Ne kontam ni ja sve te povorke ali eto, neko misli da su potrebne. Bilo bi svima bolje da ne misle da je tako. Okej onda. Hodaj.skafiskafsnjak wrote:Pa da pitas gradjane, 90% bi reklo da ih zaboli neka stvar. Meni cak ne smeta ni pokazivanje toga na ulici. Tvoj zivot brate, radi sta hoces... gadi mi se, ali to ne znaci da ti ne smijes. Imam i ja viska kila, a to se nekome gadi. I sta, ne bih smio na ulicu zbog toga ?Arminovski wrote:Ne shvatam što je problem šta ko radi privatno u krevetu. Okej shvatam da ne možeš biti vjernik po po propisima te vjere pa onda i nisi dio te grupe i problem riješen. Nit će geyevi odredjivat šta je musliman nit obratno. Vrlo jednostavno.
Ja ne kontam ove povorke kurce palce..... al haj, bilo proslo. Nista bolje im nece biti ...
Povorka ponosa u Sarajevu
- Arminovski
#8551 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- skafiskafsnjak
#8552 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Meni vise "baca" na provokaciju nego trazenje prava. Nece oni povorkama sigurno prava dobiti. Meni licno ne smetaju na ulici, radite sta hocete. U svom privatnom zivotu imam pravo da izbjegavam. Ako je to diskriminacija, neka bude.Arminovski wrote:
Ne kontam ni ja sve te povorke ali eto, neko misli da su potrebne. Bilo bi svima bolje da ne misle da je tako. Okej onda. Hodaj.
-
hipija
#8553 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma samo svaki dan ovako i to 365 dana na godinu. Jedan dan udruženja pčelara zatim ponosne kamiondžije, ponosni vatrogasci, ponosni veterinari, lovci, dijabetičari...urgentno napraviti kalendar kad će ko paradirati glavnom džadom i u njoj obavezno ukinuti saobraćaj, a raju i kompletan saobraćaj preusmjeriti u druge ulice.
Inače na temi Prosinački katanac, vele nije više selektor. Parada takođe završila, može i ovo pod lock.
Inače na temi Prosinački katanac, vele nije više selektor. Parada takođe završila, može i ovo pod lock.
-
sandoz11
#8554 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eno javio se i efendija Velic, gadi mu se Sarajevo sto je bila parada ,
a da pogleda u svoju blizu familiju , mozda bi malo prikocio....

a da pogleda u svoju blizu familiju , mozda bi malo prikocio....
- skafiskafsnjak
#8556 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Propast ce klix 
- salik79
#8557 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Srečko Katanechipija wrote:Ma samo svaki dan ovako i to 365 dana na godinu. Jedan dan udruženja pčelara zatim ponosne kamiondžije, ponosni vatrogasci, ponosni veterinari, lovci, dijabetičari...urgentno napraviti kalendar kad će ko paradirati glavnom džadom i u njoj obavezno ukinuti saobraćaj, a raju i kompletan saobraćaj preusmjeriti u druge ulice.
-
kakavdanakneiskustvu
#8558 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
daskafiskafsnjak wrote:Propast ce klix
-
hipija
#8559 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hoćemo li ga zvati iz Iraka da pripomogne?salik79 wrote:Srečko Katanechipija wrote:Ma samo svaki dan ovako i to 365 dana na godinu. Jedan dan udruženja pčelara zatim ponosne kamiondžije, ponosni vatrogasci, ponosni veterinari, lovci, dijabetičari...urgentno napraviti kalendar kad će ko paradirati glavnom džadom i u njoj obavezno ukinuti saobraćaj, a raju i kompletan saobraćaj preusmjeriti u druge ulice.
- muha_sa
#8560 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
necu imat šta pratit nit turat +1kakavdanakneiskustvu wrote:daskafiskafsnjak wrote:Propast ce klix
- salik79
#8561 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
hipija wrote:Hoćemo li ga zvati iz Iraka da pripomogne?salik79 wrote:Srečko Katanechipija wrote:Ma samo svaki dan ovako i to 365 dana na godinu. Jedan dan udruženja pčelara zatim ponosne kamiondžije, ponosni vatrogasci, ponosni veterinari, lovci, dijabetičari...urgentno napraviti kalendar kad će ko paradirati glavnom džadom i u njoj obavezno ukinuti saobraćaj, a raju i kompletan saobraćaj preusmjeriti u druge ulice.
