Sirija
- madner
#8526 Re: Sirija
Ma dobro, vise je to smjesno poredjenje nego ponizavajuce. 
-
nastavljajet_kolbasi
#8527 Re: Sirija
Uvijek je zanimljivo navratiti na ovu trmu i sit se ismijati vicevima Asadovih idolopoklonika.. Vidim nista novo, Asad i njegova hrabra vojska jos uvijek pobjedju, svaki dan, pobunjenici vec poceli prelaziti na pravu stranu, konacna pobjeda je vec tu za dva dana... 
- Klavikula
#8528 Re: Sirija
mislio sam kako se rijesio ministara iz izbjeglicke vlade, al nabrajaj ti i dalje.japin_mutapi wrote:pa tito se okrenuo americi a razišao sa sssr-om tj. rusijomKlavikula wrote:pitanje pobjednika?
za Siriju radi vrijeme. izbori 2014. se priblizavaju i mislim da bi oni mogli dosta toga reci i prevagnuti na jednu ili drugu stranu. Assadu preporucujem da razmisli malo o potezima Marsala Tita nakon WWII.
uzimao lovu i oružje od mrskih imerijalista odavao im informacije i proslijedio mig-15 amerikancima malo prije korejskog rata
stotinu milijardi dolara pomoči došlo od imerijalista stotine hiljada tona hrane i opreme a zauzvrat igrao kako imerijalisti nalažu
jugoslavenske i američke obavještajne službe imale odličnu saradnju usmjerenu protiv sssr-a
izdao grčke komuniste i pomogao slugama imerijalista da uzmu vlast
sklapa sa grčkom i turskom balkanski pakt koji ima za cilj da spriječi sovjetski prodor na mediteran
assad radi sve suprotno tako da poređenje ne prolazi nikako
tito je pomagao grcke komuniste, ali ovi se okrenuli staljinu i izgubili sve sanse za pobjedu. nije im tito kriv sto su ispali levati.
Last edited by Klavikula on 11/04/2013 13:17, edited 1 time in total.
- Klavikula
#8529 Re: Sirija
infiltrirali se.El_comadante wrote:opet nečeš da odgovoriš na pitanje. kad je SAA toliko jaka odkud ikako "teroristi" blizu Damaska? i koaj je ovo operacija protvi pobunjenika baš u okolini Damaska i nikako da ih očiste?Klavikula wrote:to je dobar znak. SAA je ozbiljna vojska i ne pustaju se informacije u toku borbe. ja u Mahera ne sumnjamChallenger__ wrote:Sirija ne može propasti. Oporaviće se, uvjeren sam u to.
Postoje neke neprovjerene informacije da su se pojedine kompletne jedinice "pobunjenika" predale tokom ovih operacija. Ne mogu da nađem potvrdu, ovo je neviđeno - ni više borbi, ni manje info!
Znaš li ko šta o tome?![]()
ne znam koja je, al znam da su sve bile uspjesne. svaki put su teroristi najebali. dok s druge strane, teroristi niti u jednoj nisu ostavarili veci napredak. od pocetka rata iskljucivo gube pozicije u Damasku. od toga da su blokirali centar grada, do toga da moraju bjezati i iz predgradja. al svaki put teroristi pobjedjuju, razumije se
-
El_comadante
#8530 Re: Sirija
ali to je uspjeh za "teroriste" jer ako su to uspjeli uraditi bez mnogo toga a što je dostupno SAA od oružija pa manevarski prostor, putne komunikaciej i mnogo mnogo toga. ja mislim da nije pohvalno za tako jaku vojsku da ti šaka jada to radi što ti radi. pogotovo nakon mnogo ofanziva. pa šta bi bilo da "teroristi" imaju to oružije što ima SAA?! pa stigli bi to Teherana.Klavikula wrote: infiltrirali se.
ne znam koja je, al znam da su sve bile uspjesne. svaki put su teroristi najebali. dok s druge strane, teroristi niti u jednoj nisu ostavarili veci napredak. od pocetka rata iskljucivo gube pozicije u Damasku. od toga da su blokirali centar grada, do toga da moraju bjezati i iz predgradja. al svaki put teroristi pobjedjuju, razumije se
- Klavikula
#8531 Re: Sirija
kako se uzme. uspjeh je svakako pribliziti se glavnom gradu, ali nije bilo borbe. to su manje-vise bile pocetne pozicije. od tada pa do danas teroristi se samo povlace. sve pod borbom. to je vec uspjeh(SAA).El_comadante wrote:ali to je uspjeh za "teroriste" jer ako su to uspjeli uraditi bez mnogo toga a što je dostupno SAA od oružija pa manevarski prostor, putne komunikaciej i mnogo mnogo toga. ja mislim da nije pohvalno za tako jaku vojsku da ti šaka jada to radi što ti radi. pogotovo nakon mnogo ofanziva. pa šta bi bilo da "teroristi" imaju to oružije što ima SAA?! pa stigli bi to Teherana.Klavikula wrote: infiltrirali se.
a da imaju oruzje SAA onda bi i (mozda) njima bilo lakse, ali i Armija bi imala konkretne ciljeve. nedavno je bio neki klip. u jednom ternutku terorista mete ulicu, u drugom uzima pusku. takve situacije su veca prednost za teroriste nego tesko naoruzanje.
-
nastavljajet_kolbasi
#8533 Re: Sirija
Jah i?!Klavikula wrote:
- Klavikula
#8534 Re: Sirija

