Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sasajev

#85351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Sad gledam, BH telekom napravio moja web tv aplikaciju za "stari" Web OS, a Telemah ne moze da napravi Eon aplikaciju, ili da je prepravi, sta god treba da urade, posto vec imaju aplikacije za Web OS 3 i 4.
Da vi mozda ne radite za Stanica, pa tjerate narod da promjene televizor da bi koristili uslugu?
fusion_ba

#85352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Danas je eon malo poblesavio samo se neke greske dogadjaju
typeOnegative

#85353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Nema razloga da ne radi na webOS 1 i 2 , ne treba je mislim čak ni prepravljati. Klasično "vjestacko " ograničenje kao što imamo za novije verzije Androida na starijim uređajima , ili aplikacija od te i te verzije radi, prijašnje nisu podržane .jbg kapitalizam
Magarece_godine

#85354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Da li planirate uvoditi u shemu novi djeciji program Tropik, sa domacom, BiH produkcijom?
sasajev

#85355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

typeOnegative wrote:Nema razloga da ne radi na webOS 1 i 2 , ne treba je mislim čak ni prepravljati. Klasično "vjestacko " ograničenje kao što imamo za novije verzije Androida na starijim uređajima , ili aplikacija od te i te verzije radi, prijašnje nisu podržane .jbg kapitalizam
Ne znam sta je u pitanju, ali je smijesno....
zippoo87

#85356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

ovaj Telemach je na odlicnom putu da "usere motku"...kako su krenuli,uskoro ce sve vise raje poceti da ih odjavljuje...sada rade sve ono sto je Telekom radio prije 2-3 godine i sto je raja prelazila kod Telemacha
ja se komotno mogu vratiti i na bh telekom,jer mi SK nije ni potreban,utakmice stremam svakako na tv preko racunara a ima i KODI,istu brzinu interneta sada nudi i BH Telekom...a evo su se probudili iz zimskog sna i osvjezili pakete,ide 4G i svasta nesto

Telemach se toliko umislio i uobrazio,da misle da je neko glup i da mogu svake godine dizati cijenu i navlaciti ljude sa arena SD kanalima na nove ugovore
mene su nedavno zvali,ja rekao gospodji(ci) u call centru da mi ne treba nista i da to sto mi nudi vec imam...klasicni pokusaj navlakuse na novi ugovor...a u realnosti bi dobio malo brzi internet (ni to mi ne treba) a opet bi mi otkinuli 1-2 KM vise da placam
nudili mi eon light paket

imam jos nekih 10 mjeseci ugovora...ako bude jos jedno poskupljenje i slijedece godine,odjavljujem uslugu
pare nisu problem,principi jesu
zdruzdjo

#85357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote: Zdravo zdruzdjo,
Portovi 1 i 2 su konfigurisani kao standardni LAN portovi, dok je konfiguracija portova 3 i 4 prilagođena za našu uslugu ‘Pogledaj propušteno’ putem PDS2k uređaja. Dakle, navedeni portovi su u funkciji, ali postoji mogućnost da mrežna oprema koju spojite neće dobiti validnu IP adresu, te da protok brzine neće biti u punom kapacitetu. Preporučujemo spajanje prioritetnije opreme na portove 1 i 2. Ukoliko imate potrebu za korištenjem dodatnih LAN portova, možete koristit Switch ili spojiti dodatni router, kako bi povezali veći broj uređaja mrežnim kablovima.
Super, samo da znam. trebala mi je "sluzbena potvrda". povezati cu switch na LAN 2, pa cemo ici dalje sa uredjajima. 3 i 4 cu ostaviti da "vise".

Hvala.
NediM17

#85358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

@Telemach, molio bih vas da prenesete ovo vasem EON developer teamu.

Dakle, kada hocu da "castam" sadrzaj sa Android telefona (A5 2017 updateovan) iz EON aplikacije (takodjer updateovana, npr. seriju "Zigosani u reketu"), na Android TV (Philips 49PUS7181/12, TV je updateovan) slika na TV-u steka i ne ide glatko kao sto je isla nekada. Ono sto sam primijetio a mislim da to ranije nije bilo tako, jeste da TV ne povlaci sadrzaj sa vasih EON servera, nego sa mobitela (99% sam siguran da je tako), i da upravo zato dolazi do stopanja. Dakle, prvo mobitel povuce sa servera, pa onda TV sa mobitela.

