Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
7cokanja

#8526 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

Referendum koji se ovde poteze moze ( a ne mora) biti veoma opasan za BiH. Najopasnije je sto se sad vidi da niko nema pravi odgovor na taj potez velikosrba
..pravi odgovor je u EU povelji o ljudskim pravima..ista ona koja je presudila pozitivno u slucaju Sejdic i Alkalaj protiv BiH..u ovom slucaju trebaju biti gradjani BiH, nesrbi, ili njihovi predstavnici po popisu iz '91-ve i katarstarski izvodi, sa 49% okupirane teritorije, protivu velikosrba i njihovog genocidnog projekta , takozvane "pc"..
zavrzlama

#8527 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Frankyee wrote:Dodik ce izgurati ovaj referndum, kao sto je izgurao reformu policije, Ambasadora BiH u Beogradu, predstavnistva RS po svijetu, protjerao strane tuzioce i mnoge druge stvari. Inzko nece prstom mrdnuti, kao sto ni Akashi nije za Srebrenicu.

Jedino sto moze pokvariti planove velikosrba je da se probude i povezu one snage koje su spremne braniti BiH svim sredstvima. MZ ce uvijek prije izabrati podilazenje Dodiku nego eskalaciju. MZ ce lakse prodati drzavnost BiH nego sto je spremna da vidi jos jedan sukob u BiH. Jedin opcija pod kojom MZ moze da djeluje je ako MZ misli da ce prvenstveno Bosnjaci ali i ostali koji vole BiH da se pobune i dignu protiv razvaljivanja ove drzave. Ako Dodik uspije ubijediti MZ da raspad BiH moguc mirnim putem onda ce MZ da dozvoli Dodiku da to i pokusa.

Dodika ovde ponovo neki potcjenjuju i misle da se prevario po pitanju referenduma. Potezanje referenduma je riskantan ali savrseno pametan potez za Dodika jer:

1. Osigurava pobjedu na izborima
2. Pokazuje MZ i OHR-u ko je jedini faktor u BiH, teza bez Dodika nema nijednog dogovora.
3. Utjeruje strah u kosti Hrvatima i Bosnjacima
4. Odrzava RS na kursu otcjepljenja "kad se stvore uslovi"

Svaka opcija raspleta je plus za Dodika

Sta u meduvremenu rade politicari SDA ili SBiH
?
ne rade nista...i sto bi ista radili...jer trenutno svaki potez protiv dodika ide dodiku u korist .ljudi lijepo pustili krkana da se sam gusi u vlastitim govnima..ti bi i volio da se Hare umijesa i spasi dodika....ovo sto dodik radi je krik ocajnika koji se uhvatio posla kojeg nije mogao da uradi Milosevic sa JNA + neonaoruzani Bosanci,i sad bez sile pokusava da dovrsi posao kojeg su mu ostavili velikosrbi prije njega..dodik trazi izlaznu formulu da bi spasio sebe a kasnije i ingerencije koje rs ima...medjutim srbija nece ni da cuje da se dodik povuce sa kursa secesije,a jadnik nema vojske,podrske ni naroda ni medjunarodne zajednice...krkan pljuje ,prijeti,prica sam sa sobom u nadi da se koji bosnjacki politicar nakaci,pa da nadje opravadnje za svoje postupke i homogenizije posustali srpski narod,koji je izgleda shvatio da nema secesije na guzove,nego se valja hvatati pusaka ili dezertirati u mecehin zagrljaj....srbija sa jedne strane odasilje sve nejasnije i neuvjerljivije poruke srpskom narodu u BIH,ekonomija entiteta u sranju,opozicija hvata sansu da dodje na vlast jer srbija se zabavila sobom...dodiku je srbija odrijesila ruke da radi sta hoce,ALI sam i sa svojim snagama...a to je malo zajebano...da su BIH srbi bili 1992-e u poziciji u kojoj se danas nalaze(sa srbijom koja huska ali se ne mijesa u sukob, ne smije od amerike) rata nikad nebi ni bilo..danas je ista situacija kao i pred proslu agresiju na BIH,samo velikosrbi nemaju vojnih i ljudskih potencijala,pa je danas merak gledat i slusat kako se guse u vlastitim govnima....a ovaj referendum je pokusaj da se koliko toliko amortizuje defetizam i povrati poljuljani do kosti moral srpskog naroda i prikaze rs kao nesto sto stoji cvrsto na svojim nogama,a izabralo se referendum i referendumsko pitanje "da li ste za ono sto smo jednom prihvatili" ili "da li ste za ono sto ne mozemo ostvariti" sto je opet omalovazavanje zdravog razuma i sludjivanje ionako satanizovanog i velikosrpskom propagandom paralizovanog srpskog naroda... ;-)
vee-jay

