Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8552 Re: Pitamo Mehanicare ?
autodijelovi zgodic u otesunewklear wrote:
Gdje si kupovao dijelove? Manzetna na zglobu u GumaM je 21,20 KM, Unitrade je nešto jeftniji, manzetna kod mjenjača sa ležajem je 47 KM (Guma M), Unitrade je nema....
sto se tice dupljak/original,svi se snabdijevaju od 2 velika dobavljaca,tako da ti to puno ne pije vode i ovlasteni gledaju da prodju jeftinije pa kupe i ugradjuju smetlje,a naplate masno...ja dosad nisam imao problema sa akron zamjenskim manzetnama..
- amar1994
#8553 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bitango , drzi li MANN filtere zgodicbitanga_sa_otesa wrote:autodijelovi zgodic u otesunewklear wrote:
Gdje si kupovao dijelove? Manzetna na zglobu u GumaM je 21,20 KM, Unitrade je nešto jeftniji, manzetna kod mjenjača sa ležajem je 47 KM (Guma M), Unitrade je nema....
sto se tice dupljak/original,svi se snabdijevaju od 2 velika dobavljaca,tako da ti to puno ne pije vode i ovlasteni gledaju da prodju jeftinije pa kupe i ugradjuju smetlje,a naplate masno...ja dosad nisam imao problema sa akron zamjenskim manzetnama..
- bitanga_sa_otesa
#8554 Re: Pitamo Mehanicare ?
meni su za moj auto narucili uljni mann,nazovi ih pa pitaj.. jucer odvrnuh sa neke octavie uljni mann filter, pise na njemu made in chinaamar1994 wrote: Bitango , drzi li MANN filtere zgodic, trebat ce mi filter goriva MANN
- amar1994
#8555 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:meni su za moj auto narucili uljni mann,nazovi ih pa pitaj.. jucer odvrnuh sa neke octavie uljni mann filter, pise na njemu made in chinaamar1994 wrote: Bitango , drzi li MANN filtere zgodic, trebat ce mi filter goriva MANN
![]()
![]()
hahaha
samo moram slagat da je ford , kad budem zvao
- the_hooligan_ec
#8556 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pomoc
u pitanju je Audi a4 b5 1998 god 1.8 5v i imam cudan problem pa ako se neko susretao sa ovime da mi pomogne sta bih moglo da bude da ne lutam dalje.Naime kao na videu kad dajem lijevi zmigavac sve odlicno radi isto tako i sva 4 kad upalim.Ali cim upalim desni zmigavac pocne neko zujanje znalo se desavati zuji pa stane i radi neko vrijeme normalno pa onda poslije nekog vremena opet zuji da bih danas citav dan samo tako.Koliko ja znam audi ima samo taj 1 relej gdje je prekidac za sva 4 zmigavca.Otiso sam na otpad i uzeo drugi misleci da je do njeg medjutim opet cim sam prikopcao zuji samo kad se pomeri rucica na desni zmigavac..Sad do ceg moze biti je li relej ili rucica ova ablendi.Da li kod audija ide sve zajedno rucice ili se moze odvojeno..Kakko biti 100% siguran sta je
https://www.youtube.com/watch?v=nOplpGHjxr8
u pitanju je Audi a4 b5 1998 god 1.8 5v i imam cudan problem pa ako se neko susretao sa ovime da mi pomogne sta bih moglo da bude da ne lutam dalje.Naime kao na videu kad dajem lijevi zmigavac sve odlicno radi isto tako i sva 4 kad upalim.Ali cim upalim desni zmigavac pocne neko zujanje znalo se desavati zuji pa stane i radi neko vrijeme normalno pa onda poslije nekog vremena opet zuji da bih danas citav dan samo tako.Koliko ja znam audi ima samo taj 1 relej gdje je prekidac za sva 4 zmigavca.Otiso sam na otpad i uzeo drugi misleci da je do njeg medjutim opet cim sam prikopcao zuji samo kad se pomeri rucica na desni zmigavac..Sad do ceg moze biti je li relej ili rucica ova ablendi.Da li kod audija ide sve zajedno rucice ili se moze odvojeno..Kakko biti 100% siguran sta je
- seoBIH
#8557 Re: Pitamo Mehanicare ?
