GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
opa22

#8526 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by opa22 »

Sretno miliciji danas u 12....udri :grin:
celava_dlaka

#8527 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by celava_dlaka »

Milicijo udaraj bez milosti 8)
tataćusak

#8528 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tataćusak »

Mi i ne zaslužujemo bolje od ovakvog GRAS-a. Pa eto mi se bunimo što nam pljačkaju državu od rata pa ovamo. Šta će ljudi da odu direktoru i kažu "slušaj ne smiješ prodati benzinsku u krugu firme"? Što mi ne izađemo i ne kažemo "nećemo lopove na vlasti hoćemo poštene ljude". Ili što neko ne kaže gazdi "slušaj moje radno vrijeme po ugovoru je 40 sati sedmično, neću da radim nedjeljom, za praznik itd"? Ne možemo ništa da promijenimo i samo trpimo nepravdu.
Nadam se da neće doći danas do problema u GRAS-u, moja želja nije da vidim razbijene glave :-? .
Nadam se da će preovladati razum i da ćemo vidjeti tramvaje na da kruže gradom.
Nadam se boljem sutra za sve nas, za našu djecu, ali na žalost to izgleda nije moguće bez razbijenih glava. :cry:
djes_ba

#8529 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

nakon sedam dana dosli grasovci na temu u malo vecem broju
kako vas nije stid kakva podrska cija
sbb ??? imate podrsku svoje uze familije sire ne ,jbm vam sve ko ostatak grada
nema vise zajebancije danas u 12 razlaz
a da jel vam kasne plate za mart,i topli ????
hoce li vas biti stid trazite te plate
da vas pocastim jednom pjesmom :mrgreen: :mrgreen:

Nas Murga nije obican drot
njegove metode su modernije
on te prvo ponudi cigarom
pa te poslije razbije

kako to

#8530 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kako to »

Navikli smo da pudemo tlačeni i ponižavani ...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8531 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by antimobbing »

Pitanje za pravnike ...

Da li odluke Vlade mogu biti legalne, u čijem sastavu i procesu odlučivanja učestvuju ljudi osumnjičeni za kriminal kao što je Esad Radeljaš?
zvrk

#8532 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

antimobbing wrote:Pitanje za pravnike ...

Da li odluke Vlade mogu biti legalne, u čijem sastavu i procesu odlučivanja učestvuju ljudi osumnjičeni za kriminal kao što je Esad Radeljaš?
svako je nevin dok se ne dokaze suprotno

osim radnika gras-a (ne ukljucujuci direktore)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8533 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by antimobbing »

zvrk wrote:

svako je nevin dok se ne dokaze suprotno

osim radnika gras-a (ne ukljucujuci direktore)
Revizija je pokazala da je Esad Radeljaš počinio krivično djelo. Dakle, dokazano je i materijalni dokazi postoje.
Zbog ove činjenice postavlja se pitanje ''Da su li su Odluke Vlade legalne jer u njenom sastavu i procesu odlučivanja učestvuju ljudi osumnjičeni za kriminal kao što je Esad Radeljaš?
zvrk

#8534 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

antimobbing wrote:
Revizija je pokazala da je Esad Radeljaš počinio krivično djelo. Dakle, dokazano je i materijalni dokazi postoje.
Zbog ove činjenice postavlja se pitanje ''Da su li su Odluke Vlade legalne jer u njenom sastavu i procesu odlučivanja učestvuju ljudi osumnjičeni za kriminal kao što je Esad Radeljaš?
Nalazi finansijske policije pokazali su da je pod Jusufranićevom upravom metla plaćana 60 KM.
je li ga to spriječilo da mirno ode i otvori Univerzitet?

jok

dok ne bude pravosudna presuda - nista

eventualno moze biti suspendovan on ako s epotvrdi optuznica za odredjena krivicna djela, ali tu nema ni optuznice
osrbih_do_groba

#8535 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by osrbih_do_groba »

Ma neeeeeeeeeeee!

Legalne su samo one koje Fahro ovjeri pecatom!

I mala napomena, Eso R nije clan niti jedne Vlade ( hvala Bogu ), dok Pikaso jeste ( i to one drzavne ).
Savjetnik Premijera

#8536 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Savjetnik Premijera »

Ima li te policije?
Last edited by Savjetnik Premijera on 10/04/2013 08:44, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#8537 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Uranili GRAS prevarili drugovi pješaci.

Danas očekujemo nove ture besciljnih naglabanja iz poslaničkih klupa i još barem tri zaključka vlade, držimo im fige :mrgreen:
Pitarrr82

#8538 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

Odakle je potekla prica da ce murija raditi nesto danas u podne?
ultima_palabra

#8539 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

Jel to policija najavila kad će doći? Da ovi mogu žene i djecu poredati ispred njih :-) To se tako radi kad neće nešto da riješe... da hoće, upali bi u 4 ujutro i preuzeli kontrolu, uveli direktoricu u kancelariju koja bi izdavala radne naloge, ko se suprotstavi razvalili mu pičku itd...
Savjetnik Premijera

#8540 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Savjetnik Premijera »

