Nemoj zezatiChmoljo wrote:vidim, još si tu... dakle nije istina.channel10 wrote:Nema smisla da brisete postove jer nije nista opasno napisano, samo istina i nista vise.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
channel10
#8551 Re: Poplave u cijeloj BiH
- O'zone
- Globalni moderator
#8552 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije od životne važnosti ali jeSarajke daruju maturske haljine djevojkama koje su izgubile sve u poplavama
21. maj 2014. u 12:16
Skupina djevojaka iz Sarajeva organizirala se na Facebooku napravivši grupu pod nazivom S nama u najljepšu noć, s ciljem prikupljanja svečanih haljina, cipela i kozmetike za djevojke iz područja najviše pogođenim poplavama, čija se maturska noć bliži.
Facebook grupa je osnovana jučer, a dosad već broji skoro 700 članica, od koji stotinjak aktivno postavlja fotografije svojih haljina i cipela koje žele pokloniti djevojkama koje se nalaze u teškoj situaciji.
![]()
- Janjicar
#8553 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vodeci se tvojom analogijom da si mi svaki post objasnio kao sarkazam onda cu i ovaj tvoj predhodni shvatiti kao sarkazam.Fact wrote:Jok nisu,obrazuj se malo.Zašto borci VRS dobijaju penzije,invalidnine,skrb i ostalo od BiH.Sačekaj,ti nisi ni znao da je VRS priznata kao regularna vojna formacija u BiH?Janjicar wrote: To nisu temelji ove drzave nikako! Vojska koja je izvrsila agresiju na jedan narod ne moze nikako biti temelj neke drzave, jedino ako je to fašisticka drzava.
A za ostale njegove nebuloze pogledaj profil i njegove postove npr. da se uvedu porezi za svaku humanitarnu pomoc itd da je kupovina dva helikoptera isto ono kao da on zeli da voza ferarija itd![]()
U vezi tih poreza,pogledaj postove iznad moga u toj temi i pogledaj o čemu se radi u temi pa skontaj,zašto bi to mogao biti sarkazam.U vezi helikoptera skontaj analogiju.Zapravo prvo izguglaj šta znače riječi analogija i sarkazam,pa pogledaj par primjera,pa će ti se samo ukazati:
![]()
- eluna
#8554 Re: Poplave u cijeloj BiH
brisali ne brisali - moram da ti kažem, ako ti se ne sviđa, napisah kome da se žališ, ali TAKO JESTEJanjicar wrote:To nisu temelji ove drzave nikako! Vojska koja je izvrsila agresiju na jedan narod ne moze nikako biti temelj neke drzave, jedino ako je to fašisticka drzava.eluna wrote:
izvini janjičar - ne pratih šta je čovjek ranije pisao ali zaista JESTE ČINJENICA .......... napisano baš onako kako jeste, jedino je savjet malo pogrešan - žali se Izetbegoviću/Miloševiću/Tuđmanu - već prema tome ko te zastupao na potpisivanju dejtonskog sporazuma
A za ostale njegove nebuloze pogledaj profil i njegove postove npr. da se uvedu porezi za svaku humanitarnu pomoc itd da je kupovina dva helikoptera isto ono kao da on zeli da voza ferarija itd
-
channel10
#8555 Re: Poplave u cijeloj BiH
fakin7 wrote:Pa mogao je napisati da si ti ubio Jozu Leutara i policija bi te trebala uhapsiti....da ti sestra ili mater rade na draftu za 10 km.. i to prihvatiti kao vjerodostojno.channel10 wrote:Ima li negdje link?channel10 wrote:
Pa nisu dzabe fasovali ovi vozaci u Doboju.
Ne treba ti link. Covjek ti fino napisao gore i nema potrebe da provjeravas.
Ovo nema ni u pm.
Znas, ima tu jedna kvaka, a to je gledaj ko kaze, a ne sta kaze. A ja znam ko je rekao i vjerujem od A do Ž.
- dječak sa šibicama
#8556 Re: Poplave u cijeloj BiH
Neprovjerenim informacijama stvarno nije mjesto, ni vrijeme za to.
To "cuo sam od tetkine snajke da su pretukli policajce i hebali im balinsku majku" nije vijest.
Dajte ljudi, samo se gubi smisao teme.
