Prije negoli nešto napišem, bilo bi fer da se otkriju oni koji pišu na ss.ba forumu. Ono, uradit će to onaj ko ima barem trun ljudskosti. Ono, ne da mi se po ko zna koji put peglat sa ljudima koji ne znaju napisat dva harfa ili postavljaju neka dječija pitanja(hej, što ba u kur'anu nejma snjeeegaaa

)
broj dva wrote:Šta su ti najniže strasti ?
Je l' ono bijaše da je čojk nasto od majmuna?
Nije? Šteta. Šteta zbog stotina hiljada hudih ateista koji umriješe prije negoli dođoše do "prave istine", a to je da insan i majmun imaju zajedničkog pretka.
Jesam li ovo dobro sročio?
Čekaj da to prevedemo na jezik prostog čojka...
Zanima me morel se kazat da su čojk i majmun od dva brata djeca iliti amidžići ili, još gore, da su braća?
Nije sramota pitat, jele

E kad mi to pojasniš, onda ću ti kazati gdje da tražiš te niske strasti.
broj dva wrote:šta nije u redu sa hranom, pićem i seksom ?
Ništa ako ih konzumiraš onako kao mi. Ali, ako se to radi poput vas (treba li da citiram stihove ateistickog primusa na forumu, @šejtana?!), onda je to katastrofa.
broj dva wrote:Ideja da ljudski moral potiče iz vjere
Je činjenica. OK, ja kao nepopravljivi optimist ću kazati da biste ga dokučili za milenijum ili dva, ali ima i onih koji će kazati da ne bi nikada. Haman raja područna iskustvom. Još kažu da biste i fekalije izbacivali kroz prozor. Da iskoristim priliku i pozdravim staljina, tituuu, mao-a i druge.
broj dva wrote:ideja da osobu religija čini moralnom a ateizam nemoralnom.
Šta je moral? Čekaj, prije negoli odgovoriš, mogu li kazati da se najbolje uči na primjeru?

Ako je moralno biti spejsi ili vajnstin; ako je moralno barem tri dana u hevti biti janpi i sve što uz to ide, kao i to da imaš sex s kim hoćeš(dobar ključ je onaj koji otvara svaku bravu, a loša je brava koju otvori svaki ključ) i kad hoćeš, te da zatvaraš i ubijaš neistomisljenike, onda znam vašu definiciju.
Jer jbg, ako smo savladali praktični dio, lahko je dokučiti teoriju.
broj dva wrote:to postoji od kada postoje i ljudi
Nepotpuna, dakle netačna tvrdnja bazirana na klimavim dokazima. Za razliku od vas koji tvrdite da se čovjek postepeno razvijao, mi kažemo da je prvi bio moralna ličnost koji je svoje znanje prenosio na mlađe generacije.
To što su oni ta načela zaboravljali, dobacivali i potiskivali, nije problem prvog čovjeka.