Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- i agree
#8551 Re: Xiaomi mobiteli
To ne,nazovi podrsku korisnicima pa ih pitaj,oni ce ti reci sta ti jede kredit,opisi im problem kao sad sto si.Imaju uvid jesu li poruke,internet itd
- stachu
#8552 Re: Xiaomi mobiteli
Ugasi location na telefonu, to ti vuce kredit....Smajo04 wrote:Pitanje, da li je moguce da *100# skida kredit? jer preko noci telefon ne trosi nista, tek kada ga ja uzmem u ruke i krenem provjeravat kredit, inace isto idalje, malo malo pa 5pf nize stanje kredita?
Bez obzira jesu li ti ukljuceni mobilni podaci ili ne....
-
dječak sa šibicama
#8553 Re: Xiaomi mobiteli
Pitanje, kako se zove ovaj Xiaomi "micro USB" utor za punjac, na Mi A2 a ne znam kakav je na drugim uredjajima... jel to Type C?
- Benq
#8554 Re: Xiaomi mobiteli
Da, Type-Cdječak sa šibicama wrote:Pitanje, kako se zove ovaj Xiaomi "micro USB" utor za punjac, na Mi A2 a ne znam kakav je na drugim uredjajima... jel to Type C?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8555 Re: Xiaomi mobiteli
isti problem imao kolega na Mate 20 light, do lokacije jestachu wrote:Ugasi location na telefonu, to ti vuce kredit....Smajo04 wrote:Pitanje, da li je moguce da *100# skida kredit? jer preko noci telefon ne trosi nista, tek kada ga ja uzmem u ruke i krenem provjeravat kredit, inace isto idalje, malo malo pa 5pf nize stanje kredita?
provvjeri tamo u postavkama, blokiraj na svim aplikacijama
- shape of despair
#8556 Re: Xiaomi mobiteli
Pazarih MI A2. Telefon solidan, brz, zadnji android update, probao kamere, na dnevnom svjetlu solidne.
Čitam po internetu da su svi više-manje zadovoljni osim baterijom.
Jedan je napisao i slažem se sa njim, znači još nekome to smeta, a to je jaka vibracija kad se tipka po tastaturi i izgleda da se nemože smanjti, samo ugasiti a to mi tako odaje jeftinoću uređaja.
Ekran solidan, ima LED notifikaciju, zvukovi su prejaki i to mi smeta, kad pojačaš ton kao da će zvučnih pući.
Osvjetljenje ekrana je slabo pa bez nekih 70+% se slabo išta vidi a na otvorenom mora biti na 100%, sreća nije amoled pa ne smeta.
Čitam po internetu da su svi više-manje zadovoljni osim baterijom.
Jedan je napisao i slažem se sa njim, znači još nekome to smeta, a to je jaka vibracija kad se tipka po tastaturi i izgleda da se nemože smanjti, samo ugasiti a to mi tako odaje jeftinoću uređaja.
Ekran solidan, ima LED notifikaciju, zvukovi su prejaki i to mi smeta, kad pojačaš ton kao da će zvučnih pući.
Osvjetljenje ekrana je slabo pa bez nekih 70+% se slabo išta vidi a na otvorenom mora biti na 100%, sreća nije amoled pa ne smeta.
- AhmetShabo
#8557 Re: Xiaomi mobiteli
Molim za pomoc
Odake da narucim novu bateriju za Xiaomi Mi4?
Mislim de je ova na izdisaju. Brzo se prazni, preko noci ide drain, a kad spadne na 20 % jako brzo sleti na nula, nekad me zavara pa se i ugasi, ne uspijem napuniti.
Mislim de je ova na izdisaju. Brzo se prazni, preko noci ide drain, a kad spadne na 20 % jako brzo sleti na nula, nekad me zavara pa se i ugasi, ne uspijem napuniti.
- i agree
#8558 Re: Xiaomi mobiteli
Jest ok ali ti radi mobilni internet eto ti u cosku gore h+
-
nemezis
#8559 Re: Xiaomi mobiteli
I kako mu radi internet a obrisao AP-ove?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8560 Re: Xiaomi mobiteli
Smajo04 wrote:https://i.postimg.cc/kXhcf4Gd/60283425- ... 2592-n.pngmk ultra wrote:isti problem imao kolega na Mate 20 light, do lokacije jestachu wrote: Ugasi location na telefonu, to ti vuce kredit....
provvjeri tamo u postavkama, blokiraj na svim aplikacijama
Jel sad ok?

