pa jel to ides da ti neko zamjeni filter klime???amar1994 wrote:![]()
![]()
kako bolan , meni recimo kod njih filter klime najjeftiniji![]()
aaaaaaa
Ili kupis pa sam.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
pa jel to ides da ti neko zamjeni filter klime???amar1994 wrote:![]()
![]()
gasket wrote:Ja Kiu kod njega servisiram, recimo u pola jeftinije sve nego kod onih diletanata u Rajlovcu, usluga brza, netreba se najavljivati, kod kojih sam sve smerljara bio, prezadovoljanamar1994 wrote:![]()
![]()
kupim pa samzdruzdjo wrote:pa jel to ides da ti neko zamjeni filter klime???amar1994 wrote:![]()
![]()
aaaaaaa
Ili kupis pa sam.
Auta su stvarno fina. nema dileme. Vozao sam svakakvih kia. Ceed sa cetvero vrata je super. pogotovo dizel verzija sa sestostepenim mjenjacem. Ma prava zmijica za male porodice.NediM17 wrote:Ko da Rolls-Royce odrzavas.![]()
A jesu im servisi prilicna deracina, ali generalno Kie su odlicni auti.
Huuuuhamar1994 wrote: kupim pa sam![]()
, jedino od gorivai ulja ne mogu sam
pa vala da je BK prethodni model , morao bizdruzdjo wrote:Huuuuhamar1994 wrote: kupim pa sam![]()
Prepade me, kontam nije valjda da majstoru ides za to.
pukla bi bruka.
Ja majstorima idem za to nek mjenjaju sve ja ne diram prstom nistazdruzdjo wrote:Huuuuhamar1994 wrote: kupim pa sam![]()
Prepade me, kontam nije valjda da majstoru ides za to.
pukla bi bruka.
servis im je ocajan u sarajevu, ja sam prosao sve njihove varijante, neznas ko je gori bio, nestrucniji..veliki servis sam uradio za jedno 250 km manje u ovlastenom u Jelahu, sve imaju odmah na,stanju, usluga prva liga, jedino sto su podaleko, ovi u Sa trazili kaparu da naruce uz to puno skuplja ponuda, jednom jos mjenjao jedan dio kod njih koji je za 5000 km opet otisao....sumnjam da ga nisu.ni zamjenili mozda samo podmazalizdruzdjo wrote:Auta su stvarno fina. nema dileme. Vozao sam svakakvih kia. Ceed sa cetvero vrata je super. pogotovo dizel verzija sa sestostepenim mjenjacem. Ma prava zmijica za male porodice.NediM17 wrote:Ko da Rolls-Royce odrzavas.![]()
Ali te ohlade kad vidis kakva im je servisna mreza. I usluga.
Nesto se to sve cekaaaa na svaku aman sitnicu. Imao sam osjecaj da na lageru jedino su imali ulje, filtere, gume, i tecnost za pranje sajbe. Sve ostalo sto je covjek dolazio, ako je bilo neko mjenjanje djela nekog aaaa cekaj 2-3-5 dana.
Tih 2600 za celjusti su trazili da im se uplati depozit pa onda se cekalo 10-15 dana na dio. Ma odajebite ba.
Nasli majstora koji je preko ebay iz engleske narucio kit za reparaciju tih celjusti. bilo nekih 150-ak funti + nekih 20-tak funti shipmenta. Gomila nekih gumica, sarafica, dihtunga, sajbi, podloski, klingerita...... sve zajedno reparacija sa rukama, montazom, uljem za kocinice je covjeka doslo ispod tisuce.
gasket wrote: ....zato sam uzeo hyundai, za sad nemam neke zamjerke,al nisam ni nesto spec radio,bumo videli
tempuser wrote:.................... On je davao garancije proizvodjaca 18/24mj i ti lonci su progorjevali odmah nakon isteka garancije. Tako je kod svih koji su prodavali te lonce.