Kao do sad mozemo i bez njega
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- skafiskafsnjak
#8563 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Meni su ove brade iste kao pederi... neka vas, ne smetate mi. Samo dalje od moje kuce...kakavdanakneiskustvu wrote:daskafiskafsnjak wrote:Propast ce klix
-
hipija
#8564 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma vidio si juče šta bi.salik79 wrote:hipija wrote:
Hoćemo li ga zvati iz Iraka da pripomogne?
Kao do sad mozemo i bez njega![]()
Rastjerasmo puno trenera u zadnje vrijeme.
Kako je krenulo, nadmašićemo čak i Srbe koji su u deset godina izmijenjali isti broj trenera.
Pa sad, je li do kuhara ili do namirnica?
- pizarro
#8565 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pocinje od 0:50.Bloo wrote:https://youtu.be/3h8fgXhVKPQmanki wrote:Ne moraju oni nista raditi, mi to vrlo dobro sami radimo:pizarro wrote:maloprije na njemackom radiju wdr ide vijest da se ovo danas odrzalo u bosni i da je sve proslo u miru.
onda dodaju kako u bosni ovi ljudi svakodnevno moraju racunati sa nasiljem na ulici, problemima na poslu i kod trazenja stana![]()
napravise ljudi afganistan od nas.
https://www.youtube.com/watch?v=yQ_wts2x8jg&t=961s
Od 15:50, sunce ti poljubim, u srcu evropskog kontinenta, 2019-ta godina![]()
![]()
![]()
16:45![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne znOm orgOnizOtor je tako isprint´o
![]()
i ONO nekom kaze da je levat?!![]()
![]()
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... kup-488245
Jedan čovjek je htio da se obrati na skupu, Sanin Musa mu je dozvolio, medjutim kada kazao da skup ne treba da bude isključuvo vezan za jednu vjeru i njihovo vjersko okupljanje, prekinuli su njegovo obraćanje.
"mars za zivot", demonstracija protiv abortusa, gdje ljudi sa krstom setaju kroz toliko civilizovan berlin.
npr. na 1:24 i 1:42 se otvoreno i govori da islam za njih ne postoji.
i sta mislis kakva bi reakcija bila da neko njima predlozi da njihov skup treba da bude otvoren i za sve druge religije?
@manki
dobro sto nas drugi zele negativno predstaviti, najlakse je prstom uprijeti u druge, ali zasto sami sebe pokusavamo stalno poniziti?
u tvom komentaru fali samo jos ona trashy izjava "ovo samo kod nas ima..".
ova vijest od sinoc, meni drago sto to javljaju da je sve mirno proslo, ali onda ovaj drugi dio, ispade kao da ih ganjamo srpom po ulicama.
jednostavno na taj nacin se u svijet salje previse negativna i pogresna slika o bosni.
- salik79
#8566 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Odavno vise i ne pratim. Samo cujem, ili procitam.hipija wrote:Ma vidio si juče šta bi.salik79 wrote:hipija wrote:
Hoćemo li ga zvati iz Iraka da pripomogne?
Kao do sad mozemo i bez njega![]()
Rastjerasmo puno trenera u zadnje vrijeme.
Kako je krenulo, nadmašićemo čak i Srbe koji su u deset godina izmijenjali isti broj trenera.
Pa sad, je li do kuhara ili do namirnica?
- Banksy
#8567 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Odličnatranquil wrote:
Dobra parada, uprkos kampanji mržnje.
Ali toga će uvijek biti, samo sve manje i manje, dok zasluženo ne budu na margini društva.
Mislim da griješiš. Malo realnosti,
Bez američkog ambasadora koji je ovo izgurao "na mišiće" i aktuelne vlade koja je na sebe preuzela rizik, uz hiljade specijalaca, snajperista, blokiranog cijelog grada, ovo se ne bi desilo. Većinsko Sarajevo danas je ono od subote, ne ovo. Iako se sve čini kao dobar korak ka osvajanju slobode, ravnopravnosti i svih demokratskih tekovina moderne civilizacije 21. stoljeća, realnost je da naše društvo nije ni blizu onoga kakvim se htjelo predstaviti jučer.
