Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
oXavier

#8551 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by oXavier »

mega_mashcine wrote: 02/12/2024 14:31 Je li vama prošao automatski transfer?
Nisam odavno prebacivao, ne znam je li se nešto mijenjalo.. Trebao bi danas auto transfer?
Meni je bio juče.
mirota

#8552 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mirota »

Nisam odavno prebacivao, ne znam je li se nešto mijenjalo.. Trebao bi danas auto transfer?
meni jeste
Mehemed
Vozim: automobil

#8553 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

upitan wrote: 02/12/2024 12:39 Imao sam kupovinu na ebay,posiljka nije stigla.
Ja trazio refund,u medjuvremenu mi istekla kartica i ja registrovao novu na paypal.
Danas mi dosao refund al koliko vidim na karticu koja je istekla,jel moguce da to paypal ispravi.
Ako je zamjenska kartica, ostao isti bankovni račun onda bi trebalo leći na račun. Imao sam takvu situaciju i uredno je leglo na račun.
Inače treba nekoliko radnih dana da legne novac nakon refunda jer banka to mora proknjižiti.
programerAnel

#8554 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by programerAnel »

Naravno da nije.
Trebam prvo dostaviti izvode banci da otključa račun :)
Alfanum

#8555 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Alfanum »

30. novembra sam placao KupiGlobal dostavu PayPal-om. Nakon klika na "Pay Now" dugme animacija se vrtila nekih 40 sekundi, bez da prihvati ili da odbije transakciju. Ja sam osvjezio stranicu i vratilo me na pocetak, medjutim iznos je skinut sa banke, a aktivnosti o transakciji uopste nema na PayPal-u. Raiffeisen banka je u pitanju.

Na aplikaciji mobilnog bankarstva pise da je iznos jos na cekanju, pa me zanima koliko otprilike treba da mi se novac vrati na racun? Nikad mi se do sad nije desilo da PayPal serveri ne funkcionisu kako treba.
Mehemed
Vozim: automobil

#8556 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Alfanum wrote: 03/12/2024 10:04 30. novembra sam placao KupiGlobal dostavu PayPal-om. Nakon klika na "Pay Now" dugme animacija se vrtila nekih 40 sekundi, bez da prihvati ili da odbije transakciju. Ja sam osvjezio stranicu i vratilo me na pocetak, medjutim iznos je skinut sa banke, a aktivnosti o transakciji uopste nema na PayPal-u. Raiffeisen banka je u pitanju.

Na aplikaciji mobilnog bankarstva pise da je iznos jos na cekanju, pa me zanima koliko otprilike treba da mi se novac vrati na racun? Nikad mi se do sad nije desilo da PayPal serveri ne funkcionisu kako treba.
Ja kada sam imao sličnu situaciju i iz PayPala su mi rekli da će se vratiti nakon 7 radnih dana, a kada sam zvao banku rekli od 7 do 30 radnih dana. Najbolje nazovi odmah i objasni situaciju, ako budu rekli da sačekaš sačekaj koliko su rekli i ako se ne vrati zovi ponovo, a kontaktiraj i paypal i objasni im šta se desilo.
Alfanum

#8557 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Alfanum »

Mehemed wrote: 03/12/2024 17:23
Alfanum wrote: 03/12/2024 10:04 30. novembra sam placao KupiGlobal dostavu PayPal-om. Nakon klika na "Pay Now" dugme animacija se vrtila nekih 40 sekundi, bez da prihvati ili da odbije transakciju. Ja sam osvjezio stranicu i vratilo me na pocetak, medjutim iznos je skinut sa banke, a aktivnosti o transakciji uopste nema na PayPal-u. Raiffeisen banka je u pitanju.

Ja kada sam imao sličnu situaciju i iz PayPala su mi rekli da će se vratiti nakon 7 radnih dana, a kada sam zvao banku rekli od 7 do 30 radnih dana. Najbolje nazovi odmah i objasni situaciju, ako budu rekli da sačekaš sačekaj koliko su rekli i ako se ne vrati zovi ponovo, a kontaktiraj i paypal i objasni im šta se desilo.
Meni rekose iz PayPal-a da je sve u redu sa transakcijom te da je to proces autorizacije. Banka i prodavac imaju opciju da poniste autorizaciju, a ako se nista s njom ne uradi 30 dana automatski se vraca novac. Nikad mi se ovo nije do sad desilo.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#8558 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by liaar »

i naravno da se to desilo kod Raiffaisena. Najgora banka u regionu, i šire.
Kolega morao dokupiti dvije avionske karte u Istanbulu, platio 2200 KM, nakon 2-3 dana mu naplatili još 2400KM. Kad se žalio, oni stornirali ovo prvo od 2200 KM, ostali mu "kratki" 200 KM.

