U Švicu.Hajvan wrote:a gdje ćeš kad te i TU stignu?L u c i f e r wrote:Ja ne bi.romeomoraprezivjeti wrote:Sta bi ti radio da ti ciko dodje na vrata kuce,na zemlji na kojoj su generacije i generacije tvog naroda rodjene, koju ti nisi napravió na tudjoj,tako sto si je rusio i unistavao i protjerivao,i kaze haj razligu odavde,ovo je moje jer je to meni obecano? Logicno je da bi pruzio otpor tome,bez obzira sto znas da je neprijatelj jaci milion puta,je l' tako?
To je čista budalaština i traćenje života, ni blizu logičnog.
Logično je da bih hajrovao azil, doedukovao se, vrijedno radio i živio ko bubreg u loju.
pobjeci opet?
a gdje ćeš kad te i TAMO stignu?
na MARS!
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
L u c i f e r
#8526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
jefferson
#8527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mene niko ne moze ubjediti da Hamas nije mogao pretpostaviti da ce se ovo desiti.bogoljub wrote:Vijesti:
- General združenog štaba cionističke vojske odobrio je kopneni napad na Pojas Gaze.
Na osnovu izvještaja izraelskog kanala 7, Beni Ganter, odobrio je sve vojne akcije cionističke vojske na kopnu te rekao da Palestina mora nestati.
Glasnogovornik cionističke vojske, izvjestio je o skorašnjim žestokim konpnenim napadima na Pojas Gaze, te istakao da će se I zračni napadi na to područje pojačati.
Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima rekao je da je vrijeme da se ponovo okupira Pojas Gaze.
E sada, ko od forumaša ovo odobrava, podržava i može biti ravnodušan prema ovome?
Znaci Bibi kupi poene radikala u Izraelu, Hamas ce u Gazi ispasti kao branitelj, a ustvari objema stranama ovo odgovara preko Palestinskih ledja, kao i uvijek.
-
L u c i f e r
#8528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Trol.Sisoljub wrote:Trebali smo i mi Bosnu tako srbima predat?
Mater im zlocinacku
-
L u c i f e r
#8529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Upravo tako.jefferson wrote:Mene niko ne moze ubjediti da Hamas nije mogao pretpostaviti da ce se ovo desiti.bogoljub wrote:Vijesti:
- General združenog štaba cionističke vojske odobrio je kopneni napad na Pojas Gaze.
Na osnovu izvještaja izraelskog kanala 7, Beni Ganter, odobrio je sve vojne akcije cionističke vojske na kopnu te rekao da Palestina mora nestati.
Glasnogovornik cionističke vojske, izvjestio je o skorašnjim žestokim konpnenim napadima na Pojas Gaze, te istakao da će se I zračni napadi na to područje pojačati.
Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima rekao je da je vrijeme da se ponovo okupira Pojas Gaze.
E sada, ko od forumaša ovo odobrava, podržava i može biti ravnodušan prema ovome?
Znaci Bibi kupi poene radikala u Izraelu, Hamas ce u Gazi ispasti kao branitelj, a ustvari objema stranama ovo odgovara preko Palestinskih ledja, kao i uvijek.
Pa šta bi mogli drugo očekivati da se desi?
-
jefferson
#8530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sta si nego trol. Ogroman broj onih koji su branili svoju zemlju su je napustili nakon rata upravo zbog onih koji su najed om nakon rata postali patriote!Sisoljub wrote:Cuj trol.
Pa kolika picka moras biti da kazes bolje napustiti svoju zemlju nego je braniti
- Hajvan
#8531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
L u c i f e r wrote:
U Švicu.
Stigli bi te i tamo, kad tad
-
L u c i f e r
#8532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E u Švici pravim bunker...Hajvan wrote:L u c i f e r wrote:
U Švicu.
Stigli bi te i tamo, kad tad
-
jefferson
#8533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To ja govorim cijelo vrijeme.L u c i f e r wrote:Upravo tako.jefferson wrote:Mene niko ne moze ubjediti da Hamas nije mogao pretpostaviti da ce se ovo desiti.bogoljub wrote:Vijesti:
Pa šta bi mogli drugo očekivati da se desi?
