BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#8526 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

quarterback wrote:ljudi dragi prepucavanja cija je ponuda bolja nemaju nikakvog smisla, neka svako koristi ono sto zeli i sto smatra povoljnijim i boljim
slazem se, ali jednostavno LiP om nisam mogao odoljeti, a onda ovajzilog ko kec na 11.
quarterback

#8527 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

bio sam nekada na logosoftu i ne bih nikada vise mada od kako imaju super tv i xdsl nisam cuo ni jednu losu kritiku, ipak moje iskustva su bila tako ruzna da ih vise nikada nisam uzeo u razmatranje, telecom jeste vjerovatno najskuplji i mozda nudi najmanje ali cijenim pouzdanost i brigu o krajnjem korisniku (znam da cete se ovdje uglavnom nasmijati medjutim moja iskustva sa njima su stvarno izuzetna)
iceman2010

#8528 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
azdralovic wrote:imam ja do kojeg nije dobacila ni jedna druga mreza :D
Razumljivo i tebi je BHT jedini i najbolji. Pitanje je bilo upuceno nekom drugom, kao odgovor na spominjanje broja korisnika.
Mozda imam nekoga u Kaknju i imam besplatne razgovore sa njim?

Vezano za programe, iako ih ne gledam, mislim da je bezveze izbacivanje programa, pogotovo zato sto su neki od njih kvalitetni. Jedino da se rijesi pitanje engleske i spanske lige (mislim da samo sport klubovi dolaze u obzir zbog autorskih prava). Onda bih opravdao izbacivanje ovih kanala zbog finansijskih razloga.
zateznistub

#8529 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

quarterback wrote:bio sam nekada na logosoftu i ne bih nikada vise mada od kako imaju super tv i xdsl nisam cuo ni jednu losu kritiku, ipak moje iskustva su bila tako ruzna da ih vise nikada nisam uzeo u razmatranje, telecom jeste vjerovatno najskuplji i mozda nudi najmanje ali cijenim pouzdanost i brigu o krajnjem korisniku (znam da cete se ovdje uglavnom nasmijati medjutim moja iskustva sa njima su stvarno izuzetna)
Ja licno, imam samo rijeci hvale za porsku!!!
zilog

#8530 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

zateznistub wrote:I da, vi ako ikad dobacite dalje od sarajeva (grada) od vas dvojice se nece moci zivjeti. Samo ka zamislim naslov
"LOL dobacio do Blazuja..."
Nema potrebe, evo Logosoft davno dobacio do Frankfurta, pa se nije pretjerano hvalio:
http://www.de-cix.net/customers-partner ... frankfurt/
Nesto ne vidim BHT na ovoj listi? :lol:

Ova diskusija se pocela svoditi na moj provajder vs tvoj provajder, samo na osnovu toga ko je napisao "Sega ova Moja TV". Onda se cudimo kada se pojave trolovi sa 5 postova i lupaju bez rizika da se povezu sa nekim drugim.

BTW, To sto si naveo kupovinu laptopa na rate (mobitel moze svako uzeti i bez MojaTV, a fiksni telefon se svakako dobija unutar usluge), kao da se besplatno dijele, dovoljno govori o argumentima BHT-a.
Evo, navedi koji se to laptop trenutno moze uzeti na rate i po kojoj cijeni? Sada, ovog momenta.
iceman2010