#8528 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

@Frankyee, sve vise vjerujem da pises po vozdovoj naredbi....

I sto se tice politicara SDA i SBiH. Sta bi oni trebali da rade? Ljudi se spremaju za izbore u oktobru, bas kao i SDP. Sa Dodikom nek se bave oni koji su ga napravili. I nek se dobro pozabave jer se na drugoj strani gubi strpljenje :D
dallton

#8529 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

niko se vise ne bavi dodikom, osim on samim sobom ...sto rece @vee-jay sdp ganja izbore u kojima je po svemu sudeci apsolutni pobjednik stranacki gledano, a hare lijepi ispada nenadjebiv u prezivljavanju svih neprijatelja na licnoj osnovi, stranka mu je bezveze...o sda necu ni da prica, oni se mogu spakovati za arhivu
Tornado Bi

#8530 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tornado Bi »

NAJBOLJE REČENO:
Bojan Bajić- NAŠA STRANKA

Bojan Bajić: 'Dodik bi mogao postati Milan Martić bosanskih Srba'

nacional.hr: Koje osobine Dodika ponajviše asociraju na lik i djelo jednog Milana Martića?

Dodika i Martića uspoređujem u kontekstu činjenja fatalne političke greške. Odbijanje plana Z4, gdje je glavnu ulogu odigrao Milan Martić, školski je primjer nerazumjevanja vanjskog svijeta i uzročno-posljedičnih događanja koje proizvodi vlastita odluka. Odbijanjem plana Z4, kojim se Srbima u Hrvatskoj na određenim teritorijima davala široka autonomija i sva moguća prava, ne samo kulturna, Martić je pokazao da se zapravo ne bori za ugrožena prava Srba u Hrvatskoj, već za secesiju i odvajanje od Hrvatske. Kada je to postalo očito, a odbacivanje Z4 je bio konačni dokaz, onda je to suprotna strana iskoristila na način koji nam je svima poznat. Naravno da je Tuđman molio Boga da Martić bude dovoljno glup da odbaci plan i naravno da nemam iluzija o tome da Tuđman nije sanjao demonstrirani scenarij rješavanja srpskog pitanja u Hrvatskoj, ali, čak i u privatnom životu, ako si dovoljno glup, uvijek skupo platiš životnu školu. U politici tu školu plaća narod. Srbi u BiH su prihvatili bosanski plan Z4, tj. Dejton. Stvorena je Republika Srpska kao entitet u okviru međunarodno priznate države BiH. Od tog trenutka se dešavaju dva procesa u srpskoj politici. Prvi je konstantno negiranje BiH kao vjekovne otadžbine srpskog naroda i stvaranje animoziteta među Srbima iz BiH prema svemu što ima prefiks bosanski. Drugi je pritajeno i otvoreno zagovaranje raspada BiH i ostvarenje nezavisnosti entiteta.

