Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- zubi
#8551 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako moze pomoc, cekam posiljku koja treba da stigne preko Sigapore post, imam tracking no, kako i gdje da provjerim dokle je dosla?
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#8552 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
KINA
30.07. naručeno, 30.07. poslano ...danas stiglo....jel ovo rekord?
30.07. naručeno, 30.07. poslano ...danas stiglo....jel ovo rekord?
- kloniran
-
zippoo87
#8554 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
evo ja sam prije mjesec narucio neku svjetiljku i dosla mi neispravna,pokvarena...prekida svjetlo
napravim video i javim se kupcu a oni pisu kao ne radi link,posalji ovako,onako...vec su me iznervirali
evo link...moze li neko potvrditi ,moze li se odgledati video
https://drive.google.com/file/d/0B0F7F9 ... view?pli=1
napravim video i javim se kupcu a oni pisu kao ne radi link,posalji ovako,onako...vec su me iznervirali
evo link...moze li neko potvrditi ,moze li se odgledati video
https://drive.google.com/file/d/0B0F7F9 ... view?pli=1
-
shandrprcSA
#8555 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
radi video

-
Elaol
#8556 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moja preporuka je da skines ovu aplikaciju na mobilni. Svaki put kad dodje do neke promjene, ti dobijas obavjestenje. https://play.google.com/store/apps/deta ... bile&hl=enzubi wrote:Ako moze pomoc, cekam posiljku koja treba da stigne preko Sigapore post, imam tracking no, kako i gdje da provjerim dokle je dosla?
- DiA 2005
#8557 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kakva je situacija sad s povratom novca u slucaju da ne stigne item ? Pitam radi razdvajanja ebaya i paypala.
Inace, desavalo mi se da mi neke djidje stignu regularno za 20 dana ili mjesec, a neke do dana danasnjeg nisu stigle iako sam odradila sve te korake i dogovorimo se fol poslace ponovo bla bla..
Inace, desavalo mi se da mi neke djidje stignu regularno za 20 dana ili mjesec, a neke do dana danasnjeg nisu stigle iako sam odradila sve te korake i dogovorimo se fol poslace ponovo bla bla..
- DiA 2005
#8558 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima, istina. Nazalost i takvima je rejting oko 98-99%meLisaAaa wrote:Trazis refund od prodavaca, kazes da ti nije stiglo, i refunda. Meni je tako svaki put, nije moja krivica ako nesto ne dodje, vec njihova. Ako su neki u stanju da posalju i da stigne za 10 dana, vala mogu i ovi za 30.DiA 2005 wrote:Kakva je situacija sad s povratom novca u slucaju da ne stigne item ? Pitam radi razdvajanja ebaya i paypala.
Ima dosta njih bezobraznih, naokolo te vuce.
Ali tacno mi se mrsko peglati kad je u pitanju neka djidja od 2-3 dolara, halal im bilo
- Salah ad-Din
-
Kataklinger
#8560 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imao isti slučaj, ova zadnja stavka mi padala na ponedjeljak kao i tebi (danas) i poštar donio pošiljku u srijedu. Tako da je to kod tebe prekosutra najvjerovatnije...
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8561 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imal ko da naručuje iz Ćemerike(SAD-a), interesuje me za koliko stižu pošiljke, jesu li puno sporiji od UK-a, Njemačke i sličnih zemalja.
-
alentje
#8562 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo drugi put, ista posta, druga posiljka.alentje wrote:Ja citam ovo kako je bas procepilo kao nikada i reko hajde da narucim neke objektive sto sam ganjao. Na trackingu pise Departed Bejing 03-08-2015 a na BH posti tracking pise Uvoz i ono kad stigne u sarajevo JEDAN DAN KASNIJE!!! Reko WTF koji je ovo k. Ukupno za 7-8 dana stiglo. China post.

Danas Departed Bejing, sutra vec u Sarajevu! Naruceno je 3. Augusta a sutra ili prekosutra stize (10-11 dana ukupno!). Jeli ovo rekord mozda?