#8531 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

ala7 wrote: Spomenuo sam region i prosjecne brzine, iz prilozenog se vidi kako BH Telecom malo ulaze u infrastrukturu jer su na 15. mjestu a tolika TK firma, najveca u drzavi.. Sramota je to za samu drzavu..
Odgovoricu samo na ovaj dio komentara. BH Telecom je ulozio jako puno u poboljsanje infrastrukture. Vec sam napomenuo da na podrucju grada Sarajeva imaju izmedju 150 i 200 FTTB rjesenja i jako, jako puno FTTC rjesenja na podrucju Kantona Sarajevo. BH Telecom u ovom trenutku raspolaze sa xx (dvocifren broj) puta vecim brojem korisnika (ili potencijalnih korisnika) na tim i takvim rjesenjima od Logosofta. Skoro da ne postoji lokacija na sirem podrucju grada, koja nije pokrivena nekim kvalitetnim tehnickim rjesenjem. Medjutim, BH Telecom i pored toga, kako sam vec napomenuo, ima jedan dio pretplatnika koji nisu blizu nekom DSLAM-u / MSAN-u. Njima ne moze ponuditi nesto vise zbog losih parametara na parici (uglavnom zbog duzine iste). Sada, ja se slazem da se moze napraviti diferencirana ponuda (mada ona vec u neku ruku i postoji ako uzmemo u obzir kombinaciju mtv phone i netflat paketa) sa moja TV full i mtv premi paketima. Mogu se kombinovati razliciti paketi interneta, uracunatog saobracaja prema mobilnim u pretplati, a kod premija i razlicite tarife na mobilnom telefonu. Zasto se ne ide u tom pravcu ne znam.
zateznistub

#8532 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zilog wrote:
zateznistub wrote:I da, vi ako ikad dobacite dalje od sarajeva (grada) od vas dvojice se nece moci zivjeti. Samo ka zamislim naslov
"LOL dobacio do Blazuja..."
Nema potrebe, evo Logosoft davno dobacio do Frankfurta, pa se nije pretjerano hvalio:
http://www.de-cix.net/customers-partner ... frankfurt/
Nesto ne vidim BHT na ovoj listi? :lol:

Ova diskusija se pocela svoditi na moj provajder vs tvoj provajder, samo na osnovu toga ko je napisao "Sega ova Moja TV". Onda se cudimo kada se pojave trolovi sa 5 postova i lupaju bez rizika da se povezu sa nekim drugim.

BTW, To sto si naveo kupovinu laptopa na rate (mobitel moze svako uzeti i bez MojaTV, a fiksni telefon se svakako dobija unutar usluge), kao da se besplatno dijele, dovoljno govori o argumentima BHT-a.
Evo, navedi koji se to laptop trenutno moze uzeti na rate i po kojoj cijeni? Sada, ovog momenta.
Ja govorim o usluzi i niste dobacili dalje od dobrinje.
Sto se kupovine na rate tice tu je BHT jaci od sviju ukljucujuci i lol koji nista ne daje na rate.
Mobitele mogu uzimati svi, ALI po povlastenoj tarifi mojatv premi samo korisnici iste, provjeri (mada znam da ti to vrlo dobro znas).
Sto se trenutne ponude laptopa tice nemam pojma, imas broj pa zovi.
zilog

#8533 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

@zateznistub

Zasto da zovem, valjda ima na web-u? Ti svakako bolje znas, pa napisi da ljudi procitaju.
zateznistub

#8534 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zilog wrote:@zateznistub

Zasto da zovem, valjda ima na web-u? Ti svakako bolje znas, pa napisi da ljudi procitaju.
Kad i ako budem tamo radio, javnem ti. Do tada 1444 pa vrti. Ne brini, besplatan je broj.
zilog

#8535 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

iceman2010 wrote:BH Telecom je ulozio jako puno u poboljsanje infrastrukture. Vec sam napomenuo da na podrucju grada Sarajeva imaju izmedju 150 i 200 FTTB rjesenja i jako, jako puno FTTC rjesenja na podrucju Kantona Sarajevo. BH Telecom u ovom trenutku raspolaze sa xx (dvocifren broj) puta vecim brojem korisnika (ili potencijalnih korisnika) na tim i takvim rjesenjima od Logosofta.
Posto je 10 najmanji dvocifren broj, ispada da je BHT dosao sa FTTB i FTTC infrastrukturom do najmanje 450.000 prikljucaka.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mora da se salis? Reci da se salis. :roll:
zateznistub

