covjek duga i rijesio problem :lol:

kad smo kod dugih veceras kroz grad vozim i drotovi vrebaju li vrebaju i ide lik iza njih u susjednoj traci sa upaljenim dugim da sam ja 5 auta ispred njih morao da oborim retrovizor i oni nista, ali zato kad se pojavilo dostavno vozilo odmah se pali rotacija i zaustavljaju ga :twisted:
citroen xm

#8574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Nema veze koliko košta da košta, popraviš i hajmo dalje. Svi bi da budu kao vozači Golfa pa da 5 godina haubu ne otvore, e pa ne može jaro. :D
amar1994

#8575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:Nema veze koliko košta da košta, popraviš i hajmo dalje. Svi bi da budu kao vozači Golfa pa da 5 godina haubu ne otvore, e pa ne može jaro. :D
:D :D
Post Reply