Milorad Dodik je trenutna personifikacija ova dva procesa, koji srpski narod vodi na ivicu provalije, ka koti: ''Milan Martić''. Kota: ''Milan Martić'' za bosanske Srbe predstavlja bilo koju akciju kojom će ozbiljno uzdrmati dejtonske osnove BiH, u prvom redu mislim na organizaciju ili čak samo najavu referenduma za nezavisnost RS-a. Nakon ovoga bi uslijedila invazija NATO pakta na RS, bile bi suspendirane entitetske nadležnosti, usput bi 200 do 300 tisuća Srba pobjeglo u Srbiju, te bi tako Milorad Dodik mogao u povijest uz Milana Martića, kao jedan od većih srpskih zlotvora za vlastiti narod. Imamo li u vidu Dodikov nesputani animalni refleks u politici, njegovu autokratsku strukturu ličnosti i vladavine, iskazani nepotizam, te mnoštvo sumnji za teški kriminal i korupciju, kao i poltrone i ulizice oko sebe, svatko pametan se mora zabrinuti i iskazati opravdani strah od pojave još jednog Martića među Srbima, ovog puta među bosanskim. Naravno da nemam iluzija o tome da mnogi ne bi jedva dočekali ovakav završetak Dodikove avanture, kao što znam da u relevantnim centrima postoji ova opcija za rješenje srpskog pitanja u BiH, ali kao što sam već rekao, glupost u politici se skupo plaća, pa zato i apeliram na narod koji bi na kraju platio taj ceh da se na vrijeme trgne iz sna i na izborima kazni Dodika i slične, dok ne bude bilo kasno.
vee-jay

#8531 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

dallton wrote:niko se vise ne bavi dodikom, osim on samim sobom ...sto rece @vee-jay sdp ganja izbore u kojima je po svemu sudeci apsolutni pobjednik stranacki gledano, a hare lijepi ispada nenadjebiv u prezivljavanju svih neprijatelja na licnoj osnovi, stranka mu je bezveze...o sda necu ni da prica, oni se mogu spakovati za arhivu
Ma ja. Sad se Suljo i Hari samo nadaju da ce SDP nakon izbora sa jednom od njih morati praviti vlast. posto se SBiH vec sada ponasa kao opoziciona stranka (uvijek u poziciji a agira kao opozicija :-) ) moze biti da dobiju vise glasova od SDA. padne mi mrak na oci kad pomislim da bi SDP mogao sa takvima da pravi vlast :sad: nazalost ovi drugi su jos gori :-)

btw. welcome back
hercegovac_pravi

#8532 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote:niko se vise ne bavi dodikom, osim on samim sobom ...sto rece @vee-jay sdp ganja izbore u kojima je po svemu sudeci apsolutni pobjednik stranacki gledano, a hare lijepi ispada nenadjebiv u prezivljavanju svih neprijatelja na licnoj osnovi, stranka mu je bezveze...o sda necu ni da prica, oni se mogu spakovati za arhivu
Odprilike tako...možda malo više izmješano...ali u biti.. :thumbup:
dallton

#8533 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

e hvala @vee-jay...a sto se tice linije sdp-lijepi hare = nije to losa linija koliko se tebi mozda cini, samo hvala bogu sto je sda ispala iz svih kombinacija i spala na to da konta hoce li se udruziti s radoncicem ili nece (a sve i da se udruze, nista od posla)- ako nista od dva zla manje...od haretove stranke nema nista, on moze proci kao licnost, ali stranka nema govora
karljos

#8534 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by karljos »

i kad ce bit referendum i koje ce bit pitanje, nisam upratio?

mislim da se tome daje previse vaznosti, jer po postojecem zakonu sve i da se odrzi referendum rezultat i izvrsenje referenduma nije zakonski obavezujuci. to je znaci onaj referendum kao u kataloniji tipa pitali su ljude sta hoce ovi rekli hoce nesto i na kraju nista. presipanje iz supljeg u prazno.
zavrzlama

#8535 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

karljos wrote:i kad ce bit referendum i koje ce bit pitanje, nisam upratio?