#8536 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:BH Telecom je ulozio jako puno u poboljsanje infrastrukture. Vec sam napomenuo da na podrucju grada Sarajeva imaju izmedju 150 i 200 FTTB rjesenja i jako, jako puno FTTC rjesenja na podrucju Kantona Sarajevo. BH Telecom u ovom trenutku raspolaze sa xx (dvocifren broj) puta vecim brojem korisnika (ili potencijalnih korisnika) na tim i takvim rjesenjima od Logosofta.
Posto je 10 najmanji dvocifren broj, ispada da je BHT dosao sa FTTB i FTTC infrastrukturom do najmanje 450.000 prikljucaka.
Kako neko ranije napisa, ne mogu se porediti trafika i supermarket!
zilog

#8537 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

zateznistub wrote:Kako neko ranije napisa, ne mogu se porediti trafika i supermarket!
Ozbiljno? Znaci i ti se slazes sa ovim podatkom o najmanje 450.000 prikljucaka, u ovom trenutku, potencijalno dostupnim na FTTB/C infrastrukturi.

Znas li ti uopste koliko BHT ima fiksnih linija?
iceman2010

#8538 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
LOL ima 45.000 prikljucaka super TV :shock: :shock: Reci ti da se salis. Molim te reci da se salis. Jedino ako ne brojis svaku uslugu pojedinacno. hahaha
zilog

#8539 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
zilog wrote:
LOL ima 45.000 prikljucaka super TV :shock: :shock: Reci ti da se salis. Molim te reci da se salis. Jedino ako ne brojis svaku uslugu pojedinacno. hahaha
Procitaj sta sam citirao, sta si ti napisao i nemoj se praviti naivan. :wink:

Nisam spomenuo SuperTV, niti si ti spomenuo Moja TV. Pricamo o FTTB/FTTC infrastrukturi..
Last edited by zilog on 01/11/2012 14:30, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#8540 Re: BHTelecom All About

Post by Ajatolah_ »

Pa pet dobrih kanala izbaciše iz čista mira? :-) :run:
alibegoa

#8541 Re: BHTelecom All About

Post by alibegoa »

Cekaj koje su kanale izbacili iz ponude?

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
iceman2010

#8542 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
Procitaj sta sam citirao, sta si ti napisao i nemoj se praviti naivan. :wink:

Nisam spomenuo SuperTV, niti si ti spomenuo Moja TV. Pricamo o FTTB/FTTC infrastrukturi..
I broju korisnika, a u zagradi sam spomenuo i potencijalne korisnike koje ti stavljas u prvi plan. Dobro. Hajmo i o tim potencijalnim korisnicima. Evo jedan link za opcinu centar koji sam nasao:

http://www.centar.ba/ekologija/?jezik=bos&x=489&y=508

U opcini Centar ima UKUPNO 27.800 stambenih jedinica. Od toga stanova je 16.690, a kuca 11.190. Na podrucju kantona Sarajevo centar ima ucesce od 15,47 % sto znaci da u Kantonu Sarajevo ima nesto malo manje od 180.000 stambenih jedinica ukupno. Ako uzmemo da u Kanton Sarajevo spadaju Ilidza, Ilijas, Hadzici, Vogosca.... gdje LOL-a nema i jos uzmemo da LOL nije pokrio ni 20% urbane zone grada (4-tiri opstine) nema sanse da LOL ima 45.000 potencijalnih korisnika.

P.S. nije broj telefonskih prikljucaka broj potencijalnih korisnika BH Telecom-a. Ima dosta i onih koji nemaju fiksni telefon a potencijalni su korisnici. k tomu uzmi u obzir i one na mojaTV koji nemaju fiksni jer imaju VoIP.

Evo samo na podrucju kantona Sarajevo je BHT ovim rjesenjima pokrio barem 70% citavog Kantona. LOL nije ni 20% citavog grada, a da ne govorim o citavoj BiH.

