PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Janjicar

#8551 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Jel neko upoznat na Plenumu Građana Tuzle ucestvovao Vedad Pasic ? Profesor na PMF Tuzla ?
Creasy

#8552 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Creasy »

POLICIJSKA BRUTALNOST?

Image

HULIGAN

Image

Image

POLICAJAC
stamenatjeraste

#8553 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by stamenatjeraste »

Posto je stvar vec u zalasku, volio bih da se malo osvrnem na sve sto se desavalo. Dakle, cinjenica je da se bez nemira nista nece promijeniti. Nije lako gledati da lomimo ono sto je nase, ali u buducnosti ce se, po meni, i to promijeniti. Jednostavno, moramo zakljuciti jednu stvar - nakon svakog protesta se nesto novo naucilo i promijenilo na bolje u odnosu na onaj prije. Oni koji su se prepali gubitka svojih fotelja, i poslali na ovaj forum velik broj poslusnika da miniraju ili pokusavaju ovo iskoristiti bi drugi put trebali razmisliti. Ukoliko se ovaj ugasi, iduci koji dodje ce nesto mijenjati sto se mozda pogrijesilo na ovom - a to je predmet razvaljivanja. Posto nije najpametnije razvaljivat javno, pogodite sta je druga solucija :D
Bolje im je da ovaj ozbiljno shvate i urade sve da poboljsaju sveopce stanje. Iduci ce se, u protivnom, sigurno desiti, a on ce biti puno bolniji. Bit ce bolan i za ove kojima se pokusalo stati u kraj, a i za one koji su ovo pokusali iskoristiti. Svi imaju licnu imovinu stecenu na korupciji, kriminalu, a narod ce kad tad doci po to. Jos jedna stvar ce se nauciti, a mislim da smo blizu tome. Naucit ce se da je u velikoj mjeri tuzilastvo i sudstvo krivo za ovo. Vece se stvari mogu postici kad se pred tim institucijama naprave protesti.
Kad se kaze da su sitni ljudi skinuti. Pa sitni ljudi su raspolagali sa milijardu i po KM - ova. Nisi nesto sitan sa tolikom odgovornosti i moci.

Jos jedna napomena - masa koja je razbijala je po prvi put vidljiva bila. Ti svakodnevno operisu u Sarajevu, a ovo je prvi put da ih vidimo kakvi su i sta su sposobni - a opet na slobodi. Bilo je tu i normalne raje koja je "uzela kamen", ali cemu snebivanje. Cak i da se nije ovo desilo, pa ti su jos uvijek sa nama. Operisu po nama. Vidjeli smo sta se desi kad se tuziocima ukrade mob, a sta kad se obicnom covjeku ukrade. U ovom se vidio karakter policije, sposobnost klosara i navijacke subkulture, i ocajnost gladnih.

I zadnja stvar. Jeste vi ikad gledali nekakve proteste? Pa Zlobu kad su skidali pola mase je uzvikivalo "hocemo kralja". Svako ce imati razlicite razloge i misljenja, ali u jednoj stvari su svi saglasni - ovako vise ne moze. Nije tu obican covjek neko ko treba da nudi solucije. On je tu da izrazi svoje nezadovoljstvo i sve uradi da oni koji trebaju shvate da je ozbiljan.
nedim73m

#8554 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Aldin potrošio zadnjih 50 KM na telefon. Odakle mu pare da dođe u studio. Dokle je naše novinarstvo došlo kad ove moram gledat. Zbog Aldina i ustamujica cu morati uzeti veci TV da im glave stanu.
Janjicar

#8555 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

@creasy Pa gdje si druze robocop ? :D mi se zabrinuli za tebe :D jel ti to kolega fasovao ? :d
guber90

#8556 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote:Jel neko upoznat na Plenumu Građana Tuzle ucestvovao Vedad Pasic ? Profesor na PMF Tuzla ?
Kvalitet streama je bio prelos da se to zakljuci, ali da jeste bio Vedead Pasic na plenumu jeste, da zvuci kao Vedad Pasic sa PMF-a zvuci, ali lice nisam vidio, pa nisam bio siguran :D.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8557 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Platformas wrote:Lupež Konaković hoće da skrene sve na posljedice. Čovjek čak TRI godine gradi kuću na Poljinama :lol:
Da se razumijemo gospodo na Poljinama nisu ni vikendice ni kuce!!!!! TO SU VILE I HACIJENDE KAO NA BEVERLY HILLSU sa hiljadama m2 oko njih!!!!!! A Dino imaq od cega da gradi pa skrsio je KK Bosnu kada su posjete bile malte ne najvece u Evropi.
Janjicar

