Referendum(i) u RS-u
- Prpa.ba
#8551 Re: Referendum(i) u RS-u
Penicilin za djikane i pravno-politicku hajduciju je pravna drzava i njene institucije. Ocekujem od drzavnih sudskih i redarstvenih sluzbi da u suradnji sa entitetom Federacija BiH i medjunarodnim partnerima osiguraju provedbu sudskih odluka i sukladno zakonima procesuiraju svakog pojedinca koji organizuje ili sudjeluje u rusenju ustavnopravnog poretka Drzave BiH. 
-
statixx
#8552 Re: Referendum(i) u RS-u
Taman ljudi odgovorili Pavlovu sa "Niko ne sme da vam preti", a sad i Sefer nesto zajebava. 
- muha_sa
#8553 Re: Referendum(i) u RS-u
hajd, realno, iznesi šta znaš za Seferaze kalanga wrote:Sefer je odavno trebao biti iza rešetaka, ako ćemo realno.
Ali dobro, svako poštuje valjda taj patriotski momenat, pa se ja previše njime ne bi opterećivao, marginalan lik u svakom smislu.
Kao što se ne bi opterećivao Dačićem i sličnim zabavljačima širokih narodnih masa.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8554 Re: Referendum(i) u RS-u
Sefer po cijenu da nas PIK proziva danss i tako pravi lazne balanse radi svoju samopromociju.
-
Lug
#8555 Re: Referendum(i) u RS-u
DonieBrasco wrote:Ovo obavezne treba da se desi !
http://www.klix.ba/vijesti/bih/goeffrey ... /160920103
"Važnije je preuzeti odgovornost za budućnost generacija BiH nego se fokusirati na trenutne političke probleme. BiH se mora sama izboriti za ovo, nikog drugog nije briga. Ako pokušate, možda ćete uspjeti", rekao je Nice i dodao da i u slučaju neuspjeha, ostaje zabilježeno da se nešto pokušavalo učiniti, kao i važne činjenice.
"Za zahtjev (za reviziju tužbe) koji iziskuje godine, preostalo je da se morao 'stisunuti' u pet mjeseci. Da ste me poslušali prije pet godina, bilo bi bolje. To je sad pitanje vaše vlade. Svi koji su imalo radili na presudi, vjeruju da bi mogla biti predmet revizije", kazao je također bivši tužilac Haškog tribunala.
- ze kalanga
#8556 Re: Referendum(i) u RS-u
To što ja znam je apsolutno nevažno. Važno je šta znaju sudovi i što istog nisu procesuirali, pri tome se ne radi o pričama rekla-kazala, već materijalnim dokazima. Evidentno imaju jaku zaleđinu, kao i još neki...muha_sa wrote:hajd, realno, iznesi šta znaš za Seferaze kalanga wrote:Sefer je odavno trebao biti iza rešetaka, ako ćemo realno.
Ali dobro, svako poštuje valjda taj patriotski momenat, pa se ja previše njime ne bi opterećivao, marginalan lik u svakom smislu.
Kao što se ne bi opterećivao Dačićem i sličnim zabavljačima širokih narodnih masa.
Uostalom, ništa novo za državu BiH.
Ovdje ipak treba govoriti o nečemu drugome, potvrđuje se i ovim izjavama da je sama odluka političke prirode i da se njome zapravo uopšte nije željela donijeti pravna odluka, jer kako drugačije objasniti činjenicu da je i demokratski čin, kao legitimno pravo postao sporan gdje pojedini već najavljuju tenkove. Samo po sebi samo potvrđuje moj stav od početka i navod da se radi o političkoj odluci ustanove koja bi trebala nezavisna.
- bh.tornjak
#8557 Re: Referendum(i) u RS-u
eve ga....i cergar Vulin se oglasio:
Вулин: Белај који се призива у БиХ неће стићи само један народ
Министар рада Србије Александар Вулин оцјенио је данас да су пријетње бившег генерела и команданта тзв. Армије РБиХ Сефера Халиловића нестанком Републике Српске наставак фашизма на које, како је поручио високи представник у БиХ Валентин Инцко не би смио да оћути.
"Пријетити нестанком РС и српском народу је наставак фашизма који смо у 20 вијеку гледали и проживјели више пута", поручио је Вулин.