mislim da se tome daje previse vaznosti, jer po postojecem zakonu sve i da se odrzi referendum rezultat i izvrsenje referenduma nije zakonski obavezujuci. to je znaci onaj referendum kao u kataloniji tipa pitali su ljude sta hoce ovi rekli hoce nesto i na kraju nista. presipanje iz supljeg u prazno.
cilj referenduma je sledeci....salje se poruka medjunrodnoj zajenici da BIH srbi ne zele BIH i da znaju da oni samo cekaju povoljnu priliku i tu volju naroda ce pretvoriti u nezavisnost malog ausvica..zeli se stvoriti psiholoski ambijent gdje ce BIH srbi postati dio secesioniostickog pokreta,jer velikosrbi kontaju ako uspiju uvjeriti MZ da 99% srba ne zeli BIH,onda u bilo kojim pregovorima o Ustavnoj reformi,MZ nece ni pomisljati da trazi ustupke srpske strane jer za boga dragog oni ne zele BIH, a kamo li da ih prisiljavamo na reforme koje jacaju BIH...velikosrbi su zakovani memorijom 90-tih, kad su pod opsadom imali sve BIH gradove,drzali 70% BIH teritorije pod okupacijom,a ostatak slobodne teritorije ubijali granatama i iscrpljivali gladju...jebiga sad nije vise taj vakat,valja krepavat nazor i teskim mukama...da je situacija ko 92-e,ne bi dodik ni trazio referendum,nego bi bilo"udri po Velusicima ,tamo svakako nema puno srba"...moralni,strateski i vojnim poraz velikosrbi tesko mogu da podnesu,zato se stagnacija drustva i nastavlja,samo sto ista najvise pogadja velikosrbe i srpski narod....
Frankyee

#8536 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

vee-jay wrote:@Frankyee, sve vise vjerujem da pises po vozdovoj naredbi....

I sto se tice politicara SDA i SBiH. Sta bi oni trebali da rade? Ljudi se spremaju za izbore u oktobru, bas kao i SDP. Sa Dodikom nek se bave oni koji su ga napravili. I nek se dobro pozabave jer se na drugoj strani gubi strpljenje :D
Placen sam po postu, vidis da imam vise postova nego dallton i svi ostali na forumu,.... od postova sam napravio dvije kuce i imam slasticarnu i 3 poslovna prostora. :D

Ovde ko ne misli kao vecina je oznacen ili kao Dodikov igrac ili velikosrbin. ( a mozda oboje) :lol:

A politicari SDA i SBiH a isto tako i SDP bi trebali da rade na usaglasavanju reformi Ustava ili jacanju institucija BiH ili na smanjenju administracije u Federaciji, Kantonima, da pokusaju da poprave sigurnosnu situaciju u Sarajevu, da pokusaju reformu penzionog sistema u Federaciji, da jacaju vladavinu prava, pokrenu investicije, lista je ogromna

A konkretno po pitanju referenduma da jasno povuku crtu i javno iznesu stavove i smjernice kako i pod kojim uslovima ce drzavne institucije morati reagovati da cuvaju pravni poredak i suverenitet BiH. Da svim faktorima ukljucujuci MZ i Srbiju kazu da referendum (vjerovatno) vodi u podjelu drzave i da ce pro-BiH snage da brane svim sredstvima svoju drzavu sto znaci u krajnjem slucaju rat.

E sad posto ona naljepnica koju ti meni lijepis sa pocetka tvog posta bi vjerovanto mnogo bolje mogla da se zaljepi na ljude poput Klempe, Hareta ili Lagumdzije, pa onda je i takva impotentna politika u Bosnjaka. Jednostavno ne postoji nista sto ti tipovi rade osim da za bure rakije i komad suhe krmetine prodaju drzavu dok narodu govore kako nas MZ izdaje i podilazi Dodiku. Odgovornost nikad nije bila odlika politicara u BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8537 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Truba »

čuj šalje se poruka svijetu da srbi ne žele bih

pa slali su je i 1992 i 1993 i 1994 i 1995
koga briga u europi šta srbi žele?

mislim ono... realno bit će što svijet želi a trenutno je to cjelovita bih
pa i rusija nas je priznala :mrgreen:
Bourne

#8538 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bourne »

