Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#8526 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Enes opet poništio Haruna.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8527 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To za politicara....ma ne znam, eto neka je politicar, no sto je ljudsko govno, to je najveci problem. Doduse, politika i govno idu zajedno kod nas.....OldMayor wrote:Pa vidi, meni ne bi bilo na odmet da znam koliku placu fkt ima Harun i co.Tomahawk11 wrote:Cuj ti Trnokopa, on bi na uvid dokumente KSBiH, jer on sumnja?! Na osnovu cega sumnja?! Cuo pricu o 300.000 eura![]()
Isto tako njemu moze Harun traziti potvrdu o tih 300.000 eura....elem, rekla-kazala i tako u nedogled.
To ne bi trebala biti tajna valjda.
I takodjer zasto je na celu saveza jedan politicar, i to premijer kantona.
A to za platu....sto ce ti njegova plata? Sta s njom, ne kontam?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8528 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako? Cime? Treba mu dati kolumnu u kakvoj lokalnoj veseloj svesci....tipa onih casopisa sa nekim srceparajucim pricama: ''Otisao je i odvezao Yugu...''It_is_a_Leclerc wrote:Enes opet poništio Haruna.
Jebo ga vise prica i prepucavanja putem pisama, clanaka i stampe! Nek to zavrsavaju ili nek prestanu s tim, dosta je bilo!
-
palermo
#8529 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vala, iskreno, zaboli me više neka stvar i za reprezentaiju BiH u košarci. A posebno za Haruna, Enesa, a bogami i Jusufa.
Zajebali su stvar.
Vjerujem da nisam jedini koji razmišlja na ovaj način.
Zajebali su stvar.
- Mali_Vuk
#8530 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja ću s merakom pogledati sve naše tekme. Pa kako god da prođemo. Fajtali smo se mi i do sada i bez Jusufa. Jest da bi bilo puno lakše s njim, al bože moj, ako već ne želi da igra, šta bi sad. Život teče dalje.palermo wrote:Vala, iskreno, zaboli me više neka stvar i za reprezentaiju BiH u košarci. A posebno za Haruna, Enesa, a bogami i Jusufa.
Zajebali su stvar.
-
palermo
#8531 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma gledat ću i ja, naravno. Ali da je kreirana ružna atmosfera oko reprezentacije koja te nekako čini ravnodušnim, je mislim istina. Pri tome uopšte ne mislim da je krivica podjednaka, ali na kraju to postaje nevažno.Mali_Vuk wrote:Ja ću s merakom pogledati sve naše tekme. Pa kako god da prođemo. Fajtali smo se mi i do sada i bez Jusufa. Jest da bi bilo puno lakše s njim, al bože moj, ako već ne želi da igra, šta bi sad. Život teče dalje.palermo wrote:Vala, iskreno, zaboli me više neka stvar i za reprezentaiju BiH u košarci. A posebno za Haruna, Enesa, a bogami i Jusufa.
Zajebali su stvar.
- Mali_Vuk
#8532 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam šta bi značilo za ostatak ekipe sad da se Jusuf i pojavi. Nisam siguran u kakvoj atmosferi bi bio dočekan. Ne znam, možda sve ovo i nije uticalo na ostale igrače, ali čisto sumnjam u to.
- It_is_a_Leclerc
#8533 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hiljadu puta ponovljena laž postaje istina.
A da malo razbijem te vaše smiješne konstrukcije oko toga kako Jusuf slijepo slijedi svog menadžera da bi napakostio BiH.
Toliko o tome kako Jusuf ne želi da igra za BIH.Kako smo, naime, saznali, Nurkić je donio odluku da se vrati u reprezentaciju, uz neke uslove, a prema našim informacijama, Jusufov otac jedan je od najzaslužnijih za to. Ipak, zvaničnu potvrdu od Trnovčevića nismo uspjeli izvući, međutim, iz našeg razgovora dalo se nagovijestiti da u svemu tome ima istine
A da malo razbijem te vaše smiješne konstrukcije oko toga kako Jusuf slijepo slijedi svog menadžera da bi napakostio BiH.
No, tad je Harun bio ko prst i nokat sa Trnovčevićem i nije imao nikakvih zamjerki na njegov rad u vezi slučaja Preldžić, Omić. Ljudi se čuju na dnevnoj osnovi, razgovaraju, itd... Zabavno i zanimljivo, zar ne !?Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, kaže kako se našao u pomalo komičnoj situaciji.
