Ukrajina

Post Reply
zilog

#8551 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Black swan wrote:šta će biti s plinom to mene zanima
Gotovo sigurno ga nece biti naredne dvije zime, mozda nesto malo okolo. Velike kotlovnice mogu i na mazut, a obicna raja na drva/cumur, ili struju.

Ruski plin me vise i ne interesuje, suvise problema ce biti u buducnosti.
NABUCCO bi bio idealno rjesenje, ali Ameri su ga kocili zbog rizika da njime potece iranski plin. Ako otople odnosi sa Iranom, to ce biti zbog evropske alternative za plin/gas.

Treca alternativa su LNG terminali za regasifikaciju, ali je to posao za Hrvatsku, a nama da razmisljamo o prikljucenju na jadransko-jonski gasovod.

P.S. Bas mi se svidja da koristim gas i plin u istom postu i to ruski PLIN a reGASifikacija u Hrvatskoj (vise smeta). :D
Challenger__

#8552 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Pa, neko mudar bi rekao da je NATO tamo gdje Rusija dopušta da bude, tj. točno tamo gdje Rusi žele da bude, zar ne?
Dakle što se tiče Ukrajine,, vidimo Dnjepar kao tu granicu, a vrlo brzo ćemo i vidjeti zašto baš Dnjepar :wink:
NATO je tamo gdje je i bio prije pola godine i uopšte ne vidim kako će prići Dnjepru. Odessa je oho-ho zapadno od Dnjepra a tamo aktuelni Kijev ima samo virtuelnu vlast.

______

Pridnjestrovlje na jugu i zakarpatska Rusija na sjeverozapadu su NATO-ov "Dnjepar".
Kaligula I

#8553 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:- Jedina "perspektiva" koju Ukrajini nudi angloamerički blok je vrtlog samouništenja:
Meanwhile, CIA director John Brennan has reportedly already visited Kiev and held a meeting with the country’s leaders, as well as with representatives of Ukraine’s security agencies, a source from Ukraine’s parliament, the Verkhovna Rada, told Interfax news agency. According to unconfirmed reports, Brennan influenced the decision by the Kiev authorities to crackdown on anti-Maidan activists in the eastern city of Slavyansk, the source said.
Image
Direktor CIA tajno boravio u Kijevu

Direktor američke Centralne obaveštajne agencija (CIA) Džon Brenan nedavno je inkognito boravio u Ukrajini, gde se sastao sa predstavnicima više bezbednosnih službi, javio je ruski Interfaks, pozivajući se na izvor iz ukrajinskog parlamenta.

Prema do sada nepotvrđenim izveštajima, odluka o današnjem odgovoru silom na proteste u Slavjansku, na istoku Ukrajine, doneta je po Brenanovom savetu.
______

Kao što se da zapaziti, ogromna većina Ukrajinaca nije zainteresovana za ovu opciju i vrlo sam uvjeren da ove psihopate neće uspjeti da od Ukrajine naprave novi Irak, Libiju ili Siriju.
...e ovo ti je, u pravom smislu riječi, 'ulje na vatru', iliti gasenje vatre benzinom...doduse nista novo i nista neobično, jer je to amerska specijalnost makar od WWII pa nadalje...
Challenger__

#8554 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:...e ovo ti je, u pravom smislu riječi, 'ulje na vatru', iliti gasenje vatre benzinom...
Znaš šta mene upravo fascinira...

- Cjelokupan historijat imperija svjedoči da su imperije bile jedva zainteresovane za pravdu, ali su donosile kakav-takav red i mir: "pax romana, pax britanica, pax americana...";

- Međutim, počevši od ovog milenijuma, oni šire samo haos i smrt. Gdje god su intervenisali (Afganistan, Irak, Libija) ili upleli prste (Sirija, Ukrajina) donijeli su samo trajnu nestabilnost, smrt i haos. Ovo je sveukupni presedan u imperijalnim pojavama, ovo je sasvim nov fenomen;

- Pa sad, sam sebi postavljam pitanje: 1) ili su postali nekompetentni, ili 2) imaju ozbiljan problem sa "softwarom", ili im je 3) nestabilnost, smrt i haos postala primarna agenda.
Kaligula I

#8556 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:
Kaligula I wrote:...e ovo ti je, u pravom smislu riječi, 'ulje na vatru', iliti gasenje vatre benzinom...