Kad bi na svaku Fb objavu trosili po tri strane teme, nebi dosli nidokle. Nema sta ovih dana nije izmisljeno, napisano, ocito ima onih koji u svemu ovome vide zabavu, i priliku da dodatno sire svoju paranoju, sovinizam. Dosta nam je ona kravetina iz Banjaluke sa njenim dzeneralom, ne treba jos izmisljati.
To "cuo sam od tetkine snajke da su pretukli policajce i hebali im balinsku majku" nije vijest.
Dajte ljudi, samo se gubi smisao teme.
Kad bi na svaku Fb objavu trosili po tri strane teme, nebi dosli nidokle. Nema sta ovih dana nije izmisljeno, napisano, ocito ima onih koji u svemu ovome vide zabavu, i priliku da dodatno sire svoju paranoju, sovinizam. Dosta nam je ona kravetina iz Banjaluke sa njenim dzeneralom, ne treba jos izmisljati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8557 Re: Poplave u cijeloj BiH
pobrisan je tvoj post jer pričaš ko bi bio banovan a ko ne. i briše se ono što odvodi od konkretne priče o poplavama.channel10 wrote: Nemoj zezati. Pa eto gore stoji i dalje post koji sam quote-ao i nije obrisan, a ja sam samo potvrdio to sto je tu napisano. Pomazes ljude, a oni te udaraju. To samo kod nas ima. Sutra kad usvoje zakon o prebivalistu, pa pokrenu secesiju, to ce biti isti ovi koju su sad pomagani od strane "federalaca". Ali hajde nije to temu danasnje emisije...
sada nije vrijeme za politizaciju, a i da jeste, ova tema nije za politizaciju.
- O'zone
- Globalni moderator
#8558 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne samo Policajaca nego i Gradonačelnika Doboja koji je rekao da im Tešnjaci i Federacija spašavaju život a od RS nemaju ništa. Odmah te noći poslije izjave smjenjen je kompletan krizni štab Doboja zbog opstrukcija prema vlasti.alchak.ba wrote:koje izjave?Izlija wrote:Zeca su morali postaviti u doboj poslje izjave onog policajaca, valja sad podić one crne duhove srpstva i napraviti od sebe još većeg oca nacije i ukrast od naroda još više para.
U Starom Gradu na stotine tona kabastog otpada
Stanovnici Doboja "zarobljenog" u smeću: Ubio nas je rat, sad nas ubiše poplave
Stanovnicima Doboja, grada na ušću tri rijeke, Bosne, Usore i Spreče, više nije jasno šta se to zbiva. Ne znaju gdje je vlast. A prepušteni su sami sebi. Zoran Malinović, kojeg smo zatekli u Starom Gradu na raščišćavanju stotina tona kabastog otpada, pita nas: "Je li se to u Doboju promijenila vlast, ko je zadužen za brda smeća koje stoji i zaudara?"
Skoro sami
- Sve pišite, ovo ovako ne valja, ostavljeni smo skoro sami. Ne pitajte kako se u Starom Gradu ko zove, koje je vjere i nacije. Ubio nas je rat, sada ubiše poplave, ali mi smo ovdje danas jedno isto. Hvala ljudima iz Tešnja, Doboj-Istoka, Gračanice, koji su danas s nama, jer se u nevolji poznaju prijatelji - kazao nam je Malinović.
Spašava se arhiva grada
Odlukom premijerke RS Željke Cvijanović jučer je i zvanično smijenjen dobojski Štab za vanredne situacije zbog navodne nedovoljne aktivnosti u raščišćavanju i odvozu čvrstog otpada iz grada i nedovoljnog angažmana u vanrednim okolnostima.
Vlada RS za povjerenika novog Kriznog štaba poslala je generala Momira Zeca. U prostorijama smijenjenog štaba zatekli smo samo Nebojšu Marića. Smjenu je okarakterizirao kao političku i nezakonitu.
Teško u normalu
- Na sastanku novog štaba rečeno je da će general Zec biti zadužen samo za organizaciju odvoza kabastog otpada. U Doboju nema struje, nema vode, život se zbog obima katastrofe teško vraća u normalu. Ko će raditi te poslove? Naša smjena bila je nezakonita i politički motivirana i zbog toga smo podnijeli krivične prijave protiv premijerke Cvijanović, načelnika CJB Doboj Gorana Đurkovića i generala Zeca. Četiri kamiona humanitarne pomoći poslane Doboju usmjerena su u Banju Luku - kaže Marić.
Narod je u redovima za pomoć pred dobojskim „Merhametom", „Caritasom". Volonteri i radnici grada i Osnovnog suda, čija je arhiva uništena, pokušavaju spasiti što se spasiti iz blata može.
Policijski proglas
Iz policijskih automobila megafonima pozivaju stanovnike Doboja da izađu iz stanova i kuća na ulice, da pomognu u sakupljanju otpada, čišćenju ulica, kuća, stanova i poslovnih prostora.
- Havatar
#8559 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nije , jedno su temelji drzave a drugo sto je ta vojska pripojena nekom.eluna wrote:brisali ne brisali - moram da ti kažem, ako ti se ne sviđa, napisah kome da se žališ, ali TAKO JESTEJanjicar wrote:To nisu temelji ove drzave nikako! Vojska koja je izvrsila agresiju na jedan narod ne moze nikako biti temelj neke drzave, jedino ako je to fašisticka drzava.eluna wrote:
izvini janjičar - ne pratih šta je čovjek ranije pisao ali zaista JESTE ČINJENICA .......... napisano baš onako kako jeste, jedino je savjet malo pogrešan - žali se Izetbegoviću/Miloševiću/Tuđmanu - već prema tome ko te zastupao na potpisivanju dejtonskog sporazuma
A za ostale njegove nebuloze pogledaj profil i njegove postove npr. da se uvedu porezi za svaku humanitarnu pomoc itd da je kupovina dva helikoptera isto ono kao da on zeli da voza ferarija itd
-
NeenaSa
#8560 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kao prvosnaga_znanja wrote:Evo probudio se pa da vazim malo.![]()
Koga boli kurac sa kim se suosjeca Zeljka Cvijanovic. Koga boli kurac uopste sta misli neko od politicara iz FBiH i RS-a. Manite se corava posla vi koji ocekujete neko prekonocno politicko bratstvo i jedinstvo. Idu izbori i tu je tacka.
Ako vi mislite da su ljudi nacionalisti samo u RS-u.Pa nisam jednom cuo u ova tri dana zbog pomoci koja je otisla u Doboj iz Zenice koji se kurac tamo nosit. A nisam cuo to ni vise od tri puta. Jel to treba da ponisti sve ono sto je stotine ljudi uradilo da bi ta pomoc dosla do nekog. A isto tako sam cuo stotinu puta rijeci hvale za takve stvari.
Isto tako ne mali broj puta sam vidio i firme iz RS-a u Maglaju sa svojim kedijima kako dijele ljudima pomoc.
Ljudi smo, nismo politicari.
Kao drugo, nadam se da ce im doci iz guJice u glavu.
P.S.
I sto jos da nas pogodi? Kometa?
Ponekad pozelim.
-
Fact
#8561 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vidiš opet nisi skontao šta je analogija.Janjicar wrote:[
Vodeci se tvojom analogijom da si mi svaki post objasnio kao sarkazam onda cu i ovaj tvoj predhodni shvatiti kao sarkazam.
Evo pošto sam dobre volje,objasnit ću ti.
Primjer u vezi helikoptera je bio čista analogija.Znači netko je rekao da trebamo kupiti dva kanadera i dva helikoptera.Ja sam rekao da bih i ja da vozim poršea(ipak nije bio ferari
E sad ono u vezi poreza na hum. pomoć.Tema je bila o Dini Merlinu i netko je rekao da on nije pomogao ništa žrtvama poplava.E onda je netko rekao da je čovjek možda i pomogao samo se ne hvali po mahali.Onda sam ja predložio,da kako bi se ispunila želja tim koji kritikuj,da se uvedu porezi na pomoć koju netko donese i da se zapiše tko je šta donijeo.Te ćemo tako znati crno na bijelo tko je pomogao,a tko ne.To zbog ovih dušebrižnika kojima moraš računima dokazivati da si dobar čovjek i da pomažeš drugima.
Eto nadam se da sam pomogao.Kada god budeš trebao pomoć da shvatiš neke kompleksnije životne stvari,samo se javi.
