Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
homar

#8551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homar »

@drugi profil
Pa ti čovječe živiš u oblacima. Zar ti nije jasno da su garniture ala Željko, Hanka...i mnogi drugi prošlost. Okanimo se ubuđalih političara, ma iz koje stranke dolazili, to su sve korumpirane i nesposobne osobe. Tražimo izlaz u novim snagama.
drug_profi

#8552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

homar wrote:@drugi profil
Pa ti čovječe živiš u oblacima. Zar ti nije jasno da su garniture ala Željko, Hanka...i mnogi drugi prošlost. Okanimo se ubuđalih političara, ma iz koje stranke dolazili, to su sve korumpirane i nesposobne osobe. Tražimo izlaz u novim snagama.
Da cujem? Koji su to?
Havatar

#8553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

DF je nakon ovih protesta skroz gurnut na marginu i potpuno su izbaceni iz politicke arene. Sada je cak i Nasa stranka u boljoj poziciji od njih posto su makar placnim glasom pozivali ljude da predju na njihovu stranu.
drug_profi

#8554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Havatar wrote:DF je nakon ovih protesta skroz gurnut na marginu i potpuno su izbaceni iz politicke arene. Sada je cak i Nasa stranka u boljoj poziciji od njih posto su makar placnim glasom pozivali ljude da predju na njihovu stranu.

A to si prosudio po cemu? Sebi?
Havatar

#8555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

drugi profil wrote:
Havatar wrote:DF je nakon ovih protesta skroz gurnut na marginu i potpuno su izbaceni iz politicke arene. Sada je cak i Nasa stranka u boljoj poziciji od njih posto su makar placnim glasom pozivali ljude da predju na njihovu stranu.

Po tome koliko ih narod pominje. Niko ih ne navodi kao nekog ko bi mogao da donese boljitak nego kao da ne postoje niko ih se ni ne sjeca. Prije protesta je bila skroz drugacija situacija.
dustaban

#8556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Sto se tice protesta Komsic je uradio ono sto najbolje radi - NISTA!

I bogme je povukao pravi potez. Ovdje trenutno nema pametnog poteza, najbolje sto mozes uraditi je smanjiti broj glupih poteza...
drug_profi

#8557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Havatar wrote:
drugi profil wrote:

Po tome koliko ih narod pominje. Niko ih ne navodi kao nekog ko bi mogao da donese boljitak nego kao da ne postoje niko ih se ni ne sjeca. Prije protesta je bila skroz drugacija situacija.
Pa dobro. Sacekaj oktobar da ti se to i potvrdi.
DaffyDuck

#8558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DaffyDuck »

drugi profil wrote:

Evo ja isto kazem po sebi.

Kad sam ga vidjela (ZK) za vrijeme protesta kako se ne odvaja od princeze Izetbegovic zgadio mi se! Je li ga bilo strah da izadje sam i iznese svoje misljenje?

Osim toga, ideja osnivanja stranke nije bila losa, medjutim ti njihovi izbori su taaako lose sprovedeni, da nisi mogao znati ni za koga mozes da glasas, da saznas nesto o kandidatima da procitas njihov CV, ni njihove planove, zelje, namjere...
Njihov odgovor i dan danas je da jos uvijek nisu usaglasili plan?!

I gle cuda, vecina izabranog kadra DF-a po opstinama, a onda i dalje jesu bivsi clanovi SDP-a. I sta da ocekujem od njih osim da su dosli tu ne bi li se uhljebili i tu napredovali iz pocetka kad se vec u SDP-u nisu mogli probit.

Pošto sam imala velika ocekivanja, razocarana sam.
dustaban

#8559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

DaffyDuck wrote:
drugi profil wrote:

Evo ja isto kazem po sebi.

Kad sam ga vidjela (ZK) za vrijeme protesta kako se ne odvaja od princeze Izetbegovic zgadio mi se! Je li ga bilo strah da izadje sam i iznese svoje misljenje?

Osim toga, ideja osnivanja stranke nije bila losa, medjutim ti njihovi izbori su taaako lose sprovedeni, da nisi mogao znati ni za koga mozes da glasas, da saznas nesto o kandidatima da procitas njihov CV, ni njihove planove, zelje, namjere...

