Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
L u c i f e r

#8526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Hajvan wrote:
L u c i f e r wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Sta bi ti radio da ti ciko dodje na vrata kuce,na zemlji na kojoj su generacije i generacije tvog naroda rodjene, koju ti nisi napravió na tudjoj,tako sto si je rusio i unistavao i protjerivao,i kaze haj razligu odavde,ovo je moje jer je to meni obecano? Logicno je da bi pruzio otpor tome,bez obzira sto znas da je neprijatelj jaci milion puta,je l' tako?
Ja ne bi.
To je čista budalaština i traćenje života, ni blizu logičnog.
Logično je da bih hajrovao azil, doedukovao se, vrijedno radio i živio ko bubreg u loju.
a gdje ćeš kad te i TU stignu?
pobjeci opet?
a gdje ćeš kad te i TAMO stignu?
na MARS! :D
U Švicu. 8-)
jefferson

#8527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

bogoljub wrote:Vijesti:
- General združenog štaba cionističke vojske odobrio je kopneni napad na Pojas Gaze.

Na osnovu izvještaja izraelskog kanala 7, Beni Ganter, odobrio je sve vojne akcije cionističke vojske na kopnu te rekao da Palestina mora nestati.
Glasnogovornik cionističke vojske, izvjestio je o skorašnjim žestokim konpnenim napadima na Pojas Gaze, te istakao da će se I zračni napadi na to područje pojačati.
Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima rekao je da je vrijeme da se ponovo okupira Pojas Gaze.

E sada, ko od forumaša ovo odobrava, podržava i može biti ravnodušan prema ovome?
Mene niko ne moze ubjediti da Hamas nije mogao pretpostaviti da ce se ovo desiti.
Znaci Bibi kupi poene radikala u Izraelu, Hamas ce u Gazi ispasti kao branitelj, a ustvari objema stranama ovo odgovara preko Palestinskih ledja, kao i uvijek.
L u c i f e r

#8528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Sisoljub wrote:Trebali smo i mi Bosnu tako srbima predat?
Mater im zlocinacku
Trol.
L u c i f e r

#8529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

jefferson wrote:
- General združenog štaba cionističke vojske odobrio je kopneni napad na Pojas Gaze.

Na osnovu izvještaja izraelskog kanala 7, Beni Ganter, odobrio je sve vojne akcije cionističke vojske na kopnu te rekao da Palestina mora nestati.
Glasnogovornik cionističke vojske, izvjestio je o skorašnjim žestokim konpnenim napadima na Pojas Gaze, te istakao da će se I zračni napadi na to područje pojačati.
Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima rekao je da je vrijeme da se ponovo okupira Pojas Gaze.

E sada, ko od forumaša ovo odobrava, podržava i može biti ravnodušan prema ovome?
Mene niko ne moze ubjediti da Hamas nije mogao pretpostaviti da ce se ovo desiti.
Znaci Bibi kupi poene radikala u Izraelu, Hamas ce u Gazi ispasti kao branitelj, a ustvari objema stranama ovo odgovara preko Palestinskih ledja, kao i uvijek.
Upravo tako.
Pa šta bi mogli drugo očekivati da se desi?
jefferson

#8530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Sisoljub wrote:Cuj trol.
Pa kolika picka moras biti da kazes bolje napustiti svoju zemlju nego je braniti
Ja sta si nego trol. Ogroman broj onih koji su branili svoju zemlju su je napustili nakon rata upravo zbog onih koji su najed om nakon rata postali patriote!
Hajvan

#8531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

L u c i f e r wrote:
U Švicu. 8-)

Stigli bi te i tamo, kad tad :mrgreen:
L u c i f e r

#8532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Hajvan wrote:
L u c i f e r wrote:
U Švicu. 8-)

Stigli bi te i tamo, kad tad :mrgreen:
E u Švici pravim bunker... :D
jefferson

#8533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

L u c i f e r wrote:
jefferson wrote:

Upravo tako.
Pa šta bi mogli drugo očekivati da se desi?
To ja govorim cijelo vrijeme.
Hamas je kreno u provokacije, Bibi jedva docekao, jer Hamas zna koga ima na drugoj strani.
Ovdje Bibi i Hamas kupe politicke poene, svako na svojoj strani, ali preko ledja Gaze.
I tako stalno, nastavK u sljedecem broju za par godina.
Breathless

#8534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima rekao je da je vrijeme da se ponovo okupira Pojas Gaze
.

Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.
L u c i f e r

#8535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Breathless wrote:

Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima rekao je da je vrijeme da se ponovo okupira Pojas Gaze
.