Он је казао да, ако је неко мислио да су упозорења премијера Србије Александра Вучића да се неће дозволити понављање Јасеновца и Олује претјерана и непотребна, сада може да се увјери да су била упућена на вријеме и на праве адресе.
"Нека нико у БиХ не помиње оружје, протјеривање и нестанак јер белај о коме Халиловић говори неће стићи само један народ. Србија тражи мир, тражи смиривање и тражи да званичници БиХ осуде пријетње погромом и хушкање на рат", навео је Вулин.
Каже да Инцко на пријетње истребљењем Срба не би смио да ћути.
"Халиловић својим позивом на рат призива несрећу свим народима БиХ. Међу Србима нема никога ко је за рат, а ово је прилика да руководство Бошњака покаже колико је међу њима опредјељених за мир", навео је Вулин.
Министар рада Србије Александар Вулин оцјенио је данас да су пријетње бившег генерела и команданта тзв. Армије РБиХ Сефера Халиловића нестанком Републике Српске наставак фашизма на које, како је поручио високи представник у БиХ Валентин Инцко не би смио да оћути.
"Пријетити нестанком РС и српском народу је наставак фашизма који смо у 20 вијеку гледали и проживјели више пута", поручио је Вулин.
Он је казао да, ако је неко мислио да су упозорења премијера Србије Александра Вучића да се неће дозволити понављање Јасеновца и Олује претјерана и непотребна, сада може да се увјери да су била упућена на вријеме и на праве адресе.
"Нека нико у БиХ не помиње оружје, протјеривање и нестанак јер белај о коме Халиловић говори неће стићи само један народ. Србија тражи мир, тражи смиривање и тражи да званичници БиХ осуде пријетње погромом и хушкање на рат", навео је Вулин.
"Халиловић својим позивом на рат призива несрећу свим народима БиХ. Међу Србима нема никога ко је за рат, а ово је прилика да руководство Бошњака покаже колико је међу њима опредјељених за мир", навео је Вулин.
- mO k3
#8558 Re: Referendum(i) u RS-u
Sta se Srbi boje sefera 
-
L u c i f e r
#8559 Re: Referendum(i) u RS-u
Celnici entiteta Masovna Grobnica i prekodrinski poglavice su sudeci po njihovim izjavama dobro napunili gace.
Imaju i razloga.
Zapadno ostrvo Masovne Grobnice je u potpunom okruzenju.
Hvatati ih zive i sunetiti na licu mjesta.
Imaju i razloga.
Zapadno ostrvo Masovne Grobnice je u potpunom okruzenju.
Hvatati ih zive i sunetiti na licu mjesta.
Last edited by L u c i f e r on 20/09/2016 19:15, edited 1 time in total.
- muha_sa
#8560 Re: Referendum(i) u RS-u
hajd vozdra
-
PM72
#8561 Re: Referendum(i) u RS-u
Gledam ga prije neki dan na benziskoj pumpi.Glava friško ofarbana-presijava se ko patlidžan.Nabreko ko nilski konj.Mercedes 500 sel - nov novcat.Mandat u skupštini mu pri kraju pa na ovaj ublehaški način skuplja poene i glasove.Svu familiju je smjestio na fina mjesta.Sad mu dosadno.
Skoro sam čitao knjigu Omera Behmena.Smatrao sam ga najvećim ekstremom među Muslimanima.Međutim,shvatio sam da je to bio čovjek od riječi i obraza.I vrlo učen.Na jednom prijeratnom sijelu pričalo se o pripremama za rat,o Patriotskoj lizi a Sefer je Aliji palamudio kako ima širom Bosne preko 100 000 naoružanih i spremnih boraca.U Sarajevu je imao spremnih 15 000 u svakom momentu.behmet to ulizivanje i hvalisanje više nije mogao trpiti i u neko doba mu je rekao :"Sefere,ti ako imaš 1000 spremih svaka ti čast".Okrenuo se i izašao.Poslije se pokazalo ko je bio u pravu.
I još jednom primjeru mi se svidio Omer Behmen.Pred rat je išao u Libiju (ispred vlade BiH) da pokuša iskamčiti neke pare što libijska vlada nije htjela da uplati za odrađeni posao Hidrogradnje ili Energoinvesta.Uzeli su za prevodioca Harisa Silajdžić (radio kao prevodilac u nekoj firmi).Kad su im nakon nekoliko dana pregovora isplatili pare,Behmen je rekao da tolike pare ne mogu nositi sa sobom.Haris je predložio da on novac ponese u diplomatskoj pošti preko Beograda.Tako je i bilo.Međutim,nakon 7 dana,od 300 000 dolara u Sarajevo je stiglo 260 000.