- eluna
#8562 Re: Poplave u cijeloj BiH
Djevojci od 18 godina i te kako je OD ŽIVOTNE VAŽNOSTIO'zone wrote:Nije od životne važnosti ali jeSarajke daruju maturske haljine djevojkama koje su izgubile sve u poplavama
21. maj 2014. u 12:16
Skupina djevojaka iz Sarajeva organizirala se na Facebooku napravivši grupu pod nazivom S nama u najljepšu noć, s ciljem prikupljanja svečanih haljina, cipela i kozmetike za djevojke iz područja najviše pogođenim poplavama, čija se maturska noć bliži.
Facebook grupa je osnovana jučer, a dosad već broji skoro 700 članica, od koji stotinjak aktivno postavlja fotografije svojih haljina i cipela koje žele pokloniti djevojkama koje se nalaze u teškoj situaciji.
![]()
gesta
cure, ubacite i koju staru sjenkicu i maskaru barem ........i dajte da skontamo kako da se naprave spiskovi djevojaka kojima to treba dostaviti - da se ne dijeli uzalud, i da zamolimo CK da distribuira pakete, tj. da nam ponude centralni magacin ili slično
imam i ja jednu haljinicu pa bih da napravim paketić ..... možda dva pa da znam gdje i kome da dostavim
Last edited by eluna on 21/05/2014 13:33, edited 1 time in total.
- Pitarrr82
#8563 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zna li neko kuda je trenutno najbolje do Janje, ujutro saljemo jednu posiljku pa da ne dodje do zadrzavanja itd?! Hvala
- O'zone
- Globalni moderator
#8564 Re: Poplave u cijeloj BiH
Maglaju hitno trebaju kamioni, bageri, dezinfekcijska sredstva, rukavice i maske
21. maj 2014. u 12:04
U Maglaju nema dovoljno mehanizacije kojom bi se u što kraćem roku očistio grad.
Naš reporter Velija Hasanbegović, koji se nalazi u ovom gradu, javlja kako su ulice pretrpane odbačenim stvarima. Od parketa do zavjesa - iz mnogih kuća bilo je potrebno sve ukloniti, jer stvari koje su bile poplavljene predstavljaju potencijalni izvor zaraze. Gradom se širi neugodan miris, a živa u termometru raste.
U Radničkoj ulici, u kojoj su kuće bile poplavljene do prvog sprata, trenutno djeluju samo jedan bager i jedan kamion.
Stanovnici Maglaja apeliraju na sve koji su u mogućnosti, da u grad pošalju još kamiona koji bi mogli odvoziti krupni otpad. Mole i da im se pošalju sredstava za profesionalnu dezinfekciju, rukavice, maske.

- Hajvan
#8566 Re: Poplave u cijeloj BiH
SUŠTINA U TRI RIJEČISirokiB wrote:
BITAN JE KLIK!![]()
jebo im klik i mater i reklame i google ads… i kakvih ovo sve nazovi NJUZ - ŠLJUZ web portala ima?!
Užzas…
jebote, sakrio sam postove sa FB zida od nekolicine dobrih prijatelja zbog prenošenja vijesti onog nekog balkaninfo.nešto…fuj, fuj…
i jebo ih HAARP i chemtrails….
izvinjavam se…
iziritiran sam….
Ovi novinari su jako maliciozna grupacija. Naprave probleme iz ničega. Sve za klik/like više.
- eluna
#8567 Re: Poplave u cijeloj BiH
ej da - organizovali su i pakete za žene .....neko na fb je stavio da to skuplja 
- eluna
#8568 Re: Poplave u cijeloj BiH
baxul wrote:slovenci. b.šamac.
- Šveđanin
- eluna
#8570 Re: Poplave u cijeloj BiH
super, ali kako neko iz doboja ili šamca da mi se javi kad nema ni struje a kamoli weba
- eluna
#8571 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija-z ... /140521083eluna wrote:ej da - organizovali su i pakete za žene .....neko na fb je stavio da to skuplja
EVO GA
- O'zone
- Globalni moderator
#8572 Re: Poplave u cijeloj BiH
Crveni križ: Najpotrebniji alat, lijekovi, pitka voda, maske, veš...
