GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
zvrk
#8551 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sta ce bijeda i fukara
vrti ih par lopova kako hoce
a oni pocrnili od jada u onom krugu
jesi vidjela slike bankovnih iopomena i iznose kamata?
a na platnim listama se sve uredno skine
sta treba da rade da bi ljudi shvatili u kakvim su govnima
- O'zone
- Globalni moderator
#8552 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa moj Oruču ni žena te ne voli više
Vozača GRAS-a Fehima Oruča čuvaju policajci, kolege ne žele pričati sa njim
Fehim Oruč, vozač GRAS-a, preduzeća čiji su radnici već osmi dan u štrajku, jučer se odlučio na hrabar potez. Uzeo je nalog i sjeo za volan minibusa koji saobraća na relaciji Latinska ćuprija - Mahmutovac.
Iako je jučer pretrpio omalovažavanja i verbalne napade kolega, Oruča to nije pokolebalo. I jutros je uzeo nalog i sjeo za volan minibusa, ovog puta malo starijeg u odnosu na jučerašnji koji je ostao u kvaru.
"Danas nema problema kao jučer. Policija je pored mene i kad napravim krug pitaju me da li je bilo problema. Ja se samo trudim da obavljam svoj posao", kazao je Oruč za portal Klix.ba.
Kada je jutros došao po nalog u dispečerski centar GRAS-a, nijedan njegov kolega nije htio pričati sa njim.
"Upitao sam ih kako su, međutim, niko nije odgovorio. Pozdravili su me samo dispečer i osoba koja brine o tehničkoj ispravnosti vozila. Ja ću ustrajati u svom poslu, jer cijenim građane Sarajeva i narod ove države", dodao je Oruč za naš portal.
Ni Oručeva supruga nije odobrila njegov jučerašnji potez.
"Ona kaže da nisam ovo trebao raditi, da se nisam trebao izdvajati od ostalih... Ali, ja sam uvijek bio patriota, i u ratu i poslije rata. Tako će ostati i ubuduće", poručuje Oruč.
V. d. direktorice GRAS-a Mubera Begić-Žiga pohvalila je ovaj hrabri potez Fehima Oruča.
"Slučaj Oruča je vrlo pozitivan i najvažnije je to da se nije desio nikakav problem kada je došao da preuzme nalog i vozilo. Nažalost, to se desilo jučer tokom dana, ali, hvala Bogu, bez težih posljedica. Sretna sam što bar jedan vozač izađe da vozi. Vjerujem da je i to od koristi. Bila bih sretna kad bi se javilo još vozača GRAS-a i da počnu obavljati ono što je njihova ugovorna obaveza", kazala je za portal Klix.ba Begić-Žiga.
Naša sagovornica kaže da nema nagovještaja da će i ostali uposlenici GRAS-a slijediti svijetli i hrabri primjer vozača Fehima Oruča, koji i danas služi građanima Sarajeva prevozeći ih od Latinske ćuprije do Mahmutovca.
- tataćusak
#8553 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Lijep osjećajzvrk wrote:ja sad naglasim besplatnoQler wrote:Ja sam jutros povezao neku zenu sa alipasinog do pofalica, stao reko ako hoce neko, bujrum, i samo ona htjela. Jos kaze, nemam da platim, reko gospodjo, dzaba je, isto mi je isao sam ili sa vama... I lijep je osjecaj kad pomognes pa makar tih par kilometara...
jutros troje pokupila
a veli mi zena da je stao tip prije mene i za marku i po rekao ko hoce s njim do grada
- cappy_tempo
#8554 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ooo prvi put navijam da kolege ulete i slomiju ih
creasy nemojte fuseriti nego fino to
. odavno veceg belaja niste imali pa evo vam prilike da ispusete 
creasy nemojte fuseriti nego fino to
- graue_maus
#8555 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- harač
#8556 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
patriotski šutit i trpitzvrk wrote:sta ce bijeda i fukara
-
zvrk
#8557 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i eventualno navijat za policiju da Hin umlatiharač wrote:patriotski šutit i trpitzvrk wrote:sta ce bijeda i fukara
jerbo - oni su krivi 100%
a ne onaj ko ih je doveo i rakucio firmu
najbolji ti je primjer ponasanje "gradjana" kad su ona dva krkana jucer vozaca napali
- p206
#8558 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čitam ove komentare na FB na tekst o ovom vozaču... kakve rulje ovdje ima, ccc...