Omer Behmen je rekao da je od tada sa Harisom bio na "vi" i da više nikad nije s njim kontaktirao.
Zaključak Omera Behmena da su oba hvalisavci,beskičmenjaci i lopovi.
Skoro sam čitao knjigu Omera Behmena.Smatrao sam ga najvećim ekstremom među Muslimanima.Međutim,shvatio sam da je to bio čovjek od riječi i obraza.I vrlo učen.Na jednom prijeratnom sijelu pričalo se o pripremama za rat,o Patriotskoj lizi a Sefer je Aliji palamudio kako ima širom Bosne preko 100 000 naoružanih i spremnih boraca.U Sarajevu je imao spremnih 15 000 u svakom momentu.behmet to ulizivanje i hvalisanje više nije mogao trpiti i u neko doba mu je rekao :"Sefere,ti ako imaš 1000 spremih svaka ti čast".Okrenuo se i izašao.Poslije se pokazalo ko je bio u pravu.
I još jednom primjeru mi se svidio Omer Behmen.Pred rat je išao u Libiju (ispred vlade BiH) da pokuša iskamčiti neke pare što libijska vlada nije htjela da uplati za odrađeni posao Hidrogradnje ili Energoinvesta.Uzeli su za prevodioca Harisa Silajdžić (radio kao prevodilac u nekoj firmi).Kad su im nakon nekoliko dana pregovora isplatili pare,Behmen je rekao da tolike pare ne mogu nositi sa sobom.Haris je predložio da on novac ponese u diplomatskoj pošti preko Beograda.Tako je i bilo.Međutim,nakon 7 dana,od 300 000 dolara u Sarajevo je stiglo 260 000.
Omer Behmen je rekao da je od tada sa Harisom bio na "vi" i da više nikad nije s njim kontaktirao.
Zaključak Omera Behmena da su oba hvalisavci,beskičmenjaci i lopovi.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#8562 Re: Referendum(i) u RS-u
Evo ja ću odgovoriti umjesto kolege novinara....muha_sa wrote:hajd, realno, iznesi šta znaš za Seferaze kalanga wrote:Sefer je odavno trebao biti iza rešetaka, ako ćemo realno.
Bacanje nejači lavovima u Pionirskoj,23 456 logora samo u Sarajevu za nejač,naredio Hanki Paldum da zgazi štiklom Goluba po mošnjama
(od čega je Golub postao nerotkinja
I SRNA je stalno pričala da je zločinac,a ako SRNA nešto kaže...
Ako ćemo realno...
- Banksy
#8563 Re: Referendum(i) u RS-u
muha_sa wrote:hajd vozdra
- jao_situacije
#8564 Re: Referendum(i) u RS-u
znači sefer nije ništa uradioze kalanga wrote:To što ja znam je apsolutno nevažno. Važno je šta znaju sudovi i što istog nisu procesuirali, pri tome se ne radi o pričama rekla-kazala, već materijalnim dokazima. Evidentno imaju jaku zaleđinu, kao i još neki...muha_sa wrote:hajd, realno, iznesi šta znaš za Seferaze kalanga wrote:Sefer je odavno trebao biti iza rešetaka, ako ćemo realno.
Ovdje ipak treba govoriti o nečemu drugome, potvrđuje se i ovim izjavama da je sama odluka političke prirode i da se njome zapravo uopšte nije željela donijeti pravna odluka, jer kako drugačije objasniti činjenicu da je i demokratski čin, kao legitimno pravo postao sporan gdje pojedini već najavljuju tenkove. Samo po sebi samo potvrđuje moj stav od početka i navod da se radi o političkoj odluci ustanove koja bi trebala nezavisna.
- Herr Flick
#8565 Re: Referendum(i) u RS-u
Koliko god je Sefer udaren u glavu i propo,neka im je rekao da ih malo zabrine,kad vec Baktrix ne smije

- Maharadza
#8566 Re: Referendum(i) u RS-u
Zašto bi se to desilo? Da li je on šta slagao ili pogrešno rekao?KatarinaKosaca wrote:Sefer po cijenu da nas PIK proziva danss i tako pravi lazne balanse radi svoju samopromociju.
