ultima_palabra wrote:Nisam ni ja, kilometarski most prema Počitelju mi djeluje kao bespotreban trošak... mada sam laik što se tiče struke.
Biatcha mi je ok sama po sebi, nisam valjda još naletio na gužve (a išao sam i petkom popodne u augustu), imam osjećaj da raja i ne zna za taj GP... Sarajevo-Split je sada 4 sata, što je ipak uspjeh.
Taj most je nuzno zlo, drugacije nije moglo, osim kada bi cijela trasa picila dolinom Neretve, sto nije isplativo ni potrebno, ili kad bi negdje imali uspn od 10-15%... Trasa se lagano spusta preko Pocitelja ka Buni i to je to... A kada ce se ici sjevernije, tice znaju.
Na Bijacu ne idem. Stari je isao i popizdio, drzali ih na granici preko sat i po prosle godine, i to pocetkom juna. U sezoni ne idem ni tamo ni na Doljane, jer ono, koji cu kurac pola puta provesti na granicnom prelazu, zato jer se susjedima ne da uposliti jos desetak ljudi da se nose sa guzvama u sezoni? Narocito sad kada su u EU, pa kontaju da su fakat predzidje Evrope, pa uzmu jebavat posten narod koji se spusta na odmor...
U medjuvremenu, ja tu istu neprobojnu EU granicu prelazim tamo gdje nema ni guzve ni kontrole. Mogao bi u gepek staviti omanju nuklearnu bombu i okolo ubaciti stotinjak kila heroina, da ne lupa u voznji. Nekad i ne bude granicara, nekad bude... A u medjuvremenu na velikim granicnim prelazima pocnu rovit mog oca od 70 i kusur godina, kao da je El Chapo, i naprave kilometarske kontrole.
Stoga nek se jebu i Bijaca i Doljani, ja ne dam da me se maltretira.