FSA krece u akciju zauzimanja Damaska
- Challenger__
#8535 Re: Sirija
Jel' onaj treći s desna Ruskaja Pravdaja?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8536 Re: Sirija
kao što kolege na forum hr rekoše
izgleda da je ovo napravljeno kako niko ne bi pobijedio
- Challenger__
#8537 Re: Sirija
Glupost.Black swan wrote:kao što kolege na forum hr rekoše
Cionisti i nj marionete su ovo mislili odraditi za dva mjeseca davne 2011 g, pa im je to verbalna, izlazna strategija za geopolitičku i vojnu šamarčinu koju su doživjeli u Siriji.
- Klavikula
#8538 Re: Sirija
Pravdaja je ovaj sa stapom, komandirChallenger__ wrote:Jel' onaj treći s desna Ruskaja Pravdaja?
- Challenger__
#8539 Re: Sirija
Fali mi taj papagajKlavikula wrote:Pravdaja je ovaj sa stapom, komandirChallenger__ wrote:Jel' onaj treći s desna Ruskaja Pravdaja?![]()
- Klavikula
#8540 Re: Sirija
mozda ga vidimo na Al Laziri kad "borci za demokratiju" zauzmu Damask. ja vjerujem da je on sa svojim mudzahidima stigo vec do predsjednicke palate

-
sarajevoxxxx
#8542 Re: Sirija
Danas je FSA po prvi put ušla u mjesto El Kamišli koje se nalazi u oblasti El Haske. Također, mediji prenose o novim prebjezima među Bešarovom vojskom upravo u mjesto El Kamišli.

- Challenger__
#8543 Re: Sirija
Znači, sutra pada "Asad"? Mašala.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8544 Re: Sirija
ne ... sutra napoleon genijalno nešto napravi i potamani pustinjske pacoveChallenger__ wrote:Znači, sutra pada "Asad"? Mašala.
opet
- Klavikula
#8545 Re: Sirija
cijena hrane u Alepu (dijelu pod kontrolom Armije):
iako je rat, meni se ove cijene cine ok.Mutton – 1,200 Syrian Lira = 12.85 €
Beef – 700 Syrian Lira = 7.50 €
Rice – 80 Syrian Lira, 0.86 €
Sugar – 80 Syrian Lira, 0.86 €
Tomatoes – 120 Syrian Lira, € 1.28
Chili / peppers – 200 Syrian Lira, € 2.14
Paprika – 100 Syrian Lira, € 1.07
Oranges – 50 Syrian Lira, 0.54 €
Apples – 80 Syrian Lira, 0.86 €
Natural yoghurt – 120 Syrian Lira, € 1.28
Strawberries – 100 Syrian Lira, € 1.07
Herbs – 5-10 Syrian Lira, from 0.05 to 0.10 €
Cucumbers – 75 Syrian Lira, 0.80 €
Milk for infants – 500 Syrian Lira, € 5.35
Pumpkins – 70 Syrian Lira, 0,75 €
Falafel sandwich – 50 Syrian Lira, 0.54 €
Shawerma (Shawarma / “Soul Food”) – 120 Syrian Lira, € 1.28
Barbecue chicken – 900 Syrian Lira, € 9.63
Gas cylinder containing 50 liters of gas – 3,200 Syrian Lira, € 34.25
- Challenger__
#8546 Re: Sirija
I to u Alepu u kojem je snadbjevanje itekako otežano. Vidim nema SANA-e, ili je stranica pod rekonstrukcijom (a bila je) ili su je opet "demokrate" srušile.
- em11r
#8547 Re: Sirija
Koja je ovo patka ... Sirija cijeli bliski istok snabdjeva jabukama (pa cak i dan danas) eto sad u siriji jabuke 0.86 eura kao skupe ...
- Challenger__
#8548 Re: Sirija
Po prvi put, nakon 34 godine, došlo je do razmjene direktne vatre na između sirijskih i izraelskih pozicija na Golanu.
Koja je pozadina?
Vjerovali ili ne, prema izrelskom izvoru, razlog sirijske vatre je u činjenici da izraelske snage distribušu atropin i druga stredstva za zaštitu od bojnih otrova rebelsima i teroristima!
Koja je pozadina?
Vjerovali ili ne, prema izrelskom izvoru, razlog sirijske vatre je u činjenici da izraelske snage distribušu atropin i druga stredstva za zaštitu od bojnih otrova rebelsima i teroristima!
Last edited by Challenger__ on 13/04/2013 17:07, edited 1 time in total.
- Co0l
#8549 Re: Sirija
Strasno!Challenger__ wrote:Po prvi put, nakon 34 godine, došlo je do razmjene direktne vatre na izraelske pozicije na Golanu i uzvraćanja direktne vatre.
Koja je pozadina?
Sta je slijedece-pocet ce dijeliti zavoje i lunch-pakete!?
- Challenger__
#8550 Re: Sirija
Polako, ovo je samo najava.Co0l wrote: Strasno!
Sta je slijedece-pocet ce dijeliti zavoje i lunch-pakete!?
Pokazaćemo da su tekfirije izraelski droidi, strpi se.