Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sasajev

#85476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Leverage wrote:Budi zahvalan što si dobio pravi odgovor.

Ili te više zadovoljava "obavijestit ćemo vas ako bude nešto novo" u boljem, odnosno ignore u gorem slučaju, što ćeš dobiti od @Telemacha.
Sta je pravi odgovor...?
Pa bh telekom ja neki dan ubacio svoju aplikaciju, Moja web TV.
95% aplakacija na WebOS sistemu je kompatibilno na svim verzijama.... Samo se ovim ogranicavanjem, barem za ovaj sistem prave ludi, nista vise. Tv je kupljen 2014 godine, azuriranja sistema su i vise nego redovna, neki dan je bilo neko azuriranje...
Ni jedan odgovor sem, eto ne damo vam zato sto nam se tako moze, nije pravi odgovor...
Ja sam samo zamolio da se proslijedi pitanje podrsci, ljudima koji rade na tome, nista vise...
Leverage

#85477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Pravi odgovor je da ih za sve tvoje ili bilo čije sugestije baš boli briga. Što prije usvojiš to biće ti lakši život.
sasajev

#85478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Leverage wrote:Pravi odgovor je da ih za sve tvoje ili bilo čije sugestije baš boli briga. Što prije usvojiš to biće ti lakši život.
E jbg sad... Nisam bas siguran ni da je tako... Ali eto...
To sto se tice sugestija.
A ovo drugo, da su svi problemi kao oni, zivot bi svakako bio dosta laksi.... :-D :izet:
immortalwmostar

#85479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

Sta su ovo posli i filmove zatamnjivati na nova tv golemo.
crnivrag

#85480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

immortalwmostar wrote:Sta su ovo posli i filmove zatamnjivati na nova tv golemo.
U okviru digitalne Telemach ponude u Sarajevu film se normalno emituje, ako gledaš putem EON-a, trenutno imaju problem sa Novom TV, pa je 2 dana sav sadržaj zatamnjen na EON platformi.

Image
Last edited by crnivrag on 13/04/2019 22:54, edited 1 time in total.
Leverage

#85481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Kreon.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

immortalwmostar wrote:Sta su ovo posli i filmove zatamnjivati na nova tv golemo.
E
Kod mene nije zatamnjeno ..
REDDEVILS

#85483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
U okviru digitalne Telemach ponude u Sarajevu film se normalno emituje, ako gledaš putem EON-a, trenutno imaju problem sa Novom TV, pa je 2 dana sav sadržaj zatamnjen na EON platformi.

Image
Tako isto kod mene piše od sinoć :)
typeOnegative

#85484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

"Globalni" problem je. Nema ni kod mene na smart TV app
Kralj Tvrtko I.

#85485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

@Telemach

Zahtjevam da nam smanjite visinu cijene za održavanje jer su pojedini kanali kao večeras Nova TV zatamnjeni na EON platformi! Hvala.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach

Zahtjevam da nam smanjite visinu cijene za održavanje jer su pojedini kanali kao večeras Nova TV zatamnjeni na EON platformi! Hvala.
Poštovani @Kralj Tvrtko l
Ostavite broj vaseg ugovora u pp, kako bi smo mogli umanjiti iznos racuna, zbog nemogucnosti gledanja kanala za koji uredno placate racun.

:D

Kako bi ovo dobro zvucalo... :mrgreen:
Mirzareli

#85487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

Ma malo malo zatamljeni kanali ... Nikad telemach nije bio gori ,bilo kakav kvalitetni sadrzaj odmah crn ekran.. Bitno je da su usrani pinkovi otkljucani i dostupni.. :lol: . Ovih dana sam bio poslovno od kuce ,bio sam u jednoj kuci zivio gdje ima instalirana MOJA TV nejse.Imao sam priliku da gledam par dana filmske kanale M1 FILM,M1 GOLD i M1 Family mislim da je sjediste ovog programa u Hrvatskoj .. Prvoklasni filmovi i serije novije produkcije bio sam ugodnu iznenadjen sadrzajem ovih progama ova 3 pomenuta programa vrijede vise nego 33 pinka.. 8) :brusli: .. Bas sam se zacudio da MOJA TV ima ove kanale,a da ih telemach nije otkupio.
rida1976