- Cjelokupan historijat imperija svjedoči da su imperije bile jedva zainteresovane za pravdu, ali su donosile kakav-takav red i mir: "pax romana, pax britanica, pax americana...";

- Međutim, počevši od ovog milenijuma, oni šire samo haos i smrt. Gdje god su intervenisali (Afganistan, Irak, Libija) ili upleli prste (Sirija, Ukrajina) donijeli su samo trajnu nestabilnost, smrt i haos. Ovo je sveukupni presedan u imperijalnim pojavama, ovo je sasvim nov fenomen;

- Pa sad, sam sebi postavljam pitanje: 1) ili su postali nekompetentni, ili 2) imaju ozbiljan problem sa "softwarom", ili im je 3) nestabilnost, smrt i haos postala primarna agenda.
...zapravo bih rekao da tu ima svega pomalo ili pomnogo od navedenog, ovisno kako se uzme...čini mi se da je zajednička nit svemu sto si naveo nemoral...kao da moral gubi dah u toj borbi s 'progresom', a prije svega s tehnološkim napretkom, a posljedice su evidentne...nikada mi ne silazi s uma misao pokojnjeg Mahatma Gandija koji je jedne prilike rekao da su uzroci svjetske krize:

1. bogatstvo bez rada,
2. užitak bez savjesti,
3. znanje bez karaktera,
4. poslovanje bez morala,
5. znanost bez ljudskosti,
6. vjera bez žrtve
7. politika bez načela...

....to je misao koja vrijedi za sva vremena, sve svjetove i sve civilizacije...ovo su znakovi kraj puta...ali ko to još čita?...sada su modi sapunice i drugi 'biseri' masovne pop kulture...danas vladajuće oligarhije produciraju 'ovce' koje ne umiju ni vidjeti, a kamo li nesto predvidjeti...pored takvih mozes raditi sto hoćes...veliku ulogu u indoktrinaciji širokih masa igraju i mainstream mediji...sve ti to znas kao i ja, ali eto, sto bi reko Suljo u vicu, 'jebiga neka se obrće'...
Last edited by Kaligula I on 19/07/2016 23:31, edited 1 time in total.
tnnt

#8557 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Challenger__ wrote:- Jedan od mojih prvih komentara na ovoj temi je bila misao da Vašington, London i Tel Aviv, sa kreiranjem haosa u Kijevu i Ukrajini, žele da otvore jedan novi front za Rusiju i istovremeno stvore novi intervencionistički predtekst za napad na SIriju i rušenje detanta sa Iranom, a detantu se oštro protivi Izrael i njegovi lobisti u oba doma Kongresa i unutar same administracije.

- Da li smo nadomak velike krize na Bliskom istoku i da li će Rusija tek tako prepustiti Siriju i Iran dok je fokusirana na Ukrajinu, pokazaće vrijeme ispred nas.

Vrlo opaki ljudi, vrlo gadna vremena.
NATO tjera Ruse u separatizam ?
i tjera Putina da iskorištava političku nestabilnost u Ukrajini da bi pripojio koji komadić
te iste zemlje?
šta reči na tu gomilu guposti koje si ispisao ? :jbt:
Kaligula I

#8558 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.liveleak.com/view?i=c79_1397319051

...ovdje su obje strane na dobitku...nije se prolila ni kap krvi...Donbas je već druga priča...
tnnt

#8559 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Kaligula I wrote: ...zapravo bih rekao da tu ima svega pomalo ili pomnogo od navedenog, ovisno kako se uzme...čini mi se da je zajednička nit svemu sto si naveo nemoral...kao da moral gubi dah u toj borbi s 'progresom', a prije svega s tehnološkim napretkom, a posljedice su evidentne...nikada mi ne silazi s uma misao pokojnjeg Mahatme Gandija koji je jedne prilike rekao da su uzroci svjetske krize su:

1. bogatstva bez rada,
2. užitka bez savjesti,
3. znanja bez karaktera,
4. poslovanja bez morala,
5. znanosti bez ljudskosti,
6. vjere bez žrtve
7. politike bez načela...

....to je misao koja vrijedi za sva vremena, sve svjetove i sve civilizacije...ovo su znakovi kraj puta...ali ko to još čita?...sada su modi sapunice i drugi 'biseri' masovne pop kulture...danas vladajuće oligarhije produciraju 'ovce' koje ne umiju ni vidjeti, a kamo li nesto predvidjeti...pored takvih mozes raditi sto hoćes...veliku ulogu u indoktrinaciji širokih masa igraju i mainstream mediji...sve ti to znas kao i ja, ali eto, sto bi reko Suljo u vicu, 'jebiga neka se obrće'...
kakva je to svjetska kriza bila dok je Mahatma Gandi bio živ?
kriza iz 1929 ili koja?
Last edited by tnnt on 13/04/2014 16:16, edited 1 time in total.
djonko brajs