Ovo je mozda kljuc za razumijevanje ubistva ona tri izrealeska mladica. Dakle, trebao je samo povod.
Sami sebe granatiraju.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#8536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Matijevic_Vlado »

jefferson wrote:
Pa kolika picka moras biti da kazes bolje napustiti svoju zemlju nego je braniti
Ja sta si nego trol. Ogroman broj onih koji su branili svoju zemlju su je napustili nakon rata upravo zbog onih koji su najed om nakon rata postali patriote!
malo peres savjest sto si otisao al nema veze ;-) .
jefferson

#8537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Matijevic_Vlado wrote:
jefferson wrote:
malo peres savjest sto si otisao al nema veze ;-) .
Ja sta, 10g nakon rata
Da se razumijemo, zajebao sam se sto ranije nisam otisao.
Breathless

#8538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

L u c i f e r wrote:
Breathless wrote:

.

Sami sebe granatiraju.
Ko, Palestinci? Tek nakon sto je uveliko krenulo izivljavanje na Gazu, krenuli su ispaljivati rakete na Izrael. Nije valjda da se Izraelu ne smije pruziti nikakav otpor, cak ni onda kad je krenuo da te potpuno unisti, pa makar on bio i kurcev otpor, kakav je u ovom slucaju otpor koji pruza Hamas?
bosan

#8539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bosan »

Izraelci sami potvrdjuju da je Hitler bio u pravu. Zalosno ali iz ove perspektive izgleda tako .Narod nad kojim je pocinjen strasan zlocin sad se nalazi u ulozi zlocinca . Ne znam cemu se nadaju .
L u c i f e r

#8540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Breathless wrote: Ko, Palestinci?
Ne, Izraelci.
Dakle, što reko Rašo "sami se granatiraju."
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

mislim da niko ne spori da židovi čine zločine
ali mnogo boli činjenica da se palestinci sami naguze uz veliku pomoć braće arapa
Breathless

#8542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

L u c i f e r wrote:
Ne, Izraelci.
Eto te kao one vehabije na temi o Siriji koji povlace slicne paralele.

Ne iskljucujem to da su ih ubili Palestinci, samo je pitanje kako i od koga instruirani, ali u svakom slucaju dalji razvoj situacije ce pokazati svakako sta su stvarni motivi, a ti i dalje vjeruj da je izraelska politika i politika opcenito, casna stvar i da je svijet onakav kakvim ga predstavljaju masovni mediji.
L u c i f e r

#8543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Breathless wrote:
L u c i f e r wrote:
Ne, Izraelci.
Eto te kao one vehabije na temi o Siriji koji povlace slicne paralele.

Ne iskljucujem to da su ih ubili Palestinci, samo je pitanje kako i od koga instruirani, ali u svakom slucaju dalji razvoj situacije ce pokazati svakako sta su stvarni motivi, a ti i dalje vjeruj da je izraelska politika i politika opcenito, casna stvar i da je svijet onakav kakvim ga predstavljaju masovni mediji.
Teorije zavjere su divna stvar.
Ne trebaju ti nikakvi dokazi, samo bogata mašta.
Gojeni H

#8544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

jefferson wrote: Inace, SAD daje Izraelu oko 3 milijarde dolara vojne pomoci, dok iste pare dobiva i Egipat kao posljedicu sporazuma iz 1979 godine.
Ovo nije tacno. Prema podacima iz 2008. godine, Egipat je primio 1,3 milijarde dolara vojne pomoci, a Izrael 2,4 milijarde. Procjenjuje se da je pomoc Izraelu porasla na 3 milijarde, dok je pomoc Egiptu ostala ista.
Egipat je zemlja sa 86 miliona stanovnika, a Izrael je zemlja sa 8 miliona stanovnika od cega su 20% Arapi.

Greska je bila u jos jednom postu koji si postavio. Palestinci i Libanci su najobrazovaniji Arapi, a s obzirom na okolnosti pod kojima zive i rade kako kompletno stanovnistvo tako i prosvjetni radnici, Palestinci su super-obrazovani.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

postoje glupi zadojeni ljudi željni osvete ne razmišljajući o posljedicama
s druge strane postoje ljudi koji kad slučajno šutnu kamen na cestu...sklone ga odmah da ne bi pod gumom frcno i nekom oko izbio

obje strane su bolesne na svoj način

sad više nije ni bitno ko je ubio palestince kad se sve zakotrljalo
posljednja kampanja protiv gaze je bila krajem 2008
sjećam se da sam tad bio u briselu
bili žestoki prosvjedi tamošnjih palestinaca arapa i ostalih
sjećam se da je pred mene pao veliki transparent u boji sa spaljenjim djetetom od bombi
L u c i f e r