- Dr. Kuca
#8559 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ova direktorica je toliko nesposobna, mr.bean je za nju bil gates. Jucer se moglo rijesiti sve, al ova opstruirala.
- drndalo
#8560 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da krivi su 100%, za nelegalnu obustavu rada zbog koje pate vecinom slabiji od njih, a jace od sebe ne smiju ni pogledati, a krivi su djelimicno i za krcmljenje firme, jer su je i oni krcmili zadnjih 17 godina... Pa sad protestvuju sto se vise nema sta krcmiti...zvrk wrote: jerbo - oni su krivi 100%
-
zvrk
#8561 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ti si zivi dokaz da neki ne vide dalje od nosadrndalo wrote:Da krivi su 100%, za nelegalnu obustavu rada zbog koje pate vecinom slabiji od njih, a jace od sebe ne smiju ni pogledati, a krivi su djelimicno i za krcmljenje firme, jer su je i oni krcmili zadnjih 17 godina... Pa sad protestvuju sto se vise nema sta krcmiti...zvrk wrote: jerbo - oni su krivi 100%
-
fixer
#8562 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Svaka cast ovom gospodinu.
- ultima_palabra
#8563 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne sviđa ti se u firmi? Uzmeš radnu knjižicu i put pod noge... siguran sam da ima mnogo preduzeća koje bi poželjele tako dobre radnike 
- kadinica
#8564 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da, linijom manjeg otpora...kako smo i navikli.ultima_palabra wrote:Ne sviđa ti se u firmi? Uzmeš radnu knjižicu i put pod noge... siguran sam da ima mnogo preduzeća koje bi poželjele tako dobre radnike
Vjerovao ili ne, u Grasu rade neki ljudi skoro 40 godina.
Ima i tu svega, ali gdje je bila policija, tužilaštvo i pravobranilaštvo da zaštiti imovinu sve ove godine?
Sada jednostavno više nije moguće raditi: nema struje, goriva, rezervnih dijelova. Vozila su neregistrovana i u raspadu. Nema ničega, zato što su radnici šutili i trpili, gledali svoja posla.
Bilo bi bolje da su ranije digli svoj glas, možda bi se nešto moglo spasiti.
- Neradnik
#8565 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ubi nam se drzava od radnih mjesta i posla.Hajmo rec gras je kriv za ovo sto je na ovakav nacin odradio ali sa druge strane opet kontam mozda su ljudi izigrani kao i borci,zdravstvo,skolstvo....
Ovi na vlasti sa svima poslje strajka nađu dogovor a sljedeci mjesec kao da ga nije ni bilo.Sad su bolnicu kosevo uzeli na zub a prije toga su sa skolama "zaratili" jer im ne daju plate.
Necu reci da gras ovde nema fula i svojih mozda al ipak mislim da je struktura vlasti vise kriva.
Ovi na vlasti sa svima poslje strajka nađu dogovor a sljedeci mjesec kao da ga nije ni bilo.Sad su bolnicu kosevo uzeli na zub a prije toga su sa skolama "zaratili" jer im ne daju plate.
Necu reci da gras ovde nema fula i svojih mozda al ipak mislim da je struktura vlasti vise kriva.
Last edited by Neradnik on 10/04/2013 09:52, edited 1 time in total.
- Pitarrr82
#8566 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Po toj prici svi radnici GRAS-a su cisti a to sigurno nije tako...kadinica wrote:Da, linijom manjeg otpora...kako smo i navikli.ultima_palabra wrote:Ne sviđa ti se u firmi? Uzmeš radnu knjižicu i put pod noge... siguran sam da ima mnogo preduzeća koje bi poželjele tako dobre radnike
Ima i tu svega, ali gdje je bila policija, tužilaštvo i pravobranilaštvo da zaštiti imovinu sve ove godine?