-
alentje
#8563 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Obićno sve to ide kao USPS First Class International pošiljka. Vece stvari idu sa USPS Priority International. Jedino sam koristio ovaj First class dosta puta, stiže nekada za 15 dana nekada za 20-25 u najgorem slućaju, znači nije puno bolje od China Post. Pogledaj moja zadnja dva posta na ovu temu, stvari poslije napuštanja Bejinga dodju u roku od 1 dan u Sarajevo, ukupno oko 15 dana čekaš poslije ovog što je pročepilo, moja preporuka je da narucujes China Post-om i da doplatiš onaj mali fee da dobiješ tracking.Mehemed wrote:Imal ko da naručuje iz Ćemerike(SAD-a), interesuje me za koliko stižu pošiljke, jesu li puno sporiji od UK-a, Njemačke i sličnih zemalja.
I da, ovaj USPS broj praćenja, nikada ga BH Pošta uspješno ne skenira, ne izbacuje ga u njihovom sistemu.
-
Elaol
#8564 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam do sada imao iskustva sa nekoliko predmeta za gitaru i sve je stiglo brzo, nekad za cak manje od 7dana. Sa knjigama sam imao problema kada sam narucivao is SAD-a. Postarina im je jako skupa.Mehemed wrote:Imal ko da naručuje iz Ćemerike(SAD-a), interesuje me za koliko stižu pošiljke, jesu li puno sporiji od UK-a, Njemačke i sličnih zemalja.
Last edited by Elaol on 13/08/2015 09:00, edited 1 time in total.
-
MrRango
#8565 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imam pitanje vezano za otvaranje računa i paypal računa.
Tražio sam po internetu, ali uglavnom stare podatke nalazim, od prije par godina, u toku tog vremena mnogo toga je se promijenilo.
Pa ako može neko koji savjet da pruži, malo objasni i tako.
Razmišljam da otvorim PayPal račun, znam da se treba povezati sa računom u banci. Ali sad tu ide pitanje, koju vrstu računa treba, i koji je najpogodniji, da li, i koliko banka uzima za vođenje računa, da li PayPal šta naplaćuje, u kojoj banci preporučujete otvaranje računa.
Uglavnom, neke konkretne i osnovne stvari su mi bitne.
Hvala.
Tražio sam po internetu, ali uglavnom stare podatke nalazim, od prije par godina, u toku tog vremena mnogo toga je se promijenilo.
Pa ako može neko koji savjet da pruži, malo objasni i tako.
Razmišljam da otvorim PayPal račun, znam da se treba povezati sa računom u banci. Ali sad tu ide pitanje, koju vrstu računa treba, i koji je najpogodniji, da li, i koliko banka uzima za vođenje računa, da li PayPal šta naplaćuje, u kojoj banci preporučujete otvaranje računa.
Uglavnom, neke konkretne i osnovne stvari su mi bitne.
Hvala.
- kloniran
#8566 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sve je isto kao i prije par godina
-
Kataklinger
#8567 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Planirao sam naručiti nešto s ebay-a u vrijednosti od cca 50e, prodavač naveo da ne šalje u BiH. Lokacija artikla: Njemačka. Nakon kraćeg pregovora, pristao je ali mi je rekao da su troškovi dostave +50e što je van svake pameti, na toliku cijenu artikla plaćati isto toliko za dostavu. Shipping servis bi bio UPS, ali mi je rekao da bi i normalnom poštom isto toliko koštalo. Artikal nije teži od 200-300g i može stati u kutiju od 10-15 cm kvadratnih. Do sad sam naručivao i skuplje i veće artikle iz Njemačke, poštarina je u prosjeku bila 5 a najviše do 10e (Standard Int'l Versand). Naravno, odbio sam tu opciju. Pa da vas pitam, je li moguće da su neki prodavači ograničeni na izbor servisa za dostavu? Ja bih prije rekao da se njemu ne šalje u BiH kao što je prvobitno i naveo, te me pokušava odbiti iako ne vidim smisao toga....Da se javi neko ko ima više iskustva sa narudžbama iz Njemačke?