#8546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Black swan wrote:mislim da niko ne spori da židovi čine zločine
ali mnogo boli činjenica da se palestinci sami naguze uz veliku pomoć braće arapa
Tako je.
Breathless

#8547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

L u c i f e r wrote:
Ti si izgleda upao u lose drustvo. Eto te opet sa istim argumentima kao bradonje, i njima je "teorija zavjere" omiljena sintagma :D

Hamas odbacio odgovornost, odgovornost preuzela "nova organizacija" povezana sa americko-izraelskim izvodjacima radova u Iraku i Siriji, najvise rangirani covjek izraelske vojske najavljuje da Gaza mora biti unistena i da ce je ponovo okupirati... ti i dalje vjeruj da su politika i rat casna stvar i da su zvanicne price koje plasiraju mediji nepobitne cinjenice. Ukoliko je cak ova pretpostavka tacna, to nije nista neuobicajeno za cionisticki rezim. Napadali su cak i americke brodove i ubijali njihove vojnike, pa optuzivali druge za to i sta vec sve od njih do sad nismo vidjeli.
Haman

#8548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haman »

Nisam procito sve komentare a ne znam kako ce drugi reagirati na ovo. Naime, ja ne razumijem politiku Hamasa. Svakih nekoliko godina on ispaljuje rakete na Izrael koje ne samo da nikoga ne ubiju, nego ne pricine ni materijalnu stetu, a za uzvrat im Izrael porusi na hiljade kuce, ubije na hiljade civila. "Ako nisi u stanju da se sa nekim bijes, ne zapocinji kavgu". To je staro pravilo kaga se drze slabiji, a Hamas je u ovoj situaciji puno, puno slabiji.

Izraelska vojska u tri velike akcije ubila 1.679 Palestinaca, više od 7.000 ranila
- See more at: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/2 ... P63XG.dpuf

:-) :-) :-) :izet: :izet:
L u c i f e r

#8549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Breathless wrote:
L u c i f e r wrote:
Ti si izgleda upao u lose drustvo. Eto te opet sa istim argumentima kao bradonje, i njima je "teorija zavjere" omiljena sintagma :D

Hamas odbacio odgovornost, odgovornost preuzela "nova organizacija" povezana sa americko-izraelskim izvodjacima radova u Iraku i Siriji, najvise rangirani covjek izraelske vojske najavljuje da Gaza mora biti unistena i da ce je ponovo okupirati... ti i dalje vjeruj da su politika i rat casna stvar i da su zvanicne price koje plasiraju mediji nepobitne cinjenice. Ukoliko je cak ova pretpostavka tacna, to nije nista neuobicajeno za cionisticki rezim. Napadali su cak i americke brodove i ubijali njihove vojnike, pa optuzivali druge za to i sta vec sve od njih do sad nismo vidjeli.
Pa ne znam ko širi teorije zavjere, ti ili ja?
Ko kaže da su politika i rat častna stvar?
Gojeni H

#8550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Palestina je 65 godina pod okupacijom.
Covjek koji se rodio kao dijete prognanika u Gazi je citav zivot gledao drustvo bez stvarne vlasti, ponizenje roditelja na punktovima kada idu rodjacima u posjetu, pretrese stanova bez naloga, nesrazmjernu upotrebu sile, neselektivna granatiranja.

Onda je nasu djevojku i njom se ozenio. U nehumanim uslovima, u najgusce naseljenom podrucju na svijetu, odrasta bez ikakve perspektive ili nade da nadje nekakav posao. Dobija dijete, kome moze da pruzi samo ogranicenu medicinsku njegu, jer na punktovima ne pustaju ni hitne slucajeve, jer "imaju dojavu o mogucem napadu na izraelske ciljeve".

Amidzic koji je s porodicom ranije izbjegao u Liban mu javlja da ne moze dobiti libanske papire te da ne moze da radi kao doktor u toj zemlji iako je zavrsio fakultet. Dajdzic koji je u Emiratima ima dobar posao i ponekad posalje koji dinar, ali kaze da mu vizu mogu ukinuti bilo kojeg trenutka.

Kada ovaj covjek pogleda svoje dijete i vidi da za njega nema nikakve sanse da zivi imalo bolje nego sto je on do tada zivio, jer se okupacija samo nastavlja, zasto bi bilo cudno da sveze na sebe ne obicnu vec nuklearnu bombu i pobije sve one za koje misli da su uzrok njegovih muka?

Islam uci strpljenju, ali su nama i nepune 4 godine bile previse. Zivot na prostoru gdje se mozes kretati od Bas carsije do Vogosce nije zivot.
Locked