Lihvari samo takvi, i zbog njihovih grešaka te tjeraju da dođeš u poslovnicu da popuniš zahtjev da ti vrate tvoje pare koje su svojom greškom uzeli.
Alfanum

#8559 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Alfanum »

Moze bit i do jednih i do drugih. Raiffeisen vec danima ne funkcionise kako treba. Prije ce bit da je do PayPal-a jer su pare otisle (doduse jos uvijek mi na mobilnoj aplikaciji pise da je iznos na cekanju, ali su sve transakcije napravljene poslije te problematicne zavrsene regularno), a od njih nema nikakve povratne informacije. Pitanje je da li oni uopste imaju bilo kakve podatke o toj transakciji, ali bitno je da su odmah rekli da nije nista do njih.

Javit cu kako prodje mozda nekom pomogne.
gigatech

#8560 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by gigatech »

pozdrav,

planiram otvoriti doo i nabavljati opremu iz inostranstva. kako sam shvatio ino plaćanja baš deru procentulano.
Da li se može povezati paypal na poslovnu karticu i sa njom plaćati?

Koja banka je tu najbolja?
Da li raiffeisen to omogućava, jer mi je prijatelj njih preporučio
brazzo19

#8561 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by brazzo19 »

Pozdrav, treba mi mala pomoc, poslan mi je neki novac na paypal racun i isti je bio na mom pp accountu, dodao sam svoju bbi gold debit karticu medjutim ne moze se na nju poslati novac sa paypala, onda sam dodao drugu bbi prepaid karticu uradio onu autorizaciju kartice, skinulo mi je oko 3KM i stigao mi je neki kod na aplikaciju na tu karticu ukucao sam kod i kao potvrdio karticu. Poslao sam novac sa paypala na tu prepaid kariticu na paypalu vise nema novca, a na kartici mi ne prikazuje da ima novac, nego kada otvorim karticu preko aplikacije u rezervisanim sredstvima ima 3,64KM ono sto mi je skinulo kad sam radio autorizaciju i ima jos pise "placanje karticom - paypal moje ime i prezime - singapore /s " i iznos koji sam prebacio sa paypala na tu karticu, ali mi ga ne prikazuje na stanju kartice da mogu podici?
Je li to ok, mora li proci neki period da taj novac bude dostupan za podizanje ili nesto drugo, novac sam prebacio sa paypal racuna na ovu prepaid karticu sinoc.
Saka

#8562 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

gigatech wrote: 13/12/2024 08:23 pozdrav,

planiram otvoriti doo i nabavljati opremu iz inostranstva. kako sam shvatio ino plaćanja baš deru procentulano.
Da li se može povezati paypal na poslovnu karticu i sa njom plaćati?

Koja banka je tu najbolja?
Da li raiffeisen to omogućava, jer mi je prijatelj njih preporučio
Može. Zaobiđi Raiffesen u širokom luku. Oni uopšte ne nude karticu vezanu za račun firme već samo kreditnu. Po njima fizička lica treba da posluju a pravna treba onemogućiti. Imaš u UniCredit banci VISA Business i sa njom možeš ne samo plaćati preko PayPala nego i naplaćivati, tj. primati novac.
Saka

#8563 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

brazzo19 wrote: 13/12/2024 10:35 Pozdrav, treba mi mala pomoc, poslan mi je neki novac na paypal racun i isti je bio na mom pp accountu, dodao sam svoju bbi gold debit karticu medjutim ne moze se na nju poslati novac sa paypala, onda sam dodao drugu bbi prepaid karticu uradio onu autorizaciju kartice, skinulo mi je oko 3KM i stigao mi je neki kod na aplikaciju na tu karticu ukucao sam kod i kao potvrdio karticu. Poslao sam novac sa paypala na tu prepaid kariticu na paypalu vise nema novca, a na kartici mi ne prikazuje da ima novac, nego kada otvorim karticu preko aplikacije u rezervisanim sredstvima ima 3,64KM ono sto mi je skinulo kad sam radio autorizaciju i ima jos pise "placanje karticom - paypal moje ime i prezime - singapore /s " i iznos koji sam prebacio sa paypala na tu karticu, ali mi ga ne prikazuje na stanju kartice da mogu podici?
Je li to ok, mora li proci neki period da taj novac bude dostupan za podizanje ili nesto drugo, novac sam prebacio sa paypal racuna na ovu prepaid karticu sinoc.
Treba par dana, sačekaj malo.
Isaiah4110

