Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#85451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Forumerrer wrote:Jel prelazak sa Trio grande na Eon light podrazumijeva dolazak montera i mijenjanje opreme? Kod mene je onaj cisco, a wifi koristim preko tplink rutera.

Nakon prospavane noci, gledam ponudu konkurencije i nisu nista bolji, a jos bi se trebao zajebavat sa provlacenjem kablova da ustedim koji marku mjesecno.
Ne treba niko dolaziti, jer ostaju stari uređaji, modem koji može opslužiti brzinu 75/6 Mbps i D3 resiver/CAM modul koji idu u taj paket.
crnivrag

#85452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

konektovan wrote:Moze li mi neko objasniti koja je logika, cinestar premiere evo vec drugu godinu za redom, vrti jedne te iste filmove, svakodnevno, i zar neko fakat placa posebno taj paket??? Nekome je taj paket dat kao benefit, u slucaju produzenja ugovora, ali ja ne mogu da vjerujem da je neko takav paket mogao izdvojiti kao zasebni, isto kao i one pinkove, pa ljudi moji, ono nema veze sa zdravim razumom?!
CineStar traži dodatnu lovu za te pakete, pa ih svi operateri moraju staviti u posebne pakete sa dodatnom naplatom.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

crnivrag wrote:
konektovan wrote:Moze li mi neko objasniti koja je logika, cinestar premiere evo vec drugu godinu za redom, vrti jedne te iste filmove, svakodnevno, i zar neko fakat placa posebno taj paket??? Nekome je taj paket dat kao benefit, u slucaju produzenja ugovora, ali ja ne mogu da vjerujem da je neko takav paket mogao izdvojiti kao zasebni, isto kao i one pinkove, pa ljudi moji, ono nema veze sa zdravim razumom?!
CineStar traži dodatnu lovu za te pakete, pa ih svi operateri moraju staviti u posebne pakete sa dodatnom naplatom.
Kvalitet programa (filmova) ne zasluzuje dodatno naplacivanje....
REDDEVILS

#85454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Dali još ko ima problema s Novom TV HR naime ova mi poruka od sinoć stoji :-) Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani :)
A kad hoću da vratim program unazad npr. Provjereno radi mi normalno nema nikakve poruke :-)
chakany

#85455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

REDDEVILS wrote:Dali još ko ima problema s Novom TV HR naime ova mi poruka od sinoć stoji :-) Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani :)
A kad hoću da vratim program unazad npr. Provjereno radi mi normalno nema nikakve poruke :-)
Imam ja isti problem. Radi mi preko DVB-C, ali preko EON web servisa je ista poruka kao i kod tebe.
REDDEVILS

#85456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

chakany wrote:
REDDEVILS wrote:Dali još ko ima problema s Novom TV HR naime ova mi poruka od sinoć stoji :-) Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani :)
Imam ja isti problem. Radi mi preko DVB-C, ali preko EON web servisa je ista poruka kao i kod tebe.
Sto znaci da nije do mene :)
Hvala na odgovoru :thumbup:
Telemach

#85457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote:Na koji god drugi kanal kliknem radi, ali na AXN Spin ni slike ni tona.

Image
@Mehemed,
Navedene poteškoće su otklonjene.
Telemach

#85458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Daybreaker wrote:Cijelo vece na eon boxu pise Lading...
Par puta sam ga restartovao, ali ne pomaze!
Mozda se to i cesce dogadja, jer rijetko koristim taj tv!
U cemo moze biti problem?!
@Daybreaker,
Ukoliko niste pozivali podršku i nemate urednu uslugu, dostavite nam podatke u pp i pozvat ćemo Vas.
Telemach

#85459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ravenn wrote:@Telemach
šta se dešava sa casting funkcijom? ne mogu ništa prebaciti na TV, ni sa laptopa, ni sa mobitela
@Ravenn,
Jel usluga sada uredna?
Last edited by Telemach on 13/04/2019 15:28, edited 1 time in total.
Forumerrer

#85460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

crnivrag wrote:
Forumerrer wrote:Jel prelazak sa Trio grande na Eon light podrazumijeva dolazak montera i mijenjanje opreme? Kod mene je onaj cisco, a wifi koristim preko tplink rutera.