Hamas je kreno u provokacije, Bibi jedva docekao, jer Hamas zna koga ima na drugoj strani.
Ovdje Bibi i Hamas kupe politicke poene, svako na svojoj strani, ali preko ledja Gaze.
I tako stalno, nastavK u sljedecem broju za par godina.
-
Breathless
#8534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.bogoljub wrote:Vijesti:
-
L u c i f e r
#8535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sami sebe granatiraju.Breathless wrote:Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.bogoljub wrote:Vijesti:
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#8536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
malo peres savjest sto si otisao al nema vezejefferson wrote:Ja sta si nego trol. Ogroman broj onih koji su branili svoju zemlju su je napustili nakon rata upravo zbog onih koji su najed om nakon rata postali patriote!Sisoljub wrote:Cuj trol.
Pa kolika picka moras biti da kazes bolje napustiti svoju zemlju nego je braniti
-
jefferson
#8537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sta, 10g nakon rataMatijevic_Vlado wrote:malo peres savjest sto si otisao al nema vezejefferson wrote:Ja sta si nego trol. Ogroman broj onih koji su branili svoju zemlju su je napustili nakon rata upravo zbog onih koji su najed om nakon rata postali patriote!Sisoljub wrote:Cuj trol.
Pa kolika picka moras biti da kazes bolje napustiti svoju zemlju nego je braniti.
Da se razumijemo, zajebao sam se sto ranije nisam otisao.
-
Breathless
#8538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko, Palestinci? Tek nakon sto je uveliko krenulo izivljavanje na Gazu, krenuli su ispaljivati rakete na Izrael. Nije valjda da se Izraelu ne smije pruziti nikakav otpor, cak ni onda kad je krenuo da te potpuno unisti, pa makar on bio i kurcev otpor, kakav je u ovom slucaju otpor koji pruza Hamas?L u c i f e r wrote:Sami sebe granatiraju.Breathless wrote:Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.bogoljub wrote:Vijesti:
- bosan
#8539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelci sami potvrdjuju da je Hitler bio u pravu. Zalosno ali iz ove perspektive izgleda tako .Narod nad kojim je pocinjen strasan zlocin sad se nalazi u ulozi zlocinca . Ne znam cemu se nadaju .
-
L u c i f e r
#8540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne, Izraelci.Breathless wrote: Ko, Palestinci?
Dakle, što reko Rašo "sami se granatiraju."Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mislim da niko ne spori da židovi čine zločine
ali mnogo boli činjenica da se palestinci sami naguze uz veliku pomoć braće arapa
ali mnogo boli činjenica da se palestinci sami naguze uz veliku pomoć braće arapa
-
Breathless
#8542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eto te kao one vehabije na temi o Siriji koji povlace slicne paralele.L u c i f e r wrote:Ne, Izraelci.Breathless wrote: Ko, Palestinci?Dakle, što reko Rašo "sami se granatiraju."Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.
Ne iskljucujem to da su ih ubili Palestinci, samo je pitanje kako i od koga instruirani, ali u svakom slucaju dalji razvoj situacije ce pokazati svakako sta su stvarni motivi, a ti i dalje vjeruj da je izraelska politika i politika opcenito, casna stvar i da je svijet onakav kakvim ga predstavljaju masovni mediji.
-
L u c i f e r
#8543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Teorije zavjere su divna stvar.Breathless wrote:Eto te kao one vehabije na temi o Siriji koji povlace slicne paralele.L u c i f e r wrote:Ne, Izraelci.Breathless wrote: Ko, Palestinci?Dakle, što reko Rašo "sami se granatiraju."Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.
Ne iskljucujem to da su ih ubili Palestinci, samo je pitanje kako i od koga instruirani, ali u svakom slucaju dalji razvoj situacije ce pokazati svakako sta su stvarni motivi, a ti i dalje vjeruj da je izraelska politika i politika opcenito, casna stvar i da je svijet onakav kakvim ga predstavljaju masovni mediji.
Ne trebaju ti nikakvi dokazi, samo bogata mašta.