I gle cuda, vecina izabranog kadra DF-a po opstinama, a onda i dalje jesu bivsi clanovi SDP-a. I sta da ocekujem od njih osim da su dosli tu ne bi li se uhljebili i tu napredovali iz pocetka kad se vec u SDP-u nisu mogli probit.

Ama vi ste najgori!
O cemu ti pricas? Od kojih ljudi treba napraviti novu stranku? Od vanzemaljaca?

Svaka nova stranka ovdje je samo NOVI RECEPT za pitu od istog materijala. Materijal je... gowno!
DaffyDuck

#8560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DaffyDuck »

dustaban wrote:
DaffyDuck wrote: Evo ja isto kazem po sebi.

Ama vi ste najgori!

Svaka nova stranka ovdje je samo NOVI RECEPT za pitu od istog materijala. Materijal je... gowno!
O cemu ti pricas? Ko to MI?! Ja ovdje iznosim svoje misljenje i samo u svoje ime.

Slazem se da je materijal gowno, ali ima i drugih materijala, jel. Treba napraviti stranku od ljudi iz realnog sektora. Ljudi koji znaju kako funkcionisu stvari na terenu i koji su STVARNI problemi. Sta ce meni npr. ministar privrede i razvoja koji je citav zivot proveo za knjigom, ne podcjenjujem, ne vrijedjam, ali ako nema pravog iskustva i ako nije sam nesto stvorio ne moze ni stvoriti bolje sutra svima nama!
Uspjesnih privrednika koji su sami nesto stvorili bez sprege sa politikom u BiH ima. Malo ih je, ali ih ima. Ocekivala sam da ce se pojaviti neko ko ce znati privuci te ljude da se zele prihvatit tog posla pa svoje znanje i umijece primjeniti na drzavi i njenim privrednim subjektima.
Je*o ti te DOBRE menadzere na papiru :wink:
Paranoid

#8561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Ako su protesti sansa da neka partija/stranka uspije u svojim ciljevima onda tu stranku treba protestom ugusit i spalit svaki njen memorandum. Tornjak je pokazao da je neuk i nesposoban, a njegovi poltroni su najveci ljudski sljam i svako normalan se stidi sto pripada uopste ljudskoj vrsti sa ovim SBB-ovcima...fujjj

DF kao i svaka druga partija se treba dokazivat na poslovnom, privrednom, ekonomskom polju...a ne protestima.
Havatar

#8562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Paranoid wrote:Ako su protesti sansa da neka partija/stranka uspije u svojim ciljevima onda tu stranku treba protestom ugusit i spalit svaki njen memorandum. Tornjak je pokazao da je neuk i nesposoban, a njegovi poltroni su najveci ljudski sljam i svako normalan se stidi sto pripada uopste ljudskoj vrsti sa ovim SBB-ovcima...fujjj

DF kao i svaka druga partija se treba dokazivat na poslovnom, privrednom, ekonomskom polju...a ne protestima.
Ako njihov predsjednik nije radio ni dan izvan drzavne sluzbe a nemaju mnogo dobrih kadrova oni nikako ne mogu da se dokazuju na poslovnom , privrednom , ekonomskom planu posto su tek tu tanki.
drug_profi

#8563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ljudi moji sve te vase primjedbe imaju smisla, ali besmisao lezi u tome sto ne nudite rjesenje.

Svako od vas mora prvo da shvati sta zeli, kad zeli i kako se do toga moze doci.

Ja zelim hitne promjene. Prije svega SDA i SDP u opoziciji odvojene od budzeta, sehara i fondova... a zatim istrage o porijeklu imovine. Zelim reviziju privatizacije.

Ovo mi nece SIGURNO omoguciti HDZ, SDA i SDP, a NS se i ne pita nista i njihova zelja i nije da se nesto pitaju i petljaju u to.
Sta ostaje? DF i SBB. Dva izbora od kojih je jedno losije od drugog, ali ni jedno nije dobro.

Prema vasim kriterijima, covjek bi trebao ostati kuci i ne glasati ni za koga jer niko ne valja. Izvrsno. Glavu u pijesak.
nino90

#8564 Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nino90 »

dustaban wrote:Sto se tice protesta Komsic je uradio ono sto najbolje radi - NISTA!