Bez lično zainteresiranog ambasadora, a uz SDA vladu koja ovaj grad drži skoro 30 godina, slična povorka u budućnosti nema šanse.
- SaraFina
#8568 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Slažem se. Nego eto zlonamjerni potenciraju da se parada održala par godina nakon parade u komšiluku. I da se oni eto kao radi toga "napredniji". Iako što ti kažeš niko ne pominje, "kako" je to održano sve.John Cleese wrote:Ma Beograd je ovo zijanio na poene i prije tekmeSaraFina wrote:Neka je sretno!
Da parada protekne bez incidenata s kojima bi se dobronamjerni susjedi i komšije mogli naslađivati i likovati.
Sarajevo ne smije pasti na današnjem ispitu upravo zbog zlonamjerne okoline koja ga okružuje. I koja bi likovala i radovala se i najmanjem incidentu.
Ma šta ko mislio privatno o ljudima homoseksualne orjentacije, neka sudrži negativne emocije.
Sarajevo u očima zlonamjernih papaka mora pokazati svoju toleranciju. Po svaku cijenu.
Ozbiljno ovo mislim.
U Sarajevu se nije moglo dogoditi nesto gore od onoga sto se tamo vec desilo - da je sta bilo, mogli bi mozda tupiti birackom tijelu da ni Sarajevo nije bolje, a ovako - prc![]()
- salik79
#8569 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Al', najjaca mi je ova kraljica sto nije za religiju, a na konstataciju da nosi krst/kriz, odgovara - pa, ja vjerujem u Biblijupizarro wrote:
pocinje od 0:50.
"mars za zivot", demonstracija protiv abortusa, gdje ljudi sa krstom setaju kroz toliko civilizovan berlin.
i sta mislis kakva bi reakcija bila da neko njima predlozi da njihov skup treba da bude otvoren i za sve druge religije?
- mali Ninja
#8570 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mozda nekolicini bude bolje koji su izasli na povorku da upecaju sebi nekog za tu noc...skafiskafsnjak wrote: Nista bolje im nece biti ...
- skafiskafsnjak
#8571 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
mali Ninja wrote:Mozda nekolicini bude bolje koji su izasli na povorku da upecaju sebi nekog za tu noc...skafiskafsnjak wrote: Nista bolje im nece biti ...
- Bloo
- Globalna šefica
#8572 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Naravno istapizarro wrote:
pocinje od 0:50.
@manki
dobro sto nas drugi zele negativno predstaviti, najlakse je prstom uprijeti u druge, ali zasto sami sebe pokusavamo stalno poniziti?
u tvom komentaru fali samo jos ona trashy izjava "ovo samo kod nas ima..".
ova vijest od sinoc, meni drago sto to javljaju da je sve mirno proslo, ali onda ovaj drugi dio, ispade kao da ih ganjamo srpom po ulicama.
jednostavno na taj nacin se u svijet salje previse negativna i pogresna slika o bosni.
Ekstremisti su isti bez obzira na ideologiju kojoj pripadaju.
Tvoja reakcija je pogrešna, jer si skočio da pronađeš video ovoga kao dokaz čemu? Kontra argument? I oni su vaki naki?
Ekstremisti su u svojoj srži isti, povezuje ih mržnja prema drugom i drugačijem.
U ovom slučaju čak ne mogu ni da dozvole nekom ko ih podržava da im se priključi jer ne pripada istoj ideološkoj grupaciji kao i oni - turbo ekstremizam.
I u slučaju Berlina i Sarajeva, nadam se da su ovakvi manjina.
Koja bi bila prava slika BiH?
- Banksy
#8573 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Na Malu Gospu, namjerno 
-
Dino79
#8574 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ima li igdje podatak koliko nas je kostala ova parada ?
Svo to obezbjeđenje dnevnice policajcima i drugi troskovi ?
Ima li negdje suma koliko je to po đepu poreskih obveznika?
-
Dino79
#8575 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ima li igdje podatak koliko nas je kostala ova parada ?