Dešavanja u Srbiji

Post Reply
felipe kajetano

#8551 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

Jah...eno i francuski konzul je na putu za Travnik, samo guzva na lasvanskoj petlji, al' stici ce :-D
kiky

#8552 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

opako smo počeli danas ...
:D
kamen spoticanja

#8553 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kamen spoticanja »

kiky wrote:opako smo počeli danas ...
noc je bila burna haman :D
kiky

#8554 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

e sad če, kako ono ...
prvo predsjedništvo u begiš pa onda tadija u srebrenicu ( samo nek nenosi i ne spominje rezoluciju ) ...
ili prvo tadija u sarajevo, pa begiš pa srebrenica ...
ili prvo srebrenica, begiš pa sarajevo ...
diplomatija " iz avlije u avliju " ...
al, opet kažem, mislim da je dobro ...
Bosnolog

#8555 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Auuuuuu evo parlament Srbije postao kupleraj jos fali prostitut partija pa da orgije otpocnu bez granica,......
Skandal u parlamentu: Prostitutka u Skupštini Srbije!
26. 04. 2010. • 09:23 S. B.

Policija je u zgradi Skupštine Srbije uhapsila Suzanu P., za kojom je sud raspisao potragu zbog profesionalnog bavljenja prostitucijom! Hapšenje prostitutke u zgradi parlamenta potvrdili su za "Press" ministar policije Ivica Dačić i predsjednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović.

Međutim, niko nije želio da otkrije kod koga je u posjetu došla Suzana P. i da li je bila najavljena od strane nekog narodnog poslanika, ili je možda došla da naplati neke ranije "usluge" koje je "izvršila" nekome u Skupštini Srbije.

Prema saznanjima "Pressa", incident sa Suzanom P. dogodio se krajem februara, a ova informacija je skrivana od javnosti kako ne bi narušila ionako lošu sliku koju parlament već ima. Suzana P. je odmah po ulasku u zgradu parlamenta bila sumnjiva obezbjeđenju Skupštine zbog vrlo provokativnog oblačenja.

"Imala je malo garderobe na sebi i previše šminke. Kada su joj uzeti podaci radi provjere, utvrđeno je da je za njom još ranije raspisana potraga. Obezbjeđenje je odmah pozvalo policiju i ona je uhapšena. Dok su je privodili, ona je vikala, psovala, vrijeđala je policiju", kaže izvor "Pressa" iz Skupštine.

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je za "Press" da je žena koja se tereti za prostituciju uhapšena u zgradi parlamenta.

"Ona je privedena u okviru redovne kontrole i provere osoba koje ulaze u Skupštinu. Nakon što je dala svoja lična dokumenta i provjere, obezbjeđenje je utvrdilo da je za njom raspisana potraga, jer koliko se sećam, nije se odazivala na sudske pozive. Konkretno, radi se o raspisanoj potrazi Prvog osnovnog suda u Beogradu zbog krivičnog djela prostitucije. Ona je odmah nakon toga privedena tom sudu", priča Dačić, i dodaje da ne zna iz kog razloga je Suzana P. došla u Skupštinu.

Predsjednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da je slučaj Suzane P. jedan u nizu uhapšenih na vratima parlamenta.

"Od kada sam ja na ovoj funkciji, bilo je nekoliko takvih slučajeva, a među njima je ta žena koju pominjete. Ne znam detalje, ni šta je tražila u Skupštini, ali me je Služba obezbjeđenja, kao i o svakom drugom slučaju, odmah obavjestila. O ovom incidentu u pisanoj formi podatke sam dostavila Odboru za bezbjednost Skupštine Srbije. Znate, svaki građanin ima pravo da dođe u Skupštinu, ali ako za njim postoji bilo kakva potraga ili potjernica, nadležni moraju da reaguju u skladu sa zakonom", priča Đukić-Dejanović.

U vrijeme ovog incidenta predsednik Skupštinskog odbora za bezbjednost bio je Dragan Todorović (SRS), ali on kaže za "Press" da prvi put čuje da je žena koja se tereti za prostituciju uhapšena u zgradi Skupštine.