- jao_situacije
#8567 Re: Referendum(i) u RS-u
a svat, a svatprljavi Hare wrote:Evo ja ću odgovoriti umjesto kolege novinara....muha_sa wrote:hajd, realno, iznesi šta znaš za Seferaze kalanga wrote:Sefer je odavno trebao biti iza rešetaka, ako ćemo realno.
Kao što se ne bi opterećivao Dačićem i sličnim zabavljačima širokih narodnih masa.![]()
Bacanje nejači lavovima u Pionirskoj,23 456 logora samo u Sarajevu za nejač,naredio Hanki Paldum da zgazi štiklom Goluba po mošnjama
(od čega je Golub postao nerotkinja),43 000 pobijenih vojnika JNA u Dobrovoljačkoj....
I SRNA je stalno pričala da je zločinac,a ako SRNA nešto kaže...![]()
Ako ćemo realno...
gdje je on kolega
i protjeranih 750 000 srba iz teherana
-
PM72
#8568 Re: Referendum(i) u RS-u
hljeba i igara.Herr Flick wrote:Koliko god je Sefer udaren u glavu i propo,neka im je rekao da ih malo zabrine,kad vec Baktrix ne smije![]()
- jao_situacije
#8569 Re: Referendum(i) u RS-u
arzuhal wrote:shake69 wrote:Dobar Sefer. U ljeto 1992 g. fino na radiju veli kako nema rata koji traje manje od 4-5 godina i Sarajlije mislili da se sali, gdje ce toliko. Sada predvidja Republici Mrskoj 10-15 dana da se mogu odrzati u eventualnom sukobu. Fino od njega, samo jednu dzumu izgubiti u rovovima.![]()
-
megaman4
#8570 Re: Referendum(i) u RS-u
Vulin stari prekodrinski Roker...bh.tornjak wrote:eve ga....i cergar Vulin se oglasio:
- ze kalanga
#8571 Re: Referendum(i) u RS-u
jao_situacije wrote:
znači sefer nije ništa uradio
Pa znate kako masovn ubica ubije 100 ljudi pa ga ne grize savjest i u njegovoj percepciji ništa se nije desilo. Tako da se ja ne bih opterećivao stvarima koje je odavno trebao odraditi tim iz Tužilaštva, ali nije. Jbg, imaju prečih stvari, a i "neko rek'o" zaobiđite ga.
Kako god, onako na duže staze, sjajnu je poruku poslao.
-
dezurni_ucenik
#8572 Re: Referendum(i) u RS-u
Zasto komunicirate sa ovim cetnikom, sinoc ga je sarafina provalila. Samo ignore.
- LBVIEW
#8573 Re: Referendum(i) u RS-u
Referendum je protiustavni cin, cet-nick,ma koliko ti guslao, a za isti ce te naravno snositi posljedice,zivi bili pa vidjeli.ze kalanga wrote:To što ja znam je apsolutno nevažno. Važno je šta znaju sudovi i što istog nisu procesuirali, pri tome se ne radi o pričama rekla-kazala, već materijalnim dokazima. Evidentno imaju jaku zaleđinu, kao i još neki...muha_sa wrote:hajd, realno, iznesi šta znaš za Seferaze kalanga wrote:Sefer je odavno trebao biti iza rešetaka, ako ćemo realno.
Sto se Sefera tice,njega kao i onomad Dudaka mozete povuci za onu stvar-ko god je naslagao serpske vojnicke nejaci
-
PM72
#8574 Re: Referendum(i) u RS-u
Kalanga,
Ti si zadnji na listi onih koji treba da drže moralne pridike.
Ti si zadnji na listi onih koji treba da drže moralne pridike.
-
Ripicipi
#8575 Re: Referendum(i) u RS-u
Iako nisam Seferov ljubitelj, on je oslobodjen i u Hagu.ze kalanga wrote:jao_situacije wrote:
znači sefer nije ništa uradio
Pa znate kako masovn ubica ubije 100 ljudi pa ga ne grize savjest i u njegovoj percepciji ništa se nije desilo. Tako da se ja ne bih opterećivao stvarima koje je odavno trebao odraditi tim iz Tužilaštva, ali nije. Jbg, imaju prečih stvari, a i "neko rek'o" zaobiđite ga.
Kako god, onako na duže staze, sjajnu je poruku poslao.