Ako se hronoloski pogleda politicko divljastvo Milorada Do-dick-a od stupanja na vlast do danas...moze se samo zakljuciti da se kockice ne slazu nikako...gosp. Dick je dosao na vlast tenkovima tadasnjeg SFORA a po nalogu Amerike...sve posalije je prica iz kosmarnog sna...privatizacija-pljacka rafinerije Brod,zapoceti nikad ne izgradjeni autoputevi,propala koncesija hidroelektrana=penali u milijunima,kupovina aviona,zgrada vlade,gradnja aerodroma itd(ukonacnici sve na stetu RS-a)...sad se postavlja logicno pitanje da li gosp. Dick radi u interesu Srpskog naroda ili je marioneta zapada Amerike za odradjivanje prljavog posla da ekonomski unisti RS, i da stvari sjednu na mjesto onako kako su to Ameri planirali...imajuci u vidu da su glave letile za mnogo manje stvari nista mi drugo ne preostaje nego da pomislim kako Ameri iz sjene povlace konce i mudro hinjski promatraju politicko divljanje Do-dick-a dok ovaj ne odradi posao!!! :shock: :?
Abacija

#8539 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

Bourne wrote:Ako se hronoloski pogleda politicko divljastvo Milorada Do-dick-a od stupanja na vlast do danas...moze se samo zakljuciti da se kockice ne slazu nikako...gosp. Dick je dosao na vlast tenkovima tadasnjeg SFORA a po nalogu Amerike...sve posalije je prica iz kosmarnog sna...privatizacija-pljacka rafinerije Brod,zapoceti nikad ne izgradjeni autoputevi,propala koncesija hidroelektrana=penali u milijunima,kupovina aviona,zgrada vlade,gradnja aerodroma itd(ukonacnici sve na stetu RS-a)...sad se postavlja logicno pitanje da li gosp. Dick radi u interesu Srpskog naroda ili je marioneta zapada Amerike za odradjivanje prljavog posla da ekonomski unisti RS, i da stvari sjednu na mjesto onako kako su to Ameri planirali...imajuci u vidu da su glave letile za mnogo manje stvari nista mi drugo ne preostaje nego da pomislim kako Ameri iz sjene povlace konce i mudro hinjski promatraju politicko divljanje Do-dick-a dok ovaj ne odradi posao!!! :shock: :?
Jako dobra teorija zavjere. :thumbup: Slazem se.
vee-jay

#8540 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

nonsens, znate obojica
Abacija

#8541 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

vee-jay wrote:nonsens, znate obojica
Eto ja ne znam. Pojasni.

EDIT: Kao pomocno pitanje: kome Dodo prodaje opstinske dionice? :shock:
vee-jay

#8542 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Abacija wrote:
vee-jay wrote:nonsens, znate obojica
Eto ja ne znam. Pojasni.
Hajd nek Rafi prohoda nekim zaseokom u RSu bez pratnje....

RS je postala bure baruta. Tolika kolicina mrznje nije ni igra ni blef. Da smo u 92 Dodik BI pokrenuo rat.

Da ne ponavljam, @zavrzlama je napisao par postova na zadnjim stranicama...
1gorstak

#8543 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Bourne wrote:Ako se hronoloski pogleda politicko divljastvo Milorada Do-dick-a od stupanja na vlast do danas...moze se samo zakljuciti da se kockice ne slazu nikako...gosp. Dick je dosao na vlast tenkovima tadasnjeg SFORA a po nalogu Amerike...sve posalije je prica iz kosmarnog sna...privatizacija-pljacka rafinerije Brod,zapoceti nikad ne izgradjeni autoputevi,propala koncesija hidroelektrana=penali u milijunima,kupovina aviona,zgrada vlade,gradnja aerodroma itd(ukonacnici sve na stetu RS-a)...sad se postavlja logicno pitanje da li gosp. Dick radi u interesu Srpskog naroda ili je marioneta zapada Amerike za odradjivanje prljavog posla da ekonomski unisti RS, i da stvari sjednu na mjesto onako kako su to Ameri planirali...imajuci u vidu da su glave letile za mnogo manje stvari nista mi drugo ne preostaje nego da pomislim kako Ameri iz sjene povlace konce i mudro hinjski promatraju politicko divljanje Do-dick-a dok ovaj ne odradi posao!!! :shock: :?
To sto je Pedodik dosao na vlast uz pomoc stranaca, ne igra ulogu. Amerikanci djeluju na principu interesa, organizovali su Talibane protiv Rusa, pomagali Sadama protiv Irana. Dodik treba da se smiri, sve su cesce usporedbe sa Marticem, a svi znamo kako je to zavrsilo.
feral.tribune