Nakon prospavane noci, gledam ponudu konkurencije i nisu nista bolji, a jos bi se trebao zajebavat sa provlacenjem kablova da ustedim koji marku mjesecno.
Ne treba niko dolaziti, jer ostaju stari uređaji, modem koji može opslužiti brzinu 75/6 Mbps i D3 resiver/CAM modul koji idu u taj paket.
Hvala
Telemach

#85461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@REDDEVILS,
Izvršit ćemo provjere.
pringless

#85462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pringless »

Sta je sa RTS? :?
crnivrag

#85463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pringless wrote:Sta je sa RTS? :?
Izbačen iz ponude zbog prevelike cijene koju traže za reemitovanje kanale u okviru Telemach mreže:

https://telemach.ba/a43770/podrska/vije ... ova-S.html
pringless

#85464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pringless »

crnivrag wrote:
pringless wrote:Sta je sa RTS? :?
Izbačen iz ponude zbog prevelike cijene koju traže za reemitovanje kanale u okviru Telemach mreže:

https://telemach.ba/a43770/podrska/vije ... ova-S.html
E hvala. To im je znaci prica, preskupi :lol: Neka su ih vala izbacili. Treba preimenovati RTS u SNS :roll:
fusion_ba

#85465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

a tek Pink :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Treba ta sva rezimska govna izbaciti iz ponude telemacha,....
Mehemed
Vozim: automobil

#85467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Telemach wrote:
Mehemed wrote:Na koji god drugi kanal kliknem radi, ali na AXN Spin ni slike ni tona.
@Mehemed,
Navedene poteškoće su otklonjene.
Nisu, i dalje ne radi.
Image

Radi tek ova "emisija"(ne radi ni ona čitava) odnosno kraj programa i još pet emisija prije nje(do Zlato Juče 22:00-23:00h), sve drugo prije i poslije ne radi

Image

Ne radi mi ono najbitnije što hoću da pregledam zbog čega sam i primjetio ovaj problem. Pravi Brzi i Žestoki

Image
REDDEVILS

#85468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Telemach wrote:
@REDDEVILS,
Izvršit ćemo provjere.
Ok :thumbup:
Daybreaker

#85469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Daybreaker »

Telemach wrote:
Daybreaker wrote:Cijelo vece na eon boxu pise Lading...
Par puta sam ga restartovao, ali ne pomaze!
Mozda se to i cesce dogadja, jer rijetko koristim taj tv!
U cemo moze biti problem?!
@Daybreaker,
Ukoliko niste pozivali podršku i nemate urednu uslugu, dostavite nam podatke u pp i pozvat ćemo Vas.
Zvao sam jutros... duze drzanje crvene tipke je rijesilo problem, ali sam tokom dana morao jos nekoliko puta ponavljati proces!
Leverage

#85470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Što bi ugostitelji rekli dugi klik :D
Ravenn

#85471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

Telemach wrote:
Ravenn wrote:@Telemach
šta se dešava sa casting funkcijom? ne mogu ništa prebaciti na TV, ni sa laptopa, ni sa mobitela
@Ravenn,
Jel usluga sada uredna?
riješeno nakon što sam postupila po savjetu @DON_eARL
još jednom zahvaljujem
sasajev

#85472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

@Telemach
Kako bih vam ja bio zahvalan kada bi napravili Eon smart tv app za LG WebOS 1 :D
crnivrag

#85473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

sasajev wrote:@Telemach
Kako bih vam ja bio zahvalan kada bi napravili Eon smart tv app za LG WebOS 1 :D
Aplikacije ne pravi Telemach već United Cloud, a nešto sumnjam da bi htjeli praviti izmjenu nad aplikacijom, kad i ona za Android podržava samo televizore proizvedene 2017/2018/2019 godine.
sasajev

#85474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

crnivrag wrote:
sasajev wrote:@Telemach
Aplikacije ne pravi Telemach već United Cloud, a nešto sumnjam da bi htjeli praviti izmjenu nad aplikacijom, kad i ona za Android podržava samo televizore proizvedene 2017/2018/2019 godine.
Drug, bez ljutnje, ali tebe nisam pitao, to jedna stvar...
Drug stvar, suludo je porediti android tv, koji fakticki i postoji od 2017 sa WebOS, koji je dosta stariji, i kod koga verzije nisu toliko softverski drugacije kao kod androida.
Leverage

#85475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Budi zahvalan što si dobio pravi odgovor.

Ili te više zadovoljava "obavijestit ćemo vas ako bude nešto novo" u boljem, odnosno ignore u gorem slučaju, što ćeš dobiti od @Telemacha.
Locked