"Šta?! Prostitutka u Skupštini? Evo, sad sam prvi put čuo za to! Dok sam bio predsjednik Odbora mene niko nije obavijestio ni pismenim, ni usmenim putem! Možda je predsjednica Skupštine obavijestila nekog drugog člana, ali mene kao predsjednika nije! Šta da vam kažem, osim da sam iznenađen", rekao je Todorović.
kiky

#8556 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

veselo ...
BiH-x

#8557 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

Ima 12 godina i već se bavi politikom
Image

Dvanaestogodišnji Rastko Pocesta iz Beograda već je autor dvije knjige, Internet kampanje protiv rasizma i neonacizma i učesnik debate o ulasku Srbije u NATO.

Uz to, najmlađi je borac za ljudska i manjinska prava u Srbiji, a opčinjen je međunarodnim javnim pravom, modernom historijom i američkim predsjednicima o kojima je napisao jednu knjigu.

Administrator je i jedan od istaknutih članova najveće antifašističke grupe u Srbiji. Fascinira ga politika, a njegov san je svijet bez rasizma, antisemitizma, mržnje i diskriminacije.

Prije nekoliko dana beogradska TV B92 napravila je intervju s Rastkom, a potom je isto uradio i BBC. Rastko je za englesku medijsku mrežu istaknuo kako njegove ideje nisu prihvaćene od srpskih nacionalista, te da su mu neki od njih uputili prijetnje smrću.

Ipak, naglašava kako neće odustati od svog pisanja.

"Zadnjih mjeseci sam još više fokusiran na politiku i oblast ljudskih prava. Volim čitati i pisati, rijetko izlazim vani i imam malo prijatelja. Ali, zato imam puno onih koji podržavaju ono što radim putem interneta", rekao je Rastko BBC-u.

Na svom blogu, između ostalog, je napisao:

"Ja sam SRBIN, ali...

1) priznajem Kosovo kao nezavisnu državu
2) priznajem Ratka Mladića i Radovana Karadžića kao ratne zločince
3) priznajem da se u Srebrenici dogodio genocid
4) volim EU i NATO
5) Novak Đoković mi NIJE omiljeni teniser
6) ne zanima me naša "slavna" prošlost, zanima me naša BUDUĆNOST!
7) smatram da se sve društvene podele trebaju prevazići kako bi se postigli viši ciljevi
8) protivim se svakom obliku nasilja
9) srpske devojke mi NISU najlepše na svetu!
10) Beograd mi NIJE najlepši grad na svetu!
11) poštujem kulturu i tradiciju svakog naroda ili države
12) ne mrzim
13) nacionalnost, rasa, vera, pol, seksualna orijentacija ili bilo šta slično ne ubraja se u razloge zašto da se družim s nekim ili ne!

JA SAM SRBIN, ALI SAM I REALAN!!!"

:thumbup:
SoulSeeker

#8558 Re: Desavanja u Srbiji

Post by SoulSeeker »

BiH-x wrote:Ima 12 godina i već se bavi politikom
Image

JA SAM SRBIN"

:thumbup:
Svaka mu čast. :) :thumbup:
kiky

#8559 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

nedjeluje mi baš normalno forsiranje djece, a pogotovo ne u politici ...
:sad:
felipe kajetano

#8560 Re: Desavanja u Srbiji

Dobra mu frizura :D ...predSjednicka 8-)

Vecu glupost ne vidjoh odavno :-)
Last edited by felipe kajetano on 26/04/2010 18:37, edited 1 time in total.
kiky

#8561 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

ma, bezveze ...
:sad:
vee-jay

#8562 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

felipe kajetano wrote:Dobra mu frizura :D ...predSjednicka 8-)

tja, i to iz Srbije :D
Bosnolog

#8563 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Dobre reakcije javnosti u Srbiji na Istanbulsku deklaraciju

T. C. 26/04/2010 00:18:00

Šef poslaničkog kluba Za evropsku Srbiju u Skupštini Srbije Nada Kolundžija ocijenila je da potpisivanje Istanbulske deklaracije predstavlja za region jedan od istorijskih iskoraka ka građenju budućnosti i saradnje u regionu. "Ta deklaracija će, istovremeno, u velikoj mjeri pomoći da se problemi prošlosti rješavaju na sasvim drugačiji način i da se otvore nove perspektive razvoja čitavog regiona", izjavila je Kolundžija Tanjugu.

Šef poslaničkog kluba G17 plus Suzana Grubješić ocijenila je da je Istanbulskom deklaracijom još jednom potvrđena uloga i doprinos Srbije u obezbjeđivanju trajnog mira, bezbijednosti i pomirenja u regionu.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin ocijenio je da je Deklaracija veoma važan korak za buduće odnose u regionu. "Za nas je to veoma važno jer svima nama je zajednički cilj ulazak u Evropsku uniju, a preduslov za to su mir, stabilnost i saradnja na Balkanu", rekao je Ugljanin.