Kada u pola casta ugasim Wi-Fi na telefonu, cast pukne, medjutim, ako telefon ugasim u pola casta, TV samo nastavi preuzimati sadrzaj sa EON servera i sve pocne raditi glatko i kako treba.

Molim vas da ovo proslijedite. Mislim da je ovo njima 5 minuta da srede, a meni kao korisniku znaci mnogo. Jer ili moram gledati isprekidanu sliku, ili ugasiti mobitel. Nijedno nije prihvatljiva opcija.
Mirzareli

#85359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

zippoo87 wrote:ovaj Telemach je na odlicnom putu da "usere motku"...kako su krenuli,uskoro ce sve vise raje poceti da ih odjavljuje...sada rade sve ono sto je Telekom radio prije 2-3 godine i sto je raja prelazila kod Telemacha
ja se komotno mogu vratiti i na bh telekom,jer mi SK nije ni potreban,utakmice stremam svakako na tv preko racunara a ima i KODI,istu brzinu interneta sada nudi i BH Telekom...a evo su se probudili iz zimskog sna i osvjezili pakete,ide 4G i svasta nesto

Telemach se toliko umislio i uobrazio,da misle da je neko glup i da mogu svake godine dizati cijenu i navlaciti ljude sa arena SD kanalima na nove ugovore
mene su nedavno zvali,ja rekao gospodji(ci) u call centru da mi ne treba nista i da to sto mi nudi vec imam...klasicni pokusaj navlakuse na novi ugovor...a u realnosti bi dobio malo brzi internet (ni to mi ne treba) a opet bi mi otkinuli 1-2 KM vise da placam

imam jos nekih 10 mjeseci ugovora...ako bude jos jedno poskupljenje i slijedece godine,odjavljujem uslugu
Potpisujem .. :-D .. Meni ugovor istice sa Telemachom pocetkom maja i isti 99,9% necu produziti... <Ni mene ,ni vecinu korisnika nece moci vise kupiti sa usranim pinkovima,arenasport kanalima (SD) i da ne zaboravimo konstantnim poskupljenjima.. Sad imam i alternativu dva CATV operatera su mi skoro dosla do zgrade,A tu je i MOJA TV koja je dosta napredovala i poboljsala se barem mi tako prenose ovi koji je i koriste. :stolica1:
Telemach

#85360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Magarece_godine wrote:Da li planirate uvoditi u shemu novi djeciji program Tropik, sa domacom, BiH produkcijom?
@Magarece_godine,
Zahvaljujemo se na prijedlogu. Evidentiran je :)
Telemach

#85361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:@Telemach, molio bih vas da prenesete ovo vasem EON developer teamu.

Dakle, kada hocu da "castam" sadrzaj sa Android telefona (A5 2017 updateovan) iz EON aplikacije (takodjer updateovana, npr. seriju "Zigosani u reketu"), na Android TV (Philips 49PUS7181/12, TV je updateovan) slika na TV-u steka i ne ide glatko kao sto je isla nekada. Ono sto sam primijetio a mislim da to ranije nije bilo tako, jeste da TV ne povlaci sadrzaj sa vasih EON servera, nego sa mobitela (99% sam siguran da je tako), i da upravo zato dolazi do stopanja. Dakle, prvo mobitel povuce sa servera, pa onda TV sa mobitela.

Kada u pola casta ugasim Wi-Fi na telefonu, cast pukne, medjutim, ako telefon ugasim u pola casta, TV samo nastavi preuzimati sadrzaj sa EON servera i sve pocne raditi glatko i kako treba.

