Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
vkmiro

#85301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Windows 10/32 bitni, kučno računalo, pokušavam se spojiti na UNIFI i stalno ponovo traži nick i lozinku. Imam još jedno mjesto od dozvoljenih 5 uređaja. Donesem laptop u stan i na laptopu normalno se automatski konektuje jer je tako prije podešeno.
DON_eARL

#85302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

vkmiro wrote:Windows 10/32 bitni, kučno računalo, pokušavam se spojiti na UNIFI i stalno ponovo traži nick i lozinku. Imam još jedno mjesto od dozvoljenih 5 uređaja. Donesem laptop u stan i na laptopu normalno se automatski konektuje jer je tako prije podešeno.
Ako ti ne prolazi direktno unošenje un/pw, prati korake sa linka ispod.

http://www.it.uwa.edu.au/it-help/access ... -10-manual
tap3ah75

#85303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

zastavnik22 wrote:Dragi telemache,

Mozete li mi pojasniti zbog cega su mi ukinute Arene?Imao sam Duo grand net extra pa me vase kolege zvale da predjem na eon full , jos mi rekose da cu kao benefit imati sve iste kanale kao sto sam imao. Sinoc sam planirao da gledam utakmice i skontah da nemam vise ni Arene ni HBO ni Cinemax ni Shorts kao i nekih Fox-va i ko zna sta jos jer nisam sve pregledao.Znaci nema vise kanala kao sto je bilo receno da cu imati.Haj u redu za HBO i Cinemax ali sto Arene.Niko niti jednog momenta od vasih kolega nije spomenuo da ce mi Arene biti zakljucane.Ako je to tako, koji je nacin da se mi fino razidjemo?Ako ne mogu imati Arene onda da fino raskinem ugovor jer nije korektno.Znaci zbog manjka informacija sa vase strane sad ja ispastam.Ovaj Eon full je velika greska.I zaista nemam namjeru da placam ovu sumu a da sam nezadovoljan uslugom.
Ajde svega ti javi šta kažu u pp.
crnivrag

#85304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
zastavnik22

#85305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zastavnik22 »

tap3ah75 wrote:

Mozete li mi pojasniti zbog cega su mi ukinute Arene?Imao sam Duo grand net extra pa me vase kolege zvale da predjem na eon full , jos mi rekose da cu kao benefit imati sve iste kanale kao sto sam imao. Sinoc sam planirao da gledam utakmice i skontah da nemam vise ni Arene ni HBO ni Cinemax ni Shorts kao i nekih Fox-va i ko zna sta jos jer nisam sve pregledao.Znaci nema vise kanala kao sto je bilo receno da cu imati.Haj u redu za HBO i Cinemax ali sto Arene.Niko niti jednog momenta od vasih kolega nije spomenuo da ce mi Arene biti zakljucane.Ako je to tako, koji je nacin da se mi fino razidjemo?Ako ne mogu imati Arene onda da fino raskinem ugovor jer nije korektno.Znaci zbog manjka informacija sa vase strane sad ja ispastam.Ovaj Eon full je velika greska.I zaista nemam namjeru da placam ovu sumu a da sam nezadovoljan uslugom.
Cekam
i agree

#85306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Sto se tice ove avanture od juce mi je avantura sa kanalima,malo malo neki zakoci pa se pokvari slika sto analogni sto digitalni.Pojavljuju se crtice na tv ko da neko stema bor masinom pored tv-a :lol:
zastavnik22

#85307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zastavnik22 »

zastavnik22 wrote:
tap3ah75 wrote:

Cekam
Sada su me zvali i gospodja iz podrske je rijesila probleme Arene ce biti nazad i to je to.Hvala za azurnost.Zaista su brzi.
Telemach

#85308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

i agree wrote:Sto se tice ove avanture od juce mi je avantura sa kanalima,malo malo neki zakoci pa se pokvari slika sto analogni sto digitalni.Pojavljuju se crtice na tv ko da neko stema bor masinom pored tv-a :lol:
@i agree,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp kako bismo završili tu avanturu :)
Filadendron96

#85309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Filadendron96 »

Pozdrav svima. Cijeli dan imam jedan problem sa pojacivacem signala. Imam tplink range extender i jutros je odjednom prestao raditi. Pokusao sam dva puta wps reset, nista. Pokusao sam sa drugim kablom da ga postavim na laptopu i svaki put nakon konfiguracije prikaze "connection failed." Da li radim nesto pogrešno ili ovo znači da je crkao i da je vrijeme za novi?
Hercegoviina