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momir Čolaković ocijenio je potpisivanje Istanbulske deklaracije kao dobar korak. "Pozdravljam potpisivanje Deklaracije, prevenstveno zbog interesa koji imamo prema Bosni i Hercegovini, ali i multietničnosti u Srbiji, na čijoj teritoriji živi veliki broj muslimana", rekao je Čolaković.

"Istanbulska deklaracija je pozitivan je korak ka uspostavljanju boljih odnosa i za očekivati je da će donedavne političke tenzije između BiH i Srbije biti prošlost", ocijenio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

"Deklaracija je dobar potez za potencijalne evropske integracije jer sigurno je da se ne može očekivati približavanje Briselu sa nizom otvorenih pitanja, posebno između Srbije i BiH čiji su odnosi u poslednje vrijeme imali značajne uspone i padove", rekao je Stanković.
Maraschino

#8564 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

felipe kajetano wrote:Dobra mu frizura :D ...predSjednicka 8-)

...i mene pogodi pravo ono za Djokovica... :? :wink: :shock:

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8565 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

Lepi: Hajd povedi kolce BoTooooooo....tooooooo tinana tinana tinana tinana tinana tinana ti na naaa FFIIIIIIIIII
Gula: ambrš umbrš turkum hrkum...guz guz
Bota:idemo levom pa desnom pa napred nazad opaaaaa turkiš šumadinac kolce....ajmo braČo zamnom :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8566 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

pici wrote:Image

Lepi: Hajd povedi kolce BoTooooooo....tooooooo tinana tinana tinana tinana tinana tinana ti na naaa FFIIIIIIIIII
Bota:idemo levom pa desnom pa napred nazad opaaaaa turkiš šumadinac kolce....ajmo braČo zamnom :mrgreen:
ImageImageImageImage
SoulSeeker

#8567 Re: Desavanja u Srbiji

Post by SoulSeeker »

Prije će bit da su boksali, pa sad sudija treba proglasit pobjednika. :)
Bosnolog

#8568 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Toto wrote:

ImageImageImageImage

Bilo je i derneka do kasno u ponoc u cast Stambolskom susretu,....... :mrgreen:
vidividi

#8569 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vidividi »

Eto ti sad, skupila se kompletna klika, u mrskoj centrali još mrskijeg Srbizma
Da odaju počast Mehmedu Meši Selimoviću :D
Otvoren naučni skup posvećen Meši Selimoviću
BETA

Naučni skup posvećen stotoj godišnjici od rođenja književnika Meše Selimovića (1910-1982) otvoren je danas u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu

Dvodnevni skup otvorio je predsednik SANU Nikola Hajdin, koji je istakao da je delo Meše Selimovića ugrađeno u temelje čitave moderne književnosti i kulture na balkanskim prostorima.
- Kada se iz Sarajeva preselio u Beograd, svoj književni testament predao je Srpskoj akademiji nauka i umetnosti i tu naglasio smisao svoje dvojne duhovne i moralne pripadnosti - rekao je Hajdin i dodao da je ideja skupa da doprinese shvatanju Selimovića kao "spone bosanske i srpske književnosti.
O životu i radu Meše Selimovića u uvodnom delu konferencije govorili su i književnici i akademici Dobrica Ćosić i Matija Bećković, a otvaranju skupa pristustvovali su i predsednik Srbije Boris Tadić, ministri prosvete i kulture i drugi zvaničnici.
Akademik Ćosić istakao je da je Meša Selimović bio "čovek široke književne kulture i iskrenog jugoslovenskog i srpskog uverenja", kao i da je bio "pisac evropskih manira i antititovskog duha".
Ćosić je podsetio da je Meša Selimović pred smrt ostavio Akademiji testament u kojem navodi da njegovo književno delo pripada srpskom narodu, odnosno jeziku Vuka Karadžića, Sime Matavulja, Petra Kočića, Ive Andrića i drugih velikih stvaralaca.
- Lakoća kojom se formulisao i održavao na paučini jezika, aforistika i logika koju je demonstrirao svedočili su o jednom bogomdanom daru, bez drugih uverenja osim vere u umetnost - rekao je Matija Bećković.
Prema njegovim rečima, nijedan profesor kog je znao nije "ni tako govorio ni tako izgledao ni tako istupao i suvereno vladao starim i najnovijim književnim izumima, znanjima i uvidima" kao Meša Selimović.
Mehmed Meša Selimović rođen je 1910. godine u Tuzli. Diplomirao je srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1934. Prve dve godine rata živeo je u Tuzli, gde je bio uhapšen zbog saradnje s Narodnim oslobodilačkim pokretom, a u maju 1943. prešao je na oslobođenu teritoriju, postao član Komunističke partije Jugoslavije i Agitprop-a za istočnu Bosnu.
Godine 1944. prešao je u Beograd, gde je obavljao značajne političke i kulturne funkcije. Od 1947. živeo je u Sarajevu i radio kao profesor Više pedagoške škole, docent Filozofskog fakulteta, umetnički direktor "Bosna filma", direktor Drame Narodnog pozorišta, glavni urednik Izdavačkog preduzeća "Svjetlost".
Biran je za predsednika Saveza književnika Jugoslavije, bio je počasni doktor Sarajevskog univerziteta (1971), redovni član ANUBiH i SANU.
Dobitnik je brojnih nagrada, od kojih su najznačajnije NIN-ova (1967), Goranova (1967), Njegoševa (1967) i druge.
Posle prve knjige, zbirke pripovedaka "Prva četa" (1950), s temom iz NOB-a, objavljuje roman "Tišine" (1961). Sledi zbirka pripovedaka "Tuđa zemlja" (1962) i kratki poetski roman "Magla i mjesečina" (1965).
Roman "Derviš i smrt" (1966) kritika je odmah oduševljeno pozdravila kao izuzetno delo.
Napisao je i romane "Tvrđava" (1970), "Ostrvo" (1974), zatim dela "Đevojka crvene kose", "Pisci, mišljenja i razgovori", "Za i protiv Vuka", "Krug" i "Sjećanja".
zavrzlama

#8570 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

nekako mi Tadicevi izleti po Turskoj i smirivanje strasti sa BIH i Silajdjicem lice na pokusaj Tadica da pokrene neke procese u samoj srbiji(prepustanje vlasti Nikolicu u Kostunici) uvaljivanje vruceg krompira (Kosova) pomenutom dvojcu,jer je zapad jasno rekao da nema podjele BIH,vracanja Kosova u sastav srbije ni ulaska srbije u EU bez priznavanja Kosova ili bar zaboravljanja istog...bice interesantno prebacivanje dodika u Nikolicev stab,jer je tadic pod pritiskom zapada ,teska srca morao da odjebe Dodika jer srbiji vise nije interesantan rs jer su dobili poruku zapada da jer BIH geo-strateski interes NATO-a.. od ove ljubavi srbije/turske/BIH najvise ce glava zaboliti Dodika,a pomalo i albance na Kosovu,jer je srbija dosla do situacije "daj sta das"a darovi su jedino moguci u podjeli Kosova sa tadicem na celu srbije ILI potpunim gubitkom cijelog Kosova(i onog sjevernog dijela) pod vlascu Nikolica i Kostunice...

tadic na vlasti moze ostati jedino uz pomnoc zapada,mada "Stab" ne oprasta i akademici i crkvenjaci vjerovatno spremaju odmazdu...nije ni Borisu lako...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8571 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

mislim da bi rahmetli Meša imao štošta da prigovori svojim "prijateljima" ;-) a najvjerovatnije kao čovjek i Bosanac bi osudio ovakvo nešto ....
27.04.2010. - 13:34

Beograd: Janković optužen za ratne zločine nad Bošnjacima u Zvorniku
Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv Darka Jankovića zvanog Pufta (38) iz Kraljeva, za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji opštine Zvornik tokom maja i juna 1992. godine, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Kao pripadnik jedinice "Pivarskog", u sastavu Teritorijalne odbrane Zvornik, Janković je optužen da je počinio ratne zločine u Domu kulture "Čelopek", na poljoprivrednom dobru "Ekonomija" i u "Ciglani", gdje je ubio najmanje 13 bošnjačkih civila, psihički i fizički ih mučio, tjelesno povređivao, zlostavljao i nečovječno prema njima postupao.

U optužnici se, između ostalog, navode i ratni zločini u Domu kulture Čelopek, 10. i 11. juna 1992. godine, na dan uoči Bajrama, koji su naročito degradirajući i ponižavajući u odnosu na oštećene.