App permissions > location
Ovo sto si uradio je samo google
- i agree
#8561 Re: Xiaomi mobiteli
Ko zna sta on radi ali vidis da mu je internet mobilni aktivannemezis wrote:I kako mu radi internet a obrisao AP-ove?
- i agree
#8562 Re: Xiaomi mobiteli
Jel imas aktiviran internet,neki paket na mobitelu ili ti skida od kredita?
Last edited by i agree on 16/05/2019 18:27, edited 1 time in total.
-
Tabijat
#8563 Re: Xiaomi mobiteli
Ne dodje.i agree wrote:Dođe li na njemu google cam kao primarna kamera sa obzirom da je android one ili su nesto svoje stavili?Tabijat wrote:Imam ja. 4/64. Fluidno, radi bez problema. Zagarantovanu podršku ima (najmanje) 2 godine, tako da će Q dobiti sigurno. A za R ne znam.shape of despair wrote:Ima li neko xiaomi a2 sa 4GB rama (ima li i sa 6GB) da mi kaže kakav je telefon po fluidnosti, sjecka li sučelje i sl. i hoće li isti dobiti android Q, odnosno do kad ima podršku.
- AhmetShabo
#8564 Re: Xiaomi mobiteli
Molim za pomoc
-
mikser123
#8565 Re: Xiaomi mobiteli
Pozdrav, imam 2 pitanja, ako neko može pripomoći.
Prvo vezano za ovaj 4G i Redmi 5 Plus. U zadnje vrijeme teškomogu ostvariti poziv da u pola ili ja, ili druga strana, izgubi vezu. Jedna strana sve čuje, druga strana je nijema. Je li to do BHT radova, ili je do Kineza?
I drugo pitanje sam postavio na drugim temama, niko nije odgovorio, pa da probam ovdje.
Ima li neko iskustvo sa umidigi telefonima? Za koji dan će biti lanisrana ponuda novog A5 pro na aliexpressu sa popustima, pa može li neko napisati objektivno omjer uloženog i dobijenog u prijašnjim verzijama.
Ovaj A5 pro izgleda fantastično sa ove 3 kamere.
Prvo vezano za ovaj 4G i Redmi 5 Plus. U zadnje vrijeme teškomogu ostvariti poziv da u pola ili ja, ili druga strana, izgubi vezu. Jedna strana sve čuje, druga strana je nijema. Je li to do BHT radova, ili je do Kineza?
I drugo pitanje sam postavio na drugim temama, niko nije odgovorio, pa da probam ovdje.
Ima li neko iskustvo sa umidigi telefonima? Za koji dan će biti lanisrana ponuda novog A5 pro na aliexpressu sa popustima, pa može li neko napisati objektivno omjer uloženog i dobijenog u prijašnjim verzijama.
-
quarterback
#8566 Re: Xiaomi mobiteli
bhtelecom je treuntno poludio od kako rade na 4G, desavaju se redovno prekidimikser123 wrote:Pozdrav, imam 2 pitanja, ako neko može pripomoći.