Navodio sam ranije zvuk koji se cuje, a smanji se, tj unormali kada pritisnem kvacilo. Sada sam skontao kako da se uvijek pojavi taj zvuk.
Naime, dok auto stoji, ako kvacilo pustim malo brze, da ne kazem naglo, pojavi se zvuk u kojem auto kao da malo trokira, slicno kao kada dizel radi kada je hladnije. Cim opet stisnem kvacilo zvuk se unormali i ostane normalan kada pustim kvacilo.
Jos nisam stigao do mehanicara jer nisam u BIH, ali eto, da li postoji neki priblizni uzrok?
Naime, dok auto stoji, ako kvacilo pustim malo brze, da ne kazem naglo, pojavi se zvuk u kojem auto kao da malo trokira, slicno kao kada dizel radi kada je hladnije. Cim opet stisnem kvacilo zvuk se unormali i ostane normalan kada pustim kvacilo.
Jos nisam stigao do mehanicara jer nisam u BIH, ali eto, da li postoji neki priblizni uzrok?
-
NediM17
#8558 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vjerovatno spojnicka osovina.
-
zdruzdjo
#8559 Re: Pitamo Mehanicare ?
the_hooligan_ec wrote:Pomoc
Ovo je zvuk releja. Definitivno.
npr. ovako zvuci relej koji je namjenjen za istosmjerni napon a ti ga prikljucis na naizmjenicni.
E sad ako kazes da ima samo jedan relej onda je sigurno rucica na kojoj je "otisao" klizni kontakt i sad on sitno varnici i daje kratke impulse samom releju koji onda stalno se pali-gasi ali brzo.
Ukoliko bi se mogla rastaviti rucica i ocistiti kontakt, bilo bi super. ali.......ne da proizvodjac.
-
UterivacDugoga
#8560 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ih evo jedno pitanje za sve mehanicare a i one koji malo bolje poznaju auto dijagnostiku. Danas sam se malo igrao sa dijagnostikom i odjednom u sledecim testnim kanalima koji su prikazani na slikama,dijagnostika mi je ocitala "poremecaj" vrijednosti na,nazovimo trecem klipu.
http://www.upslike.net/image/0G5xq
http://www.upslike.net/image/0GeJd
http://www.upslike.net/image/0Gblk
Sta moze biti posljedica odstupanja trece vrijednosti? Dizna? Neki ventil?
Auto radi i ponasa se sasvim OK.
- bitanga_sa_otesa
#8561 Re: Pitamo Mehanicare ?
po opisu bi rekao lezaj u mjenjacuseoBIH wrote:Navodio sam ranije zvuk koji se cuje,
- seoBIH
#8562 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala lijepo. Svakako posjetim mehaicara.
-
NediM17
#8563 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prljave dizne. Ultrazvucno ciscenje, i ima da radi kao sat.UterivacDugoga wrote:Ih evo jedno pitanje za sve mehanicare a i one koji malo bolje poznaju auto dijagnostiku. Danas sam se malo igrao sa dijagnostikom i odjednom u sledecim testnim kanalima koji su prikazani na slikama,dijagnostika mi je ocitala "poremecaj" vrijednosti na,nazovimo trecem klipu.
- Paulaner
#8564 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel ima neke logike da se taj lezaj vise cuje kad je auto zagrijano?Recimo kod mene se isto javlja ovaj zvuk ali kad ga tek upalim nista,tek poslije.Najvise ga cujem kad predjem par stotina km odjednom i stanem,pritisnem kvacilo ne cuje se pustim malo bruji.bitanga_sa_otesa wrote:po opisu bi rekao lezaj u mjenjacuseoBIH wrote:Navodio sam ranije zvuk koji se cuje,
Ili ipak moze biti do ulja u mjenjacu??
- bitanga_sa_otesa
#8565 Re: Pitamo Mehanicare ?
vrlo je moguce ,jer kad se ugrije ulje se razrijedi..
- the_hooligan_ec
#8566 Re: Pitamo Mehanicare ?
90% je rucica danas sam otisao u reljevo onaj otpad za njemacka vozila i rece mi onaj covjek onde da je 90% rucica al nije bilo na stanju.. Hvala na pomoci drugzdruzdjo wrote:the_hooligan_ec wrote:Pomoc
Ovo je zvuk releja. Definitivno.
npr. ovako zvuci relej koji je namjenjen za istosmjerni napon a ti ga prikljucis na naizmjenicni.