-
suntek
#8568 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prodavac sam bira nacin isporuke. Oni iz EU obicno gledaju da je to nesto sto se moze pratiti u slucaju da kupac prijavi da posiljka nije stigla. Obicno gledaju te stvari radi negativnog rejtinga koji bi eventualno mogli dobiti ukoliko se posiljka izgubi.Kataklinger wrote:Planirao sam naručiti nešto s ebay-a u vrijednosti od cca 50e, prodavač naveo da ne šalje u BiH. Lokacija artikla: Njemačka. Nakon kraćeg pregovora, pristao je ali mi je rekao da su troškovi dostave +50e što je van svake pameti, na toliku cijenu artikla plaćati isto toliko za dostavu. Shipping servis bi bio UPS, ali mi je rekao da bi i normalnom poštom isto toliko koštalo. Artikal nije teži od 200-300g i može stati u kutiju od 10-15 cm kvadratnih. Do sad sam naručivao i skuplje i veće artikle iz Njemačke, poštarina je u prosjeku bila 5 a najviše do 10e (Standard Int'l Versand). Naravno, odbio sam tu opciju. Pa da vas pitam, je li moguće da su neki prodavači ograničeni na izbor servisa za dostavu? Ja bih prije rekao da se njemu ne šalje u BiH kao što je prvobitno i naveo, te me pokušava odbiti iako ne vidim smisao toga....Da se javi neko ko ima više iskustva sa narudžbama iz Njemačke?
Ako ces nesto kupovati iz Europe obicno gledaj Poljsku, Cesku i sl, Svabenzi zaobidji
Meni je dusman trazio 20€ postarine u Svedsku za pakovanje sociva iz Njemacke, nidje veze.. Poljaci uglavnom salju bajde
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#8569 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A ja naruči iz USA umjesto iz UK da bi prošao 2-3KM jeftinije...alentje wrote: Obićno sve to ide kao USPS First Class International pošiljka. Vece stvari idu sa USPS Priority International. Jedino sam koristio ovaj First class dosta puta, stiže nekada za 15 dana nekada za 20-25 u najgorem slućaju, znači nije puno bolje od China Post. Pogledaj moja zadnja dva posta na ovu temu, stvari poslije napuštanja Bejinga dodju u roku od 1 dan u Sarajevo, ukupno oko 15 dana čekaš poslije ovog što je pročepilo, moja preporuka je da narucujes China Post-om i da doplatiš onaj mali fee da dobiješ tracking.
I da, ovaj USPS broj praćenja, nikada ga BH Pošta uspješno ne skenira, ne izbacuje ga u njihovom sistemu.
Poslato je sa USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service, znači valja mi se načekati...
Kamo sreće da dođe tako brzo, da dođe za 10 od narudžbe bio bi prezadovoljanElaol wrote: Ja sam do sada imao iskustva sa nekoliko predmeta za gitaru i sve je stiglo brzo, nekad zacak manje od 7dana. Sa knjigama sam imao problema kada sam narucivao is SAD-a. Postarina im je jako skupa.
- ElRe
#8570 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Početkom aprila narucio stvarcicu i poslali je HK Post-om. Prije neki dan doslo kuci i sa naljepnicom Correo Uruguayo (valjda Posta Urugaja) 
- nadžak
#8571 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dobro, blizu smo geografski, neko se malo zabunio.ElRe wrote:Početkom aprila narucio stvarcicu i poslali je HK Post-om. Prije neki dan doslo kuci i sa naljepnicom Correo Uruguayo (valjda Posta Urugaja)
- ElRe
#8572 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moguce Kinez kad je sortirao robu procitao Bosnia i pomislio "Bolivija=Bosnia"nadžak wrote:Dobro, blizu smo geografski, neko se malo zabunio.ElRe wrote:Početkom aprila narucio stvarcicu i poslali je HK Post-om. Prije neki dan doslo kuci i sa naljepnicom Correo Uruguayo (valjda Posta Urugaja)
-
agent_001
#8573 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
naručio iz fr nešto, došlo na Basiju 6ogm pregledano vamo tamo, i pazi sada piše na pošta.ba trackingu da mi je sinoić u 18 i nešto pokušano isporučiti paket, i neuspješan pokušaj, paket zadržan ja obavješten...
Je li imao neko slučna iskustva i ako jest koga da zovem, gdje da tražim?
Je li imao neko slučna iskustva i ako jest koga da zovem, gdje da tražim?
- seoBIH
#8574 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zovi postu, imas broj.
-
agent_001
#8575 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Daj broj ako može, ne znam koji fakat?