#8544 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by feral.tribune »

Nikakav referendum niti bilo kakvo pitanje nece narusiti suverenitet i vanjske granice BiH. To je nemoguce . To je bilo vidljivo jos 92 kada je BiH dobila medjunarodno priznanje . Sata je deslio od tada . 100 000 mrtvih milion raseljenih a poklonika cjelovite BiH jos vise . Cak i oni Bosnci kojima je bilo svjedno gdje ce biti Listica ( samo da se ne ratuje ) danas znaju da je Listica - siroki Brijeg i nema Boga da bude igdje drugo nego u Bosni gdje je bila milenij . Takodje iz danasnje perspektive teza kako je cjelovita Bosna nezamisliva bez Srba i Hrvata bez tri konstitutivna naroda bla bla je obicna flosukula . Ako zivi i egzistira Hrvatska sa 89 posto Hrvata , Finska sa 90 posto Finaca , Svedska , Island , Italija ...spanija zasto ne bi zivjela cjelovita Bosna sa 80 posto Bosanaca . Zasto ne bi ...ne vidim razlog ...naravno to nije moja zelja , Boze sacuvaj to je zelja onih koji Bosnu hoce da uniste ..podijele poderu . Zasto da Bosanac udovolji nekome morbidne zelje za unistenjem Bosne i bosanskog nardoda . Krepaj ti neprijatelju Bosne . Pa ja ....
1gorstak

#8545 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

feral.tribune wrote:Takodje iz danasnje perspektive teza kako je cjelovita Bosna nezamisliva bez Srba i Hrvata bez tri konstitutivna naroda bla bla je obicna flosukula ...
Osporavanje konstitutivnosti bilo kojeg od tri naroda, bilo gdje u BiH, je sovinizam.
feral.tribune

#8546 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by feral.tribune »

1gorstak wrote:
feral.tribune wrote:Takodje iz danasnje perspektive teza kako je cjelovita Bosna nezamisliva bez Srba i Hrvata bez tri konstitutivna naroda bla bla je obicna flosukula ...
Osporavanje konstitutivnosti bilo kojeg od tri naroda, bilo gdje u BiH, je sovinizam.
Ma jasta mos mislit a kako se zove to sto su nama Bosancima taj trio fantastico oduzeli suverenitet nad nasom zemljom Bosnom . Sta je to .....to nije sovinizam to je genocid . Tri izmisljena naroda koja su nastala od Bosanskih pravoslavaca , katolika i muslimana danas nose suverenitet od tu neku konstitutivnost . Njihovo je pravo sto su izdali bosansku naciju i prekrstili se u nekakve Srbe , Hrvate , Bosnjake ali ova zemlja se zove Bosna i to je suveren bosanski narod . Svakome su bosanska vrata otvorena a ko nece ima hodnik koji se zove nacinalna manjina . A ako si za podjelu Bosne dobices dozivotni izgon . Tako bi trebalo biti ako Bosna hoce da zivi kao covjek .
Real Khan

