Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Procitala Alex by Pierre Lemaitre
Dobar i brutalan triler. Ljubitelji ovog zanra, preporuka!
Narednu cu citati od nedavno preminule britanske knjizevnice P.D. James.
Do sada sam procitala njenih nekoliko knjiga, a za The Children of Men i film gledala. Skroz sam u raspolozenju citanja krimica i detektivskih misterioza.
J. Jonasson - Die Analphabetin, die rechnen konnte
Ne znam sada da li je prevedena i kod nas, ali se cini jos genijalnijom i ludjom od Stogodisnjaka koji je skocio kroz prozor i nestao
davno čito 1998
većine se ne sjećam
čitao ponovno 2004. kad sam išao na more i stigao negdje do 40. str nije mi nešto leglo odustao
sad čitam ponovo
stil je ok samo nekako prevod dosta lupa ( iako to rijetko skontam)
Black swan wrote:
davno čito 1998
većine se ne sjećam
čitao ponovno 2004. kad sam išao na more i stigao negdje do 40. str nije mi nešto leglo odustao
sad čitam ponovo
stil je ok samo nekako prevod dosta lupa ( iako to rijetko skontam)
izdavačka kuća kentaur je imala tradiciju da na svoje naslovnice na stavlja naručene radove nego već "etablirane"
umjetnike
većinom detalje nekih umjetničkih djela koji često nemaju nikakve veze s radnjom u knjizi ali su istovremeno
nevjerovatno FENOMENALNI
kako sam pročitao unutar naslovnice piše Bonan Bem (detalj)
to je sve
pogledaj i ostale kentaur naslovnice... to su prave umjetničke instalacije
Hoces molim te napisati dojmove kada je procitas, King je na goodreadsu osvojio nagradu u kategoriji mystery/thriller za ovu knjigu i zanima me kakva je.
Sinoc sam pocela citati Six easy pieces/Richard Feynman i jedva sam se natjerala ici spavati. Koji je on meni genijalac... najbolja sto mi je ostala u sjecanju je Surely you're joking, Mr. Feynman! a potom Sta te briga sta drugi misle ili tako nesto, zaboravila sam. Zeljela bih od njega sve ikad sto postoji procitati.
Black swan wrote:izdavačka kuća kentaur je imala tradiciju da na svoje naslovnice na stavlja naručene radove nego već "etablirane"
umjetnike
većinom detalje nekih umjetničkih djela koji često nemaju nikakve veze s radnjom u knjizi ali su istovremeno
nevjerovatno FENOMENALNI
to je sve
hvala, zanimljivo
google nema nikakvu informaciju dalju, niti postoji iko ko se tak zove, štetaaa
fenomenalno je baš, za razliku od današnjih bože sačuvaj naslovnica, nadrealno, mirno i dinamično istovremeno, metafizička škola neka, ne mogu prestat gledat u to xd
Hoces molim te napisati dojmove kada je procitas, King je na goodreadsu osvojio nagradu u kategoriji mystery/thriller za ovu knjigu i zanima me kakva je.
Sinoc sam pocela citati Six easy pieces/Richard Feynman i jedva sam se natjerala ici spavati. Koji je on meni genijalac... najbolja sto mi je ostala u sjecanju je Surely you're joking, Mr. Feynman! a potom Sta te briga sta drugi misle ili tako nesto, zaboravila sam. Zeljela bih od njega sve ikad sto postoji procitati.
sto se tice Kinga slobodno procitaj i ovaj masterpiece kao i prethodna 2 "Dallas 1963" i nastavak od "The Shining" zvani "Doctor Sleep"
Black swan wrote:izdavačka kuća kentaur je imala tradiciju da na svoje naslovnice na stavlja naručene radove nego već "etablirane"
umjetnike
nevjerovatno FENOMENALNI
to je sve
Black swan wrote:imaš ih na pijacama
bili su veliki tiraži 8000-10000 pa ih svaka šuša ima ko se imalo zanima za sf
ima i na piku ali nije to izdanje nego novije