#85488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Mirzareli wrote:

Ma malo malo zatamljeni kanali ... Nikad telemach nije bio gori ,bilo kakav kvalitetni sadrzaj odmah crn ekran.. Bitno je da su usrani pinkovi otkljucani i dostupni.. :lol: . Ovih dana sam bio poslovno od kuce ,bio sam u jednoj kuci zivio gdje ima instalirana MOJA TV nejse.Imao sam priliku da gledam par dana filmske kanale M1 FILM,M1 GOLD i M1 Family mislim da je sjediste ovog programa u Hrvatskoj .. Prvoklasni filmovi i serije novije produkcije bio sam ugodnu iznenadjen sadrzajem ovih progama ova 3 pomenuta programa vrijede vise nego 33 pinka.. 8) :brusli: .. Bas sam se zacudio da MOJA TV ima ove kanale,a da ih telemach nije otkupio.

zatamLJEni...sumLJam :lol: :lol: :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#85489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Ovo je stvarno neizdržljivo, već danima me ovako j*** internet, neke stranice nikada otvoriti.
Jest malo teža facebook stranica, ali opet skoro 11 sekundi da je učitaje to je nedopustivo

Image

a tek mojtelemach stranica...

Image

Nakon restarta modema uradio refresh stranica, nisam restartovao računar, vadio kablove, gasio pretraživač i slično, samo restartovao modem i uradio refresh stranica

Image

a tek razlika za mojtelemach stranicu... 10 sekundi razlike, sa 10.85 na 0.738 sekundi

Image

Ne moram čak ni restartovati modem, dovoljno je da se samo rekonektuje, da mu odvrnem coax kabal i onda opet zavrnem da se ponovo poveže na centralu. Ovo je ovako danima, slali montera da provjeri signale, znao sam da nije do signala i on se uvjerio u to kada je provjerio, kaže signali fenomenalni. Speedtest i ping uvijek uredan, ali neke stranice ovako otvara po sto godina, nije to samo na facebook i mojtelemach, imaju tu i OLX.ba i još neke stranice koje otvaram. Facebook nekada neće nikako, ni preko računara ni preko WiFia na mobitelu kao što sam već pisao, ugasim Wifi i prebacim se na mobilni internet na mobitelu i odmah otvori. Ne mogu ja svako nekoliko minuta restartovati modem da bi imao normalan internet. Ovo je definitivno za umanjenje računa, nemam uslugu kako treba, a tu je i ovaj AXN Spim koji ne radi na EONu.
REDDEVILS

#85490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Mehemed wrote:Ovo je stvarno neizdržljivo, već danima me ovako j*** internet, neke stranice nikada otvoriti.
Jest malo teža facebook stranica, ali opet skoro 11 sekundi da je učitaje to je nedopustivo

Image

Image

Nakon restarta modema uradio refresh stranica, nisam restartovao računar, vadio kablove, gasio pretraživač i slično, samo restartovao modem i uradio refresh stranica

Image

a tek razlika za mojtelemach stranicu... 10 sekundi razlike, sa 10.85 na 0.738 sekundi

Image

Ne moram čak ni restartovati modem, dovoljno je da se samo rekonektuje, da mu odvrnem coax kabal i onda opet zavrnem da se ponovo poveže na centralu. Ovo je ovako danima, slali montera da provjeri signale, znao sam da nije do signala i on se uvjerio u to kada je provjerio, kaže signali fenomenalni. Speedtest i ping uvijek uredan, ali neke stranice ovako otvara po sto godina, nije to samo na facebook i mojtelemach, imaju tu i OLX.ba i još neke stranice koje otvaram. Facebook nekada neće nikako, ni preko računara ni preko WiFia na mobitelu kao što sam već pisao, ugasim Wifi i prebacim se na mobilni internet na mobitelu i odmah otvori. Ne mogu ja svako nekoliko minuta restartovati modem da bi imao normalan internet. Ovo je definitivno za umanjenje računa, nemam uslugu kako treba, a tu je i ovaj AXN Spim koji ne radi na EONu.
Ne radi ni kod mene AXN Spim a ni nova tv hr EON Full TV van Telemach mreze :)
Gentleman