#85310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

moze li se samo internet skopcati bez tv a?
crnivrag

#85311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote:moze li se samo internet skopcati bez tv a?
Bez kablovskog priključka ne može, ali imaš samostalne internet pakete, gdje dobiješ pristup internetu i gratis kablovsku TV:

Image

Znači na ove cijene paketa dodaješ još 21.50 KM za održavanje KKS-a.
Last edited by crnivrag on 10/04/2019 21:11, edited 1 time in total.
EasyWay

#85312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Jao uzasno je slusati bahu, toliko glas pucketa kad komentarise...uzas, kad prebacis na arenu ko nebo i zemlja. Kad ce se ovo vise rjesavati kad su utakmice na novoj bh
Telemach

#85313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hercegoviina wrote:moze li se samo internet skopcati bez tv a?
@Hercegoviina,
Ne. Aktivna usluga analogne televizije je preduvjet. Dostavite nam kontakt telefon i kolege će Vas pozvati te prezentovati aktuelnu ponudu.
odmor

#85314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

EasyWay wrote:Jao uzasno je slusati bahu, toliko glas pucketa kad komentarise...uzas, kad prebacis na arenu ko nebo i zemlja. Kad ce se ovo vise rjesavati kad su utakmice na novoj bh
+1

Daj ovi sto se dopisuju sa raznim televizijskim kucama, nek prenesu NOVA BH ovaj problem sa pucketanjem komentatora!
semirsar

#85315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

odmor wrote:
EasyWay wrote:Jao uzasno je slusati bahu, toliko glas pucketa kad komentarise...uzas, kad prebacis na arenu ko nebo i zemlja. Kad ce se ovo vise rjesavati kad su utakmice na novoj bh
+1

Daj ovi sto se dopisuju sa raznim televizijskim kucama, nek prenesu NOVA BH ovaj problem sa pucketanjem komentatora!
https://novabh.tv/kontakt/
zasto cekati druge, bujrum pa prenesite svoje dojmove :mrgreen:
azdralovic

#85316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Pozdrav Telemase,

da li je moguce restartovati router na daljinu? :D
Mehemed
Vozim: automobil

#85317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

azdralovic wrote:Pozdrav Telemase,

Jest preko mojtelemach portala, loguješ se na portal i ima opcija da resetuješ i modem, i receiver, biraš šta ti treba.
azdralovic

#85318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Mehemed wrote:
azdralovic wrote:Pozdrav Telemase,

Jest preko mojtelemach portala, loguješ se na portal i ima opcija da resetuješ i modem, i receiver, biraš šta ti treba.
Vidim samo D3 na portalu, ne i ubee

edit: vidim, slijep pored ociju
Mehemed
Vozim: automobil

#85319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Vjerovatno nisi kliknuo na "Internet" pa ga nije prikazalo :D
azdralovic

#85320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Mehemed wrote:Vjerovatno nisi kliknuo na "Internet" pa ga nije prikazalo :D
tako je :lol:
corei3

#85321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

Vidim šišaju vas sad ovi operater sa upload brzinama :D Da očekujemo neka povećanja :D
aditon

#85322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

corei3 wrote:Vidim šišaju vas sad ovi operater sa upload brzinama :D Da očekujemo neka povećanja :D
bolje nemoj...s tim u paketu dolazi i poskupljenje, jer ipak se o unapređenju usluge radi

ja nemam ni ono što mi je deklarisano u paketu a kamo li da očekujem veći upload, ali ne mogu se više natezati oko toga s njima...
Telemach

#85323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

azdralovic wrote:
Mehemed wrote:Vjerovatno nisi kliknuo na "Internet" pa ga nije prikazalo :D
tako je :lol:
@azdralovic,
Ako trebamo i mi reset izvršiti, javite :)
Telemach

#85324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

corei3 wrote:Vidim šišaju vas sad ovi operater sa upload brzinama :D Da očekujemo neka povećanja :D
@corei3,
Unapređenje usluge je uvijek plan :)
Telemach

#85325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:
bolje nemoj...s tim u paketu dolazi i poskupljenje, jer ipak se o unapređenju usluge radi

ja nemam ni ono što mi je deklarisano u paketu a kamo li da očekujem veći upload, ali ne mogu se više natezati oko toga s njima...
@aditon,
Želite da Vas pozovemo i provjerimo?
Locked