Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zippoo87

#85401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Gizmo666 wrote:
Telemach wrote:
Gizmo666 wrote:@TheWatcher,
Obogatili smo ponudu digitalne televizije sa mnoštvom novih kanala. Izdvojit ćemo sljedeće: SK 4K, Motorvision HD, Dorcel TV HD, SciFi HD, Hayat plus, kanali iz AMC grupe (AMC HD, Sundance TV, Minimax, Jim Jam, Extreme Sports, CBS Reality), OTV Valentino, Pink kanali (Pink Family, Pink Romance, Pink World, Pink Zabava, Pink Music), Bravo Music, Izvorna TV. Korisnicima KTV usluge smo omogućili potpuno besplatnu digitalizaciju. Predstavili smo prvi smart box na tržistu, EON Smart Box. Imate mogućnost gledati naš sadržaj bilo kada I bilo gdje obzirom da smo sada dostupni i van Tekemach footprinta sa našom EON digitalnom televizijom. Korisnicima nudimo vraćanje sadržaja unazad na svim kanalima, do 7 dana, EON multiscreen 3/5, pauziranje Live TV sadržaja te nastavak praćenja, EON Smart TV aplikaciju, Bluetooth dalljinski upravljač sa glasnovom pretragom i pozadinskim osvjetljenjem, i mnoštvo drugih sadržaja. Također, od 1.4. brzina internet usluge je povećana u EON Light DUO i EON Light paketu.
@Gizmo666,
Uvrštavanje kanala se ne odnosi samo na EON platformu. Također, svi korisnici mogu preći na neki od Eon paketa i uživati u gore navedenim uslugama.
AMC kanale smo imali i prije pa ste ih ukinuli pa ponovo uveli ako je to unaprjedjenje usluge, onda ste malo zbunjeni, sk4k koliko znam ne moze niko gledati osim eon korisnika, pink paket se svakako placa posebno ili nudi kao benefit, brzinu interneta za duo korisnike odavno niste povecali, ja vas pitam sta ste unaprijedili konkretno za duo net korsinike, jer ako kazete da ste cijenu digli zbog unaprijedjenja usluge sta je to unaprijedjeno??? Znamo svi da mozemo preci na eon pakete ali ako sam dugogodisnji korisnik ocekujemo sa diznjem cijene i dizanje kvaliteta usluge bez primoravanja na prelazak na novi paket za koji neki od nas nisu zainteresovani, takav biznis model je jako los...
potpis
i ja sam na duo net grande i nikakve nove benefite nemam ,samo veci racun
i zasto se svima uvecava cijena,meni to nije jasno...evo recimo da meni ne treba "poboljsanje" usluge,recimo da zelim ovaj paket i ovu uslugu da zadrzim i naredne 3 godine,zasto se meni ne daje ta mogucnost,nego mi se podize cijena pretplate a usluga se ne popravlja,osim u reklamam telemacha

i opet ono famozno pitanje...kako se smiju mijenjati aneksi ugovora jednostrano...ako sam ja potpisao 2 godine nesto,po odredjenoj cijeni,po kojem zakonu i logici se ugovor jednostrano mijenja i meni povecava iznos pretplate...kao sto sam i rekao,ja necu docekati slijedece povecanje pretplate ,odjaviti cu uslugu prije povecanja...jer vec sam imao 2 povecanja u godinu dana,trece od mene nece dobiti...imam drugih opcija i imam tehnicke mogucnosti za brzi internet od konkurencije
odmor

#85402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Vidim raja otkazuje, barem ovdje po forumu citam, valjda nezadovoljstvo korisnika cestim poskupljenjem. Mada, dok Sarajevo postane GIGA GRAD, ocekujem da ce jos barem jednom poskupit iako mi u Zenici, a i u ostalim gradovima veze nemamo sto je Sarajevo GIGA, mi cemo ostat na 200mega.

