Nemam ni ja. Dokupio interneta 80/6 sinoć 40/8. Ja sam ih prestao zvati. Još sam malo svakako sa njimaaditon wrote:bolje nemoj...s tim u paketu dolazi i poskupljenje, jer ipak se o unapređenju usluge radicorei3 wrote:Vidim šišaju vas sad ovi operater sa upload brzinamaDa očekujemo neka povećanja
ja nemam ni ono što mi je deklarisano u paketu a kamo li da očekujem veći upload, ali ne mogu se više natezati oko toga s njima...
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
corei3
#85326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- aditon
#85327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nema potrebe, već smo se dopisivali na ovu temu, iako su kod vas parametri uredni, signal dobar itd, u praksi kod mene to nije slučaj, odnsono imam ispod 9 Mb/s iako sam prije one velike havarije koju ste imali prije 15ak dana imao 11 Mb/s.Telemach wrote:@aditon,aditon wrote:bolje nemoj...s tim u paketu dolazi i poskupljenje, jer ipak se o unapređenju usluge radicorei3 wrote:Vidim šišaju vas sad ovi operater sa upload brzinamaDa očekujemo neka povećanja
ja nemam ni ono što mi je deklarisano u paketu a kamo li da očekujem veći upload, ali ne mogu se više natezati oko toga s njima...
Želite da Vas pozovemo i provjerimo?
-
azdralovic
#85328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hvala, uspio sam kroz portal... mada i dalje ne mogu da pingam kucu, bice da je nesto drugo crkloTelemach wrote:@azdralovic,azdralovic wrote:tako jeMehemed wrote:Vjerovatno nisi kliknuo na "Internet" pa ga nije prikazalo
Ako trebamo i mi reset izvršiti, javite
- Telemach
#85329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@corei3,corei3 wrote:Nemam ni ja. Dokupio interneta 80/6 sinoć 40/8. Ja sam ih prestao zvati. Još sam malo svakako sa njimaaditon wrote:bolje nemoj...s tim u paketu dolazi i poskupljenje, jer ipak se o unapređenju usluge radicorei3 wrote:Vidim šišaju vas sad ovi operater sa upload brzinamaDa očekujemo neka povećanja
Imate pp.
- Telemach
#85330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@aditon,
Želite da Vas pozovemo i provjerimo?[/quote]
Ma nema potrebe, već smo se dopisivali na ovu temu, iako su kod vas parametri uredni, signal dobar itd, u praksi kod mene to nije slučaj, odnsono imam ispod 9 Mb/s iako sam prije one velike havarije koju ste imali prije 15ak dana imao 11 Mb/s.[/quote]
@aditon,
Možemo izvršiti provjeru i na adresi.
Želite da Vas pozovemo i provjerimo?[/quote]
Ma nema potrebe, već smo se dopisivali na ovu temu, iako su kod vas parametri uredni, signal dobar itd, u praksi kod mene to nije slučaj, odnsono imam ispod 9 Mb/s iako sam prije one velike havarije koju ste imali prije 15ak dana imao 11 Mb/s.[/quote]
@aditon,
Možemo izvršiti provjeru i na adresi.
-
zdruzdjo
#85331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje za generalno pucanstvo a i @telemach.
Kada sam u jednom od razgovorao sa 1360 operaterom pitao da li je moguce prikljuciti vise uredjaja na ubee ruter preko lan portova, rekao mi je da su moguce na dva dok su druga dva rezervisani za dodatne resivere ako se dodatno kace na mrezu. Meni je na jednom port-u eon box i onda mi ostaje jedan slobodan.
Da li je iko probavao, uspio, kod nekog radi ovo.....da nakaci vise uredjaja a da ima eon box. Prije eon-paketa ovo mi je radilo.
Kada sam u jednom od razgovorao sa 1360 operaterom pitao da li je moguce prikljuciti vise uredjaja na ubee ruter preko lan portova, rekao mi je da su moguce na dva dok su druga dva rezervisani za dodatne resivere ako se dodatno kace na mrezu. Meni je na jednom port-u eon box i onda mi ostaje jedan slobodan.