Stojim i dalje iza onoga sto sam rekao. Barem 10 puta vise korisnika od LOL-a na FTTB / FTTC rjesenjima.
Last edited by iceman2010 on 01/11/2012 14:52, edited 1 time in total.
neki

#8543 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

Koje budale, cuj ukinut viasat kanale :-) vracaju se na nivo bh cabel neta.
Mada su na tom fb profilu prije vise od godinu pisali da uvode hbo i sportklub pa nista..
zilog

#8544 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

@iceman2010
LOL je pokrio najgusce naseljena podrucja grada: Dobrinja, Vojnicko, Alipasino, Otoka, Hrasno, Grbavica, Malta i skoro Pofalici. Tako da nije problem nabrojati tih 45.000 stambenih jedinica. Povrsinski je to malo za velicinu kantona, ali nikako za broj prikljucaka.

To sto stojis iza dijela onoga sto si rekao, ne znaci da si u pravu, ali to nije tema svakako.
baklava2

#8545 Re: BHTelecom All About

Post by baklava2 »

kad se završi ova trakavica oko toga čiji je veći a čiji bolji tehničar molim vas da me neko obavijesti putem pp-a da mogu nastavit pratit temu :D
jastuk1

#8546 Re: BHTelecom All About

Post by jastuk1 »

zilog wrote:@iceman2010
LOL je pokrio najgusce naseljena podrucja grada: Dobrinja, Vojnicko, Alipasino, Otoka, Hrasno, Grbavica, Malta i skoro Pofalici. Tako da nije problem nabrojati tih 45.000 stambenih jedinica. Povrsinski je to malo za velicinu kantona, ali nikako za broj prikljucaka.

To sto stojis iza dijela onoga sto si rekao, ne znaci da si u pravu, ali to nije tema svakako.
Jest. Ali je vrijeme kad je LOL mogao preuzimati korisnike od telekoma zbog većih brzina i povoljnije ponude daaaavno prošlo. Ko je prešao prešao je i to je uglavnom to. Sad se više nema ko prije raašta prelazit. Naročito kako se vremenom budu širili sveobuhvatni paketi koji uključuju i mobilni.

Jest da je LOL puno povoljniji, ali za one koji puno koriste telefon nije. LOL ima više kanala, ali ljudi uglavnom uvode moju TV radi kombinovanih usluga, a ne toliko radi kanala. Sem toga, mogu ići na kablovce ako ih interesuju kanali, ne moraju na LOL.
iceman2010

#8547 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:@iceman2010

Ako su opcini Centar 40 % stambenog fonda privatne kuce, ako uzmemo da je u Hadzicima, Ilijasu, Vogosci, Ilidzi, pa i Starom Gradu taj procenat jos veci, onda dodjemo do procenta od barem 50% kuce vs stanovi. LOL ne radi privatne kuce. Znaci ostane 90.000 stanova od cega se dobar dio nalazi u opcinama kojima LOL nije ni prisao. Cak mislim da LOL nije ni pokrio ta naselja koja si nabroja u 100% iznosu. Nema tu 45.000 potencijalnih korisnika sigurno. To bi bilo oko 50% ukupnog stambenog fonda u kantonu Sarajevo kada su stanovi u pitanju a to sigurno nije slucaj. Mislim da je matematika jasna, ali da ne idemo dalje ja cu zavrsiti o ovome sa ovim komentarom.
salemkaravdic

#8548 Re: BHTelecom All About

Post by salemkaravdic »

mozda ljudi prave prostor za nove kanale,kao sto sam rekao sef jedne poslovnice mi rekao da idu HD kanali
madtv

#8549 Re: BHTelecom All About

Post by madtv »

salemkaravdic wrote:mozda ljudi prave prostor za nove kanale,kao sto sam rekao sef jedne poslovnice mi rekao da idu HD kanali
pa neka ga prave na onim Vogosca, Igman, KCN* i ostalim (ne)kanalima :-) :-)
joe_cole

#8550 Re: BHTelecom All About

Post by joe_cole »

Sto filmse nisu zamjenili sa HBO kanalima da se primjeti neka razlika u kvaliteti :D, mada meni je sport najbitniji, tj engleska liga, plus internet na 4 mbit da povecaju i nista vise.
Locked