#8547 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

feral.tribune wrote:Ma jasta mos mislit a kako se zove to sto su nama Bosancima taj trio fantastico oduzeli suverenitet nad nasom zemljom Bosnom . Sta je to .....to nije sovinizam to je genocid . Tri izmisljena naroda koja su nastala od Bosanskih pravoslavaca , katolika i muslimana danas nose suverenitet od tu neku konstitutivnost . Njihovo je pravo sto su izdali bosansku naciju i prekrstili se u nekakve Srbe , Hrvate , Bosnjake ali ova zemlja se zove Bosna i to je suveren bosanski narod . Svakome su bosanska vrata otvorena a ko nece ima hodnik koji se zove nacinalna manjina . A ako si za podjelu Bosne dobices dozivotni izgon . Tako bi trebalo biti ako Bosna hoce da zivi kao covjek .
Molim da mi se ne briše ovaj komentar, jer smatram da ovo što sam gore boldirao jeste ono što "hebe naše koke a pijetao nije"... Prema Ustavu BiH nema suverenih naroda, a pojam konstitutivnosti naroda nije definiran ni tim ustavom niti bilo kojom općeprihvaćenom definicijom u politologiji, sociologiji, ustavnom pravu i sl. Upravo taj princip "konstitutivnosti" koji se pogrešno interpretira kao "bogom dano pravo na ovo ili ono u odnosu na nekonstitutivne narode" (iliti "suverenitet") je ono što održava BiH kao klasično konfliktno društvo prepunog rizika od izbijanja rata i društvo koje konstantno proizvodi nove "dodike", "karadžiće" i ine branioce teorije (zablude) o nekakvom "suverenitetu naroda". Nije ni čudo što je Europski sud za ljudska prava zvanično kroz presudu poručio iz Strazbura da su i "ostali" jednakopravni kao i "konstitutivni" i da se jednako pitaju o suverenitetu...Hvala!
1gorstak

#8548 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

feral.tribune wrote:
1gorstak wrote:
Ma jasta mos mislit a kako se zove to sto su nama Bosancima taj trio fantastico oduzeli suverenitet nad nasom zemljom Bosnom . Sta je to .....to nije sovinizam to je genocid . Tri izmisljena naroda koja su nastala od Bosanskih pravoslavaca , katolika i muslimana danas nose suverenitet od tu neku konstitutivnost . Njihovo je pravo sto su izdali bosansku naciju i prekrstili se u nekakve Srbe , Hrvate , Bosnjake ali ova zemlja se zove Bosna i to je suveren bosanski narod . Svakome su bosanska vrata otvorena a ko nece ima hodnik koji se zove nacinalna manjina . A ako si za podjelu Bosne dobices dozivotni izgon . Tako bi trebalo biti ako Bosna hoce da zivi kao covjek .
Kako rekoh, to je sovinizam, glupost koja nema podrsku niti jedne relevantne politicke ili nevladine organizacije.
1gorstak

#8549 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Real Khan wrote:Prema Ustavu BiH nema suverenih naroda, a pojam konstitutivnosti naroda nije definiran ni tim ustavom niti bilo kojom općeprihvaćenom definicijom u politologiji, sociologiji, ustavnom pravu i sl. Upravo taj princip "konstitutivnosti" koji se pogrešno interpretira kao "bogom dano pravo na ovo ili ono u odnosu na nekonstitutivne narode" (iliti "suverenitet") je ono što održava BiH kao klasično konfliktno društvo prepunog rizika od izbijanja rata i društvo koje konstantno proizvodi nove "dodike", "karadžiće" i ine branioce teorije (zablude) o nekakvom "suverenitetu naroda".....
A mi se trebamo boriti protiv tih pogresnih interpretacija. Onog trenutka kada se dovede u pitanje ravnopravnost tri naroda (utemeljena ZAVNOBiH-om), borba za Bosnu i Hercegovinu postaje borba za teritoriju, a ne za principe.
zemomak

#8550 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemomak »

aman je u pitanju neka kordinirana akcija rs-ovaca i erce-ovaca :D :roll:

Pločkinić o hrvatskom referendumu
2. februar 2010. | 16:30 | Izvor: Tanjug

Mostar -- Predsednik nevladine organizacije "Kroacija libertas" Leo Pločkinić, kaže da hrvatske partije spremaju referendum za razduživanje od Bošnjaka u Federaciji BiH.

"Do referenduma neće doći samo ukoliko Bošnjaci prihvate mirnu podelu Federacije BiH na dva entiteta", rekao je Pločkinić. On je dodao da je dokument o mirnom razduživanju Hrvata sa Bošnjacima spreman i da će biti objavljen krajem marta na hrvatskom saboru, koji će se održati u Mostaru.
Locked