Da li je iko probavao, uspio, kod nekog radi ovo.....da nakaci vise uredjaja a da ima eon box. Prije eon-paketa ovo mi je radilo.
- Telemach
#85332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo zdruzdjo,zdruzdjo wrote:Pitanje za generalno pucanstvo a i @telemach.
Portovi 1 i 2 su konfigurisani kao standardni LAN portovi, dok je konfiguracija portova 3 i 4 prilagođena za našu uslugu ‘Pogledaj propušteno’ putem PDS2k uređaja. Dakle, navedeni portovi su u funkciji, ali postoji mogućnost da mrežna oprema koju spojite neće dobiti validnu IP adresu, te da protok brzine neće biti u punom kapacitetu. Preporučujemo spajanje prioritetnije opreme na portove 1 i 2. Ukoliko imate potrebu za korištenjem dodatnih LAN portova, možete koristit Switch ili spojiti dodatni router, kako bi povezali veći broj uređaja mrežnim kablovima.
- Tesla Edison
#85333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje za @Telemach ili nekog ko zna.
Da li se EON box može spojiti u LAN4 i da li u tom slučaju gledanje EON-a utiče na brzinu interneta?
Da li se EON box može spojiti u LAN4 i da li u tom slučaju gledanje EON-a utiče na brzinu interneta?
- Benq
#85334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene su eon boxovi spojeni na LAN3 i LAN4, utice na brzinu interneta ako gledas sadrzaj na boxu koji zahtijeva internet konekciju.TESLA_EDISON wrote:Pitanje za @Telemach ili nekog ko zna.
- Tesla Edison
#85335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dakle utiče bez obzira ako je box spojen na LAN4 koji bi trebao biti izolovan od ostatka interneta?Benq wrote:Kod mene su eon boxovi spojeni na LAN3 i LAN4, utice na brzinu interneta ako gledas sadrzaj na boxu koji zahtijeva internet konekciju.TESLA_EDISON wrote:Pitanje za @Telemach ili nekog ko zna.
- Benq
#85336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto se tice EON Boxa, da, bar u mom slucaju jer sam testirao, ali to je svakako mizerno pored brzine od 200Mb koju imam u paketu.TESLA_EDISON wrote: Dakle utiče bez obzira ako je box spojen na LAN4 koji bi trebao biti izolovan od ostatka interneta?
-
Forumerrer
#85337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tek sad vidim da su povecali brzine za EON pakete...
Ima li ijedan drugi razlog (osim brzeg interneta) da predjem sa Trio grande na EON light koji je cjenovno tu negdje?
Realno mi ne treba brzi internet od 40/6
Ima li ijedan drugi razlog (osim brzeg interneta) da predjem sa Trio grande na EON light koji je cjenovno tu negdje?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#85338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemaš nikakvu drugu prednost. Arene sd i pinkovi ne znam koliko ti to znači, to se dobije ako se potpiše na 24 mjeseca i traje do isteka ugovora.
-
Forumerrer
#85339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skoro i ne gledam tv. Najbitniji mi je internet, a u ovom trenutku mi je ova brzina i vise nego dovoljna.
A sta je sad fazon, dobijes 1 eon box receiver koji spojis na 1 tv, a ostale televizore spojis kao i do sada?
Ili za svaki moras imati eon box?
A sta je sad fazon, dobijes 1 eon box receiver koji spojis na 1 tv, a ostale televizore spojis kao i do sada?
- crnivrag
#85340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U EON Light paketu se ne dobija EON box, već D3 resiver ili CAM modul.Forumerrer wrote:Skoro i ne gledam tv. Najbitniji mi je internet, a u ovom trenutku mi je ova brzina i vise nego dovoljna.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#85341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da bi EON Box dobio u EON light paketu moraš da platiš enormnu cifru. Prvo 80KM u startu i onda dodatno po 5KM svaki mjesec.Forumerrer wrote:A sta je sad fazon, dobijes 1 eon box receiver koji spojis na 1 tv, a ostale televizore spojis kao i do sada?
