SDP

Post Reply
Murisno1

#8551 Re: SDP

Post by Murisno1 »

doće drugi novinar na njegovo mjesto i to je to
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8552 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
Emir Suljagić podnio neopozivu ostavku na mjesto ministra
Dohakase i njemu... Sad su ko beton, nema vise talasanja... :lol:
stvarno? :roll: :-)
ultima_palabra

#8553 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:
Šta je, sad ti odjednom valja? Još jučer nije bio dobar :D

Izgleda da je metak ipak bio samo smoke-screen za ostavku.
nosara

#8554 Re: SDP

Post by nosara »

Religious Fantastic wrote:Sve ovo navodi na samo jedan zaključak - da se kojim slučajem stvarno pronađe nafta negdje kod nas, situacija bi za par godina bila kao u Nigeriji. Znači, najskuplje gorivo u Evropi, ratovi bandi za vodove i stotine mrtvih koji se pod okriljem noći prikradaju naftovodima da probiju cijevi i ukradu malo crnog zlata.

Istini treba pogledati u oči - mi smo glup narod. Stereotip o glupim Bosancima nije nastao tek tako
Na zalost... :(
Last edited by nosara on 10/02/2012 12:53, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#8555 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

The 51st State wrote:
kako sad ostali? koliko sam te skonto ima dva bloka od po 200 MW, sto znaci da ima samo jedan na raspolaganju?
dok ovi ostali prze punim..., e sad jali nema uglja ili je tehnicki/cjenovno neisplativo pokretati taj rezervni ili se struja kupuje po 120 EUR ili nekom smrde geno?
jedan u kaknju i dva u tuzli... a jedan od tih u tz se moze pokrenuti u roku od 24 sata... pretpostavljam da ne smiju radi uglja, jer bi im trebalo 3,000 tona vise dnevno... a iducih nekoliko dana, ako opet rokne snijeg, vjerovatno nece moci dostavljati dovoljno... osim ako ga rucno ne budu istovarali
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8556 Re: SDP

Post by hrasno38 »

Emir Suljagic podnio neopozivu ostavku!!!!!! sto ni malo ne cudi u drzavi u kojoj je vjera ispred osnovnih ljudskih prava i potreba. Jos cu poceti da vjerujem nekim Dodikovim pricama.
plain vanilla

#8557 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
nosara wrote:

ili je nedostatak reakcije i podrske bio razlog ostavke?
valjda ce sad doci neki koji je cijeli rat bio u dijaspori, da mu ne zamjeraju sto je prezivio rat

i da, nadam se da se nece pokusati mijesati u svoj posao i talasati
chuchumbamayumbe

#8558 Re: SDP

Post by chuchumbamayumbe »

Joj, valjda će mi upaliti ono za zelenu kartu i USA, da pakujemo kofere i bježimo odavde.
Sasvim_Obican

#8559 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Ja sam iskreno razočaran ovom odlukom, ali je i razumijem sa ljudske strane. Čovjek ne želi da njegova djeca proživljavaju torture i strahove koje on proživljava, i to treba poštovati.

SDP je pokleknuo pred klerikalnom mafijom. SDP je zaboravio da su za njih glasali mahom ljudi kojima je dosta da su vjerske zajednice jače od kolegija parlamenta. SDP polako, ali sigurno i do kraja uništava reputaciju jedne ozbiljne političke stranke progoneći sve što valja u stranci. Još je ostao Pudarić i Bećirović, ali, kako je krenulo, obračuni i s njima se ne čine kao daleka opcija.

Ponavljam, žalostan dan za bh. demokratiju. Žalostan dan za naše društvo !
Alfons Kauders

#8560 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Religious Fantastic wrote:Sve ovo navodi na samo jedan zaključak - da se kojim slučajem stvarno pronađe nafta negdje kod nas, situacija bi za par godina bila kao u Nigeriji. Znači, najskuplje gorivo u Evropi, ratovi bandi za vodove i stotine mrtvih koji se pod okriljem noći prikradaju naftovodima da probiju cijevi i ukradu malo crnog zlata.

Istini treba pogledati u oči - mi smo glup narod. Stereotip o glupim Bosancima nije nastao tek tako
osim sto su gorivo i struja u bih godinama najjeftiniji u ovom dijelu svijeta... :-)
veljaca

#8561 Re: SDP

Post by veljaca »

Kako nezvanično saznajemo, Suljagić je ostavku podnio zbog stalnih pritisaka te nedavnih prijetnji smrću. Podsjetimo, Suljagić je prije nekoliko dana dobio kovertu s bojevim metkom.

S druge strane, pak, saznajemo, da su ostavci prethodila i neslaganja sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom i nekoliko drugih članova te stranke.

Prema neslužbenim informacijama, Emir Suljagić će se povodom ove informacije oglasiti u poslijepodnevnim satima.

Podsjetimo, Suljagić se od dolaska na mjesto ministra obrazovanja, nauke i mladih KS neprestano nalazio u žiži javnosti zbog svojih odluka, ponajprije zbog odluke o vjeronauci, odnosno uvođenja kulture religije.