#8558 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

guber90 wrote:
Janjicar wrote:Jel neko upoznat na Plenumu Građana Tuzle ucestvovao Vedad Pasic ? Profesor na PMF Tuzla ?
Kvalitet streama je bio prelos da se to zakljuci, ali da jeste bio Vedead Pasic na plenumu jeste, da zvuci kao Vedad Pasic sa PMF-a zvuci, ali lice nisam vidio, pa nisam bio siguran :D.
U uskoj je vezi sa svojim asistentom koji je clan SDP-a i poslanik u Skupstini TK zato i pitam ;)
x_lecter

#8559 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by x_lecter »

jesmo li glasali za njega? jesmo ... znaci nema boljeg :thumbup:
Creasy

#8560 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Creasy »

Janjicar wrote:@creasy Pa gdje si druze robocop ? :D mi se zabrinuli za tebe :D jel ti to kolega fasovao ? :d

Vidim smiješno ti...
Reglan

#8561 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Oj ovog nehljeba iz sumadije :skoljka:
guber90

#8562 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote:
guber90 wrote:
U uskoj je vezi sa svojim asistentom koji je clan SDP-a i poslanik u Skupstini TK zato i pitam ;)
Ma ne znam sto svi potencirate to, plenum ne brani onima aktivnim u politici da prisustvuje, samo ih nece u vlasti i na pregovorima sa vladom.
DELEGACIJA

#8563 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DELEGACIJA »

sasabl2014 wrote:Gruber90,DELEGICIJA,Janjicar

U sustini se razumjemo,isto razmisljamo...jedino sto je gruber malo previse optimistican prema ljubavi za BIH (ali to isto ne znaci da ljudi samo razmisljaju o separatizmu...niti znaci da sanjaju o Velikoj Srbiji...u sustini,najveci broj ljudi je zadovoljno da ipak ima taj svoj kutak unutar BIH ,koji se zove RS,bar je to neko moje misljenje...npr ,ja se nemam gdje seliti,jer sam korijenima vise vezan za teritoriju BIH nego npr porodica Izetbegovic,koji vode porijeklo sa teritorije Srbije )

Al to nije ni bitno,bitan je ekonomsko jacanje,cilj bi vam trebao biti ds FBIH bude 10 puta razvijenija od RS ,jer vam je to najjaci magnet da uz sebe privucete i RS,ljudi cr sami poceti migraciju ovamo onamo,da bi nasli posla(npr ja bih sutra otisao u Zenicu,Tuzlu kad bih dobio normalni posao) itd itd

A zahtjevi..po meni,trebao bi biti samo 1 zahtjev(pored smjene korumpiranih lopova) ...a to je da se otjera MMF(gdje god su oni,tu je sranje,pogledajmo primjer Juzne Amerike kad je otisao MMF) i da se napravi revizija ustupaka u "slobodnoj" trgovini koja je napravljena prema EU(najvise prema HR) , tj treba nam veca samostalnost pri vodjenju monetarne politike...subvencije...carine i sl. .Mislim da mi trenutno nemamo finansijkih uslova da ulazimo "u kolo" sa EU ,a sto vise pokusavamo,to nas oni vise *ebu (ne zivite u zabludi da je nekom strancu stalo do BIH,ili SRBIJE,UKRAJINE i sl)

Eto...moje licno misljenje
Apsolutno slaganje, naročito za to da se nema druge države, a novac je sigurno jedan od magneta za pomirenje po sistemu mrkve i štapa. Toliko toga imamo zajedničko za riješiti da će se sigurno i glave ohladiti dok to "najbitnije" dodje na red, kantoni, entiteti i sl.
Janjicar

#8564 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

guber90 wrote: Ma ne znam sto svi potencirate to, plenum ne brani onima aktivnim u politici da prisustvuje, samo ih nece u vlasti i na pregovorima sa vladom.
Izvinjavam se mislio sam da ce on predat zahtjeve ispred Plenuma ali tek sad vidjeh da je samo pricao :thumbup:
guber90