-
quarterback
#8567 Re: Xiaomi mobiteli
moze li ko pomoci oko xiaomi redmi note 6 pro
kada sa home screena odem jedan ekran lijevo pojavi se taj neki miui pregled shortcuta, kalendara, mogucnost da napravim note - zabiljesku i sl, ne znam kako im se to zove
elem kalendar widget koji se tu nalazi ne prikazuje unose u google kalendar, gotovo uvijek pise "all events are completed for today" iako imam sastanak koji treba da se desi, vrlo rijetko, mozda u 5% slucajeva unos se prikaze ali u ostalih 95% tu nema nicega
kada se klikne na all events ili otvori kalendar app - sve se uredno pokaze ali u ovom widgetu najcesce nema nicega
ima li kakvo rjesenje za ovo, probao sam par stvari koje sam nasao po netu pa nije pomoglo
nije da ne mogu da zivim bez ovoga ali nervira
hvala
kada sa home screena odem jedan ekran lijevo pojavi se taj neki miui pregled shortcuta, kalendara, mogucnost da napravim note - zabiljesku i sl, ne znam kako im se to zove
elem kalendar widget koji se tu nalazi ne prikazuje unose u google kalendar, gotovo uvijek pise "all events are completed for today" iako imam sastanak koji treba da se desi, vrlo rijetko, mozda u 5% slucajeva unos se prikaze ali u ostalih 95% tu nema nicega
kada se klikne na all events ili otvori kalendar app - sve se uredno pokaze ali u ovom widgetu najcesce nema nicega
ima li kakvo rjesenje za ovo, probao sam par stvari koje sam nasao po netu pa nije pomoglo
hvala
-
mikser123
#8568 Re: Xiaomi mobiteli
Hvalaquarterback wrote:bhtelecom je treuntno poludio od kako rade na 4G, desavaju se redovno prekidimikser123 wrote:Pozdrav, imam 2 pitanja, ako neko može pripomoći.
-
quarterback
#8569 Re: Xiaomi mobiteli
mikser123 wrote:Hvala
-
zposao
#8570 Re: Xiaomi mobiteli
To ti se zove App Vault. to je kao pregled najvažnijih alata. Ali puno jede RAM memoriju. Mozes ga potpuno isključiti u Settings.quarterback wrote:moze li ko pomoci oko xiaomi redmi note 6 pro
hvala
-
zposao
#8571 Re: Xiaomi mobiteli
I meni internet puca stalno. Neznam da li je do mobitela ili operatera. Mislim da je do eroneta otkako uvode 4G.quarterback wrote:bhtelecom je treuntno poludio od kako rade na 4G, desavaju se redovno prekidimikser123 wrote:Pozdrav, imam 2 pitanja, ako neko može pripomoći.
-
zdruzdjo
#8572 Re: Xiaomi mobiteli
zposao wrote:I meni internet puca stalno. Neznam da li je do mobitela ili operatera. Mislim da je do eroneta otkako uvode 4G.quarterback wrote:bhtelecom je treuntno poludio od kako rade na 4G, desavaju se redovno prekidimikser123 wrote:Pozdrav, imam 2 pitanja, ako neko može pripomoći.
Do telekomaaaa je. Mnozina.
Zvao neki dan.
Meni na istom telefonu isto. Medjutim kod supruge na huawei P20 nedostupna cim ode na 4g. Pa onda na drugoj lokaciji sve ok.
Na 1444 mi rekli ugasite 4g, jos nije u potpunosti sve ok.
-
zposao
#8573 Re: Xiaomi mobiteli
Ma meni i 3g katastrofa otkako su počeli sa ovim 4g sranjem. Koliko će im trebati da stabiliziraju mreže nemam pojma, samo ovo za sad je loše.zdruzdjo wrote: Do telekomaaaa je. Mnozina.
Zvao neki dan.
Meni na istom telefonu isto. Medjutim kod supruge na huawei P20 nedostupna cim ode na 4g. Pa onda na drugoj lokaciji sve ok.
Na 1444 mi rekli ugasite 4g, jos nije u potpunosti sve ok.
- diablobih
#8574 Re: Xiaomi mobiteli
Umidigi je solidna marka, ali izbacuju mnogo modela konstantno. Samim tim, updatei trpe, tako da ces dobiti njih nekoliko, ali ne ocekuj previse njih. Mobiteli su solidni, izdrzljivi i to je to. Neces se sigurno razocarati, ali ces dobiti onoliko koliko si dao novca.mikser123 wrote:
- korektno
#8575 Re: Xiaomi mobiteli
Poyyy
Prijatelj mi je uzeo Pocophone pa ima sljedeći problem:
"Svaki put kada se promijeni minuta na telefonu on se oglasi. Ako je upaljeno zvono cuje se zvuk, a ako je ugaseno, onda vibrira."
Ako neko zna rješenje.
Prijatelj mi je uzeo Pocophone pa ima sljedeći problem:
"Svaki put kada se promijeni minuta na telefonu on se oglasi. Ako je upaljeno zvono cuje se zvuk, a ako je ugaseno, onda vibrira."
Ako neko zna rješenje.