Darko Janković nalazi se u pritvoru po rješenju Apelacionog suda u Beogradu od 30. marta ove godine. Trojica pripadnika jedinica "Žute ose" i "Pivarski" pravosnažno su osuđeni na ukupno 31 godinu zatvora za ratne zločine u Zvorniku, a protiv četvorice optuženih postupak je već u toku.

srna/radiosarajevo.ba
ovo kako je krenulo pola srbije ode u apsanu.....e sad bil Meške bio uz svoje "prijatelje" il nebi ....koćega znat :oops:
zavrzlama

#8572 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

za one koji se pitaju sta je SANu i velikosrpastvo...
Tadiću prijete snajperom na Fejsbuku!
Datum: 27.04.2010 14:52
Autor: Srna
BEOGRAD - Na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavila se grupa koja prijeti predsjedniku Srbije Borisu Tadiću napisom "Tadiću džaba ti blindirana mečka kad otvoriš vrata snajper te čeka".

Nedavno je saopšteno da je predsjednik Srbije dobio na korištenje novi blindirani crni mercedes, sa najvišim sigurnosnim standardima, zbog ozbiljnih mafijaških prijetnji.

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan pozvala je u utorak sve državne organe da najoštrije reaguju zbog najnovijih prijetnji Tadiću.

Trivanova je rekla novinarima u Skupštini Srbije da se očekuje da da reaguju sve nadležne institucije, od bezbjednosnih do pravosudnih, ali i političke partije i mediji.

"U javnosti postoji ozbiljna zamena teza krivaca i žrtava. Danas se svi, čak i oni koji ugrožavaju tuđu bezbednost, pozivaju na sopstvenu ugroženu bezbednost, a jasno je ko je danas u Srbiji ugrožen i zbog čega", dodala je Trivanova.

Dačić: Pronaći ćemo ih
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je ovo ministarstvo započelo istragu povodom prijetnji koje su upućene predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, te naglasio da će MUP oštro reagovati kada je u pitanju svaka prijetnja koja dolazi ne samo državnim funkcionerima, nego i svakom građaninu ove zemlje.

Dačić je istakao da je u ovom konkretnom slučaju neophodna saradnja sa SAD kako bi američko Ministarstvo pravde naložilo centrali društvene mreže Fejsbuk da Srbiji dostavi tražene podatke.

On rekao da će se MUP Srbije obratiti preko Interpola SAD sa takvim zahtjevom.

Dačić je istakao da bezbjednosni organi Srbije vode račune o bezbjednoti svih tako da prijetnje neće poremetiti normalno funkcionisanje i rad državnih organa.
postave te na vlast,daju zadatak i ako fulas...neko se snajperom poigra sa tobom i pridruzis se Djindjicu,Stambolicu i inim,koji su bili protiv staba ili nisu odradili posao kako valja(karadjic,milosevic i sl.)
Bosnolog

#8573 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Kako ce mu biti lahko moj zavrzlama,covijek je okopnio, osijedio pa cak i obrve i to preko noci,....pocinje mi ga biti zao :mrgreen: ,Tadija je u zestokoj presi sa svih strana.Od ovog izleta u Stambol je dozivio salve uvreda i prozivki od svojih neistomisljenika i protivnika,on je nerado uz veliku nevolju otisao u Stambol sto je dodatno przenje Tadije po tabanima nakon nedorecene deklaracije o Srebrenici,cime je prisiljen da nastavi udarati po Pedodiku i genocidnom brlogu koji je zbog ovih izdaja potpuno posandrcao i pobijesnio,tako da mu se sprema pelcovanje protiv bijesnila sto pokazuje svakodnevnim izjavama i to sa mnogo vecom i jacom dozom.

Tadija je na mukama,prijetnje mu stizu sa svih strana od organizovane ratno narko mafije do koalicije zla Tome Grobara,Velje i Kostunice koja mu puse za vratom i sve im se vise primice koalicionom stabu laktaski mali Hica Milosmrad,...Tadija bih mogao zavrsiti poput svog stranackog nesretnika Dindica.Tadiju na vlasti jedino mogu zadrzti stranci ali ne jos dugo.Ovaj iskorak BiH ka NATO alijansi je najgorkija pilula koju je Tadija nerado progutao a izlet u Stambol je dokaz da ga je velika nevolja snasla da se odluci na taj korak zbog cega je u genocidnom Ausvicu i Srbiji zbog tog Stambolskog izleta i potpisane izdajnicke deklaracije proglasen Brankovicem.