Upravo zbog te odluke reis Mustafa ef. Cerić je najavljivao "Sarajevsko ljeto", a Suljagiću su neprestano počela pristizati prijeteća pisma, a neka od tih pisma objavio je iportal Sarajevo-x.com.

Također, zbog vrijeđanja Suljagića sa dužnosti direktora JU Osnovne Muzičke škole Ilidža razriješen je Mehmed Bajraktarević. Podsjećamo da smo objavili i transkript govora direktora.

Posljednje u nizu pritisaka bilo je slanje prijetećeg pisma sa bojevim metkom.

U pismu se nalazila poruka "Ostavi se Allaha dž.š. i njegove vjere. Stići će te vjernička ruka".

-------------------

Koji li je STVARNI razlog od gore nabrojanih ?

Saznacemo, nadam se , popodne ....
plain vanilla

#8562 Re: SDP

Post by plain vanilla »

S druge strane, pak, saznajemo, da su ostavci prethodila i neslaganja sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom i nekoliko drugih članova te stranke.
ako ne mashes iz Zlajine guze, neces mahat' nikako

stara prica
nosara

#8563 Re: SDP

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
nosara wrote:

On je ok, ali u kontekstu ove price o bivsem sdp-u trebao je otic ranije... U stvari, nije trebao ni ulazit u taj zvjerinjak... Ocigledno, nije ni on znao da su ovi prodani supci bez casti...
Alfons Kauders

#8564 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote: ma ja ba...

treba bit sve dzaba
Ne, treba ostvarivat profit na ledjima vlastitog naroda, troseci javne resurse i to tako da prodas jeftinije, a kupis tri put skuplje...

Nema svak viska para kao ti...
jebiga, ja svoje pare zaradjujem... ne ocekujem ih od politickih stranaka kao neki razocarani sdp talibani...
nosara

#8565 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:

osim sto su gorivo i struja u bih godinama najjeftiniji u ovom dijelu svijeta... :-)
Dobro je liberalni kapitalista, shvatili smo da se ima... Ti im od sebe uplacuj ekstra stoju... :lol:
nosara

#8566 Re: SDP

Post by nosara »

Sasvim_Obican wrote:Ja sam iskreno razočaran ovom odlukom, ali je i razumijem sa ljudske strane. Čovjek ne želi da njegova djeca proživljavaju torture i strahove koje on proživljava, i to treba poštovati.

SDP je pokleknuo pred klerikalnom mafijom. SDP je zaboravio da su za njih glasali mahom ljudi kojima je dosta da su vjerske zajednice jače od kolegija parlamenta. SDP polako, ali sigurno i do kraja uništava reputaciju jedne ozbiljne političke stranke progoneći sve što valja u stranci. Još je ostao Pudarić i Bećirović, ali, kako je krenulo, obračuni i s njima se ne čine kao daleka opcija.

Ponavljam, žalostan dan za bh. demokratiju. Žalostan dan za naše društvo !
Ja mislio da je nova perjanica... :-)
Alfons Kauders

#8567 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dobro je liberalni kapitalista, shvatili smo da se ima... Ti im od sebe uplacuj ekstra stoju... :lol:
ej to... sad sam liberalni kapitalista, a po potrebi sam komunjara?

odluci se vec jednom :D
Akibh

#8568 Re: SDP

Post by Akibh »

Barem ce covjek imati vise vremena da napise novu knjigu, nesto tipa: 'Pogled na nelik, nedjelo i nepolitiku- ZL'...
harač

#8569 Re: SDP

Post by harač »

:zzzz: :zzzz: :zzzz:

hoće li neko svesti račun jel' ovaj šta postigao za svog mandata, nastranu onaj cirkus s vjeronaukom gdje smo na istom
Optimus Prime

#8570 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

Covjece ne radi se o robi koju mozes skladistiti, pa je izvaditi iz lagera kad je potreba.

Ovaku zimu nije niko ocekivao, kao ni povecanje potrosnje od preko 30% za koje nije bilo slobodnih kapaciteta.
Uvoz struje je dakle bio neminovan.
stochar

#8571 Re: SDP

Post by stochar »

poruka: don't mess with Zlayoglu. Resistance is futile!
plain vanilla

#8572 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara, tebi Suljagic smeta i kao ministar i kad da ostavku
mensecini da je ipak do tebe
Holms

#8573 Re: SDP

Post by Holms »

harač wrote::zzzz: :zzzz: :zzzz:

hoće li neko svesti račun jel' ovaj šta postigao za svog mandata, nastranu onaj cirkus s vjeronaukom gdje smo na istom
ako ništa. istjerao je zvijeri iz brloga da pokažu svoje pravo lice tj. pravo lice multietničke, sekularne, građanske jel te, BiH
nosara

#8574 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
ej to... sad sam liberalni kapitalista, a po potrebi sam komunjara?

odluci se vec jednom :D
Kako mozes bit komunjara, a krvaris za sda 2...? :?

Nema vise slepanja uz tu svetinju... Is...! :D
Alfons Kauders

#8575 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:poruka: don't mess with Zlayoglu. Resistance is futile!
Image
Post Reply