Molim vas da ovo proslijedite. Mislim da je ovo njima 5 minuta da srede, a meni kao korisniku znaci mnogo. Jer ili moram gledati isprekidanu sliku, ili ugasiti mobitel. Nijedno nije prihvatljiva opcija.
@NediM17,
Upoznati smo sa nevednim. Zamolit ćemo za malo strpljenja.
Telemach

#85362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mirzareli wrote:
zippoo87 wrote:ovaj Telemach je na odlicnom putu da "usere motku"...kako su krenuli,uskoro ce sve vise raje poceti da ih odjavljuje...sada rade sve ono sto je Telekom radio prije 2-3 godine i sto je raja prelazila kod Telemacha

Potpisujem .. :-D .. Meni ugovor istice sa Telemachom pocetkom maja i isti 99,9% necu produziti... <Ni mene ,ni vecinu korisnika nece moci vise kupiti sa usranim pinkovima,arenasport kanalima (SD) i da ne zaboravimo konstantnim poskupljenjima.. Sad imam i alternativu dva CATV operatera su mi skoro dosla do zgrade,A tu je i MOJA TV koja je dosta napredovala i poboljsala se barem mi tako prenose ovi koji je i koriste. :stolica1:
@Mirzareli,@zippoo87,
Cilj nam je zadržati korisnike i da budete zadovoljni uslugama koje koristimo. Možemo pronaći najbolju opciju za Vas. Ukoliko ste zainteresovani, dostavite nam kontakt u pp i rado ćemo Vas pozvati.
shape of despair

#85363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

.
Last edited by shape of despair on 12/04/2019 09:27, edited 2 times in total.
dzipalo

#85364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzipalo »

@Telemach

ja sam prosli mjesec presao na EON paket, jos uvijek mi nije stigao racun na email, mozete li provjeriti je li neki zastoj :D
shape of despair

#85365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Ako neko koristi moj ruter kao UNIFI da li se meni smanjuje brzina interneta ili je ipak to kao zasebna konekcija?
Sinoć brzina umjesto 80/6 spala na 40/8 a ujutru oko 3 sve uredno.
Ili je preopterećenje mreže ili je ovo prvo.
Ako je preopterećenje mreže a problem se definitivno naveče ponavlja znači imam pravo ne platiti račun ili platiti umanjen, il da se skinem sa UNIFI, svakako imam 4G.
Za neispunjenu uslugu prema ugovoru imam pravo ne platiti jel de?
Kako Telemach hoće da mu svaki mjesec platim puni iznos računa tako i ja hoću punu uslugu.
Evo ja neću ispuniti svoj dio obaveza kako ne ispunjavaju ni oni svoj pa nek oni mene zivkaju i nek mi se žale kako nisam uplatio, al kurko, oni samo presjeku kabal.
zateznistub

#85366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Telemach wrote:
vkmiro wrote:Pisao sam vec, otkazana usluga 13.3 ,vracena oprema isto jutro i racun došao samo 5km umanjen. Nakon reklamacije danas mi poslali racun sa istom cifrom. Nazovem telefonom, te sacekaj da vdimo, ima prijava za netacan racun, te tamo amo i onda mi rece momak da je ispravljeno , i da je sada racun manji za 17KM.
Pa reko, ko to kod vas racuna i zna matematiku, a ništa ni izvinite.
Znaci, ko samo placa racune bez gledanja, oni uzimaju korisnike i na tome, pa kome prođe - prođe.
Ovih dana sam imao nekih problema sa BH mobitelom i Elektrodistribucijom. Ljudi sve sredili za par minuta a ovi iz Elektro došli za 5 minuta.Nije ni naše Bosansko sve tako loše.
@vkmiro,
Žao nam je ako je nastao propust ali i drago nam je da je isti ispravljen. Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljniji našim odnosom prema korisnicima.
Kad već puštate generirane poruke, probajte prvo pročitati šta je neko napisao. Lik odjavio uslugu, kakvo buduće zadovoljstvo...
kakavdanakneiskustvu

#85367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

:lol: :thumbup:
mbenz

#85368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mbenz »

cujem da se dosta raje zali na telemach pa da i ja podijelim svoja neka iskustva sto mi se desavaju. Imam paket duo net znaci tv i internet i necu cjepidlaciti kada od obecanih 40mbps bude 30-33 ali brate malo je 25 pa cak nekad bude i 9-10, isto kao da nekad zabaga i cim mi video na yt prebaci na 480p znaci nije uredu konekcija, drugo sto me nervira jeste taj neki zastoj tj. mob dok je na wifi npr ne dolaze obavijesti pa odjedno proradi dodje po 15poruka na mesinger, drug mi isto tako kaze da mu se desava pa on resetuje ruter i radi mu, i ja sam tako i bilo je ok ali nakon nekih 5-6 dana opet isto, pa ne mislim ga svaki dan resetovati, nego jedino sto me drzi na telemachu je sport klub i nista vise, a skoro 50KM nije malo mjesecno izdvajati za tv i net
TheWatcher