“Nurkić definitivno stiže do 5. jula i priključiće se mladoj reprezentaciji, koju od 10. do 20. jula u Sarajevu očekuje Evropsko prvenstvo B divizije. Selektor seniorskog tima Duško Ivanović je prihvatio Nurkićevu želju, pa će se A timu pridružiti nakon EP. Međutim, našli smo se u dosta komičnoj situaciji. Denver Nagetsi žele potpisati s Nurkićem ugovor, ali ga i zadržati da igra ljetnu NBA ligu. No, mladi centar ne želi ni da čuje za tu varijantu. Potpisaće ugovor samo ako mu dozvole da ovog ljeta igra za bh. nade, a kasnije i za seniore. Njegov menadžer nas je zvao i molio nas da ga ubijedimo da prihvati ponudu Denvera da igra ljetnu ligu. Iskreno, zatekao me, skoro da nisam znao šta da mu odgovorim. Pomalo je suludo očekivati od nas da molimo nekoga da napusti reprezentaciju i budemo slabiji. Nurkić ima strašnu želju da igra za BiH, za razliku od nekih drugih igrača. Zato i jeste dogurao do 16. pika na NBA draftu, jer je to momak koji bi najradije 24 sata dnevno igrao košarku i koji voli svoju zemlju. Sve nas je prijatno iznenadio svojim stavom”, priča Mahmutović za “Nezavisne novine”.
- Mali_Vuk
#8534 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čuj " donio odluku da se vrati, ali uz neke uslove"

- tataćusak
#8535 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
OldMayor wrote:Pa vidi, meni ne bi bilo na odmet da znam koliku placu fkt ima Harun i co.Tomahawk11 wrote:Cuj ti Trnokopa, on bi na uvid dokumente KSBiH, jer on sumnja?! Na osnovu cega sumnja?! Cuo pricu o 300.000 eura![]()
Isto tako njemu moze Harun traziti potvrdu o tih 300.000 eura....elem, rekla-kazala i tako u nedogled.
To ne bi trebala biti tajna valjda.
I takodjer zasto je na celu saveza jedan politicar, i to premijer kantona.
Kolko smo se bili uhvatili Sušićeve plate vala ne bi bilo loše da nam neko pokaže i Dininu i Harunovu u reprezentaciji, a naravno i Jukinu, čisto da vidimo ko je tu iz interesa a ko iz patriotizma (ako je iko)
- OldMayor
#8536 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa da nema love, koliko stslno kukaju, u to cisto sumnjam. Imaju jake sponzore, Elektroprivreda jedan od glavnih.
Uostalom u ekipi imas evo dva NBA igraca, koji se mogu itekako dobro iskoristiti, te privuci sponzore. Koja bi to firma odbila da ih Mirza ili Nurkic reklamira.
Da se prisjetimo...

Uostalom u ekipi imas evo dva NBA igraca, koji se mogu itekako dobro iskoristiti, te privuci sponzore. Koja bi to firma odbila da ih Mirza ili Nurkic reklamira.
Da se prisjetimo...

- It_is_a_Leclerc
#8537 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Harun Mahmutović prije par mjeseci
Tad Trnovčević nije bio "siledžija koji radi protiv bh. košarke" već jaran koji okrene broj s vremena na vrijeme da se čuju i ispričaju... E, Mahmutoviću.. Ko te ne zna, pare bi ti pozajmio.Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, kaže kako se našao u pomalo komičnoj situaciji.
“Nurkić definitivno stiže do 5. jula i priključiće se mladoj reprezentaciji, koju od 10. do 20. jula u Sarajevu očekuje Evropsko prvenstvo B divizije. Selektor seniorskog tima Duško Ivanović je prihvatio Nurkićevu želju, pa će se A timu pridružiti nakon EP. Međutim, našli smo se u dosta komičnoj situaciji. Denver Nagetsi žele potpisati s Nurkićem ugovor, ali ga i zadržati da igra ljetnu NBA ligu. No, mladi centar ne želi ni da čuje za tu varijantu. Potpisaće ugovor samo ako mu dozvole da ovog ljeta igra za bh. nade, a kasnije i za seniore. Njegov menadžer nas je zvao i molio nas da ga ubijedimo da prihvati ponudu Denvera da igra ljetnu ligu. Iskreno, zatekao me, skoro da nisam znao šta da mu odgovorim. Pomalo je suludo očekivati od nas da molimo nekoga da napusti reprezentaciju i budemo slabiji. Nurkić ima strašnu želju da igra za BiH, za razliku od nekih drugih igrača. Zato i jeste dogurao do 16. pika na NBA draftu, jer je to momak koji bi najradije 24 sata dnevno igrao košarku i koji voli svoju zemlju. Sve nas je prijatno iznenadio svojim stavom”, priča Mahmutović za “Nezavisne novine”.
- Steph
#8538 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Napiši još koji put..