I jos jedna stvar mi nikako nece biti jasna, ovi sto se zale kako za ponovno potpisivanje ugovora na 24mjeseca ne mogu dobiti popust? Pa ova drzava je puna propusta a i bosanci puni ideja za malverzacije. Jel problem prijavit zenu/muza/ostale ukucane kao novog korisnika, sebe odjevit i kraj price?
Ili je lakse plakat i govorit "ne moze se vise ovako" ?
crnivrag

#85403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:Jel problem prijavit zenu/muza/ostale ukucane kao novog korisnika, sebe odjevit i kraj price?
Nije moguće prijaviti drugu osobu koja živi na istoj adresi.
Benq

#85404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

odmor wrote: I jos jedna stvar mi nikako nece biti jasna, ovi sto se zale kako za ponovno potpisivanje ugovora na 24mjeseca ne mogu dobiti popust? Pa ova drzava je puna propusta a i bosanci puni ideja za malverzacije. Jel problem prijavit zenu/muza/ostale ukucane kao novog korisnika, sebe odjevit i kraj price?
Nije problem prijavit uslugu na nekog ukucana, ali nece dobiti popust kao novi korisnik jer je ista adresa prebivalista u pitanju. Mogao bi to ostvariti tek kad bi otkazao uslugu na 3 mjeseca u potpunosti, pa se prijavis kao novi korisnik. U tom slucaju nikad niko ne bi placao punu cijenu paketa, vec ovih 32,90KM jer bi koristio trenutnu akcijsku cijenu, pa onda prebacis na zenu, pa na brata, sestru..
zippoo87

#85405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

odmor wrote:Vidim raja otkazuje, barem ovdje po forumu citam, valjda nezadovoljstvo korisnika cestim poskupljenjem. Mada, dok Sarajevo postane GIGA GRAD, ocekujem da ce jos barem jednom poskupit iako mi u Zenici, a i u ostalim gradovima veze nemamo sto je Sarajevo GIGA, mi cemo ostat na 200mega.

I jos jedna stvar mi nikako nece biti jasna, ovi sto se zale kako za ponovno potpisivanje ugovora na 24mjeseca ne mogu dobiti popust? Pa ova drzava je puna propusta a i bosanci puni ideja za malverzacije. Jel problem prijavit zenu/muza/ostale ukucane kao novog korisnika, sebe odjevit i kraj price?
i sta ces dobiti sa ovim kao "novi korisnik" ???
arenu SD i pink kanale :D

sa Telemachom se moze "sve" dogovoriti ali je problem sto su oni sada ispucali sve kredite i ljudi vise nemaju zivaca da slusaju suplju pricu i budalastine a cijena svake godine 2-3 markice veca za nista,jer su umislili da imaju monopol i da im se moze...nece da moze
moze li mi evo @Telemach objasniti kako su mogli pozitivno poslovati prije dok je KKS bila 10 KM i nije bilo potrebe za poskupljenjem a kako sada odjednom ima kada je odrzavanje tog istog KKS sistema 22 KM...a nesto ne vjerujem da su obnavljali nove kablove i tu imali troskova a onda su imali i manje korisnika,pa su opet pozitivno poslovali a sada kada imaju 10X vise korisnika,eto jadnici moraju poskupljivati odrzavanje

pa nismo mi svi ovce koje samo bleje,nemojte nam vrijedjati zdrav razum...imamo politicare za to

EDIT:
evo vidim od boljih poznavalaca da to cak nije ni moguce,ovo za prijavu na druge korisnike
Mehemed
Vozim: automobil

#85406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

AXN Spin ne radi nikako na EONu preko računara, ni uživo, ni vraćanje unazad. Radi nešto što je bilo prije 15-20 sati, ovo novije kao i program uživo ništa.
Telemach

#85407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[/quote]

AMC kanale smo imali i prije pa ste ih ukinuli pa ponovo uveli ako je to unaprjedjenje usluge, onda ste malo zbunjeni, sk4k koliko znam ne moze niko gledati osim eon korisnika, pink paket se svakako placa posebno ili nudi kao benefit, brzinu interneta za duo korisnike odavno niste povecali, ja vas pitam sta ste unaprijedili konkretno za duo net korsinike, jer ako kazete da ste cijenu digli zbog unaprijedjenja usluge sta je to unaprijedjeno??? Znamo svi da mozemo preci na eon pakete ali ako sam dugogodisnji korisnik ocekujemo sa diznjem cijene i dizanje kvaliteta usluge bez primoravanja na prelazak na novi paket za koji neki od nas nisu zainteresovani, takav biznis model je jako los...[/quote]
potpis
i ja sam na duo net grande i nikakve nove benefite nemam ,samo veci racun
i zasto se svima uvecava cijena,meni to nije jasno...evo recimo da meni ne treba "poboljsanje" usluge,recimo da zelim ovaj paket i ovu uslugu da zadrzim i naredne 3 godine,zasto se meni ne daje ta mogucnost,nego mi se podize cijena pretplate a usluga se ne popravlja,osim u reklamam telemacha