#85491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gentleman »

Telemach, šta se dešava sa brzinom interneta /Centar/, već dva dana mi je 20x manja od deklarisane?
O čemu se radi?
zemomak

#85492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zemomak »

i kod mene vec neka dva mjeseca stuca internet, ping je uzasan (ne mogu igrat WOT), eon aplikacija cesto izbacije, uglavnom gledam dokumentarce (history, national geographic), krene pola minute i onda stane uz poruku niste konektovani....

Image
fusion_ba

#85493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

EON se pogubio vec nekoliko dana. Na drugom nalogu koji imam preko Total tv na RTS 2 HD pise da nisam pretplacen......ne rade ni svod katalozi epic drama i nova play, kao nisam pretplacen....preko telemach naloga nova tv ne radi.......pisao sam im ali odgovora jos nema
a s druge strane sam primjetio da su pustili n1, novu s i jos neke kanale van telemach i mtel mreze
Dzontra_Volta

#85494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Mehemed wrote:Ovo je stvarno neizdržljivo, već danima me ovako j*** internet, neke stranice nikada otvoriti.

Image

Image

Image

Image

Facebook danas krahirao u čitavom svijetu, a mojtelemach stranica je oduvijek bila spora.
Ne kažem da ti je internet u redu, nego ove dvije stranice nisu baš dobar pokazatelj stanja.
corei3

#85495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

Gentleman wrote:Telemach, šta se dešava sa brzinom interneta /Centar/, već dva dana mi je 20x manja od deklarisane?
O čemu se radi?
Uvece bezina prepolovljena
Telemach

#85496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote:
Telemach wrote:
Mehemed wrote:Na koji god drugi kanal kliknem radi, ali na AXN Spin ni slike ni tona.
@Mehemed,
Navedene poteškoće su otklonjene.
Nisu, i dalje ne radi.
Image

Radi tek ova "emisija"(ne radi ni ona čitava) odnosno kraj programa i još pet emisija prije nje(do Zlato Juče 22:00-23:00h), sve drugo prije i poslije ne radi

Image

Ne radi mi ono najbitnije što hoću da pregledam zbog čega sam i primjetio ovaj problem. Pravi Brzi i Žestoki

Image
@Mehemed,
Izvinjavamo se. Provjerit ćemo.
Telemach

#85497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sasajev wrote:@Telemach
Kako bih vam ja bio zahvalan kada bi napravili Eon smart tv app za LG WebOS 1 :D
sasajev,
Trudimo se unaprijediti uslugu, a o svim izmjenama koje će nastati ćete biti obaviješteni. Prijedlog je evidentiran :)
Telemach

#85498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Kralj Tvrtko I.,
Zatamnjenje smo u obavezi ispoštovati na Zahtjev emitera i na osnovu istoga račun ne može biti umanjen.
Telemach

#85499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Gentleman wrote:Telemach, šta se dešava sa brzinom interneta /Centar/, već dva dana mi je 20x manja od deklarisane?
O čemu se radi?
@Gentleman,
Dostavite nam u pp broj Ugovora i kontakt telefon.
Telemach

#85500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zemomak wrote:i kod mene vec neka dva mjeseca stuca internet, ping je uzasan (ne mogu igrat WOT), eon aplikacija cesto izbacije, uglavnom gledam dokumentarce (history, national geographic), krene pola minute i onda stane uz poruku niste konektovani....

Image
@zemomak,
Jeste pozivali podršku? Dolazile kolege na adresu? Dostavite nam podatke za više provjera.
Locked