- It_is_a_Leclerc
#8539 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bitno je, jer ljudi koji pljuju Jusufa, a veličaju građanina Mahmutovića su skloni da to izignorišu. Zašto Mahmutović nije u julu spustio slušalicu Trnovčeviću koji je "uzeo pare da Preldžića odvede Turcima, a Omića Slovencima", tom "neprijatelju bh. košarke", već su ugodno ćakulali oko toga kako je Jusuf veliki patriota, neviđenog pristupa i ljubavi prema reprezentaciji.
Mahmutović je prevrtaner i lažov, i to je dokazano i ovom njegovom izjavom.
- MOSALJOZE
#8540 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Njegov menadžer nas je zvao i molio nas da ga ubijedimo da prihvati ponudu Denvera da igra ljetnu ligu. Iskreno, zatekao me, skoro da nisam znao šta da mu odgovorim. Pomalo je suludo očekivati od nas da molimo nekoga da napusti reprezentaciju i budemo slabiji
Ovo je Enesov najbolji autogol do sada.Dakle čovjek je želio da JUKA NE NASTUPA ZA REPREZENTACIJU BOSNE I HERCEGOVINE,u kvalifikacijama za EB.Naravno da ne treba zaboraviti Jusufovu želju da igra za repku u TOM TRENUTKU,ali očito je Enes uspjeo u ubjedjivanju.Samo bih još podsjetio kako je Shaw,prije 2 sedmice izjavio KAKO JE OVO JUSUFOVA PRVA POVREDA OD DOLASKA U DENVER,e sad ko laže Jusuf ili Shaw
Inače rasprava sa nekim ljudima,koji bez razloga pjene,jer će vrijeme pokazati=

Ovo je Enesov najbolji autogol do sada.Dakle čovjek je želio da JUKA NE NASTUPA ZA REPREZENTACIJU BOSNE I HERCEGOVINE,u kvalifikacijama za EB.Naravno da ne treba zaboraviti Jusufovu želju da igra za repku u TOM TRENUTKU,ali očito je Enes uspjeo u ubjedjivanju.Samo bih još podsjetio kako je Shaw,prije 2 sedmice izjavio KAKO JE OVO JUSUFOVA PRVA POVREDA OD DOLASKA U DENVER,e sad ko laže Jusuf ili Shaw

-
LSD
#8541 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jasno je to odavnoMOSALJOZE wrote:Njegov menadžer nas je zvao i molio nas da ga ubijedimo da prihvati ponudu Denvera da igra ljetnu ligu. Iskreno, zatekao me, skoro da nisam znao šta da mu odgovorim. Pomalo je suludo očekivati od nas da molimo nekoga da napusti reprezentaciju i budemo slabiji
Prozivanjem KSBIH lopovima žele skrenuti fokus sa sebe i oprati se pred javnosti (naravno, zbog toga ce mora odgovarati pred Sudom)....par pacijenata sa ove teme i nešto malo javnosti je popušili Jukine i Enesove šupljake, ali vecina je skontala o kakvim kvarnjacima se radi.
-
Iker C
#8542 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Juka nije igrao ljetnu ligu već EP B divizije i na taj način je sebi ugrozio mjesto u Denveru. Ko je pratio utakmice na Ilidži dobro zna da se Juka žalio na bolove u koljenu.
-
LSD
#8543 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da, ali to ne mjenja cinjenicu da je njegov menadžer molio Biana Shawa trenera Denvera, da ga ubjede da igra Ljetnu Ligu...covjek se sjeboIker C wrote:Juka nije igrao ljetnu ligu već EP B divizije i na taj način je sebi ugrozio mjesto u Denveru. Ko je pratio utakmice na Ilidži dobro zna da se Juka žalio na bolove u koljenu.
-
Iker C
#8544 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čitaj malo bolje, Enes je zvao Haruna da pokuša on da urazumi Juku da igra ljetnu ligu. Juka je sve skoro stavio na kocku jer u tom trenutku nije bio igrač koji može uslovljavati Denver.LSD wrote:Da, ali to ne mjenja cinjenicu da je njegov menadžer molio Biana Shawa trenera Denvera, da ga ubjede da igra Ljetnu Ligu...covjek se sjeboIker C wrote:Juka nije igrao ljetnu ligu već EP B divizije i na taj način je sebi ugrozio mjesto u Denveru. Ko je pratio utakmice na Ilidži dobro zna da se Juka žalio na bolove u koljenu....time je sve receno u ovom slucaju.
-
LSD
#8545 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Poslije ovih zadnjih Jusufovih eskapada , javnih istupa i najotrovnijih kleveta koje imaju za cilj rušenje Saveza, pretpostavljam da Juka nece biti dobrodošao ni među ostale igrace, cak i ako dobije poziv od selektora.
Koliko vidimo niti jedan igrac nije stao na njegovu stranu, pa ni selektor.
Koliko vidimo niti jedan igrac nije stao na njegovu stranu, pa ni selektor.