-
Forumerrer
#85342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na odgovorima. Znaci isto s**** drugo pakovanje u prevodu, najbitnije je da te pokusaju navuci na novi ugovor od 24 mjeseca...
- vkmiro
#85343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pisao sam vec, otkazana usluga 13.3 ,vracena oprema isto jutro i racun došao samo 5km umanjen. Nakon reklamacije danas mi poslali racun sa istom cifrom. Nazovem telefonom, te sacekaj da vdimo, ima prijava za netacan racun, te tamo amo i onda mi rece momak da je ispravljeno , i da je sada racun manji za 17KM.
Pa reko, ko to kod vas racuna i zna matematiku, a ništa ni izvinite.
Znaci, ko samo placa racune bez gledanja, oni uzimaju korisnike i na tome, pa kome prođe - prođe.
Ovih dana sam imao nekih problema sa BH mobitelom i Elektrodistribucijom. Ljudi sve sredili za par minuta a ovi iz Elektro došli za 5 minuta.Nije ni naše Bosansko sve tako loše.
Znaci, ko samo placa racune bez gledanja, oni uzimaju korisnike i na tome, pa kome prođe - prođe.
Ovih dana sam imao nekih problema sa BH mobitelom i Elektrodistribucijom. Ljudi sve sredili za par minuta a ovi iz Elektro došli za 5 minuta.Nije ni naše Bosansko sve tako loše.
- Telemach
#85344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@vkmiro,vkmiro wrote:Pisao sam vec, otkazana usluga 13.3 ,vracena oprema isto jutro i racun došao samo 5km umanjen. Nakon reklamacije danas mi poslali racun sa istom cifrom. Nazovem telefonom, te sacekaj da vdimo, ima prijava za netacan racun, te tamo amo i onda mi rece momak da je ispravljeno , i da je sada racun manji za 17KM.
Žao nam je ako je nastao propust ali i drago nam je da je isti ispravljen. Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljniji našim odnosom prema korisnicima.
- Telemach
#85345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Forumerrer,Forumerrer wrote:Tek sad vidim da su povecali brzine za EON pakete...
Možete nam dostaviti broj telefona u pp kako bi Vas kolege pozvale i pronašle paket koji najviše odgovara Vašim potrebama. Prelaskom na En Light paket biste dobili veću brzinu internet usluge, Arenu Sport SD, Pink paket, Video klub sa preko 1.000 naslova
(Nova S, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Epic Drama, Minimax), TV unazad 7 dana.
- perfect_guy
#85346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakav je fazon zatamnjivanja saržaja na EONu?
- crnivrag
#85347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U kom smislu?perfect_guy wrote:kakav je fazon zatamnjivanja saržaja na EONu?
Sav sadržaj koji se zatamnjuje i putem digitalne ponude se također zatamnjuje i na EON platformi.
- perfect_guy
#85348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
konkretno, žigosani u reketu trenutno na televiziji idu normalno, a na EONu ovo:crnivrag wrote:U kom smislu?perfect_guy wrote:kakav je fazon zatamnjivanja saržaja na EONu?
Sav sadržaj koji se zatamnjuje i putem digitalne ponude se također zatamnjuje i na EON platformi.

- typeOnegative
#85349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Večeras rukomet srbija-hr na RTL , na EON box i Ci modulu uredno ide ,a smart tv aplikacija kaže ' sadržaj nije dostupan na mreži koju koristite ' ili tako nesto (TV spojen na Telemach internet)
@Telemach u čemu je fazon?
@Telemach u čemu je fazon?
Last edited by typeOnegative on 11/04/2019 21:20, edited 1 time in total.
- crnivrag
#85350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće da planiraju zatamnjivati tu seriju, jer će ići na Novoj BH, ako se ne varam.perfect_guy wrote: konkretno, žigosani u reketu trenutno na televiziji idu normalno, a na EONu ovo: