Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Iako su mnogi izrazili zabrinutost za drvored koji se proteže duž zeničkog bulevara, Heleg je istakao da neće biti sječe drveća te da postoji mogućnost sadnje više zelenila i stabala.
Nesto razmisljam o ovoj izjavi. Pa ovi ce drvece po trotoaru saditi...
Jedno pitanje za nadležne,.. kad se na ovoj pješačkoj stazi sa biciklističkom stazom (tamo negdje na najužem dijelu gdje su bašte uz Bosnu) sretnu biciklista, čovjek u invaliskim kolicima, grupa pješaka i konobar,... ko ima prednost ?
Teža improvizacija i praonica. Bolje da su suzili saobraćajne trake na 3,5 metara i ograničili brzinu na 40 kmh nego što prave ovo sranje.
Znakovi ce se izmjestati... nece naravno ostati na stazi (pjesackoj ili biciklistickoj)...
cak se se i table malo podizati (sad su na 195 cm)
poklopci na pjesackoj se takodje dizu na nivo asfalta
Ovo je smiješno ljudi, najblaže rečeno. Stvarno mi je drago vidjeti da se bilo šta radi ili gradi u Ze, ali kad samo malo skontam kako ljudi prave poslove nonšalantno i samo da bi se neko našao, zgadi mi se. Od priče o saljevanim ivičnjacima, "ocrtane biciklističke staze" na trotoarima, "renovirane i u novom ruhu" petlje, preko fontane na kružnom toku, do velikog Albinog kamiona u Babinoj Rijeci, gdje po zelenoj površini ostavlja kratere po pola metra duboke i neizostavnih plastičnih kontejnera, spoznajem da je sve ovo samo mazanje očiju. Ljudi rade šta hoće i kako hoće, sve u čast dobrih građana/glasača koji će biti oduševljeni jer se toliko godina nakon Tita nešto radi u Zenici i obnavlja. Ne mogu vjerovati, nedostaju mi semafori, utabana staza na Kamberoviću, veliki kontejneri za smeće, Gradska kafana i fontana ispred nje. Nedostaje mi čak i splav koji je je prevozio ljude s jedne obale Bosne na drugu, negdje kod Gimnazije, kako mi je otac pričao. I to mi nedostaje jebote, a daleko od toga da sam bio rođen kad je postojalo. Jesam li to ja primitivan/nostalgičan ili ?
Zaitsev wrote:Ovo je smiješno ljudi, najblaže rečeno. Stvarno mi je drago vidjeti da se bilo šta radi ili gradi u Ze, ali kad samo malo skontam kako ljudi prave poslove nonšalantno i samo da bi se neko našao, zgadi mi se. Od priče o saljevanim ivičnjacima, "ocrtane biciklističke staze" na trotoarima, "renovirane i u novom ruhu" petlje, preko fontane na kružnom toku, do velikog Albinog kamiona u Babinoj Rijeci, gdje po zelenoj površini ostavlja kratere po pola metra duboke i neizostavnih plastičnih kontejnera, spoznajem da je sve ovo samo mazanje očiju. Ljudi rade šta hoće i kako hoće, sve u čast dobrih građana/glasača koji će biti oduševljeni jer se toliko godina nakon Tita nešto radi u Zenici i obnavlja. Ne mogu vjerovati, nedostaju mi semafori, utabana staza na Kamberoviću, veliki kontejneri za smeće, Gradska kafana i fontana ispred nje. Nedostaje mi čak i splav koji je je prevozio ljude s jedne obale Bosne na drugu, negdje kod Gimnazije, kako mi je otac pričao. I to mi nedostaje jebote, a daleko od toga da sam bio rođen kad je postojalo. Jesam li to ja primitivan/nostalgičan ili ?
Kad spomenu taj splav. To su radili moj dido rahmetli i njegovih par sinova tj mojih amiđa. Ovdje gdje je sad pješački Kamberoviča most otprilike...
Za ovo ostalo, ko i sve u ovoj kvazi državi pa hajd.