Pa postoji i zigolo kojem se plati i njegov je posao da uradi ono za sta je placen, ali ipak ja volim uraditi taj njegov posao sa suprugom. I jos budem zadovoljan obzirom da sam nesto uradio sam svojim rukama i .....supercali wrote: Ja majstorima idem za to nek mjenjaju sve ja ne diram prstom nista
Nek svako radi svoj posao
Cuo sam od vise ljudi za Kantica da je beton, ali Kie vozam 14 godina, i ovih dana prvi put idem njima,gasket wrote:servis im je ocajan u sarajevu, ja sam prosao sve njihove varijante, neznas ko je gori bio, nestrucniji..veliki servis sam uradio za jedno 250 km manje u ovlastenom u Jelahu, sve imaju odmah na,stanju, usluga prva liga, jedino sto su podaleko, ovi u Sa trazili kaparu da naruce uz to puno skuplja ponuda, jednom jos mjenjao jedan dio kod njih koji je za 5000 km opet otisao....sumnjam da ga nisu.ni zamjenili mozda samo podmazalizdruzdjo wrote:Auta su stvarno fina. nema dileme. Vozao sam svakakvih kia. Ceed sa cetvero vrata je super. pogotovo dizel verzija sa sestostepenim mjenjacem. Ma prava zmijica za male porodice.NediM17 wrote:Ko da Rolls-Royce odrzavas.![]()
Ali te ohlade kad vidis kakva im je servisna mreza. I usluga.
Nesto se to sve cekaaaa na svaku aman sitnicu. Imao sam osjecaj da na lageru jedino su imali ulje, filtere, gume, i tecnost za pranje sajbe. Sve ostalo sto je covjek dolazio, ako je bilo neko mjenjanje djela nekog aaaa cekaj 2-3-5 dana.
Tih 2600 za celjusti su trazili da im se uplati depozit pa onda se cekalo 10-15 dana na dio. Ma odajebite ba.
Nasli majstora koji je preko ebay iz engleske narucio kit za reparaciju tih celjusti. bilo nekih 150-ak funti + nekih 20-tak funti shipmenta. Gomila nekih gumica, sarafica, dihtunga, sajbi, podloski, klingerita...... sve zajedno reparacija sa rukama, montazom, uljem za kocinice je covjeka doslo ispod tisuce.uglavnom rado bi uzeo opet Kiu kao dobar i pouzdan auto,al servis....zato sam uzeo hyundai, za sad nemam neke zamjerke,al nisam ni nesto spec radio,bumo videli
Nije to nista za bivsi FA-C i connectuNediM17 wrote:
Cuo sam od vise ljudi za Kantica da je beton, ali Kie vozam 14 godina, i ovih dana prvi put idem njima,nikada mi nije bilo na ruku, ali mi je vise preko glave vise gulikoza i neznalica koji nisu u stanju ulja promijeniti da ne preliju pola litra.
Takodjer, kazu da Kantic ima i fenomenalnu lakirnicu i majstore, pa eto, dobro je znati.![]()
Sarajevo, kako su presli u Rajlovac, se pretvorilo nazalost u teski fuseraj i autopijacu, a cijene su im boli glava.
moje iskustvo s Kanticem prva liga, svima preporucujem,jest podaleko do Jelaha,ali vrijedi, jest ima i limarijiu i farbanje, ma servis i po za ove u Sarajevu. Ti mi cijeli dan mjenjali lezaj na tocku, pa kad sam dosao da preuzmem auto,hoce kloc da mi naplati nekih sati i sati, reko sefe zna se kolko traje zamjena lezaja, e sad sto tvoji majstori ne znaju, nemaju alat itd to neces meni naplatit, sikteramar1994 wrote:Nije to nista za bivsi FA-C i connectuNediM17 wrote:
Cuo sam od vise ljudi za Kantica da je beton, ali Kie vozam 14 godina, i ovih dana prvi put idem njima,nikada mi nije bilo na ruku, ali mi je vise preko glave vise gulikoza i neznalica koji nisu u stanju ulja promijeniti da ne preliju pola litra.