#8564 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Isaiah4110 »

brazzo19 wrote: 13/12/2024 10:35 Pozdrav, treba mi mala pomoc, poslan mi je neki novac na paypal racun i isti je bio na mom pp accountu, dodao sam svoju bbi gold debit karticu medjutim ne moze se na nju poslati novac sa paypala, onda sam dodao drugu bbi prepaid karticu uradio onu autorizaciju kartice, skinulo mi je oko 3KM i stigao mi je neki kod na aplikaciju na tu karticu ukucao sam kod i kao potvrdio karticu. Poslao sam novac sa paypala na tu prepaid kariticu na paypalu vise nema novca, a na kartici mi ne prikazuje da ima novac, nego kada otvorim karticu preko aplikacije u rezervisanim sredstvima ima 3,64KM ono sto mi je skinulo kad sam radio autorizaciju i ima jos pise "placanje karticom - paypal moje ime i prezime - singapore /s " i iznos koji sam prebacio sa paypala na tu karticu, ali mi ga ne prikazuje na stanju kartice da mogu podici?
Vidi mozes li nastimati automatsko povlacenje svakog prvog radi provizije...nekad sam bio u hypo banci imao visu revolving i neke sitne uplate i refunde i svakog prvog sa paypal balansa novac se prebacivao na karticu/racun bez provizije ako se dobro sjecam...to je bas bilo davno...

Sad sam citao o bbi visa prepaid, razmisljam o njoj, jer bi dobro bilo imati i karticu na koju se moze prebaciti novac s vremena na vrijeme...s paypala mi rekose da mora biti povezana visa debitna, ukoliko nije, novac nece ni doci na balans kad neko posalje...ali sad me odbija jer se mora otvoriti racun i to sto uplatu u banci na tu karticu naplacuju 3 KM...a nikad nisam volio imati puno na kartici s kojom placam na internetu jer mi je jednom nestalo 10 funti...od tada kad sam nesto pozelio naruciti, fino uplatim na bankomatu, odmah uhvatim wifi i narucim...a kupovao sam sa provjerenih stranica, ebay, amazon, aliexpres, shopto...bas ne znam ko i kako mi uleti i ukrade 10 funti :D u svakom slucaju preporucujem svima posebnu karticu za internet koja nije povezana s vasim tekucim na koji primate platu...i da zapravo nikad nemate neke vece iznose...pare su sigurnije u vasim dzepovima 8)
ZoomZoomKiwi

#8565 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ZoomZoomKiwi »

Koji je najbolji način za povlačenje novca sa PP na neku od kartica s koje se nekad može podići keš u BiH?

Može li se auto-transfer aktivirati na Aircash karticu?

Čuo sam još za Payoneer i Revolut.

Koji je od servisa najjednostavniji za to, a koji najjeftiniji što se provizija tiče?
fusion_ba

#8566 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by fusion_ba »

ZoomZoomKiwi wrote: 02/01/2025 17:22 Koji je najbolji način za povlačenje novca sa PP na neku od kartica s koje se nekad može podići keš u BiH?

Koji je od servisa najjednostavniji za to, a koji najjeftiniji što se provizija tiče?
Mora biti VISA kartica bilo koje banke (osim Intese valjda) za povlačenje novca. Ne radi Mastercard
ZoomZoomKiwi

#8567 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ZoomZoomKiwi »

fusion_ba wrote: 02/01/2025 17:37
ZoomZoomKiwi wrote: 02/01/2025 17:22 Koji je najbolji način za povlačenje novca sa PP na neku od kartica s koje se nekad može podići keš u BiH?

Mora biti VISA kartica bilo koje banke (osim Intese valjda) za povlačenje novca. Ne radi Mastercard
RB ima Visa debit u ponudi ja mislim.