#85369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

telemach

jeste li primjetili kako svaki dan ima sve vise nezadovoljnih korisnika :?: planirate li sta povodom toga ili vam je svjedno sto ljudi izrazavaju svoje nezadovoljstvo :run:
Mehemed
Vozim: automobil

#85370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Baš je katastrofa što se tiče općenito facebooka. Sve sporo učitaje i na računaru i na mobitelu, nekada neće nikako pa se moram prebaciti na 3G da otvorim objavu na facebooku. Kada se resetuje modem bude dobro neko vrijeme i onda opet... Nije to samo Facebook, na još nekim stranicama zna biti poteškoća. Brzina interneta dobra ali jednostavno neke stranice slabo otvara.
vkmiro

#85371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Mehemed wrote:Baš je katastrofa što se tiče općenito facebooka. Sve sporo učitaje i na računaru i na mobitelu, nekada neće nikako pa se moram prebaciti na 3G da otvorim objavu na facebooku. Kada se resetuje modem bude dobro neko vrijeme i onda opet... Nije to samo Facebook, na još nekim stranicama zna biti poteškoća. Brzina interneta dobra ali jednostavno neke stranice slabo otvara.
Pa prvu stranicu koju sporo otvara je " moj Telemach " :izet:
djama

#85372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djama »

ima li gdje da provjerim do kada mi je validan vazeci ugovor :)
Telemach

#85373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dzipalo wrote:@Telemach

ja sam prosli mjesec presao na EON paket, jos uvijek mi nije stigao racun na email, mozete li provjeriti je li neki zastoj :D
@dzipalo,
Ukoliko ste se prošli mjesec registrovali na e-račun, slijedeći ćete dobiti u elektronskom formatu.
Telemach

#85374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shape of despair wrote:Ako neko koristi moj ruter kao UNIFI da li se meni smanjuje brzina interneta ili je ipak to kao zasebna konekcija?
Sinoć brzina umjesto 80/6 spala na 40/8 a ujutru oko 3 sve uredno.
Ili je preopterećenje mreže ili je ovo prvo.
Ako je preopterećenje mreže a problem se definitivno naveče ponavlja znači imam pravo ne platiti račun ili platiti umanjen, il da se skinem sa UNIFI, svakako imam 4G.
Za neispunjenu uslugu prema ugovoru imam pravo ne platiti jel de?
Kako Telemach hoće da mu svaki mjesec platim puni iznos računa tako i ja hoću punu uslugu.
Evo ja neću ispuniti svoj dio obaveza kako ne ispunjavaju ni oni svoj pa nek oni mene zivkaju i nek mi se žale kako nisam uplatio, al kurko, oni samo presjeku kabal.
@shape of despair,
Unifi ne utječe na brzinu interneta. Dostavite nam porint screen u pp i provjerit ćemo.
Telemach

#85375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mbenz wrote:cujem da se dosta raje zali na telemach pa da i ja podijelim svoja neka iskustva sto mi se desavaju. Imam paket duo net znaci tv i internet i necu cjepidlaciti kada od obecanih 40mbps bude 30-33 ali brate malo je 25 pa cak nekad bude i 9-10, isto kao da nekad zabaga i cim mi video na yt prebaci na 480p znaci nije uredu konekcija, drugo sto me nervira jeste taj neki zastoj tj. mob dok je na wifi npr ne dolaze obavijesti pa odjedno proradi dodje po 15poruka na mesinger, drug mi isto tako kaze da mu se desava pa on resetuje ruter i radi mu, i ja sam tako i bilo je ok ali nakon nekih 5-6 dana opet isto, pa ne mislim ga svaki dan resetovati, nego jedino sto me drzi na telemachu je sport klub i nista vise, a skoro 50KM nije malo mjesecno izdvajati za tv i net
@mbenz,
Za sve provjere je potrebno da nam dostavite podatake u inbox.
Locked