E sad ako kazes da ima samo jedan relej onda je sigurno rucica na kojoj je "otisao" klizni kontakt i sad on sitno varnici i daje kratke impulse samom releju koji onda stalno se pali-gasi ali brzo.
Ukoliko bi se mogla rastaviti rucica i ocistiti kontakt, bilo bi super. ali.......ne da proizvodjac.
-
klixo
#8567 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vozdra , neki dan sam kupio prstenjaka sa 3.0 tdi motorom.
Danas mi se upalila lampica za particel filter da bi se ugasila nakon iduceg paljenja.
Check engine i safe mode se nije palio.
Danas mi se upalila lampica za particel filter da bi se ugasila nakon iduceg paljenja.
- drndalo
#8568 Re: Pitamo Mehanicare ?
...Ne treba mi nista, samo da se pofalim...?klixo wrote:Vozdra , neki dan sam kupio prstenjaka sa 3.0 tdi motorom.
-
Dzontra_Volta
#8569 Re: Pitamo Mehanicare ?
Potjeraj ga malo na autoputu (jedno 15-20 min, na 2000+ obrtaja), da se pokrene regeneracija dpf-a.klixo wrote:Vozdra , neki dan sam kupio prstenjaka sa 3.0 tdi motorom.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8570 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dzontra_Volta wrote:Potjeraj ga malo na autoputu (jedno 15-20 min, na 2000+ obrtaja), da se pokrene regeneracija dpf-a.klixo wrote:Vozdra , neki dan sam kupio prstenjaka sa 3.0 tdi motorom.
Ma on je vec danas na kanalu kod simanića ko da gledam, ide dpf out.
- basicm
#8571 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima procedura za 3.0, brzina, obrtaji, potrosaci upaljeni, a moze i dijagnostikom na mjestu se odraditi.
-
zdruzdjo
#8572 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jefinije je 2 litra goriva sprditi na autoputu nego zahvat tog tipa kod simanica.konektovan wrote:
Ma on je vec danas na kanalu kod simanića ko da gledam, ide dpf out.![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8573 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dugorocno, ova druga varijanta je jeftinija.zdruzdjo wrote:Jefinije je 2 litra goriva sprditi na autoputu nego zahvat tog tipa kod simanica.konektovan wrote:
Ma on je vec danas na kanalu kod simanića ko da gledam, ide dpf out.![]()
- basicm
#8574 Re: Pitamo Mehanicare ?
Do 2020. Kad kazu dje ti je hepek zbog kojeg nosas naljepnicu 4?
Samo gas i nema zacepljenja.
Samo gas i nema zacepljenja.
-
saxton
#8575 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav ljudi,
Nadam se da je neko imao slicno iskustvo sa kocnicama, u pitanju je da sam primjetio prije par dana jer nisam vozio auto da ima ulja na prednjoj lijevoj felgi i odmah sam posumnjao da je mi negdje gubi ulje od kocnica...
taj dan sam otisao do majstora gdje je on pogledao i rekao mi da je izlazi ulje na jednom sarafu i da su podloske popustile, i on je uzeo druge podloske promjenio i dosuo ulje u posudu, medjutim jucer sam primjetio da isti problem tu i da se nije nista rijesilo sa tim sto je uradio...
Da li je neko imao slicno iskustvo sa tim problemom? U pitanju je VW Jetta 2006 godiste...
Hvala unaprijed!!
Pozz
Nadam se da je neko imao slicno iskustvo sa kocnicama, u pitanju je da sam primjetio prije par dana jer nisam vozio auto da ima ulja na prednjoj lijevoj felgi i odmah sam posumnjao da je mi negdje gubi ulje od kocnica...
taj dan sam otisao do majstora gdje je on pogledao i rekao mi da je izlazi ulje na jednom sarafu i da su podloske popustile, i on je uzeo druge podloske promjenio i dosuo ulje u posudu, medjutim jucer sam primjetio da isti problem tu i da se nije nista rijesilo sa tim sto je uradio...
Da li je neko imao slicno iskustvo sa tim problemom? U pitanju je VW Jetta 2006 godiste...
Hvala unaprijed!!
Pozz