Nadam se da ce Himzanija & Co, biti u prvim redovima, ili ce ipak ispred sebe isturiti zene i djecu?
Ima tamo dosta junacina, koji su se znali izivljavati na putnicima.
zvrk

#8541 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

dobar dan
Last edited by zvrk on 10/04/2013 08:49, edited 1 time in total.
Paranoid

#8542 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Paranoid »

Image

GraS danas mora pasti... Eso Tam Vam... :lol:
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#8543 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Woody »

Mislim, stvarno, al' zaista:

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo o GRAS-u (10.04.2013. u 08:09):
Ukoliko taj zaključak ne bude ispoštovan, kako se i dogodilo, Skupština KS-a će ponovo nastavi zasjedanje o GRAS-u
:lol: :lol: :lol:

Joj, što se volim slatko ismijat' na sabahu
jedan_iz_mase

#8544 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jedan_iz_mase »

Jedini način kako sa se potpuno uništi GRAS je ovo sadašnje stanje, uz to ovaj štrajk je u potpunosti nezakonit, ali to u ovoj državi ne znači ništa.

Kao da će biti neka satisfakscija nekome što će moći reći da je neki direktor, SDA, SBIH ili neko treći tome doprinio....možda kratkoročno, ali dugoročno ništa....samo još jedna u nizu uništenih firmi. Propao je Alhos, Sarabon i još mnoge druge kojih se više ljudi ne sjećaju da postoje....2014 izbori i priča ko je šta uništio...al to je i do sada bilo pa smo vidjeli kakvi su rezultati.

Umjesto da se svi daju u rješavanje problema, i pokušaju da sa stvari postave na svoje mjesto, svi ganjaju jeftine političke poene, i vode politiku, tačnije politikantstvo preko leđa radnika.

Jedino mi nije jasno šta radnici misle, ako ovaj mjesec ne bi radili, kako misle bez ikakvog prihoda u firmi (kuponi + dnevne karte) da isplate bilo šta.
Po meni, totalno pogrešan način borbe za svoja prava...al kad vidim snimak kabadahija koje napadaju vozača jučer, onda mi možda i bude jasno što nisu znali/mogli organizovati neki drugi vid borbe.
Qler

#8545 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Qler »

Ja sam jutros povezao neku zenu sa alipasinog do pofalica, stao reko ako hoce neko, bujrum, i samo ona htjela. Jos kaze, nemam da platim, reko gospodjo, dzaba je, isto mi je isao sam ili sa vama... I lijep je osjecaj kad pomognes pa makar tih par kilometara...
zvrk

#8546 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

Qler wrote:Ja sam jutros povezao neku zenu sa alipasinog do pofalica, stao reko ako hoce neko, bujrum, i samo ona htjela. Jos kaze, nemam da platim, reko gospodjo, dzaba je, isto mi je isao sam ili sa vama... I lijep je osjecaj kad pomognes pa makar tih par kilometara...
ja sad naglasim besplatno :)
jutros troje pokupila
a veli mi zena da je stao tip prije mene i za marku i po rekao ko hoce s njim do grada
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8547 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

joj šta se sve može pročitati na onim grasovim stranicama

pa dokle će se više pozivati na rat
oni su javno preduzeće
ne mogu govoriti ne koristite naš prevoz ako niste zadovoljni

nema alternative

:roll:
shandrprcSA

#8548 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shandrprcSA »

Qler wrote:Ja sam jutros povezao neku zenu sa alipasinog do pofalica, stao reko ako hoce neko, bujrum, i samo ona htjela. Jos kaze, nemam da platim, reko gospodjo, dzaba je, isto mi je isao sam ili sa vama... I lijep je osjecaj kad pomognes pa makar tih par kilometara...
tako i treba :D vidis kako te fino ucim :D :D
kadinica

#8549 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kadinica »

tataćusak wrote:Mi i ne zaslužujemo bolje od ovakvog GRAS-a. Pa eto mi se bunimo što nam pljačkaju državu od rata pa ovamo. Šta će ljudi da odu direktoru i kažu "slušaj ne smiješ prodati benzinsku u krugu firme"? Što mi ne izađemo i ne kažemo "nećemo lopove na vlasti hoćemo poštene ljude". Ili što neko ne kaže gazdi "slušaj moje radno vrijeme po ugovoru je 40 sati sedmično, neću da radim nedjeljom, za praznik itd"? Ne možemo ništa da promijenimo i samo trpimo nepravdu.
Nadam se da neće doći danas do problema u GRAS-u, moja želja nije da vidim razbijene glave :-? .
Nadam se da će preovladati razum i da ćemo vidjeti tramvaje na da kruže gradom.
Nadam se boljem sutra za sve nas, za našu djecu, ali na žalost to izgleda nije moguće bez razbijenih glava. :cry:
potpisujem i dodajem: treba riješiti uzrok problema, a ne posljedicu.

To znači, utvrditi odgovornost onih koji su firmu doveli u ovu situaciju, a ima ih mnogo....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8550 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

shandrprcSA wrote:
tako i treba :D vidis kako te fino ucim :D :D
mene neki lik zaustavlja na vracama
ja reko saće da me ponudi prijevozom da odbijem jer nije daleko
kad on pita put za sokolac :D
Post Reply