- Gojeni H
#8544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo nije tacno. Prema podacima iz 2008. godine, Egipat je primio 1,3 milijarde dolara vojne pomoci, a Izrael 2,4 milijarde. Procjenjuje se da je pomoc Izraelu porasla na 3 milijarde, dok je pomoc Egiptu ostala ista.jefferson wrote: Inace, SAD daje Izraelu oko 3 milijarde dolara vojne pomoci, dok iste pare dobiva i Egipat kao posljedicu sporazuma iz 1979 godine.
Egipat je zemlja sa 86 miliona stanovnika, a Izrael je zemlja sa 8 miliona stanovnika od cega su 20% Arapi.
Greska je bila u jos jednom postu koji si postavio. Palestinci i Libanci su najobrazovaniji Arapi, a s obzirom na okolnosti pod kojima zive i rade kako kompletno stanovnistvo tako i prosvjetni radnici, Palestinci su super-obrazovani.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
postoje glupi zadojeni ljudi željni osvete ne razmišljajući o posljedicama
s druge strane postoje ljudi koji kad slučajno šutnu kamen na cestu...sklone ga odmah da ne bi pod gumom frcno i nekom oko izbio
obje strane su bolesne na svoj način
sad više nije ni bitno ko je ubio palestince kad se sve zakotrljalo
posljednja kampanja protiv gaze je bila krajem 2008
sjećam se da sam tad bio u briselu
bili žestoki prosvjedi tamošnjih palestinaca arapa i ostalih
sjećam se da je pred mene pao veliki transparent u boji sa spaljenjim djetetom od bombi
s druge strane postoje ljudi koji kad slučajno šutnu kamen na cestu...sklone ga odmah da ne bi pod gumom frcno i nekom oko izbio
obje strane su bolesne na svoj način
sad više nije ni bitno ko je ubio palestince kad se sve zakotrljalo
posljednja kampanja protiv gaze je bila krajem 2008
sjećam se da sam tad bio u briselu
bili žestoki prosvjedi tamošnjih palestinaca arapa i ostalih
sjećam se da je pred mene pao veliki transparent u boji sa spaljenjim djetetom od bombi
-
L u c i f e r
#8546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tako je.Black swan wrote:mislim da niko ne spori da židovi čine zločine
-
Breathless
#8547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti si izgleda upao u lose drustvo. Eto te opet sa istim argumentima kao bradonje, i njima je "teorija zavjere" omiljena sintagmaL u c i f e r wrote:
Teorije zavjere su divna stvar.
Ne trebaju ti nikakvi dokazi, samo bogata mašta.
Hamas odbacio odgovornost, odgovornost preuzela "nova organizacija" povezana sa americko-izraelskim izvodjacima radova u Iraku i Siriji, najvise rangirani covjek izraelske vojske najavljuje da Gaza mora biti unistena i da ce je ponovo okupirati... ti i dalje vjeruj da su politika i rat casna stvar i da su zvanicne price koje plasiraju mediji nepobitne cinjenice. Ukoliko je cak ova pretpostavka tacna, to nije nista neuobicajeno za cionisticki rezim. Napadali su cak i americke brodove i ubijali njihove vojnike, pa optuzivali druge za to i sta vec sve od njih do sad nismo vidjeli.
-
Haman
#8548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam procito sve komentare a ne znam kako ce drugi reagirati na ovo. Naime, ja ne razumijem politiku Hamasa. Svakih nekoliko godina on ispaljuje rakete na Izrael koje ne samo da nikoga ne ubiju, nego ne pricine ni materijalnu stetu, a za uzvrat im Izrael porusi na hiljade kuce, ubije na hiljade civila. "Ako nisi u stanju da se sa nekim bijes, ne zapocinji kavgu". To je staro pravilo kaga se drze slabiji, a Hamas je u ovoj situaciji puno, puno slabiji.
Izraelska vojska u tri velike akcije ubila 1.679 Palestinaca, više od 7.000 ranila
- See more at: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/2 ... P63XG.dpuf

Izraelska vojska u tri velike akcije ubila 1.679 Palestinaca, više od 7.000 ranila
- See more at: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/2 ... P63XG.dpuf
-
L u c i f e r
#8549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ne znam ko širi teorije zavjere, ti ili ja?Breathless wrote:Ti si izgleda upao u lose drustvo. Eto te opet sa istim argumentima kao bradonje, i njima je "teorija zavjere" omiljena sintagmaL u c i f e r wrote:
Teorije zavjere su divna stvar.