Zaitsev wrote:Ovo je smiješno ljudi, najblaže rečeno. Stvarno mi je drago vidjeti da se bilo šta radi ili gradi u Ze, ali kad samo malo skontam kako ljudi prave poslove nonšalantno i samo da bi se neko našao, zgadi mi se. Od priče o saljevanim ivičnjacima, "ocrtane biciklističke staze" na trotoarima, "renovirane i u novom ruhu" petlje, preko fontane na kružnom toku, do velikog Albinog kamiona u Babinoj Rijeci, gdje po zelenoj površini ostavlja kratere po pola metra duboke i neizostavnih plastičnih kontejnera, spoznajem da je sve ovo samo mazanje očiju. Ljudi rade šta hoće i kako hoće, sve u čast dobrih građana/glasača koji će biti oduševljeni jer se toliko godina nakon Tita nešto radi u Zenici i obnavlja. Ne mogu vjerovati, nedostaju mi semafori, utabana staza na Kamberoviću, veliki kontejneri za smeće, Gradska kafana i fontana ispred nje. Nedostaje mi čak i splav koji je je prevozio ljude s jedne obale Bosne na drugu, negdje kod Gimnazije, kako mi je otac pričao. I to mi nedostaje jebote, a daleko od toga da sam bio rođen kad je postojalo. Jesam li to ja primitivan/nostalgičan ili ?
Kad spomenu taj splav. To su radili moj dido rahmetli i njegovih par sinova tj mojih amiđa. Ovdje gdje je sad pješački Kamberoviča most otprilike...
Za ovo ostalo, ko i sve u ovoj kvazi državi pa hajd.
Nisam uspio nigdje slike naći tog, kako se zajebah pa napisah SPLAVa. Inače je skela... Splav je nešto drugo Što je babi milo...
kurty wrote:Znakovi ce se izmjestati... nece naravno ostati na stazi (pjesackoj ili biciklistickoj)...
cak se se i table malo podizati (sad su na 195 cm)
poklopci na pjesackoj se takodje dizu na nivo asfalta
Nek si se javio, imas pivu od mene
Pljuvacina je vec dobrano presla moj prag tolerancije. Nama generalno ne treba nista praviti, treba nas pustiti da pocrkamo.
To naravno ne iskljucuje cinjenicu da se nacelno slazem sa kolegom Frimonom i ostalima, i o nasoj gradskoj administraciji mislim sve najgore. I od njih po defaultu i a priori ne ocekujem nista dobro.
Medjutim puno je pausalnih ocjena, preko noci smo svi ovdje strucnjaci gradjevinske i saobracajne struke. De zivi bili da komentarisemo kad bude gotovo.
Većina vas se ne sjeća, mladi ste, u gradu su nekad davno bile obilježene biciklističke staze. I sad su isto to mogli uraditi na bulevaru, saobraćajne trake su tu sasvim dovoljno široke da se ubace biciklističke staze sa isprekidanom crtom tako da vozila smiju ići preko crte ali kad uoče biciklistu onda idu do srednje trake kolovoza.
Zato i kazem de ljudi polako, sacekajmo. I kod mene se pali halo efekt kada je nasa bajna vlast u pitanju, ali to ne znaci da imamo pravo biti neobjektivni.
Sjetite se samo kuke i motike na GGM. Ustvari nema se sta sjecat, jos uvijek traje.
Sve je to dobro, jos niko nije spomenuo nikad prezaljene kestonove gore kod KPD
p.s. @Tvrtko, jesi siguran to za stazu ? Oni sire trotoare za oko jedan metar od Drvenog mosta dole do Kamberovica mosta, tako da nezzz sto bi to sirili ako ce staza ici cestom !?
N.N. wrote:Sve je to dobro, jos niko nije spomenuo nikad prezaljene kestonove gore kod KPD
p.s. @Tvrtko, jesi siguran to za stazu ? Oni sire trotoare za oko jedan metar od Drvenog mosta dole do Kamberovica mosta, tako da nezzz sto bi to sirili ako ce staza ici cestom !?
Meni je zao onog starog displeja ...bem ti biciklisticku stazu
mada,ljudi koji zive uzvodno slivom babine rijeke(babinjci dakle) drame strasno zbog biciklisticke staze...valjda im je cesta do gore raspad sistema...nemila i uzbrdo isto...
mogli bi zeleni prosuti izbore...carsija ce svakako ostati vjerna komunistickim supljacima...naci ce neki saobracajni znak da obesmisle biciklisticku stazu
N.N. wrote:Sve je to dobro, jos niko nije spomenuo nikad prezaljene kestonove gore kod KPD
Imam ja
Sjecam se dok sam bio jos balavac tamo neke 2000-2001 da smo svi iz mahale brali to kestenje i šatro prodavali
Ja sam dvije pune kese dao nekom starom dedi za zvaku
Da bi me jarani za par minuta napali i rekli da mi je dao drogu tako da sam je na kraju ispljunuo
Ah lijepo djetinstvo