Takodjer, kazu da Kantic ima i fenomenalnu lakirnicu i majstore, pa eto, dobro je znati.![]()
Sarajevo, kako su presli u Rajlovac, se pretvorilo nazalost u teski fuseraj i autopijacu, a cijene su im boli glava.![]()
![]()
Ok je prodaja i ljudi koji te prime na servis , ali dunjeri u servisu![]()
![]()
neki dan sam kupovao za clio ,manzetna na zglobu je 10 maraka,manzetna do mjenjaca ima lezaj koji je 12 maraka i manzetna je 8 maraka.30 maraka+ ruke 30 = 60newklear wrote:Treba mi jedan savjet struke - na Cliu mi pukla mandžetna na lijevom točku. Išao u majstora da mi promijeni i rekao mi da moram promijeniti i mandžetnu koja je kod mjenjača (to se kod ovih auta u kompletu mijenja jer se mora "razvaliti" i ta kod mjenjača)
E sad, ovlašteni servis (Guma M) mi traži 97 KM (dvije mandžetne i rad majstora) a Unitrade mi traži 120 KM za čitavu novu poluosovinu sa mandžetnama... Šta je bolje uzeti, originalne zamjenske mandžetne ili novu poluosovinu u unitrade?
Gdje si kupovao dijelove? Manzetna na zglobu u GumaM je 21,20 KM, Unitrade je nešto jeftniji, manzetna kod mjenjača sa ležajem je 47 KM (Guma M), Unitrade je nema....bitanga_sa_otesa wrote:neki dan sam kupovao za clio ,manzetna na zglobu je 10 maraka,manzetna do mjenjaca ima lezaj koji je 12 maraka i manzetna je 8 maraka.30 maraka+ ruke 30 = 60newklear wrote:Treba mi jedan savjet struke - na Cliu mi pukla mandžetna na lijevom točku. Išao u majstora da mi promijeni i rekao mi da moram promijeniti i mandžetnu koja je kod mjenjača (to se kod ovih auta u kompletu mijenja jer se mora "razvaliti" i ta kod mjenjača)
E sad, ovlašteni servis (Guma M) mi traži 97 KM (dvije mandžetne i rad majstora) a Unitrade mi traži 120 KM za čitavu novu poluosovinu sa mandžetnama... Šta je bolje uzeti, originalne zamjenske mandžetne ili novu poluosovinu u unitrade?
Ja sam se jednom za*ebo i kupio zamjensku poluosovinu za Kangooa koja je bila 80-100 KM jeftijija od originala na akciji, poslije 1 - 1,5 god kineticki poceo da melje. Kupio original i evo vec 7-8 god vrti bez problema, manzete dobre, nista curi.newklear wrote:Treba mi jedan savjet struke - na Cliu mi pukla mandžetna na lijevom točku. Išao u majstora da mi promijeni i rekao mi da moram promijeniti i mandžetnu koja je kod mjenjača (to se kod ovih auta u kompletu mijenja jer se mora "razvaliti" i ta kod mjenjača)
Bolje je u ovlaštenom servisu.newklear wrote:
Hoda itekako, uvijek pri pustanju i davanju gasa, samo je li taj nosac mjenjaca = donji nosac ?kabal1337 wrote:Los nosac mjenjaca mozes primjetiti takoder. Kada "stisnes" gas, a mjenjac ima previse hoda...Leon16v wrote:Jedno kratko pitanje, Da li može nosač mjenjača da lupa pri prelasku preko pukotina na cesti, jer je zvuk kad predjem preko onih pukotina "tup,tup" ne znam kako da objasnim![]()
A inace i pri prelasku preko tih pukotina, primjetim da mi se mjenjac pomjera.
jeste , to im je mana , i moj drug je mijenjao na beznizncuLeon16v wrote:Hoda itekako, uvijek pri pustanju i davanju gasa, samo je li taj nosac mjenjaca = donji nosac ?kabal1337 wrote:Los nosac mjenjaca mozes primjetiti takoder. Kada "stisnes" gas, a mjenjac ima previse hoda...Leon16v wrote:Jedno kratko pitanje, Da li može nosač mjenjača da lupa pri prelasku preko pukotina na cesti, jer je zvuk kad predjem preko onih pukotina "tup,tup" ne znam kako da objasnim![]()
A inace i pri prelasku preko tih pukotina, primjetim da mi se mjenjac pomjera.
Pošto bi sutra to uzeo, da odma završim