Sada jednostavno više nije moguće raditi: nema struje, goriva, rezervnih dijelova. Vozila su neregistrovana i u raspadu. Nema ničega, zato što su radnici šutili i trpili, gledali svoja posla.
- matsuda
#8567 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Koja je to stranica na facebooku, nisam u toku?
- Referent za ONO i DSZ
#8568 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisrin wrote:Sutra u 12 sati u krugu firme GRAS , vlada KS je najavila djelovanje drzavnih insitucija protiv obespravljenih radnika GRASA , kao toboze da su u pitanju kriminalci , te prijete da ce ako ne miliom onda silom rastjerati OBESPRAVLJENJE, CESTITE I POSTENE radnike i uzeti takozvanu gradsku imovinu , e pa , ovo pisem svim porodicama koje zive(bolje receno prezivljavaju od plata koje su uredno zaradjene, a ne i isplacene) da dodju kao podrska svojim prije svega clanovima porodica ,onda kao sugradjanima, pa tek onda kao radnicima GRASA , da pomognu postenim ljudima da se na posten nacin izbore sa visedecenijskim kriminalom u toj firmi , a i u ovoj drzavi BiH , koju svi puna srca zovemo svojom , ali u isto vrijeme zmirimo kad nas kradu i potkradaju , isti oni koji sad NA SVA USTA VICU , da GRAS nije smio stupiti u strajk su doveli taj isti GRAS u ovaj polozaj u proteklih 15tak godina. Ako nismo znali da se nalazimo u policijskoj ili militaristickoj drzavi , sutra je na vladi KS da nam dokaze suprotno, dodjite sutra u krug GRASA , da nas ta ista vlada uvjeri u jedno ili u drugo. Jos jednom pozivam porodice da dodju sutra u 12h u krug GRASA , da podrzimo ljude od kojih zavisi nasa buducnost tj. sutrasnje penzije i zdravstvena osiguranja ( koja su vec odavno parcijalno ili nikako uplacivana) , Pozdrav jos jednom za HRABRE radnike GRASA , koji su rijetki ako ne i jedini koji su spremni se uhvatiti u kostac sa sistemskom korupcijom , SVIH JAVNIH FIRMI ne samo GRASA .
Pozivate zene i djecu da vam dodju u zivi stit. Ponasate se kao cetnici na Zuci a i jeste takvi kad terorisete nas jadni narod. Ova drzava je puna problema, ljudi u ocaju, firmi s problemima kao i vasa sto je.
Ali vi udarili traziti prava preko ledja tog istog jadnog naroda u vecini jadnijeg nego sto ste vi svi tamo.
Zasto niste otisli blokirali kanton, parlament..trazili svoja prava gdje biste dobili i podrsku sugradjana "koje prozivate" a imate istu sudbinu.
Jadni ste da jadniji nemozete biti.
-
fixer
#8569 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I sve to nema u firmi, ali oni i dalje zele platu i topli obrok. Pusti price. U ovoj drzavi se ljudi bore samo za svoj dzep, najveca je bajka da to rade za firmu.kadinica wrote:Da, linijom manjeg otpora...kako smo i navikli.ultima_palabra wrote:Ne sviđa ti se u firmi? Uzmeš radnu knjižicu i put pod noge... siguran sam da ima mnogo preduzeća koje bi poželjele tako dobre radnike
-
Nero Histrion
#8570 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Odbijam uci u GRAS-ov smrdljivi autobus u kojem vozac nonsalantnocyprus wrote:Ja i dalje kontam da će se ovo završit hepi endom za GRAS... A što su nas guzili ovih dana, nema veze, opet će kad im se digne...
-
goran16v
#8571 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne znam samo kako se u tvoj ocigledno prograsovsko lopovski i upitan mentalni sklop uklapa falsifikovanje i prodaja karata u CESTITOST i POSTENJE i jebavanje majke i pljuvanje u HRABROST?????Nisrin wrote: Sutra u 12 sati u krugu firme GRAS , vlada KS je najavila djelovanje drzavnih insitucija protiv obespravljenih radnika GRASA , kao toboze da su u pitanju kriminalci , te prijete da ce ako ne miliom onda silom rastjerati OBESPRAVLJENJE, CESTITE I POSTENE radnike i uzeti takozvanu gradsku imovinu ,
Pozdrav jos jednom za HRABRE radnike GRASA , koji su rijetki ako ne i jedini koji su spremni se uhvatiti u kostac sa sistemskom korupcijom , SVIH JAVNIH FIRMI ne samo GRASA .