21. maj 2014. u 12:22
Posljednjih nekoliko dana mnogi gradovi u Bosni i Hercegovini su pogođeni poplavama koje su odnijele više od 20 života dok su iza sebe ostavile pravu havariju, a hiljade građana je ostalo bez krova nad glavom. U tim gradovima i selima trenutno traje raščišćavanje, a stanovnicima su trenutno najpotrebniji hrana, hrana za bebe, lijekovi, higijenska sredstva, lopate, čizme...
Ivo Juričević, predsjednik Crvenog križa Federacije BiH, za Anadolu Agency je izjavio da su ugroženim stanovnicima u poplavama trenutno najpotrebniji hrana, lijekovi, pitka voda, hrana za djecu i kreveti.
"U tim mjestima pogođenim poplavama ljudima su trenutno najpotrebniji hrana, pitka voda, sredstva za dezinfekciju i deratizaciju, spužve za spavanje i kreveti, jer mnogi nemaju gdje spavati. Potrebna im je i hrana, a posebno konzervirana hrana koja se neće brzo kvariti", istakao je Juričević.
Napominje da je u mnogim gradovima koji su pogođeni poplavama prethodnih dana već počela obnova i čišćenje zbog čega je, kako kaže, u tim gradovima potrebno osigurati materijal za čišćenje i raščišćavanje ulica.
"Mnoga mjesta su praktično ostala u mulju i sada je potrebno sve to očistiti. Zato su nam hitno potrebna sredstva i alat za čišćenje, izosan, deterdženti za pranje, dezinfekciona sredstva, deke, čizme, maske, jupol, kreč, šatori, donji veš, radni mantili, rukavice, sredstva za zaštitu voća, bilja i usjeva, metle, lopate, plastične vreće, kante, kolica, sredstva za deratizaciju, sredstva za zaštitu od komaraca i insekata", kazao je predsjednik federalnog Crvenog križa
Juričević napominje kako se u mnogim poplavljenim mjestima nalazi veliki broj beba, ali i bolesnih kojima su potrebni posebna hrana i pelene.
"Zato je u mnogim mjestima potrebno osigurati pelene za bebe i odrasle i bolesne jer to im nedostaje nakon velikih poplava. Potrebna je i hrana za bebe, ali i paketi sa higijenskim sredstvima, sa sapunima i šamponima", rekao je Juričević dodajući kako je odjeće i previše i da se to ne treba toliko slati.
Ističe kako je vrlo zadovoljan velikim odzivom građana na pozive za pomoć ugroženima napominjući da posljednjih dana pomoć u BiH stiže ne samo iz BiH nego i iz mnogih zemalja svijeta uključujući Njemačku, Austriju, Sloveniju, Švedsku, Norvešku, Tursku, Australiju, Finsku i Sjedinjene Američke Države.
Iz humanitarne organizacije Merhamet za Anadolu Agency su kazali kako su ugroženim građanima u BiH najpotrebniji hrana i higijenska sredstva.
"U ovom momentu ljudima su najpotrebniji hrana, higijenska sredstva, deterdženti, sredstva za dezinfekciju i deratizaciju, spužve za spavanje, mlijeko za djecu, pelene, ali i lijekovi, posebno Linex i Enterofuryl, pitka voda, deke, vitamini, donji veš", navode iz ove humanitarne organizacije.
-
NeenaSa
#8573 Re: Poplave u cijeloj BiH
I da se carini sjetim familije.
Pobogu, imate li uopce s(a)vjesti?
P.S.
Znam da mnogi koriste. al' , zar niste "dresirani" da razlucite?
Pobogu, imate li uopce s(a)vjesti?
P.S.
Znam da mnogi koriste. al' , zar niste "dresirani" da razlucite?
-
omar little
#8574 Re: Poplave u cijeloj BiH
samo da ostane dokumentirano. vebsajt ambasade bih u kanadi. zvala sam preko vikenda, ali niko se ne javlja, jel, bio je i produzeni vikend.
na mejl normalno niko ne odgovara. znam da imamo svi kolektivno vecih problema, ali samo da ja jebem mater ovim bezobraznicima. za vebsajt apdejtati treba bukvalno pet minuta. djubrad. zvala sam i jucer i niko se ne javlja niti odgovara na ostavljene poruke.

- O'zone
- Globalni moderator
#8575 Re: Poplave u cijeloj BiH
Akcija Timarenja teško pogođeni područja oko zgrade Parlamentarne Skupštine BiH.

Prioriteti

Prioriteti