i opet ono famozno pitanje...kako se smiju mijenjati aneksi ugovora jednostrano...ako sam ja potpisao 2 godine nesto,po odredjenoj cijeni,po kojem zakonu i logici se ugovor jednostrano mijenja i meni povecava iznos pretplate...kao sto sam i rekao,ja necu docekati slijedece povecanje pretplate ,odjaviti cu uslugu prije povecanja...jer vec sam imao 2 povecanja u godinu dana,trece od mene nece dobiti...imam drugih opcija i imam tehnicke mogucnosti za brzi internet od konkurencije[/quote]

@zippoo87,
Javili ste nam se u pp povodom obnove Ugovora i benefita pa smo tako nastavili konverzaciju :)
Tiger 033

#85408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Evidentno je da Telemach stagnira kako uslugom tako i ponudom...3 kanala su promptno izbacili iz ponude zamjenu za iste jos nisu pustili,net oscilira tj. NEstabilan je,svako malo neka poskupljenja itd...
Telemach

#85409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote:AXN Spin ne radi nikako na EONu preko računara, ni uživo, ni vraćanje unazad. Radi nešto što je bilo prije 15-20 sati, ovo novije kao i program uživo ništa.
@Mehemed,
Provjerit ćemo navedeno.
Mehemed
Vozim: automobil

#85410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Na koji god drugi kanal kliknem radi, ali na AXN Spin ni slike ni tona.

Image
Forumerrer

#85411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

A sacekajte malo, moze li neko odgovoriti jel ovo poskupio i trio grande???
Benq

#85412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Forumerrer wrote:A sacekajte malo, moze li neko odgovoriti jel ovo poskupio i trio grande???
Cijena Trio Grande paketa od 1.4. iznosi 57,5KM.
Kockasti

#85413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

crnivrag wrote:
odmor wrote:Jel problem prijavit zenu/muza/ostale ukucane kao novog korisnika, sebe odjevit i kraj price?
Nije moguće prijaviti drugu osobu koja živi na istoj adresi.
Moguće je, moj kolega sa posla je odjavio sa svog imena uslugu i onda prijavio njegov sin na sebe istoj adresi. Nije nikakva zajebancija
Last edited by Kockasti on 12/04/2019 21:55, edited 1 time in total.
Forumerrer

#85414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

Benq wrote:
Forumerrer wrote:A sacekajte malo, moze li neko odgovoriti jel ovo poskupio i trio grande???
Cijena Trio Grande paketa od 1.4. iznosi 57,5KM.
pa stvarno nema smisla, gfsdfgd im grgdffg pa nek i ban popusim.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#85415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

:lol: ..moram pogledat VAR :mrgreen: da vidim jel ima elemenata krsenja pravila foruma :mrgreen:
Forumerrer

#85416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

Ma nije mi zao pisljive 2.5 km, ali ovo je 4. Put da me na istu foru pokusaju na novi paket prebaciti.

Ja ne znam kako ovo RAK nijemo promatra.
Benq

#85417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Forumerrer wrote:Ma nije mi zao pisljive 2.5 km, ali ovo je 4. Put da me na istu foru pokusaju na novi paket prebaciti.