E sad, koji iznos mjesečni neće privući pažnju ukoliko se radi o penzioneru? :mrgreen:

Neću valjda za svaki prenos novca morati potpisivati ugovor o poklonu sa vlastitim ocem.
mega_mashcine

#8568 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mega_mashcine »

Opet mi nije urađen automatski transfer :-x
Na koji način se vi žalite kada vam ne prođe automatski?
four

#8569 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by four »

Htio bih otvoriti račun na Paypalu, a klijent sam Unicredit banke i imam debitnu mastercard karticu i ovu novu Mastercard Classic koja je zamjenila Visa kreidtnu karticu. Koju od ove dvije kartice je najbolje da registrujem na Paypal računu?
dzenanalic22

#8570 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzenanalic22 »

four wrote: 06/01/2025 11:40 Htio bih otvoriti račun na Paypalu, a klijent sam Unicredit banke i imam debitnu mastercard karticu i ovu novu Mastercard Classic koja je zamjenila Visa kreidtnu karticu. Koju od ove dvije kartice je najbolje da registrujem na Paypal računu?
Svejedno ti je. Objema ćeš moći plaćati, a na ni jednu ne mozes primati novac.
four

#8571 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by four »

dzenanalic22 wrote: 06/01/2025 11:49
four wrote: 06/01/2025 11:40 Htio bih otvoriti račun na Paypalu, a klijent sam Unicredit banke i imam debitnu mastercard karticu i ovu novu Mastercard Classic koja je zamjenila Visa kreidtnu karticu. Koju od ove dvije kartice je najbolje da registrujem na Paypal računu?
Neću primati nikakav novac, otvaram samo zbog plaćanja na netu (temu i tako to). Više pitam zbog sigurnosti, ima li da je neka sigurnija varijanta, ili je baš potpuno svejedno? Čitam da neki novac skinu radi verifikacije, pa ga naknadno vrate, da li će to moći na ove kartice, ako se ne može primati novac? Potpuni sam laik u ovome, zato puno pitanja :-D
dzenanalic22

#8572 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzenanalic22 »

four wrote: 06/01/2025 12:00
dzenanalic22 wrote: 06/01/2025 11:49
Neću primati nikakav novac, otvaram samo zbog plaćanja na netu (temu i tako to). Više pitam zbog sigurnosti, ima li da je neka sigurnija varijanta, ili je baš potpuno svejedno? Čitam da neki novac skinu radi verifikacije, pa ga naknadno vrate, da li će to moći na ove kartice, ako se ne može primati novac? Potpuni sam laik u ovome, zato puno pitanja :-D
Bolje je debitnu povezati, bar ja tako mislim.
A skinu otprilike 1€/1$ i storniraju transakciju. Vrati se taj novac na banku normalno.
four

#8573 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by four »

Hvala puno...ako može još jedno pitanje, iako imam ove dvije jel ima smisla onda vaditi ovu njihovu dopunjivu debitnu karticu radi plaćanja preko interneta? kontam tu će biti sredstava samo koliko sam stavim, ako neko nešto proba skinuti :-D
-Chesterfield-

#8574 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by -Chesterfield- »

four wrote: 06/01/2025 12:08 Hvala puno...ako može još jedno pitanje, iako imam ove dvije jel ima smisla onda vaditi ovu njihovu dopunjivu debitnu karticu radi plaćanja preko interneta? kontam tu će biti sredstava samo koliko sam stavim, ako neko nešto proba skinuti :-D
Što se tiče Temu plaćaj preko Gpay, uredno prolazi.
Kod mene je unicredit mastercard international povezana na paypal. Nisam imao nikada nikakvih problema. Refund može ako si platio paypalom, ali ne možeš primiti od nekoga novac preko paypal.
dzenanalic22

#8575 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzenanalic22 »

four wrote: 06/01/2025 12:08 Hvala puno...ako može još jedno pitanje, iako imam ove dvije jel ima smisla onda vaditi ovu njihovu dopunjivu debitnu karticu radi plaćanja preko interneta? kontam tu će biti sredstava samo koliko sam stavim, ako neko nešto proba skinuti :-D
Trebao bi biti siguran i s običnom debitnom karticom, jer nećeš unositi podatke s kartice na svaku stranicu pojedinačno, plaćaš PayPalom.
Ali ako ti se isplati dodatnih 5KM/mj za dopunjivu, možeš naravno, kao dodatni vid zaštite.
Post Reply