Srbija je podijeljena i raspamecena izmedu manjinske proevropske uz bolje komsijeske odnose i clanstvo NATO i EU integracija i vecineske proruske i antinatovske,.....SANU SPC i DB stab u Srbiji su u dilemi sta uraditi u skorijoj buducnosti ,ocito od secesije i podijele BiH nema nista a kosovsske drzavne institucije svakim danom preuzimaju ingerencije nad Koovom,posljednje iskljucenej telefonskih releja srbijanskih operatera cime Srbija i zvanicno ostaju bez kontrole komunikaijca nad cijelim Kosovom izuzev sjevernog dijela gdje ce Toma Grobar da otpocne novu velikosrpsku karambu a time zapaliti i jug Srbije,za to vrijeme treba pratiti pobjesnjelog Pedodika i njegove zombije i adekvatno ih docekati,.....
felipe kajetano

#8574 Re: Desavanja u Srbiji

zavrzlama wrote:za one koji se pitaju sta je SANu i velikosrpastvo...
Tadiću prijete snajperom na Fejsbuku!
Datum: 27.04.2010 14:52
Autor: Srna
BEOGRAD - Na društvenoj mreži "Fejsbuk" pojavila se grupa koja prijeti predsjedniku Srbije Borisu Tadiću napisom "Tadiću džaba ti blindirana mečka kad otvoriš vrata snajper te čeka".

Nedavno je saopšteno da je predsjednik Srbije dobio na korištenje novi blindirani crni mercedes, sa najvišim sigurnosnim standardima, zbog ozbiljnih mafijaških prijetnji.

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan pozvala je u utorak sve državne organe da najoštrije reaguju zbog najnovijih prijetnji Tadiću.

Trivanova je rekla novinarima u Skupštini Srbije da se očekuje da da reaguju sve nadležne institucije, od bezbjednosnih do pravosudnih, ali i političke partije i mediji.

"U javnosti postoji ozbiljna zamena teza krivaca i žrtava. Danas se svi, čak i oni koji ugrožavaju tuđu bezbednost, pozivaju na sopstvenu ugroženu bezbednost, a jasno je ko je danas u Srbiji ugrožen i zbog čega", dodala je Trivanova.

Dačić: Pronaći ćemo ih
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je ovo ministarstvo započelo istragu povodom prijetnji koje su upućene predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, te naglasio da će MUP oštro reagovati kada je u pitanju svaka prijetnja koja dolazi ne samo državnim funkcionerima, nego i svakom građaninu ove zemlje.

Dačić je istakao da je u ovom konkretnom slučaju neophodna saradnja sa SAD kako bi američko Ministarstvo pravde naložilo centrali društvene mreže Fejsbuk da Srbiji dostavi tražene podatke.

On rekao da će se MUP Srbije obratiti preko Interpola SAD sa takvim zahtjevom.

Dačić je istakao da bezbjednosni organi Srbije vode račune o bezbjednoti svih tako da prijetnje neće poremetiti normalno funkcionisanje i rad državnih organa.

postave te na vlast,daju zadatak i ako fulas...neko se snajperom poigra sa tobom i pridruzis se Djindjicu,Stambolicu i inim,koji su bili protiv staba ili nisu odradili posao kako valja(karadjic,milosevic i sl.)
Eh...sta ti je facebook :-? ...zajebana stvar...ja sam uistinu zabrinut za predsjednika Tadica jer apisovci pokazuju nevjoravatnu ozbiljnost da ostvare svoje prijetnje..cuj preko facebooka prijete..cirkus od clanka 8-)
Bosnolog

#8575 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Bota je u presi i nije mu lahko,ali ga i dalje kontrolise SANU bulumenta i nakon svega sto je Srbija uradila susjedima a posebno BiH.Bojim se da kasno za mnoge stvari moj Jony.Sada kada nije prosla Srboslavija a rane ostale otvorene koje se nastavljaju da sole od te iste Srbije indirektno preko sizofrenog Pedodika koji se ponasa poput neuracunljivog ludaka po direktivi i samovolji svakodnevno isti laje samo sto nema cime da ubode i ujede i krije se iza OHR-a isti dolazi u Srbiju po doping i nove instrukcije sve ove godine.Sam znas da je Srbija toliko grijesna prema BiH i susjedima da ce trebati decenije da je opere Sava i Dunav svih njenih grijeha ako ikada uspije oprati svoju dusu i grijehe proslosti,.....

