Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
avaks wrote:A nije problem što se grije, nego što će se brzo pregrijati pa gasiti.
Uglavnom vidjećeš stanje, pogotovo sad dok su vrućine ako mu ne bude frke onda valja, u suprotnom, do 50KM imaš MS kućišta svakojakih a bitno je samo da možeš kablove fino posložiti zbog protoka zraka i naprijed i nazad po jedan 12cm kuler barem (oni su do 10km oni obični) i da je napojna na dnu a ne gore pa da prema njoj sav vruć zrak ide i da ga kovitla oko procesora i memorije.
Znači nije neko ulaganje kada sve sabereš ali da znaš šta ti je činiti ako temperatura bude pravila probleme.
I to sto kazes.. Kad sam mogao kupiti ovih dijelova u vrijednosti neki 500KM, moze i to.
Koje bi kuciste/fans ti predlozio da neizgleda na kraju kao vanzemaljski brod?
Jedino sto kuciste bas mora imati je nekoliko USB-portova napred i audio jacks. Do max 100KM
Složio bih se sa avaksom za ovo MS FALCON PRO kućište. Za 76,5 KM, kvalitetnije kućište u Bosni naći nećeš.
Nego gledam ovo gore Gateway kućište sa slike i ne znam šta da napišem Pokušavam da zamislim ovaj 125W TDP procesor u njemu u ovim ljetnim danima i naum mi pada Čola sa pjesmom Gori Vatra
Ma black widow mjera, mada je malo preko budžeta, ali nećeš ni š njim ofulat'
Možda i ja sebi kupim, elegantno i mislim da je best buy u tom cjenovnom rangu
avaks wrote:Ma black widow mjera, mada je malo preko budžeta, ali nećeš ni š njim ofulat'
Možda i ja sebi kupim, elegantno i mislim da je best buy u tom cjenovnom rangu
Potpis, uzeo ga još prije par mjeseci u next.ba i ubrzo nakon toga još dvojica havera nakon što su vidjeli šta sve nudi za 100-njak KM!
Malo paste, kao grašak na sredinu procesora i dok uštimaš taj hladnjak ona se fino razmaže i možeš palit' oma
Znači treba ti par minuta ako ne i više da fino uštimaš hladnjak što je dovoljno za termalnu pastu
I ja sam mislio zamijeniti kućište, jer mi je ovo trenutno premalo i slab je protok zraka, dosta se griju komponente, ovo MS Falcon Pro mi izgleda super. Pitanje je, ako budem mijenjao, do sad sam to radio na starijim racunarima, da li cu morati dirati sta u bios postavkama, da li ce ostati i sistem, jer cilj mi je samo zamijeniti kuciste, svi dijelovi ce ostati isti sem kucista? I kako se zove onaj 'dio' kojim se prekrije graficka, predobro izgleda, nesto poput stakla
"Ma ipak nisam upotrebio onu pastu. Naka je bila kao slinava, valjda se pokvarila.
Ali sam zaljepio cooler za cpu sa onim pistoljem, pa cekam malo da se stvrdne ljepilo prije nego sto upalim PC."
sogandolma13337 wrote:"Ma ipak nisam upotrebio onu pastu. Naka je bila kao slinava, valjda se pokvarila.
Ali sam zaljepio cooler za cpu sa onim pistoljem, pa cekam malo da se stvrdne ljepilo prije nego sto upalim PC."
Sarajevo1970 wrote:Ma ipak nisam upotrebio onu pastu. Naka je bila kao slinava, valjda se pokvarila.
Ali sam zaljepio cooler za cpu sa onim pistoljem, pa cekam malo da se stvrdne ljepilo prije nego sto upalim PC.
Kod mene je ovakav isti do 150w snage, stavio sam kuglice ljepila i cooler na cpu poljepio tako. Cini mi se da je bas dobro ispalo.
Ostaviti cu ga jos neki 15-20 minuta pa cu upaliti PC.
Molim vas recite mi da se kolega sali i trola? Evo 5 minuta placem od same pomisli da to neko uradi, jos turio ogromnu sliku ovog "pistolja" da se pofali
Moze li prijedlog kucista do 80-ak KM, da barem malo sljasti, imam a320m-k plocu, cini mi se da je mATX. Vidio sam ono MS Pro Falcon, ima li jos kakvih u ovom cjenovnom rangu?
Već sam napisao na prethodnoj stranici da nema boljeg kućišta u Bosni od MS FALCON PRO za ove pare. Ako želiš da znaš zašto, mogu ti napisati malo duži post zbog čega i šta se inače gleda kada se kupuje kućište. AKo ti je bitna estetika, zaboravi sve što se piše na ovoj temi, te uzmi prvo kućište koje šljašti i izgleda cool.
Bitna mi je estetika, ali mi je isto tako bitno i da mogu osigurati dobar protok zraka, i minimalno 2 HDD od 3.5 incha i jedan SSD, a napisi ako ti nije belaj