#8565 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote:
guber90 wrote: Ma ne znam sto svi potencirate to, plenum ne brani onima aktivnim u politici da prisustvuje, samo ih nece u vlasti i na pregovorima sa vladom.
Izvinjavam se mislio sam da ce on predat zahtjeve ispred Plenuma ali tek sad vidjeh da je samo pricao :thumbup:
Ma nemas mi se sta izvinjavati :D, samo govorim da nema veze sto su politicari tu, ne treba nikome nista braniti, samo ih treba cuvati na distanci :D.
guber90

#8566 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Ja zviota mi kao da gledam reinkarnaciju nadrealista.
Reglan

#8567 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Jebo nadrealiste :lol:
kamen spoticanja

#8568 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kamen spoticanja »

ja se samo nadam da ovaj cestiti dio protestanata gleda ZF i slusa demagogiju ustamujica i slicnih bojovnika
nadam se da shvatate ko nam je ukrao i razhebao sjajno priliku...drugi put prvo pod toranj...ako tornjak ne bude u 'apsani
baxul

#8569 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by baxul »

dobri bože...
Janjicar

#8570 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Gledaj ovih polticara ni jedan nema vrata nego im se stopio vrat s ramenim od jagnjetine...

Siranovic pravo predstavlja momka koji je razocaran u sistem i slazem se sa svakom njegovu rijecju :thumbup: samo udri Aldine i ne suti nikom, oni kradu 20 godina mozes i ti njima emisiju jednu :D
Last edited by Janjicar on 13/02/2014 23:11, edited 1 time in total.
BegA_

#8571 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by BegA_ »

Prekidaj ovo :skoljka:
hellue

#8572 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

guber90 wrote:Ja zviota mi kao da gledam reinkarnaciju nadrealista.
XX

Aldin dominira...
Reglan

#8573 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Doso Davatoglu da igra kosarke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
palermo

#8574 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

O'zone wrote:
Plenum građana Mostara utvrdio 10 zahtjeva i formirao Koordinacijski odbor

Na večerašnjem sastanku Plenumu građana i građanki Mostara, na kojem je prisustvovalo oko 200 osoba, formiran je Koordinacijski odbor Plenuma te je utvrđeno 10 zahtjeva koje će uputiti nadležnim institucijama.

Plenum građana i građanki Mostara zahtjeva smjenu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, ukidanje finansiranja političkih stranaka iz budžeta, reviziju privatizacije, utvrđivanje porijekla imovine, usvajanje zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine u Federaciji BiH, izmjenu Izbornog zakona, donošenje novog statuta Grada Mostara i raspisivanje lokalnih izbora, zatim ukidanje paušala i beneficija političara i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama, formiranje odbora za normalizaciju stanja u Mostaru, donošenje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i porodica s djecom na nivou Hercegovačko-neretvanskg kantona, te ukidanje zastare za kaznena djela ratnog profiterstva i postratne privatizacije

"Građani i građanke Mostara glasanjem su izabrali Koordinacijski odbor Plenuma građana koji će direktno raditi na realizaciji usvojenih zaključaka i kontaktirati sa svim nadležnim institucijama", kazao je u izjavi za novinare član Koordinacijskog odbora Plenuma građana Zdravko Puvača.

U Koordnacijski odbor izabrani su: Zdenko Bubaš, Frančeska Bojčić, Zdravko Puvača, Denis Pajić, Muharem Hindić, Amer Bahtijar, Nadir Frlj, Feđa Fajić, Rešid Babović, Sandro Rozić i Karlo Grabovac.

Protest građana nastavlja se sutra na Španskom trgu u 16 sati, a nakon čega će u 17 sati u OKC-u Abrašević ponovno zasjedati Plenum građana i građanki Mostara.
Nu đavla u koordinacijskom odboru više hrvata nego bošnjaka :shock: Šta će na to reć' aaaaadeeeeeezeeeeeee
Tek sad ovo vidjeh..........auuuuuuuu,

bojim se da addeeeeezeeee neće morati ništa reći...
Janjicar

#8575 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Creasy wrote:
Janjicar wrote:@creasy Pa gdje si druze robocop ? :D mi se zabrinuli za tebe :D jel ti to kolega fasovao ? :d

Vidim smiješno ti...
Samo me interesuje jel specijalac il kokošar ?
Ako je kokošar sutra ce on izvuci 20 KM i izlijecit cevapima :D
Post Reply