#8560 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

sto vise pratim vijesti i komentare iz ukrajine sve mi je jasnije da su stvarno najveci debili oni kojima je svaki dokaz o imperijalisatickoj agresiji hahaha ko nas bre zavadi teorija zavere
Kaligula I

#8561 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

tnnt wrote:
Kaligula I wrote: ...zapravo bih rekao da tu ima svega pomalo ili pomnogo od navedenog, ovisno kako se uzme...čini mi se da je zajednička nit svemu sto si naveo nemoral...kao da moral gubi dah u toj borbi s 'progresom', a prije svega s tehnološkim napretkom, a posljedice su evidentne...nikada mi ne silazi s uma misao pokojnjeg Mahatme Gandija koji je jedne prilike rekao da su uzroci svjetske krize su:

1. bogatstva bez rada,
2. užitka bez savjesti,
3. znanja bez karaktera,
6. vjere bez žrtve

kakva je to svjetska kriza bila dok je Mahatma Gandi bio živ?
...to bi trebao pitati njega, a ne mene... :D
tnnt

#8562 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Kaligula I wrote:http://www.liveleak.com/view?i=c79_1397319051

...ovdje su obje strane na dobitku...nije se prolila ni kap krvi...Donbas je već druga priča...
kako su obadvije strane da dobitku?
tebe da lopov opljačka na ulici bez da ti prolije kap krvi, ti bi smatrao da si na dobitku?
lijepo za tebe da tako razmišljaš :kiss:
Last edited by tnnt on 13/04/2014 16:28, edited 1 time in total.
tnnt

#8563 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Kaligula I wrote: ...to bi trebao pitati njega, a ne mene... :D
pa umro je, kako da ga pitam? :D
tnnt

#8564 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

djonko brajs wrote:sto vise pratim vijesti i komentare iz ukrajine sve mi je jasnije da su stvarno najveci debili oni kojima je svaki dokaz o imperijalisatickoj agresiji hahaha ko nas bre zavadi teorija zavere
pa samo sljepci, a u slučaju Ukrajine mrzsci zapada pa im je objektivnost nula, ne vide klasičnu
imperijalističku Putinovu politiku pod krinikom spašavanja svekolikog Srpstva, parodon Rustva
djonko brajs

#8565 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

Challenger__ wrote:

vođeni ideologijom, ne znaju šta rade i zato su opasni.

imperijaliste ako uzmemo kao pohlepne kalkulante i manipulatore - vec smo izgubili bitku. oni su vođeni samo i jedino savojom iracionalnom neoliberalnom ideologijom i nicim vise. isto kao sto je hitler vođen ideologijom srljao u propast i pravio greske tako isto rade neoliberalni americki imperijalisti. problem je samo sto su oni puno opasniji od hitlera upravo zato jer se na prvi pogled ne cine tako opasni, a i zato sto imaju kudikamo vecu moc nego hitler, ukljucujuci moc da spijniraju svakoga na planeti i retardiranim debilima peru mozak. takvi, povucice nas sviju u globalnu katastrofu i posto je planeta vecom naseljena idiotima, nista se ozbiljno nece poduzeti i covjecanstvo ce nestati.

jedan od genijalnih trikova koji su izmislili je da samo trpaju sve pod tepih teorija zavjere tako da svaki papcic na svijetu koji se stavlja na stranu amerikanaca zato sto oni pravre sminka proizvode tipa ray ban naocale ili iphone moze samo da odmahne rukom i kaze mani me se supljih teoria zavjere necemo valjda sa rusima koji prave ladu. pa ko bi to vozio?

drugi super genijalni neoliberalni proizvod je teoria "pozitivnog razmisljanja" prema kojoj treba samo misliti pozitivno i stvari ce se same po sebi rijesiti. tako imate morone koji hodaju okoli mislece da su nezaposleni ili sjebani jer negativno razmisljaju i sl.

hocu reci da, paradoxalno, njihova ideologija koja se krije u svakodnevnim stvarima i koja se uvukla u sve pore kapitalisticke realnosti istovremeno zasljepljuje i njih, koji idu u irak misleci da ce ih iracani docekati rasirenih ruku, a istovremeno i nas, zrtve, kojima su skandalozne cinjenice objavljene od strane edwarda snowdena i assangea tek teorija zavere haha ko nas bre zavadi ali i svakodnevnica i self help guide.

