Kikibombona wrote:Saxxx
Cini li se tebi da pobunjenici gube rat?
prema podacima koji iznose Klavikula i ostali hobiti davno su ga izgubili..
međutim ja sam se više puta osvjedočio da Saxx ima najbolje izvore..kad on kaže da je nešto palo ili da se vode borbe, sutradan na ovoj mapi dođe do promjene..primjer Ariha, Mehin, Tafas, Nawa, Al-Sukna, Sadad i sl..
ovi asadovci stalno napreduju, ali se ova karta ne mijenja..
trenutno je SAA u ofanzivi oko Alepa, povukla je snage iz Hame i Homsa, te su pridodani teroristi iz Libana i Irana..
velike borbe se vode oko Damaska gdje glavnu bitnu vode opet teroristi iz Libana i Iraka..
u ostlaim pokrajinama se ovi šetaju i napadjau šta žele..pogledaj Hons, Hamu, Idlib, pa i Damask pokrajinu, svaki dan nešto novo svjetluca..
SAA ne može zauzeti Alep i ovo im je veća glupost koju su poduzeli..ovo je ofanziva na sve ili ništa, jer je pitanje potpunog sloma Alepa nakon što su ovi upali u Hanasir bilo sve izvjesnije..
ogromno je područje od Hame do Alepa koje treba osiguravati, a tu nema širine..SAA je na tom koridoru ovisna na područja gdje žive Ismailije, to ti je ovo područje oko Salamije u Homsu, a oni su poznati kao sami svoji oduvijek..ovi iz ISIL-a i Nusre ako su išta pokazali da znaju jeste to da znaju iznenada upasti u te gradove na koridoru i zauzeti ih bez problema..uostalom ova ofanziva na Alep je i krenula kad su ovi upali u Hanasir..
kao što i sam znaš, ofanziva ne može trajati vječno, gubici napdača su uvijek višestruko veći od branitelja, bez obzira što se ovi šamaraju podacima..znamo to po našem ratu, a zamisli tek kako je to na ovoj pustinjskoj čistini..
kad ofanziva stane i pridodate jedinice se povuku sve oko Safire će pasti odmah..još ako dođe do neke kordinacije između ovih različitih formacija u Alepu, a vjerovatno je da ih je već nhuižda natjerala na to, sve će ići još lakše..
Assadove falange broje prema mojoj procjeni do 300.000 vojnika..više od toga on ne može naoružati, jer ne smije..da ima podršku koju Cheli lupa o 70% podrške sirijskog naroda on bi to davno uradio..