Ne trebaju ti nikakvi dokazi, samo bogata mašta.![]()
Hamas odbacio odgovornost, odgovornost preuzela "nova organizacija" povezana sa americko-izraelskim izvodjacima radova u Iraku i Siriji, najvise rangirani covjek izraelske vojske najavljuje da Gaza mora biti unistena i da ce je ponovo okupirati... ti i dalje vjeruj da su politika i rat casna stvar i da su zvanicne price koje plasiraju mediji nepobitne cinjenice. Ukoliko je cak ova pretpostavka tacna, to nije nista neuobicajeno za cionisticki rezim. Napadali su cak i americke brodove i ubijali njihove vojnike, pa optuzivali druge za to i sta vec sve od njih do sad nismo vidjeli.
Ko kaže da su politika i rat častna stvar?
- Gojeni H
#8550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestina je 65 godina pod okupacijom.
Covjek koji se rodio kao dijete prognanika u Gazi je citav zivot gledao drustvo bez stvarne vlasti, ponizenje roditelja na punktovima kada idu rodjacima u posjetu, pretrese stanova bez naloga, nesrazmjernu upotrebu sile, neselektivna granatiranja.
Onda je nasu djevojku i njom se ozenio. U nehumanim uslovima, u najgusce naseljenom podrucju na svijetu, odrasta bez ikakve perspektive ili nade da nadje nekakav posao. Dobija dijete, kome moze da pruzi samo ogranicenu medicinsku njegu, jer na punktovima ne pustaju ni hitne slucajeve, jer "imaju dojavu o mogucem napadu na izraelske ciljeve".
Amidzic koji je s porodicom ranije izbjegao u Liban mu javlja da ne moze dobiti libanske papire te da ne moze da radi kao doktor u toj zemlji iako je zavrsio fakultet. Dajdzic koji je u Emiratima ima dobar posao i ponekad posalje koji dinar, ali kaze da mu vizu mogu ukinuti bilo kojeg trenutka.
Kada ovaj covjek pogleda svoje dijete i vidi da za njega nema nikakve sanse da zivi imalo bolje nego sto je on do tada zivio, jer se okupacija samo nastavlja, zasto bi bilo cudno da sveze na sebe ne obicnu vec nuklearnu bombu i pobije sve one za koje misli da su uzrok njegovih muka?
Islam uci strpljenju, ali su nama i nepune 4 godine bile previse. Zivot na prostoru gdje se mozes kretati od Bas carsije do Vogosce nije zivot.
Covjek koji se rodio kao dijete prognanika u Gazi je citav zivot gledao drustvo bez stvarne vlasti, ponizenje roditelja na punktovima kada idu rodjacima u posjetu, pretrese stanova bez naloga, nesrazmjernu upotrebu sile, neselektivna granatiranja.
Onda je nasu djevojku i njom se ozenio. U nehumanim uslovima, u najgusce naseljenom podrucju na svijetu, odrasta bez ikakve perspektive ili nade da nadje nekakav posao. Dobija dijete, kome moze da pruzi samo ogranicenu medicinsku njegu, jer na punktovima ne pustaju ni hitne slucajeve, jer "imaju dojavu o mogucem napadu na izraelske ciljeve".
Amidzic koji je s porodicom ranije izbjegao u Liban mu javlja da ne moze dobiti libanske papire te da ne moze da radi kao doktor u toj zemlji iako je zavrsio fakultet. Dajdzic koji je u Emiratima ima dobar posao i ponekad posalje koji dinar, ali kaze da mu vizu mogu ukinuti bilo kojeg trenutka.
Kada ovaj covjek pogleda svoje dijete i vidi da za njega nema nikakve sanse da zivi imalo bolje nego sto je on do tada zivio, jer se okupacija samo nastavlja, zasto bi bilo cudno da sveze na sebe ne obicnu vec nuklearnu bombu i pobije sve one za koje misli da su uzrok njegovih muka?
Islam uci strpljenju, ali su nama i nepune 4 godine bile previse. Zivot na prostoru gdje se mozes kretati od Bas carsije do Vogosce nije zivot.