civilizacija se urusila.
tnnt

#8566 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

djonko brajs wrote:
civilizacija se urusila.
opiši mi tu civlizaciju prije 30 god, prije 100 ili možda 500
pa da vidim kako se je to urušila na primjeru
šta smo tada imali što danas nemamo
ZV Keli

#8567 Re: Ukrajina

Post by ZV Keli »

Zivjela slobodna Ukrajina i Pravy Sektor, smrt ruskom okupatoru (koji podrzava i naseg okupatora) !
Fantassin

#8568 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

ZV Keli wrote:Zivjela slobodna Ukrajina i Pravy Sektor, smrt ruskom okupatoru (koji podrzava i naseg okupatora) !
Kakva glupost....
Challenger__

#8569 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:

...zapravo bih rekao da tu ima svega pomalo ili pomnogo od navedenog, ovisno kako se uzme...čini mi se da je zajednička nit svemu sto si naveo nemoral...kao da moral gubi dah u toj borbi s 'progresom', a prije svega s tehnološkim napretkom, a posljedice su evidentne...nikada mi ne silazi s uma misao pokojnjeg Mahatme Gandija koji je jedne prilike rekao da su uzroci svjetske krize su:

1. bogatstva bez rada,
2. užitka bez savjesti,
3. znanja bez karaktera,
6. vjere bez žrtve

:-D

Prelijep upis.

:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#8570 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

ZV Keli wrote:Zivjela slobodna Ukrajina i Pravy Sektor, smrt ruskom okupatoru (koji podrzava i naseg okupatora) !
:thumbup: :thumbup:

Svi oni koji podržavaju Rusiju moraju biti svjesni da postoji spreman scenarij "zauzimanja" institucija i po Republici Srpskoj.
Pa da ih onda vidimo.
Challenger__

#8571 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

djonko brajs wrote:vođeni ideologijom, ne znaju šta rade i zato su opasni...
...civilizacija se urusila.
Da...

- Na pojedinim adresama globusa, posredna demokratija je mutirala u oligarhiju, a oligarhija metastazirala u ponerokratiju, patokratiju, vladavinu najgorih, vladavinu psihopata;

Image

- Sada živimo filmsku iskustvo u stvarnosti. Suludi politički "Alien" ide s kraja na kraj planete i pravi nesagledivu štetu. Samo, meni se čini da i on instiktivno osjeća da je spreman plamenobcač koji ga cilja...

Koji će ga na kraju - spržiti.
Brkooo

#8572 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

Nisu samo Rusi okupatori... al mrsko mi vise ista pisati... :roll:

samo da se sukobi ne rasplamsaju .. jer cemo i mi iste osjetiti na kozi ...

cudni su vjetrovi rata :thumbup:
jastuk1

#8573 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

It_is_a_Leclerc wrote:

Svi oni koji podržavaju Rusiju moraju biti svjesni da postoji spreman scenarij "zauzimanja" institucija i po Republici Srpskoj.
Pa da ih onda vidimo.

S tim što su se Ukrajinci pokazali kao najveći servilni poslušnici i kao oni koji jedva čekaju da jedu govna koja im Vapad gura niz nos. Ukrajinci su sa majdetinom pokazali da su najvapidnija đubrad, đubrad koju je najlakše izmanipulisati. Branjanjem domovine na mjedanu su se posrali na nju i izgubili je. Koji kratkovidači.... Ne da su Rusi išta bolji od njih, dapače - da se razumijemo. Indeed.

A fakinski je porediti situaciju u BiH i Ukraniji.

Institucije u RS su već "zauzete" i nema se šta "zauzeti." LOL !!!! A kad bi RS-u ekonomski odgovaralo oni bi se već ocjepili davno, zar fakin ne?!?!?!?! Indeed.

I daj malo šire, šire, šire, šire, šire, šire, šire, gledanje situacije. Čemu, čemu toliko uskogrudno djetinjasto gledanje?!
Kaligula I

#8574 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

tnnt wrote:
Kaligula I wrote: ...to bi trebao pitati njega, a ne mene... :D
pa umro je, kako da ga pitam? :D
...strpi se malo i ti ćeš... :D ...
McMoy

#8575 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

It_is_a_Leclerc wrote:

Pa da ih onda vidimo.
Živjeli ovi ili oni najebaće Ukrajina i njen narod.
A drugo, ko nas šta pita koga mi podržavamo.
Želje, čestitke i pozdrave na "Radio Bombonica", Kalesija.
Politika i interesi velikih sila su nešto sasvim treće.
Last edited by McMoy on 13/04/2014 18:41, edited 1 time in total.
Post Reply