I bogme je povukao pravi potez. Ovdje trenutno nema pametnog poteza, najbolje sto mozes uraditi je smanjiti broj glupih poteza...
Upravo tako. To je isto ono ko kada se nesto desi, i ti odmah reagujes na taj dogdjaj, iJavljujes nesto. Nakon par dan shvatis da si pogrijesio , bilo i razloga sto se saznale neke nove cinjenice ili sto si emocionalno reagovao i pretjero, ali tad je vec kasno...
Zato je bolje sackati, jutro je pametnije sto kazu.

A da se df nije nikako izjasnila povodom protesta nije tacno. Bila je i zvanicna obavijest, mislim da je i sad ima na stranici, povodom protesta. A i komsic je na tvu govorio o protestima.

Sent from my iPad using Tapatalk
DaffyDuck

#8565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DaffyDuck »

drugi profil wrote:Ljudi moji sve te vase primjedbe imaju smisla, ali besmisao lezi u tome sto ne nudite rjesenje.

Svako od vas mora prvo da shvati sta zeli, kad zeli i kako se do toga moze doci.

Ja zelim hitne promjene. Prije svega SDA i SDP u opoziciji odvojene od budzeta, sehara i fondova... a zatim istrage o porijeklu imovine. Zelim reviziju privatizacije.

Ovo mi nece SIGURNO omoguciti HDZ, SDA i SDP, a NS se i ne pita nista i njihova zelja i nije da se nesto pitaju i petljaju u to.
Sta ostaje? DF i SBB. Dva izbora od kojih je jedno losije od drugog, ali ni jedno nije dobro.

Prema vasim kriterijima, covjek bi trebao ostati kuci i ne glasati ni za koga jer niko ne valja. Izvrsno. Glavu u pijesak.
Ama koji SBB?! Pogledaj onih lopova iz SDA sto su promijenili dres?!
A meni opcija ne izlaska na izbore ne dolazi u obzir, jedino unistenje glasackog listica :D
drug_profi

#8566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

DaffyDuck wrote:
drugi profil wrote:Ljudi moji sve te vase primjedbe imaju smisla, ali besmisao lezi u tome sto ne nudite rjesenje.

Ama koji SBB?! Pogledaj onih lopova iz SDA sto su promijenili dres?!

A meni opcija ne izlaska na izbore ne dolazi u obzir, jedino unistenje glasackog listica :D
Znaci slazemo se oko svega?
dustaban

#8567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

DaffyDuck wrote:
dustaban wrote:
DaffyDuck wrote: Evo ja isto kazem po sebi.
Ama vi ste najgori!
O cemu ti pricas? Ko to MI?! Ja ovdje iznosim svoje misljenje i samo u svoje ime.
Slazem se da je materijal gowno, ali ima i drugih materijala, jel. Treba napraviti stranku od ljudi iz realnog sektora. Ljudi koji znaju kako funkcionisu stvari na terenu i koji su STVARNI problemi. Sta ce meni npr. ministar privrede i razvoja koji je citav zivot proveo za knjigom, ne podcjenjujem, ne vrijedjam, ali ako nema pravog iskustva i ako nije sam nesto stvorio ne moze ni stvoriti bolje sutra svima nama!
Uspjesnih privrednika koji su sami nesto stvorili bez sprege sa politikom u BiH ima. Malo ih je, ali ih ima. Ocekivala sam da ce se pojaviti neko ko ce znati privuci te ljude da se zele prihvatit tog posla pa svoje znanje i umijece primjeniti na drzavi i njenim privrednim subjektima.
Je*o ti te DOBRE menadzere na papiru :wink:
Ljudi moji... sta vi mislite da takvi plodovi rastu na grani i samo cekaju da ih neko ubere?!

Mi imamo ukupno ljudi ko jedan grad, a broj stranaka i politicara ko deset drzava! Evo ovi u Tuzli se sjetili Cenicke, pa sta mislite da ce ona reci - hvala bogu konacno dobih priliku!
De ba uozbiljite se. Mi smo u metastazi, nama ovdje ne moze pomoci nijedan pojedinac, niti hiljadu takvih pojedinaca, nama predstoji DUUUUUUUUUGOTRAJNO lijecenje, ili....