-
Iker C
#8546 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi trenutno nemamo selektora, nemamo naturalizovanog igrača a sve je to posao Saveza.
-
neno#4
#8547 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Imamo selektora. On se zove Dusko Ivanovic i trenutno trenira jednog od najvecih europskih klubova, atinski Panathinaikos.Iker C wrote:Mi trenutno nemamo selektora, nemamo naturalizovanog igrača a sve je to posao Saveza.
- OldMayor
#8548 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Je li ti uopste shvatas sta je Juka uradio? Meni je nevjerovatno ovako momka sikanirati.LSD wrote:Da, ali to ne mjenja cinjenicu da je njegov menadžer molio Biana Shawa trenera Denvera, da ga ubjede da igra Ljetnu Ligu...covjek se sjeboIker C wrote:Juka nije igrao ljetnu ligu već EP B divizije i na taj način je sebi ugrozio mjesto u Denveru. Ko je pratio utakmice na Ilidži dobro zna da se Juka žalio na bolove u koljenu....time je sve receno u ovom slucaju.
Znaci umjesto da ide u Denver gdje je bio obicna kita i nekakav momak X, znaci nebitan lik, koji mora tek da se dokaze u bari punoj krokodila. On je njima otkazao i dosao na Ilidzu da igra prvenstvo Evrope B DIVIZIJE.
Pitao bih ja tebe da dobijes neki dobar posao, bil se ovako igrao. Bi al u qrcu. Al zato je lako laprdati o drugome, jelde?
Ja se dobro sjecam emisije jos dok je trajalo to prvenstvo, mislim nakon polufinalne tekme, Juka sjedi i govori kako ima bolove u koljenu, ali se nada da ce igrati finale. I igrao ga je.
Ali evo nakon svega meni jos niko nije odgovorio, uvijek se usutite. Ako je cilj Jukinog menadzera da Juka ne igra za BiH, zasto, evo ponavljam jos jednom ZASTO GA JE PUSTIO DA IGRA ZVANICNE UTAKMICE ZA SENIORE, i zasto ga je pustio eto da igra i ovu B diviziju ako ima toliki uticaj na njega koliko ovdje pricate.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8549 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ti stvarno imas neki veliki problem sa sobom. Ko pljuje Nurkica!!!! Niko ga covjece ne pljuje nego govorimo da je on uzrok svog ovog sranja i prepucavanja, da je nedisciplinovan i da ne moze otici iz reprezentacije kad mu je onoj sttvari cejf. Za to se svugdje u svijetu i u svakom sportu snose konsekvence i to je bit i srz svega. Balo bi da mijenja savez da on odredjuje ko ce tamo sjediti. E pa odredjivat ce ali kad bi se zahebavali. To je covjece kao i na poslu povreda radne discipline i vozdra mozes ti biti prije toga najbolji na svijetu. To ti je isto ko kad dusa od covjeka koji prije toga nije ni mrava zgazio odjednom prverne i nekoga ubije. Znaci sta treba reci bio je prije dobar. I ti nekome ovdje citavo vrijeme drzis predavanja u Jusufu. Jusuf je pobjegao sa priprema i ostavio svoje drugove iz reprezentacije i u toj stavci je jednom rjecju SUPAK!!!! Sto bi rekao Amar "kjaj pjice"! I kako to samo Juka od svih reprezentativaca ima problem sa savezom a svi ostali prezadovoljni od trenera do igraca!?It_is_a_Leclerc wrote:Bitno je, jer ljudi koji pljuju Jusufa, a veličaju građanina Mahmutovića su skloni da to izignorišu. Zašto Mahmutović nije u julu spustio slušalicu Trnovčeviću koji je "uzeo pare da Preldžića odvede Turcima, a Omića Slovencima", tom "neprijatelju bh. košarke", već su ugodno ćakulali oko toga kako je Jusuf veliki patriota, neviđenog pristupa i ljubavi prema reprezentaciji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8550 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zato sto tad Juka jos nije bio u Denveru, jos nije bio zlatna koka, jos nije bio sigurica.Ako je cilj Jukinog menadzera da Juka ne igra za BiH, zasto, evo ponavljam jos jednom ZASTO GA JE PUSTIO DA IGRA ZVANICNE UTAKMICE ZA SENIORE, i zasto ga je pustio eto da igra i ovu B diviziju ako ima toliki uticaj na njega koliko ovdje pricate.
Sad mu je nebitno da li ce igrati za neku reprezentaciju (mislim na Trnokopa). Dakle, bitno je samo da ne igra za BiH, jer on ima privatni problem sa Harunom. Dopisuju se pismima, preko medija i sl. Juka je trebao sam da se distancira iz tog sukoba, ali ne, on je dopustio da bude igracka u rukama svog mendzera.