Vezano za Mesu Selimovica kao i druge on je samo jos jedan dokaz nastavka i posljedica projekta Nacertanija to jest negacije BiH i bosnjacke nacije njihovog jezika i pisma u glavama iste nepromjenjene ideologije koju zastupa i danas srpska matica zla a Seselj i mnogi ideoloski otpad se o tome javno govorili a oni su samo dokaz iznjedrene bolesnoumne skole negacije svih drugih u okruzenju osim nebeskog soja,.....Evo ti ovog velikosrpskog kvazi istoricara koji prica o zabranjenoj srpskoj Historiji,ima deset dijelova bajke i drugih video bajki koji prica o nebeskom soju i knjizi o srpskim amebama,......nikada nije falilo bolest ideoloskih sludivaca srbizma sto je neizljeciva generacijska bolest,Srbija ce biti unistena od svojih vlastitih ideoloskih bolesnika,......evo doktora velikosrpskih bajki http://www.youtube.com/watch?v=KfyElc9K ... re=related

Mesa Selimovica krade SANU bulumenta sludenika iako oni znaju da je on bosnaski pisac bio i ostao ali majstori spin istine Cosicevom doktrinom laz pretvarju u istinu,SANU moze da potura i prepravlja historiju kao i uvijek raznim podvalam i izjavama koje je sama pisala i podvaljuje ih kao njegove a ti i takvi j eprihvate,sto oceivati od brljopije i guslarskom cobana nedodije ????.Eto imate Nemanju on je bosanski proizvod prodanog ocajnika kojeg ce Srbija da pripise sebi,mada se isti ne moze porediti sa Selimovicem ovaj Nemanja je ljudski talog kojeg su Milosevic i Srbija skoristili da peru svoje zlocine spram drzave i narod nad kojim su nacinili genocid,Takav ne vrijedi kao covjek nicemu ali umjetnicka velicina je ono sto mu niko nece moci osporiti,Ipak je ljudska strana ta koja odreduje velicinu covjeka sto je najmanje bitno kod va,Nemanja je bio i ostao Milosevicev i Kostunicin potroseni kurton velikosrbizma ....Nije takav odnos Srbije samo prema Bosnjacima ona ima isti odnos prema i drugima od Slovenaca http://www.youtube.com/watch?v=fElBXTU08kc ,Hrvata http://www.youtube.com/watch?v=78X5_rro ... re=related ,Makedonaca pa i mrkogorcima osporavate pismo http://www.youtube.com/watch?v=-UCrJCuD ... re=related naciju i vjeru .

Bosnjacima kao i drugima je uskraceno pravo na naciju i svoje pismo,...Sada Cosici i slicni bolesnici svojataju bosanske umjetnike i kradu BH kulturolosko naslijede,to su cinili kroz generacije ukljucujuci i negiranje BiH odnosno svojatajuci je kao dio srpske drzave pa je u ime te ideologije i genocid pocinjen u bolesnom nagonu unistena je vjekovna bosnjacka kulturno historijsko vjerska bastina u Srbiji istom ideologijom da bi je u BiH pokusali dovrsiti ,..Ono sto je u Srbiji uradno nakon odlaska Turaka u BiH ste pokusali i dalje nasotjite dovrsiti posljenje dvije decenije dok nam sada nakon svega nudite pomirenje ali da se zadrze rezultati zla koji je planiran i sprovoden iz te iste SANU kuhinje.Sada mi pricas kako je trebalo Zlobu objestiti na Terazijama nakon svih poraza i propasti,.....de ba Jony nismo dijeca,...

Nakon svega samo dobra granica i zid sa nase strane Drine zauvijek prema Srbiji uz unaprjed najvaljenu posjetu i dobar pretres prije nego udete u nasu bosasnku avliju sa ogranicenim vremenom boravka u BiH uz interes,...eto vas tamo daleko vam kuca bila od nase zauvijek bila.Previse je bosanske zemlje natopljeno krvlju nevinog naroda samo sto je drugacijeg imena vjerskih i kulturnih obiljezja i shvatanja,...Ja sam mislio da je barbarizam zauvijek prosost sa Hitlerovim nacizmom ali hebiga bili smo previse naivni nadam se nikada vise,....
Post Reply