A mozda je to i bolje rjesenje.
DaffyDuck

#8568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DaffyDuck »

Ja vise mislim da nama treba jedan brzi, kratki, ali jako bolan rez. Samo nam treba neko ko ima mu*a da povuce skalpel..
lerdi

#8569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Svako od nas ima, ili bi bar trebao imati lični stav, o stvarima koje nas okružuju pa tako i o DF-u i ponašanju te stranke u ovih proteklih mjesec dana. Moj lični stav je da DF nije pogriješio jer, kao što već prije objasnih, nije dozvolio da ga ovi malo stariji i iskusniji uvuku u blato i tamo ga utope. Još jedna činjenica koja ide u prilog potezima koje je DF povukao je izgled demonstracija danas kada nema 100 ljudi na istim. Nažalost protesti su otupili već drugi dan i ne postoji kritčna masa ispred koje bi se stalo i sa kojom bi se mogle kreirati radikalne promjene. Na kraju ispada da su protesti bili organizovani samo da bi se omladina malo ispucala, a pravi razlozi revolta i opravdanog izlaska naroda na ulice ostali su ne u drugom nego u petom planu. Kada se čovjek malo izmakne i pogleda ovo sve DF je uradio odličnu stvar.

Ono što mene žalosti u kompletnoj priči je ponašanje pojedinaca koji su simpatizeri NS. NS je po meni napravio gluposti i krenuo malo populistički u ovu kompletnu priču. Ipak poštujem to kao njihov stav prema ovome svemu i iako se ne slažem sa tim svjestan sam ko je zlo u kompletnoj priči pa im to i ne uzimam kao neku negativnost. DF je definitivno alternativa današnjem stanju, NS ima potencijala da to bude i glupo je uopšte stavljati te dvije opcije jednu naspram druge. U trenutnom stanju je po meni to kontraproduktivno i nepotrebno.
dustaban

#8570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

DaffyDuck wrote:Ja vise mislim da nama treba jedan brzi, kratki, ali jako bolan rez. Samo nam treba neko ko ima mu*a da povuce skalpel..
Pa eto blizu si... treba neko da... dostojno obiljezi Gavrila na stogodisnjicu...

DA se razumijemo, ne aludiram na atentat, ali budite sigurni da bi jedan metak u gumu jednog od 100000 auta pod pratnjom i rotacijom imao veci efekat nego sve one paljevine.
ONI se ocito ne boje ni Boga ni naroda. U Americi je normalno da predsjednik popije metak ali Bijelu kucu niko ne dira...

Ama sta covjek da kaze, ovdje neko potpuno vlada i nad time - ovdje se jednako uspjesno sprecavaju i atentati i istrage nad onim pocinjenim. Sve jasno.
jon_jovi

#8571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jon_jovi »

O'zone wrote:
jon_jovi wrote:Željka nigdje sglave
Vidio ga ja jutros u BBI-u
I? Dojadilo mu bekane vuč za nos?
DaffyDuck

#8572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DaffyDuck »

jon_jovi wrote:
O'zone wrote:
jon_jovi wrote:Željka nigdje sglave
Vidio ga ja jutros u BBI-u
I? Dojadilo mu bekane vuč za nos?
vidjela sam ga ja u petak, odnosno ono njegovo sluzbeno auto (vjerovatno s njim, jel :D ) sa jos jednim sluzbenim pasatom, najnovijim :D izadjose tamo od Holiday Inn-a i dole do skretanja za hrasno, kada su se kao pravi papci u saobracaju uvalili ispred ljudi koji su cekali crveni semafora sa skretanje lijevo. Bez rotacija naravno, a nije ni bila neka guzva oko 3- pola 4...

Eto Zeljko, vidi kakva glupost vas je kostala mog glasa recimo :lol:
Adriatic

#8573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Željko javi se, bar da znamo da si živ.
madner

#8574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Lazi, bilo je bar 1715 :D
drug_profi

#8575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Svakakve izgovore sam cuo, ali ovaj razlog za okretanje naklonosti jos nisam.
Dakle, najvaznijeje da ljudi shvate sta hoce i sta je najpribliznije tome moguce dobiti.
A zatim da poduzmu nesto u tom pravcu, onoliko koliko je u njihovoj mogucnosti.

Izgovori su samo izgovori, a ne razlozi.
Post Reply