Imovina GRAS-a nije TAKOZVANA gradska imovina nego JESTE imovina u vlansistvu gradjanja tj grada, samo sto ti to ocigledno ne kontas pa prisvajas sto ono sto su vam drugi dali da radite i zivite od toga. Qurac je ista u vlanistvu GRAS-a u vlansistvu njegovih radnika, svaki tramvaj je vise moj nego od onog debila Himzanije.
Vozim se sam u autu od grada prema Ilidzi, na 2 stanice stanem i ponudim prevoz dzaba naravno, na jednoj stanici se javi zena moze li do DZ O. Maslic i druga koja pita moze li jednu stanicu (nisam mogao da vjerujem da ce se zbog jedne stanice guzvati po autobusima i jos ima obraza pitati), na drugoj stanici me samo blijedo gledali ko budalu. E moj gorane koji te je klinac i tjer'o da glumis dobrotvora i pravis budalu od sebe kad je narod postao lobotomirana masa!
-
mamiiiii
#8572 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dobar dan i tebi hvalazvrk wrote:
dobar dan
-
mamiiiii
#8573 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Qler wrote:Ja sam jutros povezao neku zenu sa alipasinog do pofalica, stao reko ako hoce neko, bujrum, i samo ona htjela. Jos kaze, nemam da platim, reko gospodjo, dzaba je, isto mi je isao sam ili sa vama... I lijep je osjecaj kad pomognes pa makar tih par kilometara...
- didžej
#8574 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ocekuje se granatiranje grasa a onda slijedi pjesadijski napad.
salu na stranu, treba specijalci da upadnu, pohapse kolovodje, narediti ostalima da se prihvate posla, ko nece otkaz, ima raje na birou koja jedva ceka da radi bilo sta.
i da se svakom zaposlenom u grasu provjeri drzavljanstvo i mjesto rodjenja.
ko nije zivio u bih do 1990. zahvaliti mu se na saradnji i kupiti kartu u jednom pravcu.
gras samo ime kaze, gradsko saobracajno a ne gradsko sandzacko, tu treba da rade gradska djeca.
kad oni mogu vrsiti diskriminaciju nad citavim gradom i ja bih njima uzvratio istom mjerom.
nemas drzavljanstvo, nisi bio drzavljanin do 1990. ne mozes raditi u javnom preduzecu.
ha ja.
salu na stranu, treba specijalci da upadnu, pohapse kolovodje, narediti ostalima da se prihvate posla, ko nece otkaz, ima raje na birou koja jedva ceka da radi bilo sta.
i da se svakom zaposlenom u grasu provjeri drzavljanstvo i mjesto rodjenja.
ko nije zivio u bih do 1990. zahvaliti mu se na saradnji i kupiti kartu u jednom pravcu.
gras samo ime kaze, gradsko saobracajno a ne gradsko sandzacko, tu treba da rade gradska djeca.
kad oni mogu vrsiti diskriminaciju nad citavim gradom i ja bih njima uzvratio istom mjerom.
nemas drzavljanstvo, nisi bio drzavljanin do 1990. ne mozes raditi u javnom preduzecu.
ha ja.
- kadinica
#8575 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisu svi čisti, ali se o i o tome šuti. Gledaj da prehraniš porodicu, da otplatiš kredit, ostalo te ne zanima.Pitarrr82 wrote:Po toj prici svi radnici GRAS-a su cisti a to sigurno nije tako...kadinica wrote:Da, linijom manjeg otpora...kako smo i navikli.ultima_palabra wrote:Ne sviđa ti se u firmi? Uzmeš radnu knjižicu i put pod noge... siguran sam da ima mnogo preduzeća koje bi poželjele tako dobre radnike