Ja ne znam kako ovo RAK nijemo promatra.
Potpisom ugovora pristao si na opce uslove poslovanja, u kojima izmedju ostalog stoji:
9.3. U slučaju da Telemach za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa izmjeni Cjenovnik i/Ugovor i/ili neke njegove sastavne
dijelove i /ili ove Uslove poslovanja na način da su izmjene u potpunosti nepovoljnije za Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo
raskinuti pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid u roku od 30
(trideset) dana, računajući od dana objave izmjene/izmjena, a kod raskida Pretplatniku će biti omogućen povrat prethodno
uplaćenog novčanog iznosa za period u kojem zbog prijevremenog raskida neće koristiti uslugu , ukoliko je isti unaprijed
uplaćen. Pretplatnik je dužan nadoknaditi Telemachu sva dugovanja nastala do dana prijevremenog raskida ugovora,
odnosno završetka korištenja usluge.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#85418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

@Telemach,
da li povecanje cijene usluga utiče proporcionalno na povecanje plaća zaposlenika Telemacha?
zateznistub

#85419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Bobi wrote:@Telemach,
da li povecanje cijene usluga utiče proporcionalno na povecanje plaća zaposlenika Telemacha?
Ne
l33t

#85420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Samo ljudi moji ne shvatate da placamo uslugu, kao i dobar customer service. Pa koji drugi provider ima ovako dobru ekipu koja radi na forumu 24/7 ?
A i da nazovem X providera za X problem koliko bi oni to brzo rijesili? Sigurno ne brze od telemaha. I to se placa samo smo mi postali malo bezobrazni, navikli se na finu uslugu. Eto predjite na logosoft, ttxtv, bhtelecom poznatiji kao BITCHnet, pa javite kakav je customer service za 6mjeseci. Ako je bolji odmah dolazim za vama. Naravno ukoliko je usluga (brzina neta i stabilnost ista) :thumbup:
semirsar

#85421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

l33t wrote:Samo ljudi moji ne shvatate da placamo uslugu, kao i dobar customer service. Pa koji drugi provider ima ovako dobru ekipu koja radi na forumu 24/7 ?
A i da nazovem X providera za X problem koliko bi oni to brzo rijesili? Sigurno ne brze od telemaha. I to se placa samo smo mi postali malo bezobrazni, navikli se na finu uslugu. Eto predjite na logosoft, ttxtv, bhtelecom poznatiji kao BITCHnet, pa javite kakav je customer service za 6mjeseci. Ako je bolji odmah dolazim za vama. Naravno ukoliko je usluga (brzina neta i stabilnost ista) :thumbup:
Tujdi sam, i odatle ne odlazim jos uvijek, jednostavmo su koplje iznad tijeh drugih pobrojatih, ako cemo o tomu nabrojaTom pod uslugu. :thumbup:
Naravno, imaju i oni svojih bisera... :evil: al nemre se sve imat :mrgreen:
probook

#85422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Ako mtel i bht krenu sa iptv uslugom preko 4G to ce biti vrlo zanimljivo :thumbup:
REDDEVILS

#85423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote:
l33t wrote:Samo ljudi moji ne shvatate da placamo uslugu, kao i dobar customer service. Pa koji drugi provider ima ovako dobru ekipu koja radi na forumu 24/7 ?
Tujdi sam, i odatle ne odlazim jos uvijek, jednostavmo su koplje iznad tijeh drugih pobrojatih, ako cemo o tomu nabrojaTom pod uslugu. :thumbup:
I ja sam pretplatnik BHT i nemam ni jednu primjedbu na pruzenu uslugu tj. veoma sam zadovoljan podrškom.
A od februara koristim EON Full Tv van Telemach mreze i mogu reci da sve fercera kako treba :)
freelancerBIH

#85424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by freelancerBIH »

Bit ce zanimljivo kod BH Telekoma ... Kablovski xDSL ili kako im se vec zove max brzina 10-15 Mbps za "napredne" korisnike a uvode 4G koji ima brzinu i do 150Mbps :lol: :lol:

Zrakom daju vece brzine nego kablom :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
l33t

#85425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

REDDEVILS wrote:
semirsar wrote:
I ja sam pretplatnik BHT i nemam ni jednu primjedbu na pruzenu uslugu tj. veoma sam zadovoljan podrškom.
A od februara koristim EON Full Tv van Telemach mreze i mogu reci da sve fercera kako treba :)
Svaka cast ako je tako. Na bhtelecom se ne vracam da su zlatni :D a razmisljao sam o logosoftu i txtvu... za sada jos na telemahu :D do novog poskupljenja ili nekog razocarenja. Veca je frka prebacivat se zbog 2-3KM
Locked