Neznam, oko Puma je bilo puno detalja, od cijene, opreme, plana isporuke itd.155_mm wrote:mislim da od super puma nema nista. ovi su vec odavno u igri.
https://ba.voanews.com/a/4611560.html
Black Hawk je svemirski brod, to bi bilo extra.
Neznam, oko Puma je bilo puno detalja, od cijene, opreme, plana isporuke itd.155_mm wrote:mislim da od super puma nema nista. ovi su vec odavno u igri.
https://ba.voanews.com/a/4611560.html
Hrmpallier wrote: Kad bi se kupili novi helikopteri, trebalo bi zabraniti da se u slučaju sukoba približavaj frontu bliže od 100 km. Pretpostavljam da najmanje staklo ( prozor ) na njemu, košta bar 15 000 Eura, + 7 000 E da se montira u ovlaštenom servisu, da ne govorim o nečem ozbiljnijem.
I neko se nada helikopterima. Jel potpisala Marina?Oružane snage Bosne i Hercegovine dobile su novu opremu za spašavanje za dva helikopterska skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne odbrane, zahvaljujući sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a u skladu s obavezama koje je Ujedinjeno Kraljevstvo preuzelo na Samitu o zapadnom Balkanu u julu prošle godine u Londonu.
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field i načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Senad Mašović prisustvovali su današnjoj primopredaji 100.000 KM vrijednoj opremi koja uključuje i dvije specijalne korpe za spašavanje. Oprema je dodijeljena Prvom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Zalužanima kod Banja Luke i Drugom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Rajlovcu kod Sarajeva.
Ma bilo je na dnevniku, snimak, nasi UH helikopteri ovi dodijeli korpe i sta vec, bila pokazna vjezba.insomnia78 wrote:Izignorisaate vi ovo hladnoI neko se nada helikopterima. Jel potpisala Marina?Oružane snage Bosne i Hercegovine dobile su novu opremu za spašavanje za dva helikopterska skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne odbrane, zahvaljujući sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a u skladu s obavezama koje je Ujedinjeno Kraljevstvo preuzelo na Samitu o zapadnom Balkanu u julu prošle godine u Londonu.
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field i načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Senad Mašović prisustvovali su današnjoj primopredaji 100.000 KM vrijednoj opremi koja uključuje i dvije specijalne korpe za spašavanje. Oprema je dodijeljena Prvom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Zalužanima kod Banja Luke i Drugom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Rajlovcu kod Sarajeva.
asker wrote:Hajd ne seriPM72 wrote:Ne ljutim se jer me ne pogađaju provincijski kompleksi
Ti shvataš baš bukvalno. Znam ja kolika je BiH i kolika je teritorija sa većinom kojoj je ova država jedina.PM72 wrote:Hrmpallier wrote: Kad bi se kupili novi helikopteri, trebalo bi zabraniti da se u slučaju sukoba približavaj frontu bliže od 100 km. Pretpostavljam da najmanje staklo ( prozor ) na njemu, košta bar 15 000 Eura, + 7 000 E da se montira u ovlaštenom servisu, da ne govorim o nečem ozbiljnijem.
Dedera,uzmi malo kartu pa rastumači gdje bi to trebala biti baza helikoptera a da ne priđu 100 km blizu fronta.Pa nismo Kanada.
PM72 wrote:ako to sve znaš i shvataš onda nam ne preostaje ništa drugo nego nabavka dronova jer je njihov domet taman koliko se prostire teritorija na kojoj žive ”oni koji vole BiH”.
Da ! Trebao sam dodati "većinski" ispred riječi "žive".mO k3 wrote:PM72 wrote:ako to sve znaš i shvataš onda nam ne preostaje ništa drugo nego nabavka dronova jer je njihov domet taman koliko se prostire teritorija na kojoj žive ”oni koji vole BiH”.![]()
Ovo je dobro !
Ne vjerujem u to , sve je ovo radi pomoći HDZeulajkujMe wrote:Meni se cini kako je kmecanje se uvecalo nakon sto je SNSD dosao na vlast na drzavnom nivou i dobili su napokon "povjerljive" informacije pa malo ostali sokirani viđenim?
mO k3 wrote:Ne vjerujem u to , sve je ovo radi pomoći HDZeulajkujMe wrote:Meni se cini kako je kmecanje se uvecalo nakon sto je SNSD dosao na vlast na drzavnom nivou i dobili su napokon "povjerljive" informacije pa malo ostali sokirani viđenim?
jos samo da seoduzi domovini i "pobode" se s Dusicom (dragom)Maraschino wrote:Odraz nemoci.archi_a wrote: Na svakog rezervistu u entitetu pi si, bošnjaci samo u šest kantona entiteta fBiH mogu angažovati 5 rezervista. Poruka je jasno, odmjereno poslana. Neka drugi razmišljaju u šta srljaju. Jasno je ko se ovdje osjeća kao krme u Teheranu, jasno je kome je i sopstvena koža tijesna, koga vlastiti grkljan guši. Pogledajte ovu sliku, pogledajte, izobličenu facu, pogledajte repetirane obrve, krvave oči. Takav je na većini slika i u većini situacija. Takav je i lukač, takva im je i entitetska predsjednica, takvi su i voditelji emisija na pi si ti-viju. To je mrtvilo koje je napalo te ljude koji su indoktrinirani, zavedeni, puni mržnje i ljutnje jer ne ide po planu i kako su zamislili. Bosna i Hercegovina je iz rata izašla kao nezavisna zemlja, unatoč daytonskom sporazumu koji je postavio nakaradno unutrašnje uređenje zemlje. Samim tim što je BiH opstala kao zemlja, a znamo kako su zamišljali u komšiluku, jasno je ko je najveći gubitnik 90-tih. Jednostavno, oni ne znaju šta da rade od svoje muke. Tijesno im je u rođenom dvorištu. A i Bosna će se kad tad urediti kao zemlja građana. To ih najviše žulja, jer je to nepovratan proces